Hop til indhold
Miehvalp

HJÆLP!!

Recommended Posts

Jeg har en labrador på 6 måneder nu.

sød og dejlig og normalt mega rolig. MEN!

det sidste stykke tid her, er han begyndt at hoppe op i sofaen og kigge på os starter med at pive også gør han! Også når man kæler ham, tænker opmærksomhed? Bider han rigtig hårdt. Og når man siger “NEJ!!!” Og ville isolere ham fra flokken, flipper han rundt og håber op og bider efter en. Og stopper først 10 min efter.. . ved ikke hvad jeg skal gøre 😢.. 

nogle der kan hjælpe? 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Hvordan aktiverer I ham i løbet af dagen?

Det kan være alt fra kedsomhed til ulvetime - så der må mere info til for at vi evt. kan hjælpe.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Prøv at giv ham opmærksomhed på andre måder. Fx kan I sætte jer ned på gulvet til ham eller rykke hans kurv eller et tæppe hen til sofaen. 

Hvis han har brug for opmærksomhed eller at der sker noget hjælper det ikke at isolere ham. Han reagerer nok med modstand fordi det virker. Han opnår jo det han vil. 

Måske er det hans alder der gør at han har mere mod og energi, men prøv at se på det som at jo vildere og voldsommere I opfører jer overfor ham jo mere kopierer han når han ikke adlyder. Hvis han ikke må være i sofaen så giv ham en indlært kommando så han ved hvad I mener. Måske kræver det et lille skub/puf så han forstår I mener det.

Lad vær med at hæv stemmen eller lav alverdens fagter, men husk at ros ham når han hopper ned og giv ham evt. en belønning her i starten så der er en gevinst for ham, andet end negativ opmærksomhed. Giv ham kommandoen, gør jer interessante så han hopper ned og ignorer ham når han tester om I mener det.

Med den alder han har vil han teste jeres grænser og undersøge hvor langt han kan gå. Det er helt normalt at hunde laver den slags krumspring så derfor er det også vigtigt at I er konsekvente og enige I forhold til hvad han må og hvad han ikke må, ellers bliver han jo forvirret fordi han ikke ved hvad der forventes af ham. 

Ros og beløn positiv opførsel, ignorer så vidt muligt forsøg på at få negativ opmærksomhed.

  • Like 1

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Opret en konto eller log ind for at kommentere

Du skal være medlem for at skrive en kommentar

Opret en konto

Opret en konto på siden her. Det er nemt!

Opret en ny konto

Log ind

Har du allerede en konto? Log ind her.

Log ind nu

×