Hop til indhold

Hun stresser pga vores fælles flytning og et hård halve år


Recommended Posts

Hej alle sammen.

 

Jeg/vi har brug for et godt råd da jeg bliver bekymret for vores hund I er nok lige nød til at høre vores hund forhistorie.

Jeg mødte min kæreste for 1½ år siden, hun er en Tysk ruhåret som er den mest kærligste hund, men når hun er i sine trygt omgivelse også meget dominerende. Vores situation er således.

Min kæreste fik tøsen da hun var 2 år. Hun kom til at bo sammen med min kæreste, min kæreste far og kæresten bror. Dette er gået fint men stadigvæk med mindre stress symptomer, typisk hvor hun slikker på og bare skal holde sig tæt på min kæreste. Men det sidste halve år har vi og hunden været igennem rigtig meget. Min svigerfar døde pludselig, og der mangler noget i huset, hun klare det ret godt, men der skulle jo findes ny bolig og lign. Vi har så fået fundet os et hus med have så hun kan komme i haven og ikke i en lejlighed. Men imellem tiden er jeg blevet gravid og jeg synes jo det er blevet slemt over for mig. Men nu hvor vi er flyttet helt sammen kæreste og jeg er vores hund så stresset er jeg er nervøs for hendes helbred. Hun slikker meget mere, hun er trist når vi tager afsted uden hende, hun drikker rigtig meget vand og så i går begyndte hun også at hyperventiler. Det eneste tidspunkt jeg føler hun slapper af på er når vi sidder i vores stole og hun kan ligge og kigge ud i haven og det kan hun også bruge alt den tid på når vi selv slapper af.

Men jeg ved jo stress ikke er sunde for hunde og nu hvor der kommer en lille ny til november kommer der et nyt stress situation. Hvad har i af råd. Flere siger hun bare skal falde til og det kommer. Vi gør jo det vi skal ud kommer jo med ud og gå og lign. Men lyde er jo normalt hun er meget på vagt overfor. Men vil så gerne have hende til at kunne få lov til at stresse af.

En tryg sted også er en kurv hun har haft siden hun har været hvalp er også fulgt med så der er også en tryg base.

Link til indlæg
Del på andre sites

Tillykke med at du er gravid.

At hunden slikker og gerne vil være tæt på din kæreste behøver ikke betyde at hunden er stresset, at hunden er ked af at bliver forladt er vel også ret normalt. Viser hunden andre symptomer på at være stresset?

Hvad er det du synes der er blevet slemt over for dig siden du blev gravid?

Og når du skriver at hunden drikker meget vand, hvor meget vand snakker vi så om?

Var det med at hyperventilere også noget der skete i forbindelse med at i skulle afsted?

Umiddelbart synes jeg det lyder lidt som separationsangst, men det er svært at sige ud fra din beskrivelse og uden at have set hunden.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det der gør jeg er mere opmærksom på hende er hendes ændrede adfærd, dvs hun slikker meget hun smasker omkring sig, hun drikker tre gange så meget vand end hun er vant og nej hun hyperventilere mens der blev snakket med hende og så kan hun slet ikke finde ro hvis vi ikke begge to sidder eller ligger stille. Det det der er er vi har fået af vide at vi bare skal ignorere hende. Jeg tænkte om der var nogle gode måder vi kunne få hende til at føle sig mere tryg på hurtigere...

Link til indlæg
Del på andre sites

Men hvis hunden er angst er den jo også altid stresset. Mens en stresset hund godt kan være det uden at være bange.

 

Jeg synes da beskrivelsen lyder meget som stress - om hunden også er bange ved jeg ikke. Kan du ikke filme hunden?

 

Det kan også være smerter skal man huske

Link til indlæg
Del på andre sites

En af mine venner havde engang en hund som begyndte at drikke rigtig meget vand. Først da det var for sent opdagede dyrlægen at hunden havde en kæmpe knude i maven. Så det med at hunden drikker meget for mig også til at tænke at der måske er noget galt med hunden.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg synes bestemt en tur til dyrlægen er første skridt.

 

Derudover skal I forsøge at holde så meget ro om hende som muligt, f.eks. er det ikke altid godt for dem at have udkig til at folk går forbi og sådan; Trække ri gardiner for når hun forlades? Er der udsyn til folk på gaden fra haven f.eks.?

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Tilføj...