Hop til indhold

Adfærd til træning vs på gåtur


Sitto
 Share

Recommended Posts

Det er ingen hemmelighed at Zazu er mit kære lille 'problembarn'. Hendes baggrund kender de fleste herinde nok, men nogen gør sikkert ikke - derfor ridser jeg den lige op, idet jeg synes den er ret vigtig for selve problemet (beklager på forhånd den lange smøre!): Zazu er fundet i Rumænien hvor hun var smidt på gaden. Hun var meget syg som hvalp og tilbragte derfor rigtig meget tid hos dyrlægen (og socialisering har absolut ikke været i højsæde i tiden i Rumænien, nok nærmest ikke-eksisterende). Hun kom til DK da hun var knap 4 måneder gammel hvor hun boede i pleje 2-3 ugers tid inden vi hentede hende.

 

Zazu har altid været en lidt forsigtig pige både overfor nye omgivelser/mennesker og nye hunde. Det gjorde det ikke bedre at hun, ikke længe efter hun flyttede hjem til os, blev jagtet rundt af en Schæfer som skræmte hende fra vid og sans. Det gav naturligvis nogle 'ar' psykisk. Det er noget vi har arbejdet ihærdigt på lige siden og hun er kommet sindssygt langt.

 

Hun har dog ikke haft det nemt den lille basse, for pludselig var det som om vores træning ramte en mur og hun blev mere og mere udadreagerende. Det eskalerede lige så stille. Vi fik en adfærdsbehandler på hende og fik nogle gode råd, men det var som om at der ikke var noget der trængte ind. Herefter tog vi hende til dyrlæge og fik røntgenfotograferet hende. Det var hos vores gamle dyrlæge som vi af gode grunde nu har skiftet ud, hans diagnoser hos Zazu var heller ikke helt korrekte (han sagde E hofter og spondylose). Jeg valgte at tage hende med ud til Magtor og efter en tur derude hvor der blev fundet mange låsninger/skævheder i ryggen og hun blev rettet, livede hun dog gevaldigt op.

 

Men hun kørte stadig i et enormt højt stressniveau, det var blevet værre - efter en periode med træning, efter adfærdsbehandlerens råd, og vi stadig ikke så den ønskede fremgang (tværtimod var hun netop blevet stresset) så fik vi en ny adfærdsbehandler på hende. Han så straks hendes stress og gav os de modsatte råd end den anden adfærdsbehandler og dét havde en stor effekt på hende. Hun kom på Kalm og vi lagde træningen om og så stor fremgang. Igen var det dog som om der var en mur hun ramte og vi bare ikke rigtig kunne komme igennem den. Det fik os til at tage hende til vores nye dyrlæge til en ny røntgenundersøgelse. Dyrlægen fandt - som den anden - spondylosen men bestemt ikke E hofter. En anelse deformiteter, men ikke noget der burde give hende smerter. Hun røg på smertestillende og vi oplevede en KÆMPE fremgang hos hende! :hjerte: Det fik virkelig dæmpet hendes stressniveau.

 

Pludselig oplevede vi så en gevaldig tilbagegang igen, hvor hun blev ekstremt udadreagerende overfor vores tre andre tøser. Vi fik hende sat på morfin for at få ro på hende og det hjalp. Nu er hun trappet ud af morfinen, har fået en ny type smertestillende og er også blevet CT scannet. Udover spondylosen har hun en sammenvoksning omkring bækkenet som giver spændinger/smerter ned i højre hofte. Som det er nu fungerer hun dog helt perfekt på sit nye smertestillende: hun er mere glad og tilpas end nogensinde før.

 

SPRING HER TIL HVIS I VIL SKIPPE FORHISTORIEN! ;-)

Zazu har rykket sig enormt meget. Helt vildt. Hun er ikke længere en meget usikker hund, hun er en glad, kærlig og nysgerrig hund. Hun er en ENGEL at have med til træning. Vi kan komme ud på en helt ny træningsplads med mange fremmede hunde i alle størrelser og farver og hun siger ikke så meget som et vov. Hun piver højst fordi hun synes de er spændende. Hun er virkelig blevet interesseret i kontakt med andre hunde. Undtagen når vi går ture :vedikke: med mindre vi går ture sammen med andre hunde. Jeg kan sagtens tage hende med ud og gå ture sammen med andre uden hun skaber sig.

 

Og vi kan passere klods op af hegn/hæk med hund(e) der gør helt vildt af hende uden hun giver sig til at gø igen. :5up: MEN - hvis vi møder en anden hund der er ude og gå tur så skælder hun ud! Ser vi den på lang afstand kan hun forholde sig i ro eller hvis vi møder den på en smal sti og hun kan se at hun får lov til at komme hen og hilse, så opfører hun sig også pænt. Men det er umuligt at passere en hund på modsatte side af fortorvet uden hun går gø-amok. Jeg træner med hende stort set hver eneste dag hvor jeg går tur med hende her i byen (kun med hende) og vores eneste mål er træning: altså at forholde sig i ro når vi møder voksne/børn/hunde/kat osv. Når hun er ude sammen med resten af flokken, så er det kun i skoven og kun steder hvor vi stort set aldrig møder nogen; netop for at hun ikke for succes med at få opbakning fra de andre.

 

Mit store spørgsmål er: hvorfor er hun den sødeste engel på en træningsplads, hvorfor reagerer hun ikke på en kæmpe hund der ses helt tydeligt bag hegn få meter fra hende som gør helt vildt af hende, hvorfor vil hun gerne hilse på andre hunde - og hun så alligevel stadig fastholder at skælde ud på hunde vi passerer på modsatte fortorv fx? :hmm: Hvordan i alverden får jeg hende til at lave en sammenkobling mellem alle de andre situationer og så gåtur..?? Generelt forsøger jeg stadig at sørge for at vi ikke kommer i situationer hvor vi skal passerer hunde på modsatte fortorv, altså så afstanden er i den længde det kræves for at vi får succes med at se en anden hund på gåtur. Men det sker jo altså at der kommer én ud fra en indkørsel eller rundt om et hjørne hvor jeg ikke kan nå at reagere. Og når hun jo sagtens kan opholde sig endnu tættere på fremmede hunde på fx træningspladsen, så forstår jeg simpelthen ikke hvorfor hun fastholder stadig at skælde sådan ud på gåtur?

 

Det skal siges at Zazu er en hund som generelt lagrer alt for mange ting i sin lille hjerne og husker på dem længe efter og hun ér en meget verbal hund og heller ikke en hund der bare springer i armene på alle. Ikke fordi hun er bange for dem, det siger hende bare ikke noget. Og hun har nemt ved at stresse op.

 

Zazu har haft mange ting imod sig og har været meget påvirket af at have ondt. Det har uden tvivl øget hendes stress og hendes behov for at sige "Hold jer væk!" til fremmede hunde. Better safe than sorry. Men hun kan jo godt - altså opfører sig pænt! :lun: Jeg mangler bare at hun kobler samme adfærd til gåturene som hun udviser til fx træning.

 

Hvis I nåede her til så tager jeg hatten af for jer og håber I så også vil give jeres besyv med :mrgreen:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst DorteDK

Først vil jeg sige - jeg har læst det hele ;-) og en dejlig historie... altså ikke dejligt med Zazus "problemer" og hendes helbred, som I har fået så godt styr på - men hun er en heldig pige, at hun landede hos lige netop Jer :lun:

 

Men jeg har jo selv lidt af de samme problemer med Zeus, han blev også lige tippet rundt af en kæmpe schæfer - ikke schæferens skyld men den dumme ejers skyld!

 

Indtil da kunne han med alt og alle eller ignorede dem han bare ikke lige gad, uden at sige noget som helst.

 

Jeg kan fint have Zeus med til træning og han deltager selv i træningen, da er han helt lige glade med de andre labber selvom nogle af dem er nogle børster faktisk, men han siger intet han træner bare med mig.... og jeg tror at han ved, at nu er han ude og "arbejde" så træner vi og det er det så det vi laver, vi laver ikke udfald (?)

 

Jeg går ofte tur med ham alene om aftenen netop for at træne at holde sig i ro når vi møder andre hunde.... og det har vi da fremgang med men der er ikke forbedringer på det sidste og der altså den her håndfuld hunde han bare ikke kan med og det har jeg nok accepteret. Men ville da gerne vi kunne gå alle steder uden udfald ;-)

Jeg kan så forstå på andre hundejere at netop den håndfuld hunde som Zeus ikke kan med kan andre hunde heller ikke så godt med - de må udvise et eller andet? det er dog heller ikke venlige hunde, det er hunde der ikke kan med andre.

 

Jeg har ikke nogle gode ideer til Jer, men jeg vil da lige følge med her - om der skulle dukke nogle guldkorn op som jeg selv kan bruge - god tråd. Og UPS det blev måske også lidt langt det her ;-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Sitto, Zazus adfærd som du beskriver den er helt typisk for hunde som ikke er heeeelt trygge ved fremmede hunde.

 

Man kan være samnen med flere andre hunde på tur, til træning og andre steder uden det mindste problem, man kan møde fremmede hunde mens man er i flok uden det mindste problem, hunden ved at der er hunde omkring den og en yderligere betyder intet.

 

Nøgleordet er som jeg ser det forudsigelighed og dermed forventning. En lidt utryg hund som ved, at i denne situation kan der være en hund bag hæk som gør, en hund som gør dit eller dat er forberedt på dette og reagerer ofte slet ikke, men er hunden alene uden at forvente tilsynekomst af en fremmed hund reagerer den og ofte med at ville hen til den fremmede hund for at tjekke hvad den er for en.

 

Ofte vil den utrygge hund gø imens den nærmer sig den fremmede, men hvis den anden hund ikke reagerer aggressivt vil spændingen aftage hos den utrygge hund.

 

Giver det mening?

  • Like 1
Link til indlæg
Del på andre sites

Sitto, Zazus adfærd som du beskriver den er helt typisk for hunde som ikke er heeeelt trygge ved fremmede hunde.

 

Man kan være samnen med flere andre hunde på tur, til træning og andre steder uden det mindste problem, man kan møde fremmede hunde mens man er i flok uden det mindste problem, hunden ved at der er hunde omkring den og en yderligere betyder intet.

 

Nøgleordet er som jeg ser det forudsigelighed og dermed forventning. En lidt utryg hund som ved, at i denne situation kan der være en hund bag hæk som gør, en hund som gør dit eller dat er forberedt på dette og reagerer ofte slet ikke, men er hunden alene uden at forvente tilsynekomst af en fremmed hund reagerer den og ofte med at ville hen til den fremmede hund for at tjekke hvad den er for en.

 

Ofte vil den utrygge hund gø imens den nærmer sig den fremmede, men hvis den anden hund ikke reagerer aggressivt vil spændingen aftage hos den utrygge hund.

 

Giver det mening?

Det giver rigtig god mening og er egentlig også min egen tanke. Det kan godt være jeg ikke har fået det præciseret ordentligt i startindlægget, men trods Zazus store fremgang ja så ér hun jo en forsigtig hund, bestemt ikke så meget som hun har været. Men jo hun ér en forsigtig/usikker hund. Det kommer vi ikke uden om. Hun har rykket sig enormt meget, men hendes forsigtighed/usikkerhed kommer hun nok aldrig helt af med.

 

Hun reagerer dog på samme måde overfor hunde vi møder på tur om hun er sammen med sin flok eller ej. De er jo så heller ikke blege for at bakke hende op (møghunde! :lol:) og derfor opdeles gåturene på den måde således hun ikke oplever den bekræftigelse fra de andre.

 

Men du har nok helt ret i det med forudsigeligheden - på træningspladsen ved hun hun møder andre hunde. Vi bor i en lille by så hun har også helt styr på hvorhenne de forskellige hunde bor, ergo ved hun at vi nu passerer en have med en (evt. gøende) hund i. Den vinkel havde jeg faktisk ikke tænkt! Men det giver jo faktisk ret god mening. Når vi 'pludselig' møder dem på gåtur så er det uforudsigeligt for hende.

 

Og ja det giver jo også mening at det er en blanding af uforudsigeligheden og at hun føler sig utryg netop fordi hun ikke får lov til at hilse på hunden. Hilser hun på den, så ved hun den er flink og der er ikke noget at være usikker over.

 

Har du nogen idéer til hvordan vi kommer videre? Jeg går meget op i at få trænet med hende på turene alene og også generelt at hun får mange positive oplevelser med andre hunde. Men hvordan støtter jeg hende bedst når det er det uforudsigelige som gør hende usikker?

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er hendes generelle holdning til hunde, som skal ændres, kun derved vil hun kunne håndtere uforudsigelige møder.

Selv bruger jeg generelt ikke at træne "ro" på en usikker/utryg hund ved passage af en fremmed hund. Det gør jeg ikke ud fra den erfaring, at denne ro træning fungerer som afledning fra det jeg egentlig vil have min hund til at være opmærksom på er trygt nemlig den anden hund dels kan selve det "krav" der ligger om ro virke ubehageligt på en reagerende hund og dette ubehag kan, bevidst eller ubevidst som det er for hunden, bekræfte den i at fremmede hunde giver utryghed.

Derfor beder jeg f.eks. ikke sådan en hund sætte sig eller andet, nåe en anden passerer.

I stedet taler jeg pænt til/om den anden hund og er meget bevidst om at min line er slap. Afhængig af min hunds temperament træder jeg lidt væk fra den eller vender ligefrem ryggen til den fremmede imens jeg sniksnakker eller nynner/synger for mig selv. Jeg gør hvad der skal til for at aflade situationen og lægger så lidt krav på min hund som overhovedet muligt.

 

Når den anden hund har passeret giver jeg min hund tilladelse til at gå hen og snuse til den andens duftspor, så den kan lære denne hunds duft at kende og fremover huske denne hund ved møder. "Vi" snuser og når min hund er færdig går vi videre. Dette er i øvrigt et fast ritual for mig, når min hvalp skal lære ikke at hilse på alle hunde vi møder og det giver som regel en god ro.

Jeg bruger med vilje ordet "tilladelse" idet jeg vil have, at min hund ved, at ikke alt er et tag selv bord, noget kan kun ske når jeg medvirker.

Hvis min hund er urolig med lyd og/eller trækker frem mod den anden ignorerer jeg det som regel og vender mig væk uden at give yderligere line, men også uden at trække. Min hund får dermed ikke min opbakning.

Straks den vender sig mod mig igen belønner jeg for kontakt. Her skal man være obs på, at nogle hunde kan finde ud af at gå ud og gø og tilbage og blive belønnet MEN disse hunde er ikke dem med problemer ift. andre hunde, så det tænker jeg ikke du behøver forvente.

Naturligvis tager jeg også højde for afstanden til en fremmed, man kan ikke forvente at den utrygge hund kan stå tæt på den fremmede, afstanden afgøres af min hunds reaktion og intensitet i situationen.

 

Når vi når dertil at min hund ser på mig ved opdukken af en fremmed hund, mindskes afstanden en smule.

 

Hvis du kan arbejde med Zazu på denne måde dagligt og undgå uheldige episoder tror jeg du hurtigt vil kunne se en forskel.

Dette er arbejdet i mødesituationen. Hvis du sideløbende med dette kunne nå at arbejde med hende i konstruerede situationer, hvor hun på sikker afstand belønnes for afslappethed ved synet af fremmede hunde, kommer der hurtigere resultater.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst DorteDK

Ninjamor:

 

Når man har en urolig hund, der også gøer imens og trækker hen mod den fremmede hund, skriver du at du ignorerer det og vender dig væk, vender du dig væk fra din egen hund eller den fremmede. Ja måske dumt spørgsmål ;-)

Men dette tror jeg måske kunne være brugbart i min situation - jeg vil i hvert fald forsøge :-) jeg læser det som du vender dig væk fra egen hund.

 

Jeg giver ikke ekstra line når Zeus gør som ovennævnte, men jeg trækker ham heller ikke væk, jeg forsøger at få ham til at sidde - det er dog svært at få hans kontakt når han er gøer og trækker frem mod den fremmede hund. Altså jeg prøver at få ham i ro - hvilket jeg ud fra dine erfaringer kan læse, nok ikke er det bedste.

 

Jeg har selv prøvet med konstruerede situationer, hvor Zeus starter med at gøre udfald, men det hele (efter et par passeringer af en fremmede hund) ender med at de snude dutter og næsten giver krammer, det var en rigtig dejlig oplevelse for mig, og jeg blev helt høj af det, derefter når vi har mødt denne hund har der intet gøeri været og de har hilst som de har kendt hinanden altid. Mangler nok bare nogle flere der "tør" stille op ;-) for Zeus lyder ikke særlig venlig når han først begynder at gø.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er hendes generelle holdning til hunde, som skal ændres, kun derved vil hun kunne håndtere uforudsigelige møder.

Selv bruger jeg generelt ikke at træne "ro" på en usikker/utryg hund ved passage af en fremmed hund. Det gør jeg ikke ud fra den erfaring, at denne ro træning fungerer som afledning fra det jeg egentlig vil have min hund til at være opmærksom på er trygt nemlig den anden hund dels kan selve det "krav" der ligger om ro virke ubehageligt på en reagerende hund og dette ubehag kan, bevidst eller ubevidst som det er for hunden, bekræfte den i at fremmede hunde giver utryghed.

Derfor beder jeg f.eks. ikke sådan en hund sætte sig eller andet, nåe en anden passerer.

I stedet taler jeg pænt til/om den anden hund og er meget bevidst om at min line er slap. Afhængig af min hunds temperament træder jeg lidt væk fra den eller vender ligefrem ryggen til den fremmede imens jeg sniksnakker eller nynner/synger for mig selv. Jeg gør hvad der skal til for at aflade situationen og lægger så lidt krav på min hund som overhovedet muligt.

 

Når den anden hund har passeret giver jeg min hund tilladelse til at gå hen og snuse til den andens duftspor, så den kan lære denne hunds duft at kende og fremover huske denne hund ved møder. "Vi" snuser og når min hund er færdig går vi videre. Dette er i øvrigt et fast ritual for mig, når min hvalp skal lære ikke at hilse på alle hunde vi møder og det giver som regel en god ro.

Jeg bruger med vilje ordet "tilladelse" idet jeg vil have, at min hund ved, at ikke alt er et tag selv bord, noget kan kun ske når jeg medvirker.

Hvis min hund er urolig med lyd og/eller trækker frem mod den anden ignorerer jeg det som regel og vender mig væk uden at give yderligere line, men også uden at trække. Min hund får dermed ikke min opbakning.

Straks den vender sig mod mig igen belønner jeg for kontakt. Her skal man være obs på, at nogle hunde kan finde ud af at gå ud og gø og tilbage og blive belønnet MEN disse hunde er ikke dem med problemer ift. andre hunde, så det tænker jeg ikke du behøver forvente.

Naturligvis tager jeg også højde for afstanden til en fremmed, man kan ikke forvente at den utrygge hund kan stå tæt på den fremmede, afstanden afgøres af min hunds reaktion og intensitet i situationen.

 

Når vi når dertil at min hund ser på mig ved opdukken af en fremmed hund, mindskes afstanden en smule.

 

Hvis du kan arbejde med Zazu på denne måde dagligt og undgå uheldige episoder tror jeg du hurtigt vil kunne se en forskel.

Dette er arbejdet i mødesituationen. Hvis du sideløbende med dette kunne nå at arbejde med hende i konstruerede situationer, hvor hun på sikker afstand belønnes for afslappethed ved synet af fremmede hunde, kommer der hurtigere resultater.

Tak for din fine beskrivelse, det er egentlig rimelig meget samme metode vi træner efter i forvejen. Dog med små ændringer. Jeg har i startindlægget nok brugt ordet ro forkert ift hvad du opfatter det som - jeg træner nemlig ikke decideret ro med hende, da jeg netop ikke vil have at hun bare bliver afledt. Det lagde vores adfærdsbehandler også meget vægt på, jeg skulle ikke bare aflede hende, hun skulle have lov til at se den anden hund og lærer at være i det. Og det er det vi træner efter.

 

Når vi ser en anden hund og hun kigger på den uden at gø så roser jeg og giver godbidder. Vi kigger sammen på den anden hund og hvis hun begynder at gø så ignorerer jeg hende, beder hende evt. om at gå med mig for at øge afstanden lidt hvis hun er helt kørt op - og så kigger vi så på hunden fra den lidt større afstand. Men hvis hun bare gøer lidt uden at køre sig selv helt op, så står jeg bare stille og afventer at hun tager kontakt til mig - så roses hun og får en godbid. Og ja jeg har før været for hurtig til at belønne hende, så hun netop har lavet den med at vende sig om og gø igen og så vende tilbage til mig for at få en godbid mere :rolleyes: den har jeg dog fået pillet af hende igen :5up:

 

Jeg har dog aldrig brugt den med at gå over og lade hende snuse til den anden hunds duftspor. Den tror jeg dog kunne være rigtig brugbar for hende :-D

 

Jeg har via overstående metode fået stor fremgang med hende. Før kørte hun lynhurtigt op bare vi så en hund på lang afstand, og i takt med hendes smerte begyndte hun også at lave udfald mod cykler der pludselig kom forbi, børn der kom løbende/hvinede el.lign. De ting har vi fået ret godt styr på. Hun kan endnu ikke stå i det helt alene endnu, hun skal stadig støttes lidt - men det er meget nemt og hun har virkelig rykket sig. Så der ér uden tvivl sket fremskridt med denne metode også ift. andre hunde. Men der er ingen tvivl om at afstanden på fortov stadig er for tæt for hende. Hvilket også er derfor jeg forsøger at undgå det så vidt muligt endnu, netop for at sørge for flest mulige succesoplevelser. Men som sagt så sker det jo desværre indimellem at jeg ikke kan nå at søge passende afstand. I de situationer skal jeg dog nok blive lidt bedre til rent faktisk at holde hovedet koldt og bare afvente at hun falder ned. Indrømmet det kan godt være lidt svært når folk kigger eller som i går hvor jeg forsøgte det, kunne høre dem sige til hinanden "Det var dog utroligt!" mens de blev ved med at kigge tilbage på os.. :???:

 

Jeg vil fortsætte som hidtil så og så også holde endnu mere fokus på hvordan jeg egentlig reagerer samt efterfølgende lade hende snuse til hundens duftspor. :5up: Og ja fortsat forsøge at mindske de uheldige møder med andre hunde, jeg tror nemlig det er dem som spænder lidt ben for os - når hun ender i situationer som hun egentlig ikke er klar til. For ellers rykker hun nemlig enormt meget og hendes afstand ift. andre hunde er blevet klart mindsket, men det er tydeligt hun ikke er klar til passage af 'pludselig' hund på modsatte side af fortorvet. Må ud og klippe alle folks hække ned ved gadehjørnerne, så jeg kan få et bedre udsyn :lol:

 

Det skal jo også lige siges at selvom vi har trænet efter denne metode noget tid, så er hun/vi jo altså blevet slået tilbage til start en del gange undervejs grundet smerter og nogle uger på morfin, hvor træningen så heller ikke har været så ofte som ellers, fordi hun simpelthen ikke har haft et mentalt overskud til det. Så jeg tror bare vi må klø på igen nu her hvor hun er ved at være ovenpå igen og så håbe det bliver ved med at gå så godt som nu ift. smerterne, så tror jeg også der vil ske større fremskridt - når hun har ondt, så påvirker det hende nemlig enormt meget mentalt.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst DorteDK

Sitto, det med at gå over og snuse i duftsporet det vil jeg også prøve fremover, det har jeg slet ikke tænkt over... og de uheldige møder er man desværre ikke selv herre over - som sidste aften hvor Zeus og jeg var afsted og denne collie i flexline røg lige i hovedet på Zeus, og jeg havde endda INDEN sagt til ejeren at de ikke skulle hilse, da jeg kunne se på Zeus at han var igang med at køre sig selv op! fanmde træls! Havde de blevet på modsatte fortov, så havde Zeus ikke sagt en lyd.

 

og det med at der lige kommer en kommentar, dem er jeg også ret trætte af - senest får jeg kommentaren "har du ikke styr på din hund?"- ja man kan lade det gå ind af det ene og ud af det andet øre, MEN det ER jo faktisk ikke Zeus eller Zazus skyld, men udefrakommende oplevelser som er skyld i at vores hunde gør som de gør og det tror jeg ikke rigtig dem uden hunde forstår, det er bare en hund der gøer, er farlig og en ejer der ikke har ikke styr på kræet! :damn:

Link til indlæg
Del på andre sites

Ninjamor:

 

Når man har en urolig hund, der også gøer imens og trækker hen mod den fremmede hund, skriver du at du ignorerer det og vender dig væk, vender du dig væk fra din egen hund eller den fremmede. Ja måske dumt spørgsmål ;-)

Men dette tror jeg måske kunne være brugbart i min situation - jeg vil i hvert fald forsøge :-) jeg læser det som du vender dig væk fra egen hund.

 

Jeg giver ikke ekstra line når Zeus gør som ovennævnte, men jeg trækker ham heller ikke væk, jeg forsøger at få ham til at sidde - det er dog svært at få hans kontakt når han er gøer og trækker frem mod den fremmede hund. Altså jeg prøver at få ham i ro - hvilket jeg ud fra dine erfaringer kan læse, nok ikke er det bedste.

 

Jeg har selv prøvet med konstruerede situationer, hvor Zeus starter med at gøre udfald, men det hele (efter et par passeringer af en fremmede hund) ender med at de snude dutter og næsten giver krammer, det var en rigtig dejlig oplevelse for mig, og jeg blev helt høj af det, derefter når vi har mødt denne hund har der intet gøeri været og de har hilst som de har kendt hinanden altid. Mangler nok bare nogle flere der "tør" stille op ;-) for Zeus lyder ikke særlig venlig når han først begynder at gø.

 

Jeg er på via tablet og laver rn masse tastefejl, jrg dvarer fib i dftermiddsg når jeg ksn komme til en pc..

 

Og ovenover ser du hvorfor det tager mig meget tid at skrive på tablet ☺

Link til indlæg
Del på andre sites

Tak for din fine beskrivelse, det er egentlig rimelig meget samme metode vi træner efter i forvejen. Dog med små ændringer. Jeg har i startindlægget nok brugt ordet ro forkert ift hvad du opfatter det som - jeg træner nemlig ikke decideret ro med hende, da jeg netop ikke vil have at hun bare bliver afledt. Det lagde vores adfærdsbehandler også meget vægt på, jeg skulle ikke bare aflede hende, hun skulle have lov til at se den anden hund og lærer at være i det. Og det er det vi træner efter.

 

Når vi ser en anden hund og hun kigger på den uden at gø så roser jeg og giver godbidder. Vi kigger sammen på den anden hund og hvis hun begynder at gø så ignorerer jeg hende, beder hende evt. om at gå med mig for at øge afstanden lidt hvis hun er helt kørt op - og så kigger vi så på hunden fra den lidt større afstand. Men hvis hun bare gøer lidt uden at køre sig selv helt op, så står jeg bare stille og afventer at hun tager kontakt til mig - så roses hun og får en godbid. Og ja jeg har før været for hurtig til at belønne hende, så hun netop har lavet den med at vende sig om og gø igen og så vende tilbage til mig for at få en godbid mere :rolleyes: den har jeg dog fået pillet af hende igen :5up:

 

Jeg har dog aldrig brugt den med at gå over og lade hende snuse til den anden hunds duftspor. Den tror jeg dog kunne være rigtig brugbar for hende :-D

 

Jeg har via overstående metode fået stor fremgang med hende. Før kørte hun lynhurtigt op bare vi så en hund på lang afstand, og i takt med hendes smerte begyndte hun også at lave udfald mod cykler der pludselig kom forbi, børn der kom løbende/hvinede el.lign. De ting har vi fået ret godt styr på. Hun kan endnu ikke stå i det helt alene endnu, hun skal stadig støttes lidt - men det er meget nemt og hun har virkelig rykket sig. Så der ér uden tvivl sket fremskridt med denne metode også ift. andre hunde. Men der er ingen tvivl om at afstanden på fortov stadig er for tæt for hende. Hvilket også er derfor jeg forsøger at undgå det så vidt muligt endnu, netop for at sørge for flest mulige succesoplevelser. Men som sagt så sker det jo desværre indimellem at jeg ikke kan nå at søge passende afstand. I de situationer skal jeg dog nok blive lidt bedre til rent faktisk at holde hovedet koldt og bare afvente at hun falder ned. Indrømmet det kan godt være lidt svært når folk kigger eller som i går hvor jeg forsøgte det, kunne høre dem sige til hinanden "Det var dog utroligt!" mens de blev ved med at kigge tilbage på os.. :???:

 

Jeg vil fortsætte som hidtil så og så også holde endnu mere fokus på hvordan jeg egentlig reagerer samt efterfølgende lade hende snuse til hundens duftspor. :5up: Og ja fortsat forsøge at mindske de uheldige møder med andre hunde, jeg tror nemlig det er dem som spænder lidt ben for os - når hun ender i situationer som hun egentlig ikke er klar til. For ellers rykker hun nemlig enormt meget og hendes afstand ift. andre hunde er blevet klart mindsket, men det er tydeligt hun ikke er klar til passage af 'pludselig' hund på modsatte side af fortorvet. Må ud og klippe alle folks hække ned ved gadehjørnerne, så jeg kan få et bedre udsyn :lol:

 

Det skal jo også lige siges at selvom vi har trænet efter denne metode noget tid, så er hun/vi jo altså blevet slået tilbage til start en del gange undervejs grundet smerter og nogle uger på morfin, hvor træningen så heller ikke har været så ofte som ellers, fordi hun simpelthen ikke har haft et mentalt overskud til det. Så jeg tror bare vi må klø på igen nu her hvor hun er ved at være ovenpå igen og så håbe det bliver ved med at gå så godt som nu ift. smerterne, så tror jeg også der vil ske større fremskridt - når hun har ondt, så påvirker det hende nemlig enormt meget mentalt.

 

Fint jeg misforstod din rotræning :5up:

 

Du skal vist bare fortsætte og med is i maven. Jeg glæder mig til en opdatering

Link til indlæg
Del på andre sites

Så fik jeg også tid til at svare dig ordenligt :-)

Først vil jeg sige - jeg har læst det hele ;-) og en dejlig historie... altså ikke dejligt med Zazus "problemer" og hendes helbred, som I har fået så godt styr på - men hun er en heldig pige, at hun landede hos lige netop Jer :lun:

 

Men jeg har jo selv lidt af de samme problemer med Zeus, han blev også lige tippet rundt af en kæmpe schæfer - ikke schæferens skyld men den dumme ejers skyld!

 

Indtil da kunne han med alt og alle eller ignorede dem han bare ikke lige gad, uden at sige noget som helst.

 

Jeg kan fint have Zeus med til træning og han deltager selv i træningen, da er han helt lige glade med de andre labber selvom nogle af dem er nogle børster faktisk, men han siger intet han træner bare med mig.... og jeg tror at han ved, at nu er han ude og "arbejde" så træner vi og det er det så det vi laver, vi laver ikke udfald (?)

 

Jeg går ofte tur med ham alene om aftenen netop for at træne at holde sig i ro når vi møder andre hunde.... og det har vi da fremgang med men der er ikke forbedringer på det sidste og der altså den her håndfuld hunde han bare ikke kan med og det har jeg nok accepteret. Men ville da gerne vi kunne gå alle steder uden udfald ;-)

Jeg kan så forstå på andre hundejere at netop den håndfuld hunde som Zeus ikke kan med kan andre hunde heller ikke så godt med - de må udvise et eller andet? det er dog heller ikke venlige hunde, det er hunde der ikke kan med andre.

 

Jeg har ikke nogle gode ideer til Jer, men jeg vil da lige følge med her - om der skulle dukke nogle guldkorn op som jeg selv kan bruge - god tråd. Og UPS det blev måske også lidt langt det her ;-)

Jeg ved ikke om hun er heldig, måske andre kunne have været kommet endnu længere med hende på nuværende tidspunkt. Men jeg gør i hvert fald alt hvad jeg kan for hende og har jo netop også haft 2x adfærdsbehandlere på hende og træner med hende tre forskellige steder, så vi får heldigvis en masse gode råd - to af stederne jeg træner med hende er hos adfærdsbehandlere. Så jeg forsøger at gøre brug af al den viden jeg selv har og så købe mig til resten :lol: Hun kunne muligvis også være kommet endnu længere hvis hun ikke havde boet med andre hunde, så hun slet ikke oplevede at få bekræftigelse af dem nogensinde, men omvendt så vil jeg til enhver tid foretrække at hun er i en flok. Hun elsker virkelig at have de andre omkring sig. Så må tingene tage lidt længere tid. Heldigvis er hun jo grundlæggende en utrolig glad lille hund. :hjerte: Men jeg synes godt nok snart vi har haft de bump på vejen som vi skal - nu synes jeg godt der må komme ro på det hele så vi kun behøver at koncentrere os om træningen og ikke smerter mv. :x:

 

Og tak for dine søde ord :bighug: det er rart at vide man ikke er alene med sådanne problemer. Jeg ved jo også hvordan du kæmper med Zeus' træning :-)

 

Sitto, det med at gå over og snuse i duftsporet det vil jeg også prøve fremover, det har jeg slet ikke tænkt over... og de uheldige møder er man desværre ikke selv herre over - som sidste aften hvor Zeus og jeg var afsted og denne collie i flexline røg lige i hovedet på Zeus, og jeg havde endda INDEN sagt til ejeren at de ikke skulle hilse, da jeg kunne se på Zeus at han var igang med at køre sig selv op! fanmde træls! Havde de blevet på modsatte fortov, så havde Zeus ikke sagt en lyd.

 

og det med at der lige kommer en kommentar, dem er jeg også ret trætte af - senest får jeg kommentaren "har du ikke styr på din hund?"- ja man kan lade det gå ind af det ene og ud af det andet øre, MEN det ER jo faktisk ikke Zeus eller Zazus skyld, men udefrakommende oplevelser som er skyld i at vores hunde gør som de gør og det tror jeg ikke rigtig dem uden hunde forstår, det er bare en hund der gøer, er farlig og en ejer der ikke har ikke styr på kræet! :damn:

Nej den med duftsporet havde jeg slet ikke tænkt på heller, men jeg kunne virkelig godt forestille mig at det ville være en stor hjælp for hende. :-D

 

Men ja det er lidt træls når man render ind i møder som ender med at blive træls for vores træning, men som du siger så er man jo desværre ikke selv herre over det hele. (Det havde ellers være væsentligt nemmere, he he). Jeg skal helt sikkert også blive bedre til ikke at lade mig gå på af at folk kigger på mig eller jeg kan høre de snakker om os. Jeg ér blevet væsentligt bedre, men lige sådan en episode som igår hvor de ligefrem bliver ved med at gå og kigge tilbage på os og sige "Det var dog utroligt!" det gør mig lidt ked af det. I går var så også en rigtig uheldig episode da hunden kom til syne lige som vi kom ud af indkørslen, så det var virkelig meget pludseligt for Zazu og så stresser hun endnu mere op. :( Jeg ville jo ønske at alle kunne se hende når hun ikke kører sådan op, så de kunne se hvor sød og kærlig hun egentlig er - de tænker jo sikkert bare hun er møghamrende uopdragen/agressiv og har en tumpe af en ejer der ikke kan styre hende...

Link til indlæg
Del på andre sites

Ninjamor:

 

Når man har en urolig hund, der også gøer imens og trækker hen mod den fremmede hund, skriver du at du ignorerer det og vender dig væk, vender du dig væk fra din egen hund eller den fremmede. Ja måske dumt spørgsmål ;-)

Men dette tror jeg måske kunne være brugbart i min situation - jeg vil i hvert fald forsøge :-) jeg læser det som du vender dig væk fra egen hund.

 

Det er ikke et dumt spørgsmål

 

Ja, jeg vender ryggen til egen hund og dermed som regel også ryggen til den fremmede. Derved markerer jeg, at jeg er totalt uinteresseret i situationen og på et tidspunkt vil min hund vende sig og se efter mig og opdage, at den er alene om at hidse sig op eller bare være interesseret.

 

For en del år siden foretog jeg et eksperiment med to store hanhunde, som trænede hos mig. Den ene en kæmpe broholmer og den anden en kæmpe lab. Begge to yndede at råbe r*v efter hinanden og eskalere situationen. Jeg stillede en dag hundene på hver side af et trådhegn med deres ejere i linen. Begge hunde stod ret tæt på hinanden og gøede ad hinanden og på signal fra mig vendte begge ejere sig med ryggen til egen hund og pludselig blev der helt stille. Ejerne vendte sig om igen og straks begyndte hundene at gø.

Sådan vendte ejerne sig nogle gange og det passede hver gang, at når de vendte i samme retning som deres hunde, pustede hundene sig op.

 

Siden har jeg prøvet det mange gange og bruger det faktisk næsten helt automatisk i en spændt situation, det og så at synge for mig selv. Prøv det..

 

Jeg giver ikke ekstra line når Zeus gør som ovennævnte, men jeg trækker ham heller ikke væk, jeg forsøger at få ham til at sidde - det er dog svært at få hans kontakt når han er gøer og trækker frem mod den fremmede hund. Altså jeg prøver at få ham i ro - hvilket jeg ud fra dine erfaringer kan læse, nok ikke er det bedste.

 

Nu er der jo forskel på hunde, men jeg ville prøve at lade være og så se, hvad der sker. Jeg mener, vi kan kontrollere hundens krop og dermed til dels hundens adfærd, men vi kan ikke styre det der sker i hundens hoved og det er der, der skal ske noget, hvis det skal blive godt.

 

Jeg har selv prøvet med konstruerede situationer, hvor Zeus starter med at gøre udfald, men det hele (efter et par passeringer af en fremmede hund) ender med at de snude dutter og næsten giver krammer, det var en rigtig dejlig oplevelse for mig, og jeg blev helt høj af det, derefter når vi har mødt denne hund har der intet gøeri været og de har hilst som de har kendt hinanden altid. Mangler nok bare nogle flere der "tør" stille op ;-) for Zeus lyder ikke særlig venlig når han først begynder at gø.

 

Jeg kender godt det med, at jeg næsten stortuder af glæde og bevægelse, når der sker et gennembrud hos en hund, som har haft det svært.

Det du fortæller om Zeus bekræfter mig i, at han skal have tid i disse situationer. Han er en hund som skal have lidt tid sammen med den anden hund for at finde tilbage til roen og så kan han hilse.

 

Jeg har rigtig god erfaring med at gå på tur i line med en ny hund. Ingen kontakt hundene imellem og med den afstand der skal til for at få ro. "Problemhunden" skal gå bagest og have fordel af vindfærten (modvind eller vindstille forstås) og have lov til at snuse hvor den anden har gået og hvor den har tisset.

Efter 15 - 20 minutter har man et billede af situationen og kan vurdere om hundene skal tættere på hinanden. Man kan få en ide om dette, ved at bytte plads så Zeus går forrest. Slapper han af der, er han tryg ved den anden hund og du kan lade dem hilse, hvis du vil.

For mig ville turen være en stor succes allerede der.

 

Der skal altid tid til Dorte, vi er alt for tilbøjelige til at skynde os og afbryde seancen alt for hurtigt. Dette indebærer ofte at vi får afbrudt situationen inden hundens stresshormoner er faldet lidt til ro og dermed forlader hunden situationen uden at have fået noget positivt ud af det og den har ikke lært det, vi håbede, nemlig at den kan være tryg ved andre hunde. Den forlader situationen med det samme indtryk den gik ind i situationen: Uhada jeg må hellere være på vagt her!

 

Personligt synes jeg, det er en rigtig god rutine ved sådanne møder, at man faktisk bare følges uden nærkontakt, så hundene lærer, at det er ok bare at følges og at nærkontakt hverken tilbydes eller påtvinges hunden.

Det giver nemlig ro på hunden hen ad vejen.

Så kan man ind imellem lade hundene være løse sammen også.

 

Vr det svar nok? Ellers bare spørg væk :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Fint jeg misforstod din rotræning :5up:

 

Du skal vist bare fortsætte og med is i maven. Jeg glæder mig til en opdatering

Jeg skulle vidst have brugt et andet ord, men sådan går det når man skriver sådan en lang smøre - så er der altid ting man enten har glemt eller skulle have formuleret anderledes :genert: så er det godt vi kan få redt misforståelserne ud undervejs :5up:

 

Jeg har netop lige været på tur med hende og fik bekræftet din teori med at det handler om at det er uforudsigeligt for hende at møde hunde hvor hun ikke forventer dem. Vi bor jo som sagt i en lille by og hun har helt styr på hvorhenne de forskellige hunde bor, hvorfor hun også er ligeglad med at de er i haven når vi passere. Men netop på turen idag dukkede der en lille bomuldshund op i en have som der ikke plejer at være hund i. Det var meget tydeligt at se på Zazu. Hun gøede kort af den og jeg stod fuldstændig passiv. Huskede VIRKELIG på bare at forholde mig i ro, lade vær med at gøre snoren kortere el.lign. og bare afvente hendes kontakt til mig. Hun gav lige et par vov og så vendte hun retur til mig :-D efterfølgende vendte hun sig rundt og kiggede lidt på hunden igen, jeg lod hende stå med helt slap line og roste hende imens og ventede på hun selv vendte sig om til mig igen - og da hun gjorde det gik vi videre (efter ros og godbidder selvfølgelig!).

 

Jeg besluttede mig for ikke at tænke over hvad damen i haven mon tænkte og så bare koncentrere mig om Zazu og jeg kunne tydeligt mærke en forskel på mig selv. Både en større ro i maven og større fokus på Zazu og min egen reaktion i situationen. Alt i alt et meget positivt 'pludseligt' møde med en hund, hvor afstanden dog også var lidt større end mellem to fortov. Men positivt for os begge!

 

Jeg tror lige jeg skal messe for mig selv et par gange inden hver gåtur at jeg SKAL huske at være ligeglad, huske den helt løse line (IKKE korte den ind!) og så bare lade Zazu være i situationen selvom hun måske larmer lidt indimellem. Tror det vil være en god ting lige at huske sig selv på inden hver gåtur, så jeg virkelig husker at tænke over min egen reaktion også. Man kan hurtigt komme til at slynge et nej ud eller korte snoren lidt ind pr. automatik :genert:

 

Og så siger jeg altså mange tak for forklaringen med hvorfor hun reagerer så forskelligt i de forskellige situationer. Den har jeg simpelthen ikke kunnet greje. Men din forklaring er jo så indlysende at det næsten er pinligt at man ikke selv har tænkt så langt - men det giver altså virkelig god mening og jeg tror også at dén forståelse for hendes reaktion på gåturene vil hjælpe os videre :-D så tak! :kys:

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg kender godt det med, at jeg næsten stortuder af glæde og bevægelse, når der sker et gennembrud hos en hund, som har haft det svært.

Det du fortæller om Zeus bekræfter mig i, at han skal have tid i disse situationer. Han er en hund som skal have lidt tid sammen med den anden hund for at finde tilbage til roen og så kan han hilse.

 

Jeg har rigtig god erfaring med at gå på tur i line med en ny hund. Ingen kontakt hundene imellem og med den afstand der skal til for at få ro. "Problemhunden" skal gå bagest og have fordel af vindfærten (modvind eller vindstille forstås) og have lov til at snuse hvor den anden har gået og hvor den har tisset.

Efter 15 - 20 minutter har man et billede af situationen og kan vurdere om hundene skal tættere på hinanden. Man kan få en ide om dette, ved at bytte plads så Zeus går forrest. Slapper han af der, er han tryg ved den anden hund og du kan lade dem hilse, hvis du vil.

For mig ville turen være en stor succes allerede der.

 

Der skal altid tid til Dorte, vi er alt for tilbøjelige til at skynde os og afbryde seancen alt for hurtigt. Dette indebærer ofte at vi får afbrudt situationen inden hundens stresshormoner er faldet lidt til ro og dermed forlader hunden situationen uden at have fået noget positivt ud af det og den har ikke lært det, vi håbede, nemlig at den kan være tryg ved andre hunde. Den forlader situationen med det samme indtryk den gik ind i situationen: Uhada jeg må hellere være på vagt her!

 

Personligt synes jeg, det er en rigtig god rutine ved sådanne møder, at man faktisk bare følges uden nærkontakt, så hundene lærer, at det er ok bare at følges og at nærkontakt hverken tilbydes eller påtvinges hunden.

Det giver nemlig ro på hunden hen ad vejen.

Så kan man ind imellem lade hundene være løse sammen også.

 

Vr det svar nok? Ellers bare spørg væk :-D

Den måde at gå ture med andre på er den måde jeg bruger med Zazu. Er det fremmede hunde eller hunde hvor der er gået noget tid siden sidst, så starter vi med at de andre bare begynder at gå og så følger vi trop og nærmer os i det tempo der passer. Det fungerer super godt :5up: man kan også virkelig se hvor meget tid hun bruger på at snuse til deres duftspor, hvis der bliver tisset nogle steder osv. Derfor tror jeg også din idé med duftsporet er en rigtig god idé - jeg kan nemlig se at hun bruger det meget når vi har mødtes planlagt med andre til gåtur :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst DorteDK

Mange tak for en meget fin og lærerig beskrivelse Ninjamor, det skal prøves og jeg kommer med flere spørgsmål hvis der dukker mere op ;-)

 

Og til Sitto fed tråd og beklager jeg måske har spammet tråden lidt :oops:

Link til indlæg
Del på andre sites

Mange tak for en meget fin og lærerig beskrivelse Ninjamor, det skal prøves og jeg kommer med flere spørgsmål hvis der dukker mere op ;-)

 

Og til Sitto fed tråd og beklager jeg måske har spammet tråden lidt :oops:

Du spammer bare løs. Det er kun rart at man ikke er alene med sådanne problemer. Så brug du endelig tråden til at spørge løs i - jeg kan helt sikkert også få noget ud af de ting du spørger om og de svar som du får :5up: så hold dig endelig ikke tilbage :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Spændende og lærerig tråd - Nellie står nemlig i samme situation, undtagen at hun ikke er kommet helt så langt som jeres endnu.

 

I forgårs var vi til hundetræning - tematime netop om passage af andre hunde (ved Jan Vestergaard). Jeg følte mig faktisk lidt fjollet, for Nellie opførte sig eksemplarisk og havde faktisk udelukkende fokus på mig - som I også beskriver; til træning er det meget lettere.

 

Men vi kom alligevel hjem med nogle gode guldkorn, fx det med at man skal passe på med sin egen reaktion. Det med automatisk at forkorte snoren når der sker noget man tror hunden vil reagere på fx.

 

Det et ikke så let her, for jeg øver samtidig også gå pænt med Nellie, indtil videre træner vi bare op og ned af fortovet ved siden af vores hus. Igår var der nogle hunde i en have på den anden side af vejen som hun reagerede på (bjæf og rejse børster), men efter kort tid tilbød hun øjenkontakt til mig og fik vældig ros. Hun er en god hund, bare lidt sær. ;)

 

Det skal siges, at indtil nu har hun gået med flexline på grusveje og ikke i by, og her var det let at ignorere problemet, men nu VIL jeg altså have styr på det!

Link til indlæg
Del på andre sites

Spændende og lærerig tråd - Nellie står nemlig i samme situation, undtagen at hun ikke er kommet helt så langt som jeres endnu.

 

I forgårs var vi til hundetræning - tematime netop om passage af andre hunde (ved Jan Vestergaard). Jeg følte mig faktisk lidt fjollet, for Nellie opførte sig eksemplarisk og havde faktisk udelukkende fokus på mig - som I også beskriver; til træning er det meget lettere.

 

Men vi kom alligevel hjem med nogle gode guldkorn, fx det med at man skal passe på med sin egen reaktion. Det med automatisk at forkorte snoren når der sker noget man tror hunden vil reagere på fx.

 

Det et ikke så let her, for jeg øver samtidig også gå pænt med Nellie, indtil videre træner vi bare op og ned af fortovet ved siden af vores hus. Igår var der nogle hunde i en have på den anden side af vejen som hun reagerede på (bjæf og rejse børster), men efter kort tid tilbød hun øjenkontakt til mig og fik vældig ros. Hun er en god hund, bare lidt sær. ;)

 

Det skal siges, at indtil nu har hun gået med flexline på grusveje og ikke i by, og her var det let at ignorere problemet, men nu VIL jeg altså have styr på det!

Ej hvor sjovt at I træner derude, så mødes vi måske en dag. Det er ham vi har brugt som adfærdsbehandler 2. gang og vi går stadig derude til tematimerne 'passage af andre hunde' indimellem :-D som sagt gøer Zazu heller ikke rigtig derude, men det giver hende en masse positive oplevelser med andre hunde, så jeg kommer stadig til dem. Han er rigtig dygtig Jan, han har virkelig hjulpet os :5up:

 

Edit. Jan har selvfølgelig også sagt det mange gange til timerne at man IKKE skal korte snoren ind. Men det sker altså ofte pr. automatik synes jeg :genert: så jeg tror det er en god ting at minde sig selv om hver dag.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det var da sjovt :-D

 

Ja, jeg synes også han er rigtig dygtig, det er også ham jeg har brugt som hvalpetræner til begge mine hunde. Jeg bor kun 3 km fra ham, så det er så praktisk. :blink:

 

Hvis ikke det var fordi vores hunde bøvlede med det samme kunne vi jo øve os sammen. :genert:

Ha ha jeg tænkte faktisk lige netop da jeg hørte I trænede derude og så nok boede i nærheden, at så kunne vi måske være behjælpelige med hinandens træning - indtil jeg lige kom til at tænke over hvad vi egentlig træner :sjov: det ville nok ikke være den helt store hjælp for nogen af os :lol:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst DorteDK

Havde lige det i hovedet med at ikke korte snoren op på aftens turen her til aften, men vi mødte ikke nogle af de hunde Zeus ikke kan lide. Men det skal nok komme. Skal bare huske Ninjamors beskrivelse ;-) og ja man trækker / korter automatisk snoren op hvis man ikke lige har det i hovedet synes jeg :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Fandt lige en hund som jeg kunne 'misbruge' til træning :mrgreen: kom kørende hjem i bil og så en Golden sidde ude i sin indkørsel gaden ved siden af os. Normalt ville jeg aldrig bruge en løs hund til at træne på, men lige den her ved jeg aldrig går uden for indkørslen og gør den endelig det mindste antræk til det så kalder ejeren den hen (som var ved at rode ved sin MC i indkørslen). Og skulle den endelig komme over, så er det den sødeste og roligste hund - så no harm done. Men som sagt har jeg aldrig oplevet andet end at den er blevet siddende og ejerne er yderst søde og ansvarlige.

 

Så jeg skyndte mig hjem for at hente Zazu og gå en tur forbi huset. Da hun fik øje på den (det er længe siden hun sidst har set den og hun har set den så få gange at hun nemlig ikke forbinder det hus med en hund) hoppede hun frem i snoren og gøede. Hun gøede 2-3 gange, opdagede at hverken jeg eller hunden overhovedet reagerede på hendes show (jeg forholdt mig helt passiv uden at forsøge at stoppe hende, SELVOM ejeren stod i indkørslen og kunne tænke "Kæft en tosse med en ustyrlig hund" :engel:) - så stoppede hun op, kiggede på hunden og vendte sig om og kiggede på mig; ros og godbidder og så satte jeg mig på hug ved siden af hende og sådan sad vi lige et par minutter og kiggede på hunden, hver gang hun kiggede på den så fik hun naturligvis ros og godbidder og bagefter kunne vi i fred og fordragelighed gå videre. :5up:

 

Jeg kan helt klart mærke at hun meget hurtigere finder roen når jeg hverken korter snoren ind eller aktivt forsøger at stoppe hende. Det har - og det ved jeg jo godt! - modsatte effekt, det sker bare så automatisk, fordi hun er en smule pinlig :oops: men hun bliver jo egentlig kun ved med at være pinlig i længere tid når jeg gør det. Så det er ris til egen røv. Jeg har siden jeg oprettede denne tråd ikke gået ture, uden at sige til mig selv at jeg skal forholde mig passivt når hun skaber sig, uanset hvor åndssvagt folk så end måtte kigge på mig. Og jeg har indtil nu husket det på alle gåture. Så det går fremad. Ja det er jo egentlig ikke så meget træning af Zazu det her, det er vidst mere træning af mig..... :genert:

 

Og så har jeg med Ninjamors forklaring på hvorfor hendes adfærd er så forskellig fra træning til gåture, fået en langt bedre forståelse for hendes reaktion og det har uden tvivl fjernet den frustration jeg havde omkring det, som jo heller ikke har ført noget positivt med sig. Jeg var en anelse ved at miste modet med at få hende til at opføre sig pænere på gåture, fordi jeg manglede forståelsen for hvorfor​ hun dog ikke kunne koble træningen fra træningspladsen og til gåture. Så med en forståelse for hendes reaktion, et spark i røven til mig selv og en opsang inden hver gåtur, så er vi fulde af optimisme og lyst til at fortsætte vores træningsture! :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...