Hop til indhold
Gæst snar

Shih tzu - temperament og pelspleje

Recommended Posts

Gæst snar

Hej

 

Hvordan er shih tzus sammen med børn og hvordan med pelspleje?

 

Er de nemme at trimme og at pleje med hvalpeklip? Er deres pels blød eller ru? Filtrer den meget?

 

 

vh

 

Snar

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

:hundifart:Hej ! Velkommen til ! Hvis du går ind på DKK`s hjemmeside : dansk-kennel-klub.dk. kan du se om der er nogle udstillinger i nærheden af hvor du bor , på sådan en udstilling vil der helt sikkert være nogle shitzu udstillere du kan tale med.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Hvordan de er med børn afhænger helt af hvordan de bliver socialiseret på børn fra starten, min ( og de fleste i min omgangskreds med shih tzu) elsker børn, Det afhænger også af hvordan børnene er med hunde, feks er det det færreste der bryder sig om at blive krammet, de finder sig i det men er ikke glade for det.

Her hvor børnene ved at man kommer gående roligt hen til sætter sig ned eller på hug og lader hunden komme til dem er det ingen problem overhovedet. At løfte hunden er no go, det er der kun mig der gør, for hun skal jo på bordet for at blive børstet og kigget igennem.

Så er det fornuftige unger er det ingen problem.

 

Pelsen er blød, ikke ruhåret hvorfor de kun skal børstes og evt klippes ikke trimmes ( Ved trimning trækker du de døde hår ud ) Shih tzuén pels vokser hele livet.

Hvor meget den filtre afhænger meget af hvordan den generelt bliver holdt, hvad hund du har og hvad du laver med hunden en fugtig dag i skoven så kan man forvente noget filt , men generelt plejer at kunne komme igennem pelsen på ca 10 min dagligt også en større omgang hver 14.dag

Så jeg synes ikke det er slemt, hvorimod min mor har det anderledes så hun sender hunden herned til mig en gang hver 2-3 uge efter behov for at få den børstet helt igennem, så kan hun overskue hverdagens børstning, hendes er i næsten fuld pels.

Hvalpeklip er bare nemmere at holde fordi pelsen er det kortere, og det ser hamrende sødt ud oig der er ingen problemer i at klippe hunden, hvis du er lidt fiks med en saks så kan du sagtens lære det selv det giver dog evt nogle hak i pelsen til at starte med men jeg lærte det via videoer på youtube.

 

De får med pelsen en lidt træls periode når de er omkring 6 til 8 mdr hvor de skifter fra hvalpepels til voksen hvor mange nærmest rykker sig selv i håret fordi den er bøvlet, her valgte jeg at klippe min ned første gang, for jeg ville ikke have det skulle blive en øv oplevelse at passe pelsen for hverken mig eller hunden.

 

Nu er hun pt nærmest skaldet , dette kom som lidt af at jeg snes det var træls at vi rendte rundt på trænings banen hverdag og når hun så var fugtigt filtre pelsen nemmere, samtidig fik hun en infektion i huden der gjorde at visse områder skulle barberes ned, synes det så dumt ud så nu er hele hunden klippet ned, kun lang pelse på hale og øre, for os bliver det nok den foretrukne klipning fremover, for hun nyder det, og bare at kunne smide en klud over hende når vi har været ude og træne har været guld værd for mig efter vi er blevet bidt af træningen.

 

Smidder lige et billed af hende senere idag

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Tilføj...