Hop til indhold

Recommended Posts

Hej Forum, 

Jeg er blevet den heldige ejer af en blandigshvalp på nu 9.5 uge, og han sover ikke! Om natten går det fint, der får han gerne ca. 7 timer, men det er også næsten det, det bliver til i løbet af en dag. Han er gerne vågen i 4-5 timer af gangen og sover så kun en time. I går vågnede han allerede 4:30, var vågen til kl 12, sov 12-13, faldt i søvn igen kl 15, og endeligt kl 20-21:30.

Det virker til at det er alt for lidt søvn for en hvalp. Men han virker faktisk ikke til at blivet hverken specielt træt eller overtræt... Det sker at han bliver overtræt, og for mig er der tydelige adfærdsændringer når det er tilfældet. Det er ikke det der sker det meste af dagen. 

Jeg har før tænkt om det var stress, og haft et par dage hvor han ikke har haft nye indtryk (f.eks. gåture), men også dage hvor vi har gået 2. Der er ingen tegn på ændring af søvnmønster når vi skifter rutine. 

Hjælp? 

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej,

Tillykke med hvalpen. Hvilken race er det du har fået -hvilke blandinger ;-) 

En god måde at trætte en hvalp på er at give den oplevelser eks at tage den med i gågaden og så bare sidde og kigge og få nye indtryk.

Det er også rigtig godt at lade hvalpen søge efter sin mad. Med så lille en hvalp vil jeg starte med at sprede foderet ud på terrassen og så langsomt udvide det til græsplænen når den bliver ældre.

Du kan også gemme tørkost rundt om i huset(start med et mindre område, så den får succes) og lade den søge der.

Altsammen noget der trætter.

V.H.Sille

Link til indlæg
Del på andre sites

Tak for svaret Sille. :)

Han er en blanding af en hvid schweizisk hyrdehund og en springer spaniel - to aktive racer, så det forklarer nok noget af det. 

Han er rigtig glad for at snuse, så vi er godt i gang med de snuselege. Men det kan da være han skal tages på oplevelsestur!

Desuden laver vi små lydighedssessioner af ca. 5 minutter 1 til 2 gange om dagen.

Jeg prøver at undgå for meget kasten med ting/apportering, da jeg har hørt det kan stresse hyrdehunde. Han syntes sådan set heller ikke det er sjovt. 

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg ville tage snor på, kort, og så sætte mig i lænestolen med benene op og min yndlingsfilm på. Hvalpen vil undersøge det meget afgrænsede område, prøve at bide lidt i snoren, klynke lidt, måske gø..., men liiiige pludselig falder der ro over det bette skind. 

Det er altså bare SÅ vigtigt at hvalpe får den søvn de har behov for. Man siger 16-18 timer i døgnet og det er faktisk rigtigt meget! 

Tvangsputning kalder vi det, om vi så skal sidde mussestille i 2 timer, så gør vi det. Det er ofte nok st gentage nogle dage i træk, hvor man derefter kan liste snoren af hvalpe og selv lette rumpetten og få sat den vask over. 

 

God fornøjelse!

 

p. S. Jeg vil anbefale dig at læse op på søvn samt socialisering af hvalp. Vinduet for socialisering er enormt lille og der er meget man skal nå at opleve som hvalp, for ikke at blive angst som voksen. 

Link til indlæg
Del på andre sites
1 time siden, CrazyDogLady skrev:

p. S. Jeg vil anbefale dig at læse op på søvn samt socialisering af hvalp. Vinduet for socialisering er enormt lille og der er meget man skal nå at opleve som hvalp, for ikke at blive angst som voksen. 

Det er da et forsøg værd at se om han kan finde ro på den måde. Jeg har forsøgt lignende, bur han er glad for, lukket og så sat mig inden for synsvidde på ubestemt tid. Det virker ikke, men det kan være det andet er mere trygt fordi man er tilgængelig på en anden måde? 

Mht. Til det sidste føler jeg mig godt inde i sagerne. Mht. til søvn skriver jeg jo netop fordi jeg er klar over problemet :)

Socialisering er også godt i gang med både hunde og mennesker og huse. Bare ikke lige med f. eks. gågaden. 

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har endnu ikke mødt en hvalp, der ikke overgiver sig til ro i snoren. Men man skal holde ved og sørge for at blive siddende, UDEN kontakt i kort snor. Første gang tog det min hvalp 5 kvarter at finde ro. Dagen efter var det 3 kvarter og efterfølgende har det intet problem været. Hvis hun på nogen måde har været urolig, overtræt eller opkørt, har hun altid fået snor på og jeg har sat mig. Bum, 10 min senere en storsnorkende hvalp. 

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har en hund, der nu er næsten 11 mdr. og hun havde også det første halve år meget svært ved at finde ro. Vi satte et børnegitter op i køkkendøren, og så blev hun sat derud når hun havde brug for at slappe af. Her kunne hun se os, men ikke komme til os. Der gik kun få minutter så overgav hun sig til søvnen. Det virkede faktisk som om hun var glad for at få den hjælp...

  • Like 1
Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Tilføj...