Bitten Soerensen Skrevet Januar 2, 2013 Rapporter Share Skrevet Januar 2, 2013 (rettet) Hej alle... Kæresten og jeg skal ha' familien samlet på lørdag, til både eftermiddag og mad. Det skal ikke være noget vildt, og jeg tror vi har maden på plads: Først jordskokke-suppe, og derefter koteletter i fad. Jeg vil gerne lave nogle grovboller til om eftermiddagen, og hvis der er en af jer der har en "skudsikker" opskrift, på nogle der er både fiberfyldte og luftige ville det være supert! Ellers laver jeg det bare på slump - og håber det går godt! Men så vil jeg også gerne lave en kage - jeg tænker på en bradepandekage - men der helst være begrænset med fedt og sukker i den. Primært fordi jeg ikke kan tåle sukker, men også fordi jeg gerne vil vise at man gode KAN lave en lækker kage, uden den svømmer i sukker og fedt... Er der nogen af jer herinde, der har en god opskrift på sådan én? Redigeret Januar 2, 2013 af Bitten Soerensen Forsøg på at ændre overskriften!!! :-( Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
Howlucky Besvaret Januar 2, 2013 Rapporter Share Besvaret Januar 2, 2013 Rovboller.. Interessant interessant:confused: Når jeg bager grovboller tager jeg bare min gode bolleopskrift og tilsætter hvad jeg nu lyster af korn, gulerødder eller hva man nu lyster. Og så erstatter jeg en stor del af melen med groft. Det plejer at fungere:) Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
Gæst The dogfather Besvaret Januar 2, 2013 Rapporter Share Besvaret Januar 2, 2013 Rovboller.. Interessant interessant:confused: Når jeg bager grovboller tager jeg bare min gode bolleopskrift og tilsætter hvad jeg nu lyster af korn, gulerødder eller hva man nu lyster. Og så erstatter jeg en stor del af melen med groft. Det plejer at fungere:) Lidt det samme her......og havregryn... Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
Howlucky Besvaret Januar 2, 2013 Rapporter Share Besvaret Januar 2, 2013 Jeps bruger også havregryn... Og nogen gange ostetern:) Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
Gæst The dogfather Besvaret Januar 2, 2013 Rapporter Share Besvaret Januar 2, 2013 Jeps bruger også havregryn... Og nogen gange ostetern:) Uhm...og kylling...... Sidder lige og overvejer om jeg har lavet noget kage med et minimum af sukker...men jeg plejer jo at sige "så kan du lave det selv" hvis der kommer en kollega og snakker om kostpolitik....hmm... Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
Howlucky Besvaret Januar 2, 2013 Rapporter Share Besvaret Januar 2, 2013 Ost, skinketern og purløg giver altså også nogle gooode boller:p Har desværre heller ingen kageopskrift med sukkerreducering. Så tager man bare et mindre stykke, hvis man ikke tåler for meget sukker:) bilder mig selv ind, at tilføjer jeg squash eller gulerødder er kagen sundere:rolleyes: og det er den jo:) især hvis man giver den sådan en osteglasur - for ost er jo sundt, ja? Uhhhm Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
Tullemus Besvaret Januar 2, 2013 Rapporter Share Besvaret Januar 2, 2013 (rettet) Jeg har en rigtig god opskrift på en gulerodskage, uden noget som helst fedstof i, men sukker er der i. 3 æg 200 g rørsukker 1 stang vanillie 200 g mel 2 tsk. bagepulver 2 tsk. stødt kanel 2 gulerødder 75 g rosiner (kan udelades, hvis man ikke er til rosiner) Pisk æggene luftige med sukker og vanilliemarv. Bland mel, bagepulver og kanel og rør det i dejen sammen med groftrevet gulerod og rosiner. Fyld dejen i en smurt form og bag den ved 175 grader. Lad kagen stå i formen 5 min. før den tages ud på en rist. Bagetiden afhænger af faconen på formen. Muffins skal bage ca. 20 min., flade forme er det ca. 30 min og høje forme 45-50 min. Så man skal lige prøve med en kødnål eller strikkepind om dejen er gennembagt. Skal have nye briller, for ser først nu, at du har skrevet, at du ikke kan tåle sukker. Ser lige om jeg kan finde en anden opskrift. Redigeret Januar 2, 2013 af Tullemus Tilføjelse Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
Tullemus Besvaret Januar 2, 2013 Rapporter Share Besvaret Januar 2, 2013 Nå, men fandt så lige denne her inde på Vegetarkontakt.dk. Den skal ikke engang bages Du kan altså også godt erstatte sukker med bananer eller andre i alm. opskrifter. Det er bare med, at prøve sig frem LÆKKER DRØMMEKAGE: Bund: - 1/3 kop revet kokos - 1/2 kop valnødder - 1/2 kop mandler - 1/3 kop carob - 1/2 tsk. vanille - 6 dadler - 1/2 kop solsikkekerner - 1/3 kop rosiner Blendes i foodprocessor.! Carob-sauce: -4 tsk. tahin (rå) - 8 dadler (i blød) - 1/2 tsk. vanille - 1 banan (frossen) - 3/4 kop carob - vand fra dadlerne Blendes Lækker drømme-fyldning: - 12 bananer - 15 dadler - 5 tsk. tahin (rå) - 2-3 tsk kokos Blendes i foodprocessor og blandes med carob-saucen. Fryses og tages ud 10 min. før severing Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
Gæst Helle1985 Besvaret Januar 3, 2013 Rapporter Share Besvaret Januar 3, 2013 Hvorfor læser jeg "Røvboller"?? (nok fordi jeg er den eneste pige på jobbet idag ) Nå, men jeg har ingen boller eller opskrifter på dem. Til gengæld har jeg to lækre kager. Begge kan laves veganske, så alle kan være med I banankagen bruges bare en ekstra banan istedet for æg Banankagen er fedtfattig og den anden er både sund og fylder i maven Vegansk bradepandekage Ingredienser: [TABLE=width: 100%] [TR] [TD][/TD] [TD] [/TD] [TD]600 g. mel[/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD] [/TD] [TD]500 g. sukker[/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD] [/TD] [TD]3 spsk. kanel [/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD] [/TD] [TD]3 tsk. natron[/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD] [/TD] [TD]7 dl. appelsinjuice[/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD] [/TD] [TD]125 g. margarine mælkefri [/TD] [/TR] [/TABLE] Mel, sukker, kanel, natron og appelsinjuice blandes. Derefter røres margarinen i. Hældes i en stor bradepande, bages ved 200 grader i 20 min. Kom evt. glasur på. Tips: Der kan blandes 300g revne gulerødder i det gør kagen mere svampet. Banankage Du skal bruge: 3 bananer 3 Æg (eller 4 bananer) 150 g mel 100 g sukker (fungerer fint uden!) 2 tsk vaniljesukker 2 tsk bagepulver 2 tsk appelsin- eller citronsaft 0,5 dl oliemargerine (smeltet magerine kan også bruges) Glasur: (jeg bruger ALDRIG glasur) 150 g flormelis lidt vand evt. 20-30 g kakaopulver lidt olie eller magarine til at smøre kageformen med Start med at tænde din ovn på 175 grader. Pisk herefter æg og sukker sammen indtil det bliver hvidt og skummer lidt. Bland mel, vaniljesukker og bagepulver i en ny skål, og vend det i æggemassen skiftevis med magarinen. Mos bananerne i en tallerken og vend bananmosen i dejen. Hæld dejen i en smurt kageform, stil kagen i den forvarmede ovn og lad den bage i cirka 35 minutter. Når banankagen har fået nok, skal den køle af. Lad banankagen køle en smule før du tager den ud af formen og stil den herefter på en rist til den er helt afkølet. Når banankagen er helt afkølet kan du lave glasuren. Bland flormelis og en lille bitte smule vand (og eventuelt kakaopulver) i en skål og rør godt. Smør den herefter på kagen og lad kagen stå til glasuren er stivnet. Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
Ninjamor Besvaret Januar 3, 2013 Rapporter Share Besvaret Januar 3, 2013 Denne kage har jeg bagt mange gange, den er langt mere kageagtig end den lyder. Intet sukker og kun en anelse olie i Frugtkage 500 g blandet, tørret frugt 200 g mandler eller nødder 2 æbler eller pærer 2 spskf honning, evt. akacie 2 spskf madolie Frugten skæres i stykker eller hakkes groft og sættes i blød 1 time i vand der lige netop dækker. Mandlerne hakkes groft og æble/pære rives groft og blandes med de øvrige ingredienser I en anden skål: 2 dl rismel 2 tskf bagepulver 2 tskf HUSK fiberpulver 2 tskf vanillesukker eller kornene af en stang vanille. Begge skåles indhold blandes med 2 dl rismælk. Massen skal have konsistens som en tyk grød Smør en brødform eller springform med olie og drys med rismel. Bages ca 1 time ved 200 grader. Kagen kan overtrækkes med chokolade. Rismælk kan erstattes af komælk og jeg tror ikke HUSK pulveret er nødvendigt Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.