Hop til indhold

MIN HUND TISSER KUN INDENFOR


Recommended Posts

Hej allesammen. 
Vi har en havapoo tæve på 13 uger, som er fantastisk sød og lystrende, men hun er helt umuligt når det kommer til renlighed.

Vi har prøvet ALT, vi har taget hende ned i vores gård, efter hun har spist, tisset, sovet, leget osv. (ca. en gang i timen) vi har prøvet på de så kaldte “puppy pads”, har rost og givet godbidder når det endelig er lykkes, og når hun har gjordt det oppe i lejligheden har vi kigget bearbejdene, men ikke skældt ud eller brugt fysisk straf. Vi går ture med hende dagligt, hvor hun har fri mulighed for at tisse, men det er som om hun bare slet ikke forstår det. Hver gang vi har hende nede, kigger hun bare på os, eller løber rundt og er totalt ukoncentreret.

Når vi så kommer op, sætter hun sig med det samme og tisser, (og ja vi har prøvet at sætte hende op på puppy padsne så snart hun kommer op, men også det var uden positivt resultat...)

Vi er så glade for vores lille uldtot, og hun er ellers så super intelligent og kan sit, pote, dæk osv. Men dette er seriøst ved at taget pipet fra os. 
Please del nogle tips og tricks til hvordan i fik/får jeres lille uldtot renlig.

vh.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er meget tidligt og udfra designer navnet så tvivler jeg på at det er en avler der har lagt ret mange timer i at vejlede hvalpene til renlighed.
Hvis man finder en seriøs opdrætter så vil de begynde at træne hvalpene i at give tegn til at skal ud , de bliver måske ikke renlige med det samme, men de første grundsten er i hvert fald lagt.

 

Drop de der tissepads - jeres hjem kommer med garanti til at stinke og vil i at hun skal gøre det indenfor altid?

 

Hun er kun 13 uger, nogle bliver først renlige når de er 6 måneder. Så giv hende tid.
Når I lufter hende så sørg for at det er et kendt sted og at i er kedelige, det skal ikke være nye og spændende steder for så glemmer hun hvad hun skal fordi hun har travlt - lige som små børn kan gøre.

Når hun så sætter sig så skynd jer at sætte en komando på, eks "tisse" og når hun er færdig (helt færdig) så ros hende.
Fortsæt med at gå ud når hun har sovet, spist og leget, drukket og så husk at hun skal sove mange mange mange timer i døgnet (mindst 18), så hun skal også have sin ro.

Sidst men ikke mindst, hvis det er små tissetårer ofte, så ville jeg få tjekket for urinvejsinfektion.

 

Hæng i, rom blev ikke bygget på en nat og hunde skal stille og roligt lære tingene, det skal nok komme.

Link til indlæg
Del på andre sites

Renlighed

Hvalpe skal ud når de har spist, leget, sovet og der ud over ca 1 gang hver 2. Time;)

Gå altid samme sted hen

Vælg et sted hvor der ikke har været masser af andre hunde

Vær kedelig og leg ikke med hvalpen før den tisser;)

Har hvalpen tisset inde så tag gerne køkkenrulle som er brugt til at tørre op med, med ud, læg det der hvor hvalpen skal tisse,når det dufter af hvalpens eget tis vil den ofte føle sig mere tryg

Husk ros ude, ignorer inde;) ser du hvalpen sætte sig inde så grib den, vend bunden i vejret på den og skynd dig ud, måske er du heldig at den tisser færdig ude ;)

Obs med hensyn til hvalpetoilet inde er jeg bestemt ikke enig i at det er en dårlig ide, det kan være rigtig smart, fordi hvalpe af små racer ofte ikke kan holde sig ret længe, det betyder at man ikke altid har mulighed for at komme ud med dem hver gang, læg toilettet ved den dør du tager hvalpen ud af når den skal luftes, så lærer den hurtigt at søge til døren når den skal;)

Begræns gerne hvalpens plads inde, hav den i det rum du selv er i så du kan holde øje med den;) hvalpen vil ikke tisse i sin hule hvis den kan undgå det, derfor er det en fordel at starte med lidt plads såden ikke kan søge væk fra “hulen” for at tisse :):

Redigeret af Alfen
  • Like 1
Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Tilføj...