Hop til indhold

Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content since 20-03-2018 in all areas

 1. 7 points
  Det er en ret udbredt misforståelse, at man kan spare stamtavlen væk. Men det er som regel sådan, at hvis forældredyrene har en stamtavle i en anerkendt klub, så følger stamtavlen hvalpene. Det er ikke tilladt at undlade at give stamtavlen med. Så når opdrættere undlader det alligevel, er det som regel fordi, der er noget, der ikke helt stemmer. Og den stamtavle ville stadig have givet jer muligheden for at tjekke sundheden flere generationer tilbage - i hvert fald, hvis det var en stamtavle fra Dansk Kennel Klub. Og selv de mindre avlsklubber har sundhedskrav, som hundene skal leve op til for at kunne bruges i avl. Det ville have været en klar fordel for jer nu, hvis I havde haft den stamtavle. Men det har I ikke og det er selvfølgelig op til jer selv, om I vil avle alligevel. I skal bare være klar over, at I ikke aner hvad I avler på. I aner ikke, om der findes arvelige sygdomme i linjerne og I har ikke en jordisk chance for at undgå dem, hvis de findes. Så I kan i princippet risikere at avle syge hvalpe. Det skal I jo afgøre, om I kan leve med. Men tjek lige op på købeloven. Der er noget med, at I kan blive pålagt at skulle betale noget af beløbet tilbage, hvis det viser sig, at nogle af hvalpene er syge. Måske gælder det egentlig kun for tæveejeren, men stadig er det nok noget, der er værd at tage en snak om. Jeg ved godt, at jeg lyder vildt pessimistisk og det kan sagtens være, at det går godt. Men jeg synes, at I skal vide de her ting, så I kan træffe beslutningen på et oplyst grundlag. Det er ret stort at sætte hvalpe i verdenen og jeg synes, det kræver lidt flere overvejelser end at det kunne være hyggeligt. For det kan altså også gå galt. Og jo, hans hofter er ikke helt gode. Min egen hund har også hofteledsdysplasi på den ene hofte og lever fint med det. Man kan ikke mærke det på ham. Men det ændrer ikke på, at den er dårlig og det kan nedarves.
 2. 6 points
  En lille update herfra. Efter MANGE forsøg og en hvalp det slet ikke tog på til sidst, prøvede vi Barf. Det virker! Frida er i vækst igen, og spiser alt hvad der er i skålen. Vi startede op med MUSH, men er over på “rigtig” kød nu. Frida får tilskud af vitaminer, olie og grønt ved siden af. Hendes mave har slet ikke reageret på det rå, andet end der nærmest ikke kommer noget ud PT tror jeg på det. Dyrlægen er tilfreds med hende og hendes tal er super fine.
 3. 5 points
  Total lækker og netop blevet 7 mdr. Stadig bedste venner med datterens bomuldstot
 4. 5 points
  Jeg har det på samme måde som de fleste af jer. Jeg bryder mig ikke om at have en hund der kan være så "utilregnelig". Vi har os kun haft ham siden januar, så der er selvfølgelig en hel masse at arbejde med, som først at lære en 6 årige hund at kende og "redde op på". Han er også altid på vagt når vi går med ham, kan man se. Det kan være virkelig svært at fange hans fokus. Træner meget med at aflede ham, og vi har fået ham til ikke at trække så meget mere efter hans ønsker. Dog til tider svær at kontrollere, når vi kommer forbi andre hunde. Nogle hunde kan han hilse på og lade det være det. Nogle hunde kan han løbe frit med i lukkede områder og lege med (min brors fx). Andre ser han bare rødt på. Jeg må være ærlig og sige at med det hele og den her oveni hatten, så føler jeg ham nærmest kun som en klods om benet... Gåture har ikke før og stadig ikke altid været en fornøjelse. Dog blevet meget bedre med træningen der er blevet mere intensiv indenfor de sidste uger. Og ja... Hun elsker ham jo.. Men fine svar. Tak for jeres mening. Det er rart at høre hvad folk udefra uden forhold mener om situationen. ---------------------------------- Vi har ladet der gå nogle dage nu efter episoden, så alle følelser kunne falde til ro igen, og med jeres og fleres meninger, analyseret situationen. Vi vælger at arbejde med ham og bruge alle kræfter det koster. Man knytter sig jo til det levende væsen som ellers er så dejlig. Og han agerer jo som han gør af en årsag et sted. Vi som ejere ved hvor voldsom han kan være, når han reagerer og det var jo en menneskelig fejl af mig, at have ham løs i en gårdhave, hvor der er en mulighed for at kunne komme andre hunde, bare fordi jeg aldrig har bemærket andre hunde derude. Noget andet vi har fundet ud af er, at vi som ejere nok også har præsenteret gårdhaven forkert overfor ham, da han ikke har mødt andre hunde derude og sjældent andre mennesker, andet end set og hørt dem fra vinduet, hvor han vil gø af dem. Det har selvfølgelig fået ham til at tro at det han hans territorie og derfor har han vel reageret på en fremmed hund, der bare lige pludselig står inde på hans område. At han så reagerer så voldsomt er problemet der nok sidder dybt i ham, som vi får svært ved. Men hele situationen har været vores fejl. Så vi vil gøre alt hvad vi kan for ham. Vi tog ham trods alt til os for at give ham et hjem resten af hans dage, og det skal han få. Tak til jer alle!
 5. 5 points
  Det er da ikke nødvendigvis umotiveret. Hunden er i en gårdhave og bliver børstet dvs ikke en situation den selv er i kontrol over. Jeg synes ikke man lige skal springe til aflivning md det samme, men se lidt på hunden og meget hurtigt lære sig en masse om stress og stresssignaler hos hunde. Den har kun været i hjemmet i kort tid, efter et ophold i et hjem hvor den fik mulighed for at bide en kat ihjel (hvem er så dum at efterlade dem med adgang til hinanden?) Lad være med at lade ham hilde på tilfældige hunde, og håbe på det går godt... det giver ikke mening for hunden. Læs op på "trigger stacking".
 6. 3 points
  Nu ved jeg ikke, hvordan jeres hverdag ser ud, men allerførste step må være at kigge på aktiveringen såfremt I ikke allerede gør det. I har købt en aktiv hunderace og det forpligter lidt - aktivering skal der til I kan begynde at gå til træning, men det kan også bare være ting som fodersøg, spor, problemløsningsopgaver og andet mental aktivering, som trætter hovedet. Hvis I ikke allerede gør det, så prøv at stille madskålen væk i en periode og brug i stedet hans foder til aktiveringen. Se om det ikke hjælper lidt på hans "flip." Derudover er jeres hund måske i en periode, hvor han er ved at blive kønsmoden og det kan måske også have en betydning. Er han begyndt at lette ben? I forhold til gæster tror jeg måske godt, at det kan hjælpe med noget fornuftig aktivering, så det ikke virker så voldsomt. Men det kan også være blevet en lidt dårlig vane, så for at bryde den ville jeg nok give en kong med frosset dåsemad til at aflede ham med. Alternativt ville jeg tage ham i snor, så han slet ikke får mulighed for at hoppe op. Angående skæld ud, så snapper han sikkert, fordi han virkelig ikke kan lide det. Nogle hunde trækker sig, når de får skæld ud, men jeres race blev oprindeligt brugt til at jage ræve og andet vildt ud af deres huler. Det kræver en selvstændig, robust hund, som ikke bakker ud, fordi ræven bider fra sig. Og det er det I kan se. Drop at skælde ud. I får ikke andet ud af det end at han får overskredet sine grænser igen og igen. Og det er bare ikke godt for jeres relation. I nogle tilfælde kan det virke meget bedre at aflede og i andre tilfælde kan et velindlært "nej" virke bedst. Men nej'et skal indlæres, så han ved, hvad det betyder. Spørg bare, hvis der er noget af det her der ikke giver mening - så vil jeg prøve at uddybe
 7. 3 points
 8. 3 points
  Han er hjemme Han fik lov til at komme med hjem og sove hver nat og så var han bare indlagt om dagen. Men sidste gang var i mandags og så skal vi bare ind i dag for at han kan få et nyt smerteplaster på til påsken.
 9. 3 points
  Alle hundeejere er forskellige; nogle kan leve med det ansvar, der følger med en hund med det reaktionsmønster og andre kan ikke. Personligt ville jeg have det noget stramt med en hund, der opsøgte en anden, der bare stod i samme område for at overfalde/bide. Min første hund brød sig ikke om fremmede hunde, men hun opsøgte dem aldrig. Jeg havde "kun" problemet, hvis andre hunde opsøgte hende, hvor hun gjorde udfald. Vores gåture var ikke behagelige; jeg havde et øje på hver finger og jeg skulle nærmest kunne se omkring hjørner for at være sikker på, at der ikke kom en hund imod os. Jeg elskede hende enormt højt og jeg havde hende i 7,5 år, men hånden på hjertet var det også en lettelse, da hun til sidst ikke kunne mere. Jeg brugte mange træningstimer på hende og havde en del adfærdsbehandlere på hende. Det hjalp, men hun blev aldrig en hund jeg kunne stole på sammen med andre. Hendes problem lå i smerter, der blev opdaget og behandlet på, da hun var 1,5-2 år, men hendes reaktionsmønster var allerede der fastlagt og forsvandt aldrig helt. At omplacere en sådan hund vil kun være at give aben videre og hjem, der er gearet til at have en sådan hund hænger ikke på træerne. Jeg ville som minimum udstyre hunden med en mundkurv og aldrig nogensinde have den uden snor, men jeg ville også vælge at konsultere en adfærdsbehandler og en kiropraktor (dyrlæge med en kiropraktisk uddannelse oveni) såfremt jeg havde afgjort med mig selv, at hunden skulle have en chance, men det er jer, der skal afgøre om I har overskuddet til at arbejde med hunden måske de næste 6 år og leve med en hund, der har det reaktionsmønster.
 10. 3 points
  Det er jo meget svært at råde for eller imod, for det er jo kun jer, der kan afgøre om I kan leve med en hund, der laver den slags udfald. For det kan blive svært. I skal konstant være på vagt for hvornår en hund, kat eller andet dukker op, og være på forkant med at "styre" ham så der ikke sker noget. Samtidig sniger der sig langsomt en form for usikkerhed ind - hvornår kan man stole på ham, og hvornår kan man ikke? Men, der er jo en årsag til at hunden reagerer som den gør, ingen hunde er født aggressive. Jeg ville få en adfærdskyndig ind over og vurdere ham. Kan der trænes på det, og hvordan... Den har jo åbenbart en del skeletter i skabet, og de flytter med selvom hunden får nye hjem/familier. Personligt ville jeg nok være mere end bange for at gå tur med sådan en "uberegnelig" hund - men jeg ville prøve temmelig meget før jeg skred til aflivning. Jeg håber at I finder en god løsning, og ønsker jer alt held og lykke.
 11. 2 points
  Hvaler i Storebælt Marsvin: Gryntehval:
 12. 2 points
  Undskyld, men det her har intet med en stamtavle at gøre! Det her viser bare at din hund er registreret i Dansk Hunderegister. En stamtavle viser hundens forældre og bedsteforældre, hvor de er registreret med DKK navn og nr. Og, hvis hunden har en stamtavle, så følger den altså med hunden - det er ikke noget man betaler ekstra for, ej heller noget man fravælger... Jeg forstår din begejstring for din hund, men der findes altså rigtig mange søde hvlape, som mangler ejere, så der er ingen grund til at lave flere. Du har ingen garanti for at et kuld giver en hund, som den du har, og hvad med resten af kuldet? Der skal jo være købere til dem. Jeg vil endnu engang foreslå dig, at du kigger på nogle af de hvalpe der findes på Køb-Hund - og så evt. sætte dig lidt mere ind i reglerne for stambøger og hvalpeopdræt i forhold til at vælge den helt rigtige hvalpe et sted.
 13. 2 points
  Enig med de andre - 40 års erfaring burde gøre at han IKKE foreslår Panodil - der findes jo masser andet smertestillende, som hunde kan tåle.... I øvrigt er der ikke delekærv på en Panodil, så den er ikke beregnet til at skulle knækkes. Du kan ikke være sikker på, at en halv tablet indeholder halv mængde aktivt stof. Og hvorfor fik hun antibiotika - er der hul eller ...? Men det er da dejligt at din hund er i bedring
 14. 2 points
  Dejligt at du tror meget på din dyrlæge. Alt paracetamol er møg giftig for hunde. Kodimagnyl derimod kan bruges. Meeen hvorfor giver dyrlægen overhovedet noget der er giftigt fremfor smertestillende til dyr? Det er da meget mere sikkert. Selv gamle dyrlæger kan være dårlige, der findes mange som ikke følger med og lærer det tiden byder, så pyt med erfaringen.
 15. 2 points
  Det tror jeg desværre ikke. Jeg har ikke spurgt, men dyrlægen har ikke nævnt det. Og jeg er helt sikker på, at de ville have nævnt det, hvis det var en mulighed. Tak til jer begge to Der er helt tydeligt gang i maven igen - han prutter som en sindssyg og det rumler derinde
 16. 2 points
  Annoncen må slettes. Bølle har fået et nyt hjem:-)
 17. 1 point
  Smukke billeder Umulia
 18. 1 point
  Hunderegister viser jo netop ikke noget om stamtave. Men pyt nu med det. Husk at det ikke kun er hofter, det er også albuer og evt skuldre. Der skal testes for tørnæse og lign arvelige sygdomme (hos både hanhund og tæve), vær MEGET kritisk når du vælger tæve og tag ikke for gode ord at folk siger at dyrlægen har godkendt den til avl, se beviser selv nøjagtigt som du fremviser beviserne på din hund, for der findes stadig dyrlæger der mener at de kan se om en hund er tip top eller ej og de har nu engang ikke røngtensyn
 19. 1 point
 20. 1 point
  Du skriver at han har B eller c hofter, så har han ikke helt friske hofter. I bund og grund søger i nogle der vil avle videre på ham - for der kommer måske 12 hvalpe, så der er mange familier der skal have en guldklump og den skulle jo gerne være frisk. Om I avler eller ej det vil jeg ikke sætte mig ind i, jeg læste bare tråden. Nå ja og han ER flot, men der findes altså mange smukke hunde og avler man på dem alle, så bliver det til mange hunde. Husk at en hvalp efter ham nødvendigvis ikke kommer til at ligne ham, hverken på sind eller udseende. Man kan risikere at få noget HELT andet. Held og lykke
 21. 1 point
  Hej folkens, Jeg er ny bruger herinde, så beklager hvis lignende opslag allerede eksistere i et væld. Jeg er en fyr på 19 år, der har været på udkig efter en schæferhvalp. I min søgning opdager jeg, at mange af shæferne i dag findes med et bagparti der sænket (eller noget i den retning, påstår ikke jeg har forstået det). Dette kommer som lidt af et schock for mig, da shæfere i min opfattelse har en vandret ryg. Denne udvikling i avlen var fuldstændig gået min næste forbi. Personligt synes jeg, at det ser en smule derformt og unaturligt ud. Først og fremmest er jeg nysgerrig efter, hvad formålet med denne udvikling er? Derudover vil jeg meget gerne vide, om shæfere med 'vandrette rygge' stadig er mulige at anskaffe, og eventuelle tips til anskaffelse af en? Som sagt er jeg førstegangs hundeejer, så beklager hvis jeg er uvidende om nogle afgørende detaljer - forklar gerne, for jeg er oprigtigt nysgerrig. Logos
 22. 1 point
  Et hurtigt kig på "Køb hund" viser at der pt. er 97 hvalpe til salg, så jeg forstår ikke problemet. Hvis det er en hvalp I ønsker, hvorfor så ikke kigge på nogle af dem? Jeg er sikker på, at der er masser af dejlige hvalpe, som er lige så skønne, som ham I har. Jeg mistænker, at han ikke er 100% ren, eller ikke er en DKK-hund. For hvis både mor og far har stamtavle, så får hvalpene det også. En opdrætter sørger helt automatisk for at få stambog på sine hvalpe. Og, det er altså ikke noget man vælger fra. Man kan lade være at bruge den til noget, men hvis en hund har stamtavle, så følger den hunden...
 23. 1 point
  Bras - krydser for en god nedtrapning ....
 24. 1 point
  Jeg krydser fingre for, at det går godt at få ham langsomt ud - og alle organer følger med, som de skal
 25. 1 point
  Frolic er der vist ikke meget godt at sige om. Men du kan jo fortælle ejer at mange af de gode mærker har garanti, så hvis hunden ikke vil spise det så kan de køre tilbage med sækken og få pengene tilbage - så smider de ikke penge ud af vinduet i forsøget på at finde bedre foder. Ellers kunne du give dem foderprøver, så kan de prøve lidt forskelligt godt.
 26. 1 point
  Den eneste erfaring jeg har med Frolic er en masse LORT, sådan helt bogstaveligt.
 27. 1 point
  Du bad om vores erfaringer - det fik du - hvilket ikke var godt nok. Hvorfor tog du ikke til dyrlægen den samme dag det skete? 40 års erfaring er selvfølgelig fint - men ikke hvis dyrlægen ikke følger med tiden.
 28. 1 point
  Skift dyrlæge! Panodil er giftigt for hunde, MEGET. Jeg ville tage til en dyrlæge og få hende tjekket og så ville jeg nøjes med vådfoder. God bedring med hende.
 29. 1 point
  Tak for jeres input. Og dejligt I bekræfter mine forbehold for Frolic’en som foder. Jeg har prøvet at foreslå de tog en tur til dyrlæge - ikke mindst for at få hjælp til det med foderet. Men det er som om de her mennesker ikke rigtigt ser problemet. De mener det er løst, nu hvor hunden bare spiser Frolic. Jeg tror det bedste er at samle jeres input om hvad Frolic indeholder, og give det videre til dem. For måske det kan “skræmme” dem lidt til at sætte sig mere ind i det.
 30. 1 point
 31. 1 point
  Ikke flere udbrud og jeg regner med ca. 14 dage mere.
 32. 1 point
 33. 1 point
  Tak, det skal nok blive godt. Det er jeg sikker på. Ingen medicin. Vi prøver uden. Det ku sikkert godt hjælpe på hans angst. Men ja.. Det er måske nok lige så meget en holdning. Så vi tager den lange vej. Men tak for rådet!
 34. 1 point
  Hvor er det dejligt at læse. Hun er altså bare lækker hun er
 35. 1 point
  Hvor er det dejligt at læse at I tager ansvar for situationen! Al mulig held og lykke med træningen, jeg håber det vil lykkes for jer at det løst
 36. 1 point
  Hej alle. Jeg søger en sød legekammerat til vores meget søde, legesyge Golden Retriever på 7 år (ja, han er stadig meget legesyg :)) Han kan med alle hunde og mennesker, men han kan bedst lide at lege med hunde på sin egen størrelse. Vi bor i Gentofte, og vi vil rigtig gerne have en legekammerat på besøg i haven en gang imellem, så Buddy kan løbe lidt rundt og lege. Gerne en Golden eller en anden Retriever, men også andre store hunde, der er glade for at lege. Skriv endelig, så ser vi på det Mvh. Anne-Sofie
 37. 1 point
  Jeg kan sagtens forstå det kan virke som en "skuffelse" og en for stor mundfuld at få en hund, der måske ikke altid lige har en hensigtsmæssig opførsel. Jeg ville have svært ved at aflive uden at have analyseret alt omkring de opståede situationer og i det mindste at prøve om det var en adfærd man kunne få stoppet. Det kommer til at kræve tid, energi og tålmodighed, så det må I gøre op med jer selv inden, hvor mange kræfter I vil bruge på det og være klar over at I måske aldrig kommer i mål. Det vil ikke være fair at sende ham videre til endnu et nyt hjem sådan som han har det nu, så føler I ikke at I kan magte opgaven så ville jeg også vælge aflivning.
 38. 1 point
  Wow Tak Labfan, det jo fantastisk at det kun er kørsel og ikke flere tusinde kroner man skal betale .. Dem kontakter jeg. Og vil meget gerne opdatere jer som det går fremad ( forhåbentligt ! Tak tak million gange tak <3
 39. 1 point
  Update, så er hende her landet, min kone er ikke helt overtalt, men hundpausen har rundet de 12 år kunne jeg ikke vente længere..
 40. 1 point
  Jeg tror der er gået en polarforsker tabt i Oluf
 41. 1 point
 42. 0 points
  Bobo har været indlagt på dyrehospitalet de sidste tre dage. Han har fået bugspytkirtelbetændelse, fordi binyrebarkhormon åbenbart påvirker mængden af fedt i hans blod, så der er alt for meget af det. Så han har været indlagt de sidste tre dage, hvor han har fået væske, kvalmestillende, smertestillende og antibiotika. Han har det heldigvis bedre nu, men hold nu op, han har været skidt tilpas Håber virkelig vi snart kan trappe ham ud af det binyrebarkhormon
×