Hop til indhold
jack 12

vil ikke lystre

Recommended Posts

hej vi har en hvalp på 10 uger som vi ikke kan få til at lystre han bidder i alt vi kan ikke kæle med ham uden han bidder i fingre og ansigt vi har prøvet at give ham lejetøjet i stedet for eller hans kødben vi har sagt nej flere gange vi har ignoreret ham vendt ham om på ryggen men ingen ting hjælper han har masser af lejetøj samt en gammel trøje som har duften af os . samtidig har vi problemer når han går tur hvor han kører helt op bidder i remmen og suser i cirkler vi roser ham når han besørger ude men lige så snart han kommer ind tisser han på gulvet. hvis han har været sammen med andre hunde er han slet ikke til at styre de næste par dage håber i kan hjælpe for det er synd for hvalpen når vi må skælde så meget ud.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Drop skældud i første omgang. Som I selv har observeret, hjælper det ikke en dyt. Det er bare frustrerende og træls. Og det gavner på ingen måde den positive relation I skal have skabt med hvalpen nu. I skal heller ikke vende ham rundt på ryggen :|

Desuden er han kun 10 uger gammel. Hvalpe i den alder HAR krudt i røven - det skal de have. Men den energi skal selvfølgelig bruges på noget andet end at flænse jeres fingre og flippe helt ud, når I går tur :)

Det er en god idé med legetøj, men jeg vil foreslå jer at være aktive i forhold til legen. Han vil givetvis ikke lege med det selv, så I skal på banen. Bonus ved det er, at han lærer, at I er sjove at være sammen med og det kan I høste frugterne af senere :) Og så er det jo skide sjovt :banan:

Bottom line er, at der skal aktivering til. Men der er måske noget aktivering, der er mere velegnet end andet afhængig af hvilken race han er. Så hvilken race er han? :D 

I forhold til renlighed, så er han jo stadig bare en lille hvalp. I kan ikke forvente, at han allerede er renlig. Bliv ude til han har tisset, stil jer evt. et roligt sted uden for mange forstyrrende ting og så bare ros, når han gør det. Nogle hvalpe kan heller ikke lide at besørge på fremmede steder, så det kan give mening at gå det samme sted hen hver dag, hvis I ikke har en have, han kan komme ud i. Så kan I altid variere turen, når han er kommet af med det, han skal. 

  • Like 2

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Enig med Therese.

Hvalpen skal jo lære hvad nej betyder og han skal bruge sit hoved, evt på små opgaver eller små omgange træning (de kører trætte efter fem min i den alder).

Går I til hundetræning? Hvis ikke, så afsted med jer og det kan kun gå for langsomt, der lærer både hund og ejer nemlig meget.
Legetøj - hvordan skal han vide hvad der er legetøj og hvad han må lege med? Leg med ham, men ikke for vildt og igen kun kort tid.

Når han skal ud og tisse/pølle, så sørg så vidt muligt for der er ro også fra jer. Vær kedelige og stå på og vent eller gå på et lille bitte område og  vent til han finder roen til at gøre det han skal. I den alder er de sjældent renlige.

 

Når i ved at han bliver vild efter at have været med andre hunde så tænk. Husker I at bremse dem eller går de bare legeamok i flere timer? Så kører han overtræt og bliver overstimuleret. Snor på og træn kontakt øvelser og hund i ro - ellers vil han forvente den vilde leg hver gang i ser en anden hund.
Når I er med andre hunde, så begræns jer - ikke smide ham af i en hundeskov med 20 fremmede hunde - det er meget at kapere for sådan en lille en.
Når han bider derhjemme så sig nej og stik et stykke legetøj i munden på ham, ikke noget med at råbe og tage fat i ham. Gør jer kedelige.
Træn evt nej øvelsen, der er nogle gode trænings film på youtube og igen, afsted til hundetræning.

  • Like 2

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

En hvalp på 10 uger lystrer ikke - den ved jo stadig ikke hvad den må og ikke må 🙂 Det er noget I skal lære den.

Den skal aktiveres, og alt efter hvilken race, så er der flere muligheder. Men det er altid en god ide at starte til hvalpetræning. Der får man som ejer en masse gode værktøjer, som man kan arbejde videre med derhjemme.

Hvad race er det? Har I ikke en opdrætter, som kan hjælpe jer med nogle gode råd?

  • Like 2

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Tilføj...