Hop til indhold
Batdina

Foder til allergi hund og overvægt??

Recommended Posts

Jeg har været så heldig at få en fantastisk dejlig border collie/labrador blanding fra Århus hunde internat. Jeg fik at vide fra starten, at han havde foderallergi. Nu igennem den sidste år, har jeg været igennem, forskellige foder til allergi hunde. Jeg har fundet ud af hvis du taler med din dyrlæge, så vil han bare have at du bruger deres mærke, som de har en andel i.

Jeg har fundet ud af at Cato, som er kastreret skal have hypoallergent hundefoder ( tror jeg, da han ikke kan tåle kartoffel, åbentbart kylling, ris. mel, havre) Jeg har brugt udlukkelse metoden til at finde ud af dette. :genert:

Jeg har fundet ud af at Davies som er hypoallergent hundefoder med kylling og ris, kan han ikke tåle. Jeg tror det er kylling og ris han ikke kan tåle.

 

Jeg har fundet ud af at Lupo med kylling og kartoffelmel kan han heller ikke tåle. Konklusion er at kylling er no go.

 

Jeg har prøvet Acana lam og æble som også er et hypoallergent foder, kan han godt tåle og ser fantastisk ud:slem:. Men han bliver ikke mindre på dette. Øv.:shock:

 

Da der er labrador i ham, så er han kronisk sulten. Jeg foder ham to x dagligt. Morgen og aften.

 

Royal canin har en foder som er hypoallergent med minimal kalorie i. Er der nogle ham har erfaring med denne??:roll:

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

For det første, har dyrlæger stort set intet kendskab til foder. Men de tjener selvfølgelig penge på det mærke de sælger. Ikke desto mindre plejer de nu at være ret fornuftige, når man selv foreslår et andet foder.

 

Hvilke symptomer har din hund på allergi? Og er der en grund til at det ikke bliver udredt ordentligt? Hvis du får klare svar på hvad han kan tåle, ved du hvad du kan forholde dig til fremover, og finde et foder én gang for alle.

 

Jeg bruger selv et af Hill's slankeprodukter til min den ene. Hun er altid sulten, og kan ikke tåle okse og bison. Lige netop Hill's W/D, er der ikke så meget "skrammel" i som i andre lignende produkter. RC er imo fuld af rigtig meget lort! Men omvendt, hvis det virker, så er det jo sådan det er. Jeg ved dog at Hill's laver de fleste af deres specialprodukter i en "light" udgave, og mon ikke også deres allergifoder findes i light?

 

Du kan evt. overveje at købe foder på nettet. Zooplus.de er ret billige, trods dyr levering. De har også en danske (og engelsk, fransk osv.) hjemmeside.

 

En sidebemærkning - min den lille, har gennem en periode fået vådfoder om morgenen. Det gør at hun kan få en forholdsvis stor mængde foder ifht. tørt, og det holder hende mæt og slanker samtidig lidt. Bare en ide. På zooplus er der masser af muligheder, også uden de ting du tror hunden ikke tåler.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Hej.

 

Min hund ryster hovedet som noget er i ørene. Klør sig på kroppen, ruller sig rundt. Jeg kalder det koldbøtter. Koldbøtter og kløer sig på ryggen. Tydeligt irritation over noget som klør. Bider sig. Det er det som min hund gør. Har bare pletter på albuen. Jeg køber foder fra zooplus, men de vil ikke give foderhenvising, på mit problem med min hund.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Hvad mener du med at de ikke vil give foderhenvisning? Det er en onlinebutik, ikke en dyrlæge:vedikke: Hvis du (tror at du) ved hvad hunden ikke tåler, så må du gøre som andre: søg og du skal finde!

 

Et hypoallergifoder er med spaltede ingredienser, og bør tåles af alle, også selvom det er fuld af kylling. Ellers skriv til RC eller Hills. De svarer gerne.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg ville helt klart starte ham på at dyrlæge-foder til allergihunde. De findes også i light-versioner. Spørg din dyrlæge hvad han anbefaler. Som Anne skriver, så er ingredienserne spaltede og derfor bør din hund kunne tåle det uden problemer.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Til dit sidste spørgsmål. Ja det har jeg og det burde din hund kunne tãle selvom det sker at der findes hunde der ikke kan. Så kan de som regel tåle hills varianten i stedet.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Hej igen.

 

Mange tak for de gode svar som I frembringer.

Jeg har dog kontakt til en dyrlæge som er bl.a er specialist i allergier hos husdyr. [h=3]Fødemiddelallergi/intolerance[/h]Fødemiddelallergi anses ikke på nuværende tidspunkt for at være arvelig. Symptomerne kan starte på et hvilket som helst tidspunkt i dyrets liv (5 mdr-14 år) og ofte har hunden/katten spist det allergifremkaldende foder gennem længere tid (mere end 2 år). Der findes ikke nogen speciel tørfoderallergi. Proteinforgiftning findes heller ikke, selv om begrebet har været anvendt i mange år. Desuden findes ikke noget foder, som ikke kan fremkalde allergi. Hvis et dyr er fødemiddelallergiker vil den før eller siden reagere på en eller flere typer af føde.

Symptomerne svarer til de, som er nævnt for indåndingsallergi, og man kan ikke på forhånd se forskel på om en hund eller kats reaktion skyldes den ene eller anden form for allergi, eller om der er tale om en kombination af flere allergityper.

Man kan ikke desværre ikke ved hjælp af en allergitest afgøre hvilke fødemidler et dyr reagerer på. Utallige laboratorier har gennem årene forsøgt at udvikle sikre målemetoder, men indtil nu er de for unøjagtige og der er kun en måde at undersøge om dyret har fødemiddelallergi på, nemlig ved hjælp af udelukkelsesdiæt, hvor den gennem en periode fodres med et stærkt begrænset antal fødemidler, som den ikke tidligere har fået gennem sit normale foder. Det bedste - men absolut ikke nemmeste - vil være en individuel sammensat hjemmelavet diæt, som består af een kilde til kulhydrat (kartofler eller ris), eet kødfoder (lam, kalkun, vildt, and, kanin eller lign) samt vand. Det hjælper ikke bare at skifte til et andet mærke tørfoder, hvis den ikke kan tåle kylling i Pedigree kan den heller ikke tåle det i Frolic.

En anden mulighed er en af de ganske få specielle typer foder, som kan bruges til en udelukkelsesdiæt, disse forhandles kun gennem dyrlægen, da de kun bruges til dette formål, samt til at fodre dyr med kendt fødemiddelallergi. Disse fodere indeholder ikke nogle af de almindeligt forekommende protein og kulhydratkilder som kæledyr normalt får i deres mad, og kan derfor bruges. Hunden/katten fodres i 8-12 uger uden noget tilskud i form af vitaminer, godbidder, tyggeben eller lignende. Hvis der i løbet af 8 uger kan konstateres en bedring skiftes tilbage til normalt foder i 1-2 uger, og hvis symptomerne vender tilbage, vender man tilbage til specialfoderet og ser om det bliver bedre igen. Hvis det gør det, er diagnosen stillet, og man ved hvad den tåler. Hvis man ønsker det, kan man derefter, ved at fodre med en ny ting af gangen også finde frem til, hvad det så er, hunden/katten ikke kan tåle. Man kan f.eks. begynde at give ben eller kød sammen med diæten i en uges tid. Hvis intet sker, ved man, at den kan tåle det. Derefter kan man så give f.eks. fisk sammen med diæt en uges tid, og hvis den ikke klør sig, kan man fortsætte med at teste de ting man gerne vil give. Men kun en ny ting af gangen så man får et klart billede.

 

Min store fejl har været at jeg har taget et helt hypoallergent foder og skiftet ud med en anden. Dermed kan jeg jo ikke udlukke hvilket han ikke kan tåle i foderet.

Davies med kylling og ris som er hypoallergent foder kan han ikke tåle (kløer sig, ruller rundt og kløer sig på ryggen). Han har nu været på det i snart 4 uger.

Lupo med kylling og kartoffelmel er også et hypoallerent foder. Det kan han tåle bedre. Men han klør sig meget stadigt.

Acana med lam og æble. Hypoallergent foder. Der var det sjældent han kløede sig

Ifølge astma allergi forbundet, er en priktest ikke nok til at finde ud af om der er fødevare allergi. Men der kan foretages en priktest og en eliminationsdiæt.

 

Men rigtig mange tak for de gode svar. Jeg går nu til min dyrlæge og vil finde ud af hvad og hvilket foder min dejlige hund skal have via eliminationsdiæt.

 

Så ifølge alt dette her, så skal jeg tilbage til tegnebrættet og lede videre.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Tilføj...