Hop til indhold

Ny hund - i efterårsferien eller juleferien?


Mallemuk
 Share

Recommended Posts

Hej. :-D

 

Jeg har lige fået en ny lejlighed, hvor jeg gerne må have hund. Det er noget, jeg har villet have rigtig længe, det er velovervejet, og nu har jeg så langt om længe fået et sted, hvor jeg må få det.

 

Jeg er dog i tvivl om, hvornår det er bedst at anskaffe mig en?

 

Jeg har efterårsferie i uge 42, hvor jeg har mulighed for at tage to ugers fri, hvor det eneste, jeg skal er at tage mig af hunden - men det er måske for kort tid? Jeg kommer efterfølgende kun til at være i skole ca. 2-3 dage om ugen, så det er ikke fordi den skal være alene i 8 timer eller noget hver dag. Ellers har jeg juleferie i midten af december + hele januar, men der skal jeg til gengæld op i 4 eksamener, så det bliver måske lidt hårdt, at få hund der? :roll:

 

Hvilke tanker har I omkring det?

 

Venlig hilsen

Mie

Link til indlæg
Del på andre sites

...du skal måske også overveje at der kan være ting, som du må aflyse, hvis du får hvalp lige inden jul. Hvor mange har lyst til at få besøg af dig med en lille urenlig hvalp? Som du skal holde øje med hele tiden? Hvis DU skal holde juleaften for andre, så kræver det en masse indkøb som du får svært ved med en ny hvalp i huset og måske tyvstart af fyrværkeri udenfor..

 

Og hvad med nytårsaften? Hvad plejer du at lave den aften? Hvis din hvalp bliver utryg den aften, så kan det forlænge "alene hjemme problemerne" i januar..

 

Hvad med at vente til du får sommerferie? Det er den nemmeste og bedste årstid at få hvalp på. Så kan hvalpen lære renlighed ved at du er meget ude med den..

Og på den årstid møder man lettere andre hvalpe i nabolaget som man kan lave legeaftaler med. Når du kan være meget ude med din hvalp og kan give den nye og spændende indtryk, så bliver den også træt i hovedet, så du bedre kan forlade den i forbindelse med alene-hjemme træningen.

 

OM du kan lære hvalpenn at være alene hjemme på et par uger, det kan godt komme an på racen..

 

Hvilken race overvejer du?

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvilke tanker har du gjort dig om hvilken hund du vil have og hvor du vil have den fra?

Jeg spørger kun fordi, at det kan ikke altid er så let at planlægge hvornår man skal have hund :-) Det er jo slet ikke sikkert at den hvalp du skal have er klar til at flytte hjemmefra, så det passer med dine ferier :-)

 

Skulle jeg vælge ville jeg vælge den ferie hvor jeg har længst tid hjemme med hunden.

Link til indlæg
Del på andre sites

Tak for jeres svar.

 

Det er en Jack Russell Terrier, som jeg vil have.

 

Jeg heller selv mest til min juleferie, men jeg ved, at der kommer til at være gang i den der: familiefester, nytårsaften (som jeg "bare" skal holde hjemme) og eksamener. Efterårsferien er der mere ro på - der jeg skal slet ingen ting.

 

Er der nogle, der har erfaringer med at få hund i efterårsferien? Jeg ved, at der er en del, der får hund der og "kun" har ca. to ugers fri sammen med den.

 

Jeg har ikke noget imod at få en efterårs/vinterhvalp, det har jeg slet ikke dårlige erfaringer med.

Link til indlæg
Del på andre sites

Juleferien er nok ikke det bedste tidspunkt at få hvalp - med mindre man da ikke skal noget.

 

Hvis du har nogen i nærheden som evt. kunne komme forbi og tage hvalpen ud når du starter dine studier op igen efter efterårs ferien - så kunne det det være en god ide.

Renlighed afhænger af hvalpens personlighed - er min erfaring.

 

Jeg har haft både forår/sommer og efterår/vinter hvalpe - en dalmatiner og 3 beagler og det har været sådan blandet. De to af gangene har det været om sommeren og de andre gange vinter - jeg foretrækker langt sommer tiden - men det skyldes mest min egen bekvemmelighed at man ikke skal i en masse tøj før man skal ud med hvalpen. Mine sommerhvalpe er blevet renlige hurtigt - hvor de andre har taget et par måneder længere.

Så det kommer vel an på en selv og selvfølgelig hunden.

 

Jeg har aldrig trænet alene hjemme - det findes ikke i min verden og min erfaring er at jo mindre man går op i den slags - jo bedre - med det mener jeg - at man kan fokusere for meget på en egentlig træning.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er umuligt at sige hvor kort/lang tid man skal regne med at alenehjemme-træningen ta'r. Nogle hunde klarer det i løbet af en weekend, andre skal ha' flere måneder, og det er ikke til at sige på forhånd. Men hvad du kan gøre for at sikre dig lidt er at ha' en pasningsorden i baghånden, hvis dine to uger ikke er nok.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg fik min sidste hund i efterårsferien. En berner sennen.

Han sked og tissede lystigt over hele huset, selv om jeg var meget hjemme og holdt øje med ham hele tiden. Og selv om døren kunne stå åben ud til haven når det var nogenlunde vejr.

Derude sked han osse. Men så dryssede der blade ned fra træerne, der skjulte lortene i en slags "lortelasagne" og så tulrede Ramses ud og ind med lort mellem tæerne... :stupid:

Han blev først renlig sommeren efter. --Men han var altså sød... :lun:

 

Heldigvis fik han en sød lidt ældre veninde, som vi kunne gå tur med hver dag. Socialiseringen er jo også vigtig. Og mange nye hvalpeejere er ikke ude så længe, når det er dårligt vejr. Så det var svært at finde legekammerater.

 

Du skal måske undersøge mulighederne for at gå til noget hvalpetræning i nærheden inden du får hvalpen hjem. Start allerede nu med at kikke på, hvordan det foregår de forskellige steder..

 

Silke, som jeg har nu, fik jeg d. 30 maj i klart sommervejr. Hvalpene havde lært begyndende renlighed hos opdrætter, fordi de kunne komme ud i haven fra de var 5-6 uger. Og de lærte så af deres mor og mormor..

Så når jeg lod døren stå åben til haven, så foretrak Silke helt klart at gå udenfor og tisse..

Og venner var der masser af. Her, hvor vi bor kommer der mange nye hvalpe hver eneste sommer. 624 gårdhavehuse lige ud til naturskønt område, det MÅ jo være samlingssted for nye hvalpe.. :mrgreen:

 

Du skal forresten lige tænke på, at selv om du har fri i 14 dage, så skal du vel lige have købt ind en gang imellem... Det vil måske være en god ide at alliere dig med en der kan passe hvalp, mens du suser ud og handler ind... Det kan være rigtig svært at få tingene til at hænge sammen hvis man er helt alene med en hund. Og endnu sværere samtidig med job eller skole..

 

Jack russel er skøn. Jeg kender nogen, der lige har fået en hvalp for et par uger siden. En utrolig fræk og frisk lille tæve.. Sjovt nok er DEN nærmest i samme farver som en rottweiler... Usædvanligt. Men meget lækkert.. ---Nåeh... jeg googlede lige og så, at farven ikke er anerkendt ifølge FCI :genert:...

Link til indlæg
Del på andre sites

Altså rigtig mange der skaffer hund har hverken hele eller flere måneder, ofte er det i forbindelse med 14 dags ferie og så retur til fuldtidsarbejde, det lykkes alligevel folk at få nogen gode renlige hunde ud af det :)

 

ved godt mange her på hf mener man næsten bør være hjemmegående i eget stort hus og med min 5 timer til hunden hver dag (overdrivelse fremmer forståelsen!)

 

jeg vil sige det lyder som en god idé med efterårsferien og så bruge meget tid på alene træningen i små doser i de 14 dage - og hvis hvalpen ikke er helt renlig så skæld den aldrig ud når du kommer hjem, det skal nok komme :)

 

Det self meget godt tænkt med den lange "ferie" i julen, men ofte skal msn meget og med eksamen oven i vil det være rart at hunden har haft lidt tid først til at falde til, men begge ting kan self lade sig gøre :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst DorteDK

Jeg fik min Zeus i efterårsferien og havde kun en uges ferie, det øsede ned men vejr mæssigt synes jeg personligt det er lige meget. Denne hvalp passede lige til efterårs ferien hos os, da det netop var den hvalp vi ville have, han var renlig som 6 mdr her mener jeg helt renlig og kunne være alene hjemme, dog med vores gamle lab også i otte timer uden at tisse eller lave.

Personligt ville jeg hellere vælge efterårs ferie frem for juleferie, men igen er det lidt op til den hvalp man har kig på ;-) Jack russel er en skøn hund synes jeg ;-)

 

Det skal dog nævnes at efter ugen hjemme ved baby Zeus da havde jeg min mor som kom over for at se til hundene imens vi var på job. ;-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Begge mine er sommerhvalpe og jeger så priviligeret at jeg kunne tage 4 uger fri inden jeg skulle tilbage på job, hvilket betød at jeg fx aldrig har oplevet at komme hjem til uheld på gulvet, da begge mine var renlige inden jeg skulle afsted igen...

 

når det er sagt, så er der masser af mennesker der gør det på kortere tid, men jeg har været super glad ved det og regner med at gøre det igen når nummer 3 kommer ind af døren. Det bliver desværre en vinterhvalp, men sådan er det jo når man venter på et helt bestemt kuld. Jeg ville til hver en tid hellere have hvalp om sommeren når alting står åbent og man selv bruger masser af tid udenfor + det bliver aldrig rigtigt mørkt, heller ikke om natten...

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg ville nuppe den til efterårsferien, hvis jeg kunne finde en passende hvalp - gerne ca 10 uger gammel. Den skal jo lære at være alene hjemme og det må du så fokusere lidt på i begyndelsen, men en god nervefast JR terrier er nok ikke så udfordrende på det punkt, hvis du starter tidligt.

 

Tror faktisk godt det kunne være noget vanskeligere hvis man venter. Jeg tror at socialiseringsperioden og ind i rangordningsfasen er tiden hvor hvalpen er åben overfor forandringer af den karakter.

Link til indlæg
Del på andre sites

Tak for jeres kommentarer allesammen.

Det er rigtigt, at der er mange meninger om, hvor lang tid, man vil bruge på alenehjemmetræning.

 

Min sidste hund fik jeg i en sommerferie, så der havde jeg to måneders fri, men alligevel var der alenehjemmeproblemer, så bare fordi man har meget tid til at træne det, så betyder det ikke nødvendigvis, at det er bedre.

 

Jeg er enig i, at hunden fra start skal blive vænnet til dagsrytmen; altså at man ikke er så meget hjemme.

 

Jeg tror, jeg vil se, om den rigtige hvalp kommer omkring efterårsferien, og hvis den ikke gør, så få den i juleferien eller til næste sommer. Men jeg håber, at det bliver i efterårsferien - jeg kan næsten ikke vente.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvordan kan det være at renlighed er et der fremhæves;) for mig er det da hvalpens forhold til det at blive overladt til sig selv som vil være det væsentlige, jeg tror personligt ikke på at man på så kort tid kan vende en lille hvalp til at komme fra mor, begå sig i nyt hjem og samtidig have det godt med at være alene i flere timer;)

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...