• Hunde artikler RSS Feed

  af Publiseret den 19.09.2014 17:41

  Der er mange myter forbundet med hunde og bid, både bid af mennesker og af andre hunde. Et spørgsmål der ofte dukker op ...
  af Publiseret den 09.07.2012 17:09
  Artikel preview


  For mange år siden var jeg hjælpetræner på hvalpeholdet i schæferhundeklubben kreds 2 i Rødovre.

  Vi havde 2 hundeejere på holdet, som jeg aldrig glemmer. Den ene havde en schæfertæve, der var meget forsagt og ofte gik med halen imellem benene. Den anden hundeejer havde en stor hanhund, der bare bestemte, f.eks. ville den fange en hest med ejeren hængende bag hunden i snoren.
  ...
  af Publiseret den 30.05.2012 20:22

  Den gode leder

  Som kærlig hundeejer ønsker vi alle det bedste for vores hunde. Vi har lært, at det er vigtigt at være en god flokleder, og vi er gennem årerne blevet præsenteret for mange forskellige måder til, hvordan dette kan lade sig gøre.

  Jeg er vokset op i et hjem med hund og fik min første hund i tre års fødselsdagsgave. Helt fra dengang kan jeg huske at have hørt om de klassiske lederskabsregler som: ”Du skal spise før hunden” og ”Hunden må ikke gå først ud af døren”. 25 år senere hører jeg stadig de samme regler, og kan ikke lade være med at undre mig over, om der ikke er sket nyt på dette område? ...
  af Publiseret den 30.05.2012 19:45

  Da jeg havde hund tilbage i 1980’erne lærte jeg til træning, at det var vigtigt, at hunden kendte sin plads nederst i familien, den skulle spise efter familien havde spist, og vi måtte aldrig lade den vinde en trækkeleg. På den måde kunne jeg sikre mit lederskab. Hunden måtte på ingen måde vise sin utilfredshed med tingenes gang ved at knurre eller vise tænder, for så var den aggressiv.


  Reglerne fremstod enkle og ligetil og rodfæstede sig derfor øjeblikkeligt i hundeverdenen hos både trænere, instruktører og hundeejere som almindelige opdragelsesregler og redskaber til at styrke hundeejerens lederskab.
  ...
   Antal visninger: 4595 
  1. Kategorier:
  2. Hundepelspleje

  Sådan beskytter du din hund fra lopper og andre parasitter!

  Der er intet værre end at se din hund angrebet af lopper og lus. Disse truende parasitter kan forårsage problemer for din hund, som f.eks. loppeallergi, bændelorm, hårtab og ...

  af Publiseret den 11.12.2011 11:54

  Reaktion på fyrværkeri/torden

  Bemærk: Hvis din hund er urolig/skræmt når der affyres fyrværkeri, skal du bruge nogle måneder skudfri perioder til desensibiliseringen!

  Angst kan enten være genetisk indkodet i en hund, hunden kan være disponeret for nervøsitet eller den kan opleve noget traumatisk, som senere viser sig at have medført angst.
  ...
  af Publiseret den 05.11.2011 10:28  Antal visninger: 14196 
  Artikel preview

  Mobil app til iPhone/iPad/iPod

  Følg med og deltag på Hunde Forum selv når du er på farten, hent vores app til din iPhone eller iPad/iPod her.

  Du har 3 muligheder: ...
  af Publiseret den 26.10.2011 07:35  Antal visninger: 11960 
  Artikel preview

  Mobil APP til Android Mobil/Tablet

  Hent mobil app til hunde forum.

  1. Søg på "hundeforum" i Android Market

  eller

  2. Scan billedet herunder med ...
  af Publiseret den 25.10.2011 07:53  Antal visninger: 12595 

  YES! Her har været en løbsk tæve!


  Sådan reagerer jeg, når jeg kan se på Pelle, at der står ”lækker dame” i øjnene på ham. For så er der noget at træne med og på!

  At snuse til tissepletter fra løbske tæver er det næstbedste en ung hanhund ved, kun overgået af den ægte vare – tæven selv.

  Min tidligere hund, Rasmus, opdrog jeg til at tilsidesætte trangen til at forsvinde helt ind i hanhundenes hormonelle univers ved duften af dejlige damehunde i ”forhøjet hormonelt beredskab”. Dette for at undgå opkørthed, klynkeri eller ligefrem stress og manglende motivation for træning/konkurrence.
  Rasmus blev trænet med liv og lyst fra han var hvalp, trænet til at ignorere duftene hvor unaturligt dette end er. Udelukkende med positive midler forstås.

  Pelle, min nuværende hund, fik jeg ikke øvet i forhold til løbske tæver, da hans hvalpetid blev noget turbulent pga. en stor knæoperation da han var 4½ måned. Så socialiseringen og dermed også at lære at abstrahere fra tæveduft blev langt fra optimal.

  Forrige efterår, da Pelle var knap 3½ år, var første gang han ...
  af Publiseret den 21.10.2011 10:49  Antal visninger: 10692 

  Hunde er konfliktløsende flokdyr og har et utroligt detaljeret sprog. Det er bare ikke altid, vi forstår det. Er hunde blevet præsenteret for andre hunde og socialiseret gennem opvæksten, kan de tale det med hinanden – ligegyldigt om de er fra Belgien eller Brasilien, Island eller Indien.


  Det sprog, hundene hovedsagligt benytter, består af ”dæmpende signaler”. Signaler der bruges forebyggende for at forhindre konflikter. De skal forhindre trusler og problemer, de skal dæmpe stress og uro, nervøsitet, stærke lyde og andre ubehagelig ting. De kan også bruges til at berolige sig selv med, altså dæmpe hundes egen stress, uro eller anspændthed.


  Sproget af dæmpende signaler består som regel af små og lynhurtige bevægelser, andre gange varer de flere sekunder.


  Af dæmpende signaler kan nævnes:
  ...

  Side 1 af 7 1234567 SidsteSidste
 • Kommentar til artikler

  Malthe Asgaard

  Hundeejerens 10 bud

  Rigtig god artikel og mange af de råd kan jeg nikke genkende til fra egen erfaring :) Det kan dog... Gå til sidste indlæg

  Malthe Asgaard 13.01.2017 19:46
 • Annonce

 • Facebook