Hop til indhold

Berner sennen, bider under Gåtur.


Bernersydfyn
 Share

Recommended Posts

Vi har en Berner sennen hvalp på 4 måneder som synes det er sjovt at hoppe op og bide i fingrene når vi går tur. Den gør det ikke når vi ikke går tur, nogle gange knurer den sammen med at den hopper op. Bideriet er kun nogle gange og hvis den ikke kan få fat i fingrene tager den bare et ben i stedet.

Link til indlæg
Del på andre sites

Biden og hoppen op er sådan set almindelig hvalpeadfærd, men jeg tænker, at lige i den situation kan det være udtryk for overtræthed eller frustration. En hvalp i den alder, især af stor race, skal ikke "gå tur". Hvis I går for langt med ham, kan det være hans signal til at han har fået nok.

 

En tommelfingerregel siger at en hvalp må gå i lige så mange minutter, som den er gammel i uger. For jeres hvalp vil det sige et kvarters tid i jævn fart på fortov el. lign. Det er meget bedre at tage hvalpen med et sted hen, hvor den f.eks. kan gå i sit eget tempo i lang line og snuse som den har lyst til. Det kan man gøre lige så meget som man vil.

 

At gå for langt og længe er skadeligt for hvalpens knogler og muskler. Den kan få smerter, som den reagerer på ved at blive hyperaktiv og have svært ved at finde hvile. Derfor er det bedre for en lille hvalp at bruge sin næse end sine ben. Så bliver den også meget mere træt, på en sund måde.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...