Hop til indhold
Svane

Løse knæled. Operation eller ej

Recommended Posts

Min lille søde yorkie på 3,5 år har løse knæled på mellem stadie 3-4. Begge bagben - værst det højre. Han er blevet undersøgt og røntgenfotograferet i dag, og nu skal jeg beslutte om han skal opereres eller ej. Lægen mener at en operation vil være gavnlig og han foreslår at starte med det højre i første omgang. Han har ikke til daglig nogen mén, men jeg har oplevet tre gange på et halvt år, at han pludselig er stukket i et hyl.... for derefter at gå på tre ben i et minuts tid. Så er det ovre. Jeg ønsker naturligvis ikke at han skal have smerter på nogen måde, og hælder derfor mod at gøre som lægen siger. Men jeg kan ikke lade være med at være en smule bange for at de (lægerne) gør det for pengene skyld, og jeg frygter at en operation måske ingen effekt vil have, eller måske kan gøre det værre. Er der nogen der har erfaringer? Vil bare gerne have at min lille hund har det godt - får det godt. 

 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Så snart vi rammer grad 2 er et knæ operationskandidat. Ved grad 2 kan man forsøge sig med et intensivt genoptræningsforløb for at få den stabiliseret til en grad 1. Men er vi oppe på grad 3 eller derover så er løbet kørt for genoptræning. Der SKAL en operation til. En løs knæskal kører op og ned af den fure den burde ligge i, den slider al brusken ved med tiden og til sidst vil det køre knogle mod knogle - og dét gør hammerondt. Ved grad 3 er der ingen vej udenom - du skal operere. Men lad ikke en almindelig smådyrs-dyrlæge gør det - sørg for at bruge en dygtig ortopædspecialist. De kan deres kram. 

Jeg har en hund der er opereret i begge knæ (hun er yorkie), knæene var begge en grad 2. Så har jeg en dansk svensk gårdhund der også har PL i begge knæ, den ene blev opereret straks og den anden fik vi stabiliseret fra grad 2 til en grad 1. Men det kræver træning resten af livet for at holde den dér. 

Redigeret af Sitto
  • Like 1

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Tilføj...