Hop til indhold
Pernille og Lucca

Krav og forventninger til opdrætter

Recommended Posts

Jeg skal ud og finde min nye hvalp og har netop i dag været ude at kigge på et kuld. Jeg læser og læser på nettet. Hvad er jeres krav til opdrætter/avler? Udover de lovpligtige ting (ormekur, chip, vaccination) :)

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Hej,

Jeg regner selv med at skal ha hvalp i begyndelsen af 2019 og for mig er det vigtigt at opdrætter ved noget om racen(temperament/skavanker m.m), har styr på den første tid  som socialisering, gode oplevelser for hvalpen m.m.

Ligeledes er det vigtigt for mig at hvalpene vokser op inde og at jeg har en god kommunikation og kemi med opdrætter, så vi kan få valgt den helt rigtige hvalp til mig :-) .

Det er også vigtigt for mig at opdrætter er seriøs og har gjort sig nogle tanker om valg af hanhund og den slags.

Der er sikkert mere, men det var hvad jeg lige tænkte på først ;-) .

 

V.H. Sille

Redigeret af Sille12

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Udover de ting der skal være i orden, som du nævner, så trumfer kemi og en god mavefornemmelse alt andet for mig. Forstået på den måde at hvis ikke jeg føler vedkommende er kompetent og imødekommende så kan hundene have vundet nok så mange priser i konkurrencer eller fået nok så gode bedømmelser på udstillinger og lignende, men hvis ikke jeg kan stå inde for opdrætter og dennes måde at opdrætte på kan det være lige meget.

Det betyder ikke så meget for mig om opdrætter har 20 års erfaring eller om det er første kuld, igen så længe vedkommende er imødekommende og hjælpsom.

Afhængig af racen og hvad hunden skal bruges til(jagt, træning, udstilling, familiehund osv.) kan der være både fordele og ulemper ved selv at udvælge hunden eller lade opdrætter om det. Jeg har prøvet begge dele med mine to, og begge dele er gået fint. Jeg tror det i ligeså høj grad handler om at man som kommende ejer er ærlig overfor sig selv og opdrætter om hvad man gerne vil have af egenskaber og kvaliteter. 

Og også at det er afhængigt af hvor ofte og meget man kan opleve kuldet inden de 8 uger. Jeg har aldrig fortrudt at opdrætter valgte for mig ved min yngste. Jeg følte mig godt vejledt og vi havde nogle gode snakke om hvad jeg gerne ville have i en kommende hund osv. Og det er selvom jeg vel i gennemsnit besøgte kuldet hver 14. dag i de første 8 uger af deres liv(selvfølgelig først fra efter de var fyldt de der ca 4 uger) 

Min yngste kommer fra et kuld på 11, så selvom jeg besøgte kuldet ca fire gange inden overtagelse, i timer ad gangen, følte jeg mig ikke selv sikker eller tryg nok ved at vælge hvilken hvalp jeg skulle have. Så her var det rigtig godt at have en dygtig opdrætter med inde over, også selvom hvalpen udelukkende skulle være familiehund. 

Der er også muligheden for en udstationeringshund. Det ved jeg ikke overhovedet er en mulighed?

Personligt ville jeg have det svært med  fx at skulle undvære min hund ifm. et kuld hvalpe, men ja, igen kommer det an på forholdet og afstanden til opdrætter.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Opret en konto eller log ind for at kommentere

Du skal være medlem for at skrive en kommentar

Opret en konto

Opret en konto på siden her. Det er nemt!

Opret en ny konto

Log ind

Har du allerede en konto? Log ind her.

Log ind nu

×