Hop til indhold

BC han søges i jylland


Gæst Mollie
 Share

Recommended Posts

Gæst Mollie

Hej min BC mollie kommer i løbetid ca 1 feb... det er lige inden hendes 2 års fødselsdag, er ikke helt sikker på om hun stadig er for ung men vi ville gerne ha hvalpene i sommerperioden.

 

hun er uden stamtavle

hun er en "næsten" lydig dejlig familiehund købt på Mors.

Hun kan med alle hunde.

 

Jeg ønsker hvalpe på hende ikke for avl men fordi jeg syntes alle skal ha en chance for at blive mor. Hun bliver steriliseret efter hun har fået hvalpe.

CIMG0870.jpg

 

så jeg søger en BC han og han behøver ikke have stamtavle, men ønsker ikke blandings race i hvalpene, derfor skal det være en BC.

er ikke millionær så 1000kr per hvalp hun får kommer ikke på tale... evt en hvalp eller et engangsbeløb for parringen.

 

vil gerne høre andres menning om hvornår hun kan få hvalpe og om vi skal vente et år.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg tror ikke lige det er her du finder en border collie han til tavleløs avl, bare fordi tæven skal have lov at have hvalpe.

Der er desværre allerede mange tavleløse border collies til salg, og der er risiko for du brænder inde med hvalpe, eller må sælge til tvivlsomme købere.

 

Men hvis hun absolut skal have de hvalpe, så vil jeg som Luciente også råde dig til at tjekke på border collie klubbens hjemmeside, for at se hvad hunden bør undersøges for inden den avles på. Selvom det er svært at spå om arvelige sygdomme på en papirløs hund., er der ting du som minumum bør få tjekket, og som du også bør forlanger af hanhunden du finder.

 

Det er en halvdyr omgang, men et akut kejsersnit kl 2 natten til søndag, kan gøre det endnu dyrere. Tænk grundigt over om det er noget du vil udsætte din dejlige Mollie og din pengepung for, bare fordi hun skal prøve at få hvalpe.

Link til indlæg
Del på andre sites

Bryder mig ikke om at være lyseslukker, men hvis du alligevel vil have din tæve steriliseret, hvorfor så overhovedet trække et kuld på hende? Der er allerede ALT for mange hunde i verden, og mange af dem bliver aflivet fordi der ikke er aftagere, eller fordi der er aftagere som ikke ved, hvad de går ind til og ikke kan magte opgaven. Tag blot en tur på et internat for at se hvor mange uønskede hunde der lever en kummerig tilværelse der.

 

Desuden, når der ikke er papirer på din hund, så er der ingen garanti for at du ikke parrer hende med hendes helbror eller far - og indavl i den grad er absolut ikke noget der gavner racen, eller individerne for den sags skyld.

 

Sagt af en der så vidt muligt adopterer revl og kræt indenfor min race fra diverse internater

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg ønsker hvalpe på hende ikke for avl men fordi jeg syntes alle skal ha en chance for at blive mor.

 

Kan godt se at det virker lidt overvældende at alle styrter ind i tråden for at tale dig fra dit forehavende, men det er altså den dårligst tænkelige grund til at sætte flere hvalpe i verden.

I en naturlig hundeflok er det kun førertæven, der får hvalpe, så tæver går ikke rundt med et inderligt ønske om at blive mor. Det er fuldstændig naturligt for dem ikke at få hvalpe.

Desuden er en BC ikke en hund for alle og enhver. Tænk lige på at hvis du får et hvalpekuld, så er du også ansvarlig for at de får gode hjem og et anstændigt liv. Det kan være meget svært at finde gode købere!

 

Tag din hund til dyrlægen og få hende steriliseret med det samme. Det er helt afgjort det mest fornuftige :5up:

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg vil, som det der også kan kaldes hobbyavler også lige advare dig. Men moralsk og uanset, hvor sund din tæve synes at være, skal der ihvertfald laves HD -røngtenfoto af forældredyrene. Og sikkert også en specielundersøgelse for øjensygdomme hos en dyrlægespecialist. Inden parring. Kender ikke til borderes andre arvelige skavanker.

Så skal der laves en fødekasse og du bør have ca 20000 kr stående til evt kejsersnit i tilfælde af, at noget går galt ved fødsel. Når hvalpene er ca 3 uger skal der laves tilskud til dem vel 5 gange/døgn og de skider og tisser og bør have et rum med god plads at bevæge sig på, for at udvikle deres motorik.. Vel minimum 15 kvadratmeter. Dette vil sige at alle gulve bliver imprægneret med tis, så der skal være evt vinyl over hele gulvet.

Mht at observere fødslen gør så, at du bør have ferie op til fødslen ,og lige efter, for at se, alle er OK. Og igen når de er ca 3 uger, da mange tæver så ikke kan amme nok her.Og det er ikke ualmindelig at nogle hvalpe skal hjælpes igang, hvilket så kan indebære nogle akutte dyrlægebesøg. Og evt tilskud af erstatning hver anden time døgnet rundt for ikke at dehydreres, En liter modermælk koster ca 200 kr..Gælder også tæven efter fødsel og ved evt problemer med mælkesystemet.

Hvalpefoder af god kvalitet er også dyrt og de æder godt og meget i denne første voksealder.

Så alt i alt kan det være en bekostelig affære. Og hvalpene skal chippes inden salg og have dyrlægeattest på , at ingen skavankerer til stede.

Jeg har selv en over 5 mdr´s hvalp gående , jeg ikke har fået solgt.Så her også alle vaccinationer skal bekostes.

Kan de opfylde dette, ellers er det nok ikke så hyggeligt for din tæve at skulle være mor- det kræver jo at hun er pzykisk i godt humør hele tiden.Det kræver også en del tid at få socialiseret hvalpene på fremmede mennesker, børn , andre hunde, trafik osv inden salg.

For mig er det sådan at mit sociale liv nærmest går i stå , mens alt dette står på.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg vil også anbefale dig at lade være... Danmark er oversvømmet af bordercollies, og det er ikke nemt at komme af med hvalpene. Racen kan godt få mange hvalpe, og man kan risikere at stå med 8-10 hvalpe man ikke kan komme af med. Det kommer hurtigt til at koste meget mere end de 1.000,- pr. hvalp, som du selv nævner at du ikke har råd til...

 

Bordercollien er en arbejdshund, og den typiske BC-køber har valgt racen fordi de vil arbejde med den, om det så er hyrdning, LP, agility eller en anden hundesport. For den type købere vil det nok ikke være interessant at købe en hvalp efter en hund der ikke har "vist sit værd" arbejdsmæssigt, er den ydermere efter ukendte linier, og uden de fornødne tests, gør det ikke sagen bedre. Dermed ikke sagt at din hund ikke er god nok - du kan bare ikke sælge hvalpene på andet end dit ord, og det er som regel ikke nok.

 

Hvis man absolut vil avle på sin tæve, så er der en del sygdomme man bør teste for. HD-fotografering er et absolut minimum, og man bør ta' AD og OCD med i den forbindelse. DNA-test for CEA er et minimum, mange tester også for TNS, CL og MDR1. Øjenspejling bør også laves. Disse ting gælder selvfølgelig for begge forældredyr. IMØ er 2 år også for tidligt at ta' et kuld på en BC-tæve, jeg ville absolut vente et år.

 

Det er ikke for at være negativ, men at avle på sin hund er en virkelig stor ting. Det koster penge, det er et kæmpe arbejde, det indebærer en risiko for éns tæve, og man står med det kæmpe ansvar at finde gode og blivende hjem til hvalpene. Og man står også med et ansvar overfor hvalpekøberne, der forventer at de har købt en fysiskt og mentalt sund hvalp der skal "holde" i mange år. Det synes jeg personligt at man skal overlade til dem der brænder for sagen, og som har sat sig virkelig godt ind i emnet. Som tidligere skrevet har hundene selv ikke noget decideret behov for at få hvalpe, det er ikke en gang alle tæver der vil parres. Så hvis din eneste grund er at "alle skal ha en chance for at blive mor", synes jeg du skal lade være.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...