Hop til indhold

brittagarly

Members
  • Antal indlæg

    239
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Personal Information

  • Køn
    Kvinde

Seneste besøgende på profilen

Blokken med seneste besøgende er deaktiveret, og bliver ikke vist til andre

brittagarly's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

4

Community omdømme

  1. denne tråd er da den mest modbydelige i meget lang tid. hvis ikke man bliver skruk så er man da et underligt menneske efter min mening. måske skal jeg kigge lidt mere effektivt efter en hvalp, især nu hvor mash'en er godkendt i nku, jeg er bare meget i tvivl da jeg ikke er specielt interesseret i hyrdehunde, det sagde jeg forøvrigt også om terriere indtil jeg fik en i fødselsdags gave og fandt ud af at de faktisk er fantastiske
  2. det var vel også anbefalingen på det tidspunkt, det nye er at der også anbefales 16 uger så du har vel vaccineret lige som du skulle på det tidspunkt. jeg mener heller ikke at man skal vaccinere unødigt, men så skal man tage en titerprøve i stedet. problemet med 8 ugers vaccinen er at der sker rigtig meget i hvalpens liv lige på det tidspunkt, som måske kan gøre at 8 ugers vaccinen ikke lige er det optimale tidspunkt. men hvornår skal man så, 7 uger som måske er al for tidligt eller 10-12 uger men så er der ingen der ved om hvalpen er beskyttet når den kommer ud i nyt hjem. det er pest eller kolera. hvis jeg skulle have hvalp nu og den ikke var vaccineret fra opdrætteren, ville jeg køre direkte til dyrlægen og få den vaccineret.
  3. ja det er forskelligt for vaccinerne, det står også beskrevet i linket. det er min fejl, jeg skulle have skrevet parvo vaccinen
  4. jeg håber at alle hundeejere bliver mere bevidste og får deres hunde vaccineret efter anbefalingerne fra den internationale dyrlæge forening. og hvis man skal tro rynkeby's hp, så vaccinerer de i hvert fald ikke efter de anbefalinger, sidste hvalpevaccine 12 uger og så først 3 år efter!! jeg håber det er fordi de ikke har fået opdateret siden. anbefalingerne er: (8), 12 og 16 uger, og en booster 6 eller 12 månder efter, her efter hver 3. år. 8 uger behøves ikke hvis ellers hvalpen bliver isoleret fra andre http://www.wsava.org/sites/default/files/WSAVA%20Vaccination%20Guidelines%202015%20Full%20Version.pdf
  5. faxe dyrehospital Ken Lindeblad, eller skovshoved dyreklinik claus sloth er dem jeg kender til her på sjælland. og som stjernetosse skriver begræns hendes leg med andre indtil du har fået en vurdering. jeg har desværre heller ikke gode erfaringer. har du en ide om hd status i den nærmeste familie?
  6. ja det er der, men da hvalpene producerer om sommeren hvor temperaturen kan være høj, så blev der tilsat noget til foderet, avlstæverne producerer om vinteren hvor temperaturen er lav derfor blev der ikke tilsat noget/lidt, om sommeren var de på vedligeholdelse dvs ikke ligeså meget foder. men stadig så er det 25 år siden, hvordan det er idag ved jeg ikke.
  7. brittagarly

    Markprøver

    når du først kommer ud og kigger på markprøver og deltager i en begynder klasse, så finder ud nok ud af det. men jeg har glemt en yderst vigtig ting, faktisk nok den vigtigste på uniformen: fløjten!! du skal helst ikke bruge den i begynder klassen, men det er meget vigtig at du har den på. der bliver brugt 3 forskellige signaler, et stop/sit fløjt (lang nedadgående tone), et hjemkalds fløjt (to stød), og et søge fløjt (mange korte stød) den bliver mest brugt i dirigeringer, eller hvis der går noget galt på de andre poster, så selvom den ikke skal bruges så er det nok en god ide at du anskaffer dig en fljøte så du kan få styr på den, inden du udsætter en hvalp for den
  8. jeg kan ikke rigtig læse det ud af den beskrivelse du giver. Husker i at hvergang han har sovet/hvilet løft ham op og gå ud med ham hvis i så er heldige og han tisser udendørs så giv ham en guf og gå ind igen, hvergang han har spist løft ham op gå ud og giv ham en guf hvis han tisser, hvergang han er færdig med at lege eller anden aktivitet løft og gå ud og giv guf, når han søger ud til avisen løft ham og gå ud. Grunden til at jeg ville løfte og bære ham ud er, at han så ikke når at tisse på vej ud, golden er godt nok en større hund men gør det så lang tid det nu er muligt inden han bliver for tung.
  9. brittagarly

    Markprøver

    Nu går jeg ud fra at du har tænkt dig at starte med en begynder klasse, og der mener jeg ikke der er dirigering med mere. Så det der er markering og frit søg. 1 markering på land, dvs. det der vil blive lagt vægt på her er at: 1 hunden sidder stille og er lydløs når skuddet kommer og fuglen falder. 2 når dommeren giver tegn må apport kommando afgives og så skal hunden løbe lige ud, samle op og komme lige hjem, stadig uden lyd, og i et godt tempo. 3 afleverer til hånd, siddende og uden nogen former for rulning eller tygning i vildtet, især duer kan være meget tyndskindet og en hjørnetand der har lavet hul i brystet kan være nok til en diskvalifikation, mange gode prøvehunde er røget på den 4 fører behandler vildtet med respekt, dvs. sætter hunden af går et par meter væk og lægger vildtet pænt ned på jorden. 2 markering på vand, har de samme elementer som på land, her er det så vigtigt at når hunden kommer på land med vildtet så må den ikke lægge det for at ryste sig. 3 frit søg, her gælder det samme som ovenfor, men der bliver ikke afgivet skud, her er det vigtigt at hunden ikke afsøger området før den vælger et stykke vildt, men at den tager det første som den får fært af, og det er en stor fejl hvis den bytter det ud for et andet den finder. Herudover så skal hunden gå fri ved fod et antal meter, det er som regel når man går frem til de forskellige poster.
  10. For ca. 25 år siden boede jeg ved siden af en minkfarm, og derved havde jeg nem tilgang til minkforder. Det overvejede jeg selvfølgelig da prisforskellen var mindst ligeså stor dengang som nu, og fordi pelsene på minkene jo skulle være pæne for at minkavleren kunne sælge skindene. Men da jeg så hørte hvad de puttede i som tilsætningsstof så opgav jeg det projekt. Som jeg husker det så var det noget syre der ødelagde maven/indre organer, og min konklusion dengang var at det nok var ligegyldigt for en minkhvalp der kun skulle leve i 6 – 12 måneder, men det var absolut ikke ligegyldigt for mine hunde som jeg gerne så blev 10+ år. Nu er det jo heldigvis sådan at verden forandrer sig så jeg håber også minkfoder har forandret sig på de sidste 25 år. Så inden der er nogen der prøver minkfoder, så spørg hvordan de behandler det og om der bliver tilsat nogen form for andre stoffer, samt hvad det er for fisk og hvor meget fisk der er i foderet, nogen fisk indeholder kviksølv andre dioxin, så fisk er jo ikke bare fisk.
  11. ups undskyld, nu tør jeg ikke fortsætte
  12. jeg synes det her er spændende, og lige med golden flat så "beviser" figur 1, at flat "bare" er en type af golden. (jagtgolden-flat-golden?) En anden spændende race er gordon setteren hvor der åbenbart er en linie der er mere i familie med border collien end sin egen race. Og nogen cockere er mere springere end cockere. http://journals.plos.org/plosgenetics/article?id=10.1371/journal.pgen.1002316#pgen-1002316-g001 og da jeg desværre ikke er genetikker, ville det være vidunderligt hvis vi har en genetikker på hf der vil forklare og komme med flere eksempler fra figuren, istedet for at jeg som en dumbum gætter mig til hvad den viser.
  13. jeg mener ikke jeg har skrevet at de er bedre i udlandet, men jeg kan godt se at det kan opfattes sådan efter nu med oskar begyndte at fortælle at dk opdrættere er "verdens bedste", tvært imod så har jeg skrevet at jeg har hørt/læst de samme undskyldninger på andre landes fora som jeg har fulgt med på. og nej jeg har ingen sikker viden om hvad der foregår i andre lande, det var faktisk derfor jeg spørger efter referencer. som jeg har det ligenu så er cavalieren for syg en race til at jeg har lyst til at anskaffe mig en. men hvis jeg skulle have en ny i dag så ville jeg nok kigge næremere på holland, for jeg har opfattet at "ministeriet" på en eller anden måde har ansvar for opdræt af cavaliere, og jeg har ikke fulgt med på hollandske fora'ere da hollandsk ikke er mit bedste, så derfor ved jeg intet om hvordan holdningerne er blandt opdrættere. men det ændrer sig forhåbentlig så jeg igen inden alt for mange år kan få lyst til at anskaffe mig en cavalier igen.
  14. nu med oskar du svarede ikke på mit indlæg: har du en reference til de cavalieropdrættere der gør noget? og hvad de gør, for så kan man jo også se hvad de ikke gør. du svarede så på hvad de gør i udlandet, og kom med nogen gode informationer, men senere skriver du at du kun kender til dkk opdrættere, betyder det så at du egentlig ikke ved noget sikkert om udenlandske cavaliere? hvis du ved noget om de udenlandske så må du meget gerne komme med nogen referencer. du spørger så om hvorfor jeg "rakker" de danske opdrættere ned, hvis du kalder det at rakke ned, når de efter min mening ikke gør nok, så vil jeg godt prøve at komme med nogen eksempler. jeg har tjekket 5 hvalpekuld: kuld 1. endocardiose: 0-1, 0-1 X 0-2 efs/ccs: fri/fri X fri/fri sm/cm: 0b/2 X ikke undersøgt psom: not present X ikke undersøgt patella: 0-0 X ikke undersøgt øjne: intet påvist X ikke undersøgt hd: ikke undersøgt X ikke undersøgt kuld 2. endocardiose: 0-1 X 0-1 efs/ccs: fri/fri X bærer/fri sm/cm: 0c/2, 0b/2 X ikke undersøgt psom: not present X ikke undersøgt patella: 0-0 X ikke undersøgt øjne: intet påvist X ikke undersøgt hd: ikke undersøgt X ikke undersøgt kuld 3. endocardiose: 0-1, 0-1, 0-2 X 0-1 efs/ccs: fri/fri X fri/fri sm/cm: ikke undersøgt X ikke undersøgt psom: ikke undersøgt X ikke undersøgt patella: ikke undersøgt X ikke undersøgt øjne: ikke undersøgt X ikke undersøgt hd: ikke undersøgt X ikke undersøgt kuld 4. endocardiose: 0-2 X 0-1 efs/ccs: fri/fri X fri/fri sm/cm: 0c/2 X ikke undersøgt psom: present right X ikke undersøgt patella: ikke undersøgt X ikke undersøgt øjne: ikke undersøgt X ikke undersøgt hd: ikke undersøgt X ikke undersøgt kuld 5. endocardiose: 0-1 X 0-1, 0-2 efs/ccs: fri/bærer X fri/fri sm/cm: 0c/2 X 2a/2 psom: not present X not present patella: ikke undersøgt X ikke undersøgt øjne: ikke undersøgt X ikke undersøgt hd: ikke undersøgt X ikke undersøgt jeg har taget udgangspunkt i de sygdomme som er registreret i racen, og de resultater der er registreret på hundeweb. det er så det jeg mener med at de danske opdrættere ikke gør det godt nok.
×
×
  • Tilføj...