Hop til indhold

Spørgsmål ang. anskafning af shæfer.


Gæst S.Steffensen
 Share

Recommended Posts

Gæst S.Steffensen

Hey, jeg har kendt en del shæfer hunde siden jeg var lille og jeg har aldtid været yderst imponeret af deres sind, udsendene og kvaliteter. Og en af mine store drømme har altid været at få en shæfer jeg kan aktivere sammen med, lege med og mærke glæden af shæferens lydighed og intelligens og loyalitet. MEN!

 

Min situation er:

 

1. Jeg bor i en 50m2 lejlighed sammen med min kæreste som er hjemme det meste af dagen (hvor stort er det et problem for shæferen og ikke ha meget plads og trives på når der skal "slappes af"?) har hørt en historie om en der havde en i en 40m2 lejlighed uden problemer, ved ikke hvorfor jeg second guesser. men better safe than sorry, for det er mig der vælger hunden og ikke omvendt.

 

2 Såvidt jeg ved er shæfere mest for at have EN leder, der er jo ingen tvivl om at i mine øjne bliver han "far's dreng", men han kommer nok også til at knytte sig meget til konen da hun er mere hjemme. Hvordan tror i det bliver?

 

 

 

Såh, godt være vi ikke kan give ham hus til mere frihed og stationcar til transport (da vi er forholds vis unge mennesker jeg er 24år og hun er 19), men kærlighed, masser af træning, socialisering, Både mennesker og hunde/kat mæssigt kan vi hverfald give ham.

 

Hva er jeres tanke om at vi får shæfer hund?

 

 

 

På forhånd tak

 

Simon Steffensen

Redigeret af S.Steffensen
Link til indlæg
Del på andre sites

Hej og velkommen til :vinken:

 

Jeg har selv haft schæfere gennem mange år (men har Vizsla nu).

 

Og jeg har selv haft både en og to schæfere (af brugslinier) i en lejlighed på 60 kvm. Og det har der ikke været nogen problemer i - men man skal selvfølgelig lære hvalpen fra start af, at indenfor slapper man af, eller tager den lidt med ro. Og hvis man tilbyder den rigeligt med aktivering og luftning ude, så skulle det ikke være et problem, dog skal man også passe på ikke at overaktivere hvalpen/hunden, for det kan også skabe problemer ;-)

 

Mht. at schæferen er en en-mands-hund, så er den det til dels - er min erfaring i hvert fald. Her i huset er det kun mig der træner, og min mand lufter og fodrer lejlighedsvis. Men han er tilgengæld den allerbedste legekammerat når vi er hjemme - og jeg er nærmest luft for hundene. Men når vi så er ude, eller til træning så er det mig der er det store hit :-D

Så hvis I bare gør op med jer selv hvem der skal træne hunden, og den anden part så bare er deltagende i de daglige rutiner, så er hunden vist ret tilfreds ;-)

 

Det jeg vil være mest obs på mht. valg af hvalp, er at vælge en hvalp fra en DKK-kennel, så man kan tjekke linierne bag hvalpen, især fordi at schæferen jo desværre lider meget under HD og AD. Flere har også problemer med ryggen og allergi, så man skal virkelig være påpasselig med hvor og hvad man køber.

 

Men udover det, så er schæferen jo en dejlig race :lun:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst S.Steffensen

Nøøørj :D

 

Det er jeg glad for at høre.

 

Rar at vide drømmen ikke ligger langt væk :)

 

 

Har kigget på kenneler der er godkendt på hvalpelisten, og har fundet nogle gode tilbud med stamtavle og gode sundheds tal mm.

 

 

 

Og tak for responsen :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Miss_menelli

Kan heller ikke se hvorfor det ikke skal kunne lade sig gøre.

 

Det eneste jeg selv ville grue for, er hvalpetiden - En schæfer bliver jo lynhurtigt en stor hund og de er temmelig klodsede som hvalpe.

Og uanset hvordan man vender og drejer den, så er hvalpe aktive og legesyge og kan hurtigt vælte alt på sin vej på 50m2 :mrgreen:

 

Så der bliver rigtig, rigtig mange gåture, aktivering og en del arbejde fra en tidlig alder, med at lære den at slappe af indendørs.

 

Men i lyder ikke umiddelbart til, at være afskrækket af at skulle ud i regnvejr og frost mange gange dagligt og du lyder til at være klar over, hvad så aktiv en hund, som en schæfer kræver.

 

Så jeg synes da bare i skal få kigget efter den perfekte hund. :lun:

 

Mht. at knytte sig til én person, så er det mere i forhold til, at der er én favorit person til træning og én person til putning - Det kan nemt være to forskellige og jeg synes ikke at schæferen er værre end så mange andre racer - Nogle få med dårlig socialisering, kan dog være noget sky overfor fremmede, men det vælger man jo selv via sin træning og socialisering.

 

Det eneste jeg kan være lidt nervøs for, er at i er så "unge" i den forstand at man ofte har meget skiftende bopæl og vælger uddannelser og jobs til og fra i den alder - Så bare i er sikre på, at har overvejet at jeres fremtid de næste 10-15 år indebære en hund, med alt der høre til af besværligheder.

Er nogenlunde jævnaldrende med dig og min kæreste er 27 - Og vi har selv bøvlet lidt med at få job og hunde til at gå op i en højere enhed - Men det kan sagtens lykkes, man skal bare være indstillet på det :5up:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Maustique

Schæferen er en dejlig, dejlig race og du kan godt have den i en lejlighed (vi har sågar haft mere end én i en lejlighed en overgang da jeg var barn)

 

Schæferen er en enmandshund forstået på den måde at den ofte knytter sig MEGET stærkt til den person som træner den. Dermed ikke sagt at den ikke gider at have noget med din kæreste at gøre - hunden vil meget gerne putte, hygge og snakkes med af hende. Det bliver bare "din" hund.

 

Teenage tiden bliver hård (det er den nok for os allesammen). Hvalpen kommer til at løbe på væggene, og du kommer til at tage nogle lange, lange ture for ikke at få smadret dit indbo af en hyper unghund der ikke kan styre hverken ben eller hale...

 

Hvis jeg var dig ville jeg kigge i brugslinjerne i DKK - og så selvfølgelig kigge rigtig meget efter hofte/albue status. Personligt bryder jeg mig ikke om udstillingslinjernes bagparti som jeg synes har en tendens til at vakle.

 

God fornøjelse.

Link til indlæg
Del på andre sites

1.

Jeg har haft tre schæfere so far (en af gangen :blink:) og har boet i lejligheder fra 40 m2 - 70 m2. Min erfaring er at lejlighedstørrelse er af meget lille betydning set i forhold til alt muligt andet (aktivering, træning, socialisering osv). Mine hunde har altid været meget rolige indendørs, men dejligt aktive udendørs. Så formår du at aktivere din schæfer hensigtsmæssigt tror jeg ikke du vil opleve pladsen indendørs som et problem. Min mening: En schæfer kan sagtens leve på 40 m2. Den er alligevel så førerfikseret at den sjældent viger fra ejers side :blink: (sagt i spøg, men der er noget om det :blink: - men selvf. kan de sagtens vælge at gå i et andet rum)

 

2)

Helt enig med BlackGSD

 

------

Som skrevet ovenfor er der groft sagt to linier indenfor schæferhunden. De såkaldte brugs og højavlslinier. (jeg ved a9 plejer at skrive sportshunde også, men ved ikke lige hvordan de adskilles fra brugs - så gerne oplys mig a9 :-)). Begge linier er totalt skønne hunde, hvis du spørger mig :lun: - og hvad du skal vælge kommer helt an på hvad du ønsker og hvad du kan tilbyde!

 

Besøg en masse opdrættere. Hvis du er i tvivl hvilken linie, så tag ud og oplev for dig selv, hvad der passer i din hverdag. Besøg en masse opdrættere og se deres hunde inden du vælger. Der er også forskel indenfor linierne. Så sæt dig ind i tingene og vælg ikke bare det første og bedste.

 

Jeg har en hund af de såkaldte højavlslinier. Min nuværende er lige præcis 10 mdr i dag. Fræk og frisk, hurtig til at fange tingene (so far :blink:). Selvfølgelig er der gang i ham, men han vælter altså ikke alt han kommer i nærheden af og løber ikke på væggene. Du er dog heller ikke i tvivl når han mener det er tid til at der skal ske lidt :blink:

 

Jeg har brugt og bruger rigtig meget tid på socialisering og miljøtræning. Det er vigtigt for alle hunde, men/og hos schæferen er det altså alfa og omega hvis du ønsker en veltilpas og velfungerende hund, der fungerer godt i hverdagen hjemme og ude. Der skal desuden træning og mentalt stimulering til for at denne race fungerer godt - men så er det fandme også den skønneste der findes :lun::lun::lun::lun: :blink:

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvis jeg var dig ville jeg kigge i brugslinjerne i DKK - og så selvfølgelig kigge rigtig meget efter hofte/albue status. Personligt bryder jeg mig ikke om udstillingslinjernes bagparti som jeg synes har en tendens til at vakle.

 

God fornøjelse.

 

Jeg er meget uenig i at du skal vælge brugsschæferen, hvis dit eneste formål er at få en lige ryglinie... Det kommer altså helt og holdent an på hvad du ønsker af din schæfer og hvad du kan tilbyde den. En schæfer uanset linie har brug for mental og fysisk aktivering.

 

Jeg ville sjældent vælge at anbefale en brugsschæfer til en førstegangsejer - med mindre denne har klare mål og visioner om en aktiv træningskarriere, og ved 100% hvad han har valgt og kan honorerer det.

Ved han det og er han forpligtet så go for it, så får man sjældent en skønnere hund :lun::lun:

 

Herudover findes der altså stadig mange højavlsliner som kan arbejde på et niveau der tilfredsstiller langt de fleste, og hvad angår ryg/kryds, så kig på opdrætters hunde og især deres tidligere kuld. Hvad har de produceret.

 

Jeps er enig i at det er vigtigt at kigge på hd og ad. Herudover vær' også OBS på allergi og rygproblemer.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst S.Steffensen

Ja jeg er bestemt indstillet på at få en hund der kræver noget!, og jeg er selv en stort udendørs menneske. Så jo jeg går efter en hund der gerne vil arbjedes med på alle områder. Ved siden af at være et familie medlem :)

 

Men ja, jeg må jo bare ud og ta' det fra en ende af og besøge nogle kenneler.

 

 

I skal have rigtigt mange tak for svarene!

Link til indlæg
Del på andre sites

Kan se mange har sagt god for Schæfer i lejlighed.. Og kan kun tilslutte mig. Bor på 60 kvm med Schæfer og kat.. Hun bruger sit krudt når vi er i haven eller på tur :) og selvf til træning.. :)

 

Og så har kennel Micadee snart hvalpe på vej igen ;)

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...