Hop til indhold

Opskrift på rovboller + bradepandekage?


Recommended Posts

Hej alle...

 

Kæresten og jeg skal ha' familien samlet på lørdag, til både eftermiddag og mad.

Det skal ikke være noget vildt, og jeg tror vi har maden på plads: Først jordskokke-suppe, og derefter koteletter i fad.

 

Jeg vil gerne lave nogle grovboller til om eftermiddagen, og hvis der er en af jer der har en "skudsikker" opskrift, på nogle der er både fiberfyldte og luftige ville det være supert! :-) Ellers laver jeg det bare på slump - og håber det går godt! :-D

Men så vil jeg også gerne lave en kage - jeg tænker på en bradepandekage - men der helst være begrænset med fedt og sukker i den. Primært fordi jeg ikke kan tåle sukker, men også fordi jeg gerne vil vise at man gode KAN lave en lækker kage, uden den svømmer i sukker og fedt... Er der nogen af jer herinde, der har en god opskrift på sådan én? :-)

Redigeret af Bitten Soerensen
Forsøg på at ændre overskriften!!! :-(
Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst The dogfather
Rovboller.. Interessant interessant:confused:

 

Når jeg bager grovboller tager jeg bare min gode bolleopskrift og tilsætter hvad jeg nu lyster af korn, gulerødder eller hva man nu lyster. Og så erstatter jeg en stor del af melen med groft. Det plejer at fungere:)

 

Lidt det samme her...:-D...og havregryn...:engel:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst The dogfather
Jeps bruger også havregryn... Og nogen gange ostetern:)

 

Uhm...og kylling...:-D...

 

Sidder lige og overvejer om jeg har lavet noget kage med et minimum af sukker...men jeg plejer jo at sige "så kan du lave det selv" hvis der kommer en kollega og snakker om kostpolitik....hmm...

Link til indlæg
Del på andre sites

Ost, skinketern og purløg giver altså også nogle gooode boller:p

 

Har desværre heller ingen kageopskrift med sukkerreducering. Så tager man bare et mindre stykke, hvis man ikke tåler for meget sukker:) bilder mig selv ind, at tilføjer jeg squash eller gulerødder er kagen sundere:rolleyes: og det er den jo:) især hvis man giver den sådan en osteglasur - for ost er jo sundt, ja? Uhhhm

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har en rigtig god opskrift på en gulerodskage, uden noget som helst fedstof i, men sukker er der i.

 

3 æg

200 g rørsukker

1 stang vanillie

200 g mel

2 tsk. bagepulver

2 tsk. stødt kanel

2 gulerødder

75 g rosiner (kan udelades, hvis man ikke er til rosiner)

 

Pisk æggene luftige med sukker og vanilliemarv.

Bland mel, bagepulver og kanel og rør det i dejen sammen med groftrevet gulerod og rosiner.

Fyld dejen i en smurt form og bag den ved 175 grader.

Lad kagen stå i formen 5 min. før den tages ud på en rist.

Bagetiden afhænger af faconen på formen. Muffins skal bage ca. 20 min., flade forme er det ca. 30 min og høje forme 45-50 min. Så man skal lige prøve med en kødnål eller strikkepind om dejen er gennembagt.

 

Skal have nye briller, for ser først nu, at du har skrevet, at du ikke kan tåle sukker. Ser lige om jeg kan finde en anden opskrift.

Redigeret af Tullemus
Tilføjelse
Link til indlæg
Del på andre sites

Nå, men fandt så lige denne her inde på Vegetarkontakt.dk. Den skal ikke engang bages :mrgreen: Du kan altså også godt erstatte sukker med bananer eller andre i alm. opskrifter. Det er bare med, at prøve sig frem

 

 

LÆKKER DRØMMEKAGE:

 

Bund:

 

- 1/3 kop revet kokos

- 1/2 kop valnødder

- 1/2 kop mandler

- 1/3 kop carob

- 1/2 tsk. vanille

- 6 dadler

- 1/2 kop solsikkekerner

- 1/3 kop rosiner

 

Blendes i foodprocessor.!

 

Carob-sauce:

 

-4 tsk. tahin (rå)

- 8 dadler (i blød)

- 1/2 tsk. vanille

- 1 banan (frossen)

- 3/4 kop carob

- vand fra dadlerne

 

Blendes

 

Lækker drømme-fyldning:

 

- 12 bananer

- 15 dadler

- 5 tsk. tahin (rå)

- 2-3 tsk kokos

 

Blendes i foodprocessor og blandes med carob-saucen.

 

Fryses og tages ud 10 min. før severing

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Helle1985

Hvorfor læser jeg "Røvboller"?? (nok fordi jeg er den eneste pige på jobbet idag :D )

 

Nå, men jeg har ingen boller eller opskrifter på dem. Til gengæld har jeg to lækre kager. Begge kan laves veganske, så alle kan være med :)

I banankagen bruges bare en ekstra banan istedet for æg :)

Banankagen er fedtfattig og den anden er både sund og fylder i maven :)

 

Vegansk bradepandekage

 

Ingredienser: [TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD][/TD]

[TD] [/TD]

[TD]600 g. mel[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[TD] [/TD]

[TD]500 g. sukker[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[TD] [/TD]

[TD]3 spsk. kanel [/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[TD] [/TD]

[TD]3 tsk. natron[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[TD] [/TD]

[TD]7 dl. appelsinjuice[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[TD] [/TD]

[TD]125 g. margarine mælkefri

 

 

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

Mel, sukker, kanel, natron og appelsinjuice blandes. Derefter røres margarinen i. Hældes i en stor bradepande, bages ved 200 grader i 20 min. Kom evt. glasur på.

 

Tips:

 

Der kan blandes 300g revne gulerødder i det gør kagen mere svampet.

 

Banankage

 

Du skal bruge:

 

 

 

  • 3 bananer
  • 3 Æg (eller 4 bananer)
  • 150 g mel
  • 100 g sukker (fungerer fint uden!)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk appelsin- eller citronsaft
  • 0,5 dl oliemargerine (smeltet magerine kan også bruges)

 

Glasur: (jeg bruger ALDRIG glasur)

 

 

  • 150 g flormelis
  • lidt vand
  • evt. 20-30 g kakaopulver
  • lidt olie eller magarine til at smøre kageformen med

 

Start med at tænde din ovn på 175 grader. Pisk herefter æg og sukker sammen indtil det bliver hvidt og skummer lidt. Bland mel, vaniljesukker og bagepulver i en ny skål, og vend det i æggemassen skiftevis med magarinen.

Mos bananerne i en tallerken og vend bananmosen i dejen. Hæld dejen i en smurt kageform, stil kagen i den forvarmede ovn og lad den bage i cirka 35 minutter.

 

Når banankagen har fået nok, skal den køle af. Lad banankagen køle en smule før du tager den ud af formen og stil den herefter på en rist til den er helt afkølet.

Når banankagen er helt afkølet kan du lave glasuren. Bland flormelis og en lille bitte smule vand (og eventuelt kakaopulver) i en skål og rør godt. Smør den herefter på kagen og lad kagen stå til glasuren er stivnet.

Link til indlæg
Del på andre sites

Denne kage har jeg bagt mange gange, den er langt mere kageagtig end den lyder.

 

Intet sukker og kun en anelse olie i

 

Frugtkage

 

500 g blandet, tørret frugt

200 g mandler eller nødder

2 æbler eller pærer

2 spskf honning, evt. akacie

2 spskf madolie

 

 

Frugten skæres i stykker eller hakkes groft og sættes i blød 1 time i vand der lige netop dækker.

 

Mandlerne hakkes groft og æble/pære rives groft og blandes med de øvrige ingredienser

 

I en anden skål:

 

2 dl rismel

2 tskf bagepulver

2 tskf HUSK fiberpulver

2 tskf vanillesukker eller kornene af en stang vanille.

 

Begge skåles indhold blandes med 2 dl rismælk.

Massen skal have konsistens som en tyk grød

 

Smør en brødform eller springform med olie og drys med rismel.

Bages ca 1 time ved 200 grader.

 

Kagen kan overtrækkes med chokolade.

 

Rismælk kan erstattes af komælk og jeg tror ikke HUSK pulveret er nødvendigt

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...