Hop til indhold

Når din hund er pædagog/legeonkel


Ida Kristine
 Share

Recommended Posts

Selvom jeg har haft mange kvaler med Figo og stadig døjer med en del, så er der en ting jeg altid har været SÅ stolt af ved ham; hans evne til at omgås hvalpe.

 

Figo er den store hund der fuldstændig lader de små hvalpe "vinde" i "slåskampe". Engang mødte vi en 9 uger gammel staff ved spinderiet og tiltrak en hel flok mennesker der skulle se de to hunde lege og især den store hund der flat lagde sig ned for den lille var et hit. Den lille staff var mægtig kæk og mægtig "farlig".

 

Vi mødte også engang en lille Jack Russel ved stranden - den var meget bange for bølgerne så der blev skældt ud så det bragede. Da den mødte Figo fik de lov at lege og den lille hvalp fik lov at tumle rundt på Figo naturligvis. Da vi skiltes var der ingenting - den lille hvalp var vokset en halv meter og pff der skulle mere end et par bølger til at skræmme den!

 

Hvornår er jeres hunde "pædagoger"?

 

:hjerte:

Link til indlæg
Del på andre sites

Charles er god til at være onkel, meget overbærende og en god rollemodel ude i den virkelige verden, hvor han ikke finder noget farligt. Sally er rigtig sød og blid indendøre, og kan lege roligt og forsigtigt med små hvalpe i laaaang tid, hvor hun bare ligger ned, men man kan ikke lade hende komme udenfor med dem, der slår hjernen fra, og hun tror pludselig at de gider/kan holde til noget der er meget mere voldsomt... og så er hun bare ikke typen man vil have lærer en hvalp hvordan den skal opføre sig i den virkelige verden :lol:.

Dexter synes hvalpe er djævlen, og prøver for det meste ihærdigt at komme væk fra dem, så snart deres skarpe tænder finder vej mod hans sarte prinsessepels :engel:

Link til indlæg
Del på andre sites

Min Gustav har, ligesom Figo, voldt mange kvaler. Som unghund var han en omtrent en utålelig stressebombe, som jeg nærmest ikke nænnede at udsætte andre mennesker for. Selvkontrol er stadig en by i Rusland, og han har frygteligt svært ved at styre sin begejstring, men han er verdens bedste hund :lun:

 

Han er helt fantastisk med hvalpe; han nusser og pusler, han opdrager og han er en fantastisk legeonkel, som gør alt for, at de små har de godt :hjerte:

 

Her får Basso lov at vinde en slåskamp:

 

IMG_6747.jpg

 

Da Ingle var lille, kunne han ikke nå legetøjet i legetøjskassen, men dét klare "storebror":

 

IMG_0066.jpg

 

Når jeg er syg, passer Gustav godt på mig; han lægger sig på mig om morgenen, så jeg ikke kan komme ud af sengen, og han kommer jævnligt tøffende for lige at snuse og tjekke, at jeg er ok :hjerte:

 

 

Ingle har ikke helt samme "omsorgsgen", og han var ret træt af Basso i begyndelsen, men efterhånden er han ved at tø op, og de to har det herligt sammen. Især er Ingle meget sød til at aflede og lege med Basso på dage, hvor Gustav har ondt og ikke rigtigt orker at lege :lun:

 

Basso, ja han er bare en lille forkælet hvalp, som tror, at hele verden er til for ham, men mon ikke han bliver voksen på et tidspunkt? :blink:

Link til indlæg
Del på andre sites

Åårh det er fuldstændig som at se Figo (og beskrivelsen ligeså!) :lun:

Idag var vi ude og gå med vejens nyeste beboer - en alaskan malamute på tre måneder der hader at gå tur i snor. Men hey kan man følges med seje Figo så fik man fart på ;-)

 

Jeg nævnte det vist for længe siden, da du skrev om dine udfordringer med Figo, men noget siger mig, at de to slyngler minder temmeligt meget om hinanden :blink:

 

Det er jo altid skønt at have en sød og rar hund, men det er intet mindre end fantastisk at se en rigtig "knald-i-låget-model", der opfører sig som det blideste væsen i verden :hjerte:

 

P.S. Gustav er forresten stadig en bulderbasse af format, og selvom han nærmer sig de 5 år og skal have heftige doser smertestillende hver dag, får han stadig hvalpeflip :klap:

Link til indlæg
Del på andre sites

Min den gamle dreng er en enormt venlig sjæl - og har altid været det. Simpelthen så sød og god en dreng. Nu her på hans ældre dage er han blevet lidt mere "knurvåren", men aldrig rigtig sur eller hård. Han har også gjort at mange usikre og nervøse hunde igennem tiden har kunne hilse på uden at føle sig overrumplet. Han læser de andre hunde fantastisk godt, og de får lov at snuse uden at han snuser igen hvis de har brug for det. Hvalpe må hoppe rundt og kravle som små orme, han siger bare et lille knur eller vruf hvis de er alt for voldsomme. Han er virkelig en dejlig sjæl. Desuden passer han fantastisk godt på de 2 piger vi har herhjemme hvis de er dårlige. Fx da Mana blev steriliseret lå han hos hende hele dagen, og gider hende normalt ikke.

 

2016-06-06 16.02.21.jpg

Link til indlæg
Del på andre sites

hvis vi viser billeder, smider jeg gerne lige et :hjerte:

 

Charles med vores plejebarn Woody (som nu er 5 år gammel, og stadig kommer i aflastning hver torsdag :mrgreen::lol:)

 

[ATTACH=CONFIG]134614[/ATTACH]

 

sikke dog et sødt billede :hjerte:

Link til indlæg
Del på andre sites

Zeus er rigtig god til hvalpe, han sidder musestille og hvalpen må undersøge ham fra top til tå :lun: han sidder virkelig som for stenet så den lille hvalp ikke bliver bange ;-)

 

Walther er rigtig god til børn som er bange for hunde han er meget stille omkring dem og lader dem på afstand ae ham, han har hjulpet to piger med at kunne lide hunde igen :hjerte:

Link til indlæg
Del på andre sites

Sheila er fantastisk til hvalpe. Ikke så meget til leg for der blev hun ofte for vild, men til at skabe tryghed hos en usikker hvalp er hun guld værd. Jeg har ikke tal på hvor mange hvalpe hun har fået trygge.

 

Hun har været tante i flere år på mine hvalpe hold og har en engel tålmodighed.

 

Og det mest fantastiske er jo at Sheila ikke selv blev godt socialiseret som lille, så da jeg fik hende 11 måneds gammel var hun bange for andre hunde og forstod slet ikke at læse andre hunde.

Link til indlæg
Del på andre sites

Bella, min Bella:hjerte:

 

IMG_3874.jpg

 

Verdens mest tålmodige hund, når det kommer til hvalpe:lun: Hun var den bedste storesøster Dorit kunne få! Hun er sååååå evigt tålmodig med de små. Lægger sig bare og lader dem tygge og hive i hende, og når det bliver for meget, forsøger hun at fjerne kinder, ører, ben og hale fra hvalpens rækkevidde. Er det helt galt, lægger hun sig lidt væk - men bliver liggede når hvalpen kommer igen:hjerte:

IMG_3935.jpg

IMG_4164.jpg

Link til indlæg
Del på andre sites

Skønne skønne legeonkler :lun:

Da jeg var ude med Figo i morges var jeg lige stået op og gik lidt i mine egne trætte tanker og pludselig lyder der et HYYYL fra det andet fortov og forskrækket vender jeg mig om og ser en lille skid af en alaskan malamute helt vild for at komme over til Figo :hjerte: Og så kunne ejer da lige fortælle at den er blevet meget bedre til at gå tur efter at have gået med Figo.:klap:

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvor er det nogle dejlige historier og billeder :lun: Der er ikke noget som at se en voksen hund være på den måde :lun:

 

Inca har også altid været god til hvalpe, utrolig forsigtig, men hvis hvalpen vil lege, så leger hun også med :mrgreen:

 

Dog har vi ikke rigtig ville sige hej til nogle (heller ikke voksne hunde) de sidste par år grundet hendes korsbånds skade, så jeg var ret nervøs og meget spændt på hvordan hun ville modtage min svigermor's Volpino Italiano hvalp (hun bor 15 min. væk og vi ses ofte).

 

Da lille Cody havde indfundet sig efter et par dage, kom vi på besøg med Inca. Jeg sad med Cody og min kæreste holdt Inca. Inca var IKKE særlig glad for den lille lort! Hun synes han var vældig irriterende, sådan at komme og tage al opmærksomheden. Men efter få dage hvor vi tog det hele i roligt tempo, med Inca i fokus, tøede hun op og han snoede hende hurtigt om sine små poter :hjerte: Han fik/får lov til alt! Jeg havde aldrig troet at Inca havde et moderligt instinkt, men det har hun virkelig. Hun har lært ham så meget og de er bare pot og pande :lun:

 

 

DSC_0958.jpg

 

13886888_10157305771780387_2875537304632130116_n.jpg

 

 

Her ligger de og ser "Turner og hund" sammen :mrgreen:

DSC_0316.jpg

 

Ved ikke hvorfor det er på siden... Men Inca lærte Cody elefant øvelsen da han kun var 13 uger (hentede ham da han var 12 uger) :blink:

DSC_0311.jpg

 

Og han fik også hurtigt lov til at sidde med i "Gulle-tank'en" :lol:

DSC_0295.jpg

 

Her havde de stadig ikke rigtigt gået sammen, og Inca syntes hun var nødt til at holde øje med ham :mrgreen:

DSC_0253.jpg

 

12552867_10156445933825387_6054144853858166114_n.jpg

 

 

DSC_0295.jpg

DSC_0311.jpg

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...