Hop til indhold

Vil I kastrere, hvis han ikke skal bruges i avl?


MarieF
 Share

Recommended Posts

Vores hvalp er kun 10 uger, så det er selvfølgelig ikke endnu, men overvejer alligevel hvad vi skal i forhold til neutralisering.

Vi har ikke haft en hanhund før, så jeg frygter lidt den problem-adfærd jeg læser om ved hanhunde og tænker om en del af det kan forebygges, hvis han bliver kastreret tidligt? Vil det være en fordel, eller er det bedre og vente til eventuelle problemer ER opstået, også gøre det der?

 

Vi har ingen planer om at bruge ham i avl. Han har dog en blanding hvor nogle får pelsproblemer ved neutralisering (cavalier) :)

Link til indlæg
Del på andre sites

  • Svar 58
  • Created
  • Seneste svar

Top Posters In This Topic

I mine øjne kommer det an på hunden!

 

Hvis man har en lidt usikker/nervøs hund, ville jeg ikke. Men hvis hunden har et stærkt sind, ville jeg afgjort vælge at kastrerer hunden når den er omkring halvanden til to år gammel, hvis den ikke skal bruges i avl. Jeg synes også det handler om at det bare gør mange ting nemmere, og ikke mindst at hunden ikke skal stresse så meget.

Link til indlæg
Del på andre sites

At neutralisere "bare fordi" er meget en holdnings sag, personligt neutralisere jeg ikke "bare fordi", der skal være en rigtig god grund -og efter at have steriliseret en tæve med virkelig træls pels til følge og have overtaget en kastreret hanhund, ligeledes med temmelig træls pels, skal jeg gerne indrømme at jeg vil gå rimeligt langt for at undgå en neutralisering, det vil med meget stor sandsynlighed skulle være sygdoms/helbreds relateret, hvis jeg skal neutralisere en hund igen. Men det er jo min personlige mening.

 

Og så kan jeg da lige indskyde, at jeg forløbig ikke har haft nogle af de problemer du nævner, med de voksne, intakte hanhunde jeg har haft :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg bryder mig egentlig heller ikke om tanken om at kastrere "bare fordi". Vi fik vores gamle tæve neutraliseret, men det var pga kraftig reaktion på løbetid, hvor hun bl.a. blev urenlig indenfor, ikke kunne være alene hjemme osv.

 

Mine svigerforældre har fortalt skrækhistorier om deres gamle parresyge hanhund og hvordan de aldrig vil have en han igen... Kan godt være, at de har haft held til at skræmme mig lidt ;)

Link til indlæg
Del på andre sites

Anne: med problemadfærd ved hanhund tænker jeg sådan noget som humperi, stikken af pga tæver i løb, aggresivitet osv.

 

De ting du nævner er ikke nødvendigvis betinget af hormoner - kun den med at stikke af efter tæver i løb, men mange hunde stikker altså alligevel af.

 

Som udgangspunkt skal man vente til hunden er udvokset, før der neutraliseres. Med mindre der er en god grund til at vente. Og så skal du vide at du med 99% sikkerhed får en hund med en frygtelig pels, både plejemæssigt og udseendemæssigt.

Link til indlæg
Del på andre sites

 

Mine svigerforældre har fortalt skrækhistorier om deres gamle parresyge hanhund og hvordan de aldrig vil have en han igen... Kan godt være, at de har haft held til at skræmme mig lidt ;)

 

Nu er det jo ikke fordi intakte hanhunde springer på alt fuldstændig ukritisk. En ganske lille procentdel af intakte hanhunde er "sexfixerede", men resten er som regel enten dårlig opdragelse, stress eller kombination af begge.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg tror ikke at der er den store forskel om det er en han eller tæve, hvad angår pelsforandringer. Min tæve (Tervueren) der blev neutraliseret, begyndte at sætte underuld konstant OG fælde konstant året rundt og filtrerede meget nemmere end før. Den kasterede hanhund (aussie) jeg havde, satte også enorme mængder underuld, han fældede dog så ikke, men det gjorde så også bare pelsen endnu sværere at holde -og kønt var det bestemt heller ikke, på nogle af dem.. ;-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg er forøvrigt helt enig i, at mange hanner slet ikke er så sexfikserede som svigernes gamle (som var før min tid i familien, så jeg har kun hørt historierne om den). Min mand siger også, at han tror den var skør.

 

Jeg prøver bare at få et overblik over holdningerne til neutralisering og alder - han er som sagt kun 10 uger, så det er jo slet, slet ikke endnu :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst DorteDK

Det er en smagssag - men jeg ville vente og se om det er "nødvendigt" i forhold til hans adfærd, jeg har selv to intakte labbe-drenge, jeg vil sige, kunne jeg ikke (da Zeus var 10 mdr gammel) træne hans adfærd væk så havde jeg kastreret - men det lykkes mig på et års tid tror jeg at træne hans stres på gåturen over dufte - hans trækken i line, og bare hans adfærd.

Så jeg ville vente og se ;-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Tag at Google andres erfaringer (udover at spørge herinde). Det er meget en personlig holdning hvordan man har det med den slags.

 

Ezio skal neutraliseres tidligt. Det er mest af praktiske årsager, da jeg har en intakt tæve, der IKKE skal have hvalpe og jeg har ikke mulighed for at adskille dem.

 

Han er nu heller ikke en usikker hund og det med pelsen er jeg ikke nervøs for. Nellie får i forvejen foder til neutraliserede hunde (hun er begyndt at tage på efter hun blev steriliseret pga livmoderbetændelse).

 

Hvis Sascha nu, Gud forbyde det, ikke holder så længe endnu, så kan det være han får lov at beholde sin manddom, men ellers ikke.

Link til indlæg
Del på andre sites

Ikke for at fornærme dig, men hvorfor har du valgt en hanhund når du ikke ønsker hanhundeadfærden ????

 

Og hvorfor straks tænke kastration ?

 

De problemer du nævner er alle nogle man kan træne væk, endvidere så vil det ikke engang være sikker at en kastration vil afhjælpe disse problemer.

Andre har været ind på at du eventuel kan forvente en rigtig træls pels og hvis hunden er en smule nervøs/usikker, så vil en kastrering nok forværre dette.

 

Endvidere så er det sådan, at de problemer du nævner også findes hos tæver. De humper også, stikker også af og kan også være aggressive.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg ville kun kastrere ham hvis han begynder at udvise ekstrem parring adfærd overfor andre hunde eller mennesker, bliver tydeligt eget køn aggressiv eller slet ikke kan finde ro når der er tæver i løbetid

 

Jeg ville så gøre det rimelig tidligt, så den adfærd ikke når at blive for øvet, for så løser kastration ikke altid så meget

 

Mange har så i stedet succes med en kemisk kastration tidligt og det har så været nok til at dæmpe hormonerne indtil hunden er lidt mere moden.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg er så i øvrigt kæmpe fortaler for at neutralisere, og synes principielt at alle burde blive det, hvis de ikke skal bruges i avl. Men det er ikke for at hindre "problem-adfærd", men for at fjerne risikoen for yderligere avl på ikke-egnede hunde.

 

Line egne tæver er steriliserede, og det kan sagtens pakkes ind under at de var hormonforstyrrede. Det VAR de. Men de var blevet fikset selvom de ikke var. Jeg vil nemlig ikke risikere hvalpe, og da slet ikke uplanlagte blandinger.

 

Men jeg ville faktisk kvie mig ved at neutralisere visse racer. Spaniels (kender for mange med dårlig pels), golden og spidshunde ville jeg helst undgå at neutralisere af hensyn til pelsen. Men det er jo bare mig:-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg ønsker ikke en hund som humper alt og alle og håber at få en hund, som kan løbe fri i kontrollerede omgivelser. Det er ikke fordi jeg ikke ønsker hanhundeadfæren i det hele taget. Synes det er en lidt voldsom konklusion imo :confused:

 

Grunden til at jeg spørger, er for at høre om andre ville tage problemet på forkant eller vente og se om det opstår. Især humperi! Frygter at det sætter sig som en vane, hvis man ikke stopper det.

 

Har tidligere haft en tæve med mange adfærdsproblemer, så er skam godt klar over, at de kan have problemer

Link til indlæg
Del på andre sites

For at undgå humpning synes jeg det virker forebyggende hvis hvalpen javnligt er sammen med fornuftige voksne hunde I længere tid af gangen. Hunde der sætter fornuftige grænse r for hans adfærd hvis han tager sig friheder. Hvis en hvalp kun er sammen med andre hvalpe så udvikler de rigtig tit en for vild og stresset omgang med andre hunde.

 

Så ud og finde nogle kedelige men super sprogsikre voksne hundetanter og onkler.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvad er han blandet af?

 

Hvis en cavalier er aggressiv er der en særdeles god grund til det - tillært eller smerter/sygdom.

 

Jeg selv kunne aldrig drømme om at neutralisere min hund uden en god grund.

 

Som nogen skrev, er de problemer du nævner noget du kan imødegå via god socialisering og opdragelse.

 

Min første hund, som jeg giftede mig til, var kastreret og han strejfede lystigt. Ikke efter damer, men måske efter oplevelser?

En kastreret hund får som regel øget appetit og det kan en hund også finde på at strejfe for at få dækket.

 

Den bedste alder ved kastration kommer an på, hvad man går efter. Jo tidligere indgreb des mere hvalpet vil hunden være resten af sit liv, men der kan så være nogle bivirkninger ift. størrelse mm.

 

Jo senere man kastrerer en problematisk hund des større er risikoen for at problemadfærden har dannet vane - og man kan træne sig ud af langt de fleste problemadfærd uden at kastrere.

Så der er flere faktorer, som gør sig gældende, når man skal overveje kastration :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




×
×
  • Tilføj...