Hop til indhold

Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content since 20-09-2017 in all areas

 1. 11 points
  I mandags blev det lille Noomi bæst 6 måneder. vægten siger 9 kg. og jeg skal forhåbentlig have målt hende her i weekenden. Begynder så småt at mærke at der kommer en voksen hund ud af hende på et tidspunkt, begynder især træningsmæssigt at kunne arbejde lidt mere koncentreret med hende uden at hun bogstavelig talt kravler rundt på mig af bar begejstring. Men hun er generelt virkelig sjov at træne med. Hun har et fantastisk fokus og synes det er det fedeste i verden at arbejde med mig, men det øjeblik at hun ikke vil mere og jeg ikke har fået læst hende signaler godt nok, så ryger næsen i jorden og så kan jeg egentlig godt glemme alt om at få mere fornuftigt ud af hende. Ikke at hun render, men jeg bliver meget synligt nedprioriteret til fordel for alt der kan snuses til i nærområdet. Men generelt så er den næse bare noget hun elsker at få lov at bruge. Så vi gør meget ud af at få den brugt herhjemme, og er begyndt at lave lidt nosework og sporøvelser. Hun elsker det! eller sådan da, for hun har ikke knækket koden til at den der lavendel duft er lig mad endnu. Hun synes den er ret træls. Hende og Aya er stadig bedste venner og meget tætte. Men hun er begyndt at få en størrelse så jeg en gang imellem lige skal begrænse hendes leg overfor Aya, for Aya har taget en kolbøtte eller to på den bekostning. Hun er ikke hundrede pct. renlig endnu, men vi snakker måske et enkelt uheld på ugentlig base, så tænker at det nok snart er helt på plads. Gå pænt i snor er til gengæld det store bump på vejen vi ikke er kommet over endnu, så nu er vi så småt begyndt på klikkertræning for at se om det kan afhjælpe det. For hold nu magle min arm har fået nogle ryk. Mit tapet og karme har også været en udfordring for de er åbenbart spændende. Dog synes jeg at det også virker til at gå den rigtige vej. Men alt i alt er hun fantastisk, og i får også lige et billede af prinsessen
 2. 10 points
  Jeg havde ikke hvalpeplaner i 2017 - men jeg fik på mystisk vis en hundehvalp alligevel Spilops Donphan Dagmar flyttede ind her på matriklen i starten af juli. Hun er nu 5 mdr og en helt igennem fantastisk hundehvalp. Hun er datter af Wilmas kuldsøster men med Hunting Hills Cosmo som far. Jeg ville have en hvalp efter ham som næste hund, det var bare ikke lige planen det skulle være nu. Men det blev det! Hun har samme power og drive som sin mor, men med sin fars mere fornuftige og rolige hoved. Så hun er bare helt perfekt. Planen er at hun skal være jawthund! Hun er monsterfed at arbejde med og har meget mere hår på brystet end Wilma nogensinde har haft. Hun bliver ikke kaldt Dronning Dagmar for ingenting!
 3. 8 points
  Nu vil jeg springe tilbage til start, og forsøge med nogle generelle betragtninger Alle hunde kan bo på landet, så ingen begrænsinger her. Dog er det ikke nok for en hund at bo ude på landet, hvis den bare skal løbe rundt i en have/gårdsplads el.lign. og passe sig selv. Så er der det med "Ikke vant til hunde" - Her er det, som jeg ser det, lidt et problem. For vil man have en "rigtig" vagthund, så skal man jo (som de andre også skriver) gå efter en brugshund. Men når man kun er vant til hunde på klappe-ae-nusse-niveau så ved man ikke rigtig hvad man går ind til med en brugshund. Alle racer kræver mere end de fleste førstegangshundeejere forestiller sig (derfor sidder der også mange store hunde i diverse internater) men en brugshund SKAL bare bruges til noget for at trives. Det behøver ikke nødvendigvis være intensivt med bidearbejde osv., men noget hvor hunden bruger sit hoved. Derudover skal alle hunde jo også ha' et minimum af opdragelse/lydighed og motion. Alle hunde kan lære at leve sammen med katte - især hvis de vokser op med dem. Men det kræver også træning og tålmodighed for at de to dyr lærer at leve sammen, men det er ikke umuligt,. De fleste hunde kan lære at være alene hjemme. Men igen skal der træning til. Man smutter ikke bare 6-8 timer og forventer at en hvalp sover til man kommer hjem igen. Og så lige en sidste tanke: Lad være med at anskaffe jer to hunde samtidig! Den idé med at de underholder hinanden osv. holder bare ikke. Når man ikke er vant til at opdrage hvalpe så er det en alt for stor mundfuld at starte op med to på en gang. Men som flere skriver så må du fortælle lidt mere om jer som familie, jeres dagligdag og hvad i forventer at lave med hunden. Har I tænkt over så noget som pelspleje? Skal den være korthåret eller langhåret - det er også en parameter der skal overvejes. Pelspleje kan være en rigtig tidsrøver, og er det en klippe-/trimme-race kan det over tid være en dyr ting. Lad dig ikke slå ud af trådens udvikling - kom igen med flere oplysninger, og jeg er sikker på at der er mange herinde der vil komme med gode forslag.
 4. 7 points
  Man læser det man vil læse, og hvis du ønsker at opfatte det som sådan her, er der jo nok ikke noget at gøre for at ændre det. Men den der martyr-rolle er utålelig - alt imens du med løftet pegefinger irettesætter nogle brugere og fortæller at deres svar ikke er OK, så taler du ned til alle i tråden og virker utrolig bedrevidende. Gad vide om nye brugere gider det... Jeg tænker om det måske er alt den slags ævl og kævl som det her, der skræmmer nye brugere væk? Det er helt off toppic. Hvis jeg som ny bruger stillede et spørgsmål, og så blev mødt af al det her gad jeg nok heller ikke være med ret længe. Jeg forstår slet ikke bemærkningen med dem der blir kværnet i møllen..... Hvem kværner hvem? Nogen stiller et spørgsmål, og andre gider svare - kan man ikke tåle at høre noget andet end det man forventede, så skal man nok stille spørgmålet på en anden måde, uddybe det når der spørges ind til hvad man mener, eller helt lade være at spørge. Jeg oplever at folk svarer efter bedste mening, ikke at man svarer for at kværne nogen Personligt er jeg ikke med i hverken "dig" eller "os" gruppen, og jeg forsøgte tidligere at nulstille, og gå tilbage til spørgsmålet - men TS vendte alligevel ikke tilbage.
 5. 6 points
  Lidt billeder af vores dejlige Happy, hun passer "sit arbejde" som legetante for specielt nervøse og hvalpe i pensionen, det er hun rigtig god til, har et fantastisk hundesprog og er bare så nem at arbejde med;)
 6. 6 points
  Havde glemt alt om denne tråd Men hundehvalpen er blevet 5 mdr i dag. På hendes 5 mdr korte liv har hun nået at: Være til dyrlæge med et sår 3½ uge gammel. Mase poten under en dør = røntgen og penicillin Knalde skulderen ind i en dørkarm = Vagtdyrlæge, henvisning til Århus, røntgen og en masse ro Få klippet og brændt neglen fra da hun maste poten under en dør Udvikle øjenbetændelse med væskeblærer på indersiden af øjenlågene = Ny omgang øjendråber. Så jojo, det går godt Men alt tager hun fuldstændig oppefra og ned og er den vildeste træningsmakker. Hun er simpelthen alt man kunne håbe på, intens, hurtig, vild og åndssvagt klog. Hun bliver en lille hund tror jeg, da hun kun vejer 9,7 kg nu. Får har vi kun set når hun har formået at stikke af fra mig og selv hente dem, men nu er vi vist der hvor træningen skal til at starte - Faktisk starter den på lørdag Er godt nok fuldstændig vildt forelsket i min lille tossede hundehvalp. Nu er der også begyndt at komme en eller anden form for fornuft i hovedet på hende og hun er knap så overvældende i hendes tilgang til hvordan man kommer fra A-B og hvor meget aktivitet der skal være i hjemmet. Nu begynder noget af hendes forældres tænd/sluk virkelig at komme til udtryk - Længe ventet, da tænd stadig er nemmere end sluk
 7. 6 points
  Var det der alligevel nødvendigt. Jeg er seriøs i mine svar, men trådstarter kommer ikke og svarer på de mange spørgsmål der er stillet og så er det svært at vejlede.
 8. 6 points
  Nogen er vokset en smule over den sidste måned
 9. 6 points
  Arh hold nu op Birgitta. Det er sgu da dig der mangler respekt for andres erfaringer og gode råd! TS skriver i første indlæg, at de aldrig har haft hund men godt kan lide hunde. Og jo, vagtselskaber fungerer fint. Jeg har personligt overdraget adskillige folk i politiets varetægt.
 10. 5 points
  I går blev Enya 5 måneder Hun er den fineste lille hund. Et skønt, skønt temperament. Og som håbet er hende og Vega blevet total pot og pande - og Camy elsker at lege med de to Hun var egentlig begyndt til nosework, men det er på standby pt - i hvert fald på hold. Først var hun igennem en omgang giardia og spolorm - så blev hun rask for dét - og nu har hun så indvoldsorm, en afart af spolorm. Så jeg ser virkelig frem til at hun forhåbentlig snart er på toppen og vi ikke skal bekymre os mere om sygdom! Heldigvis har hun på intet tidspunkt selv været klar over at hun er syg - symptomerne er kun dårlig mave. Ellers har hun fuld appetit, er frisk og vil lege, træne, gåture mv. Ingen problemer. Heldigvis!
 11. 4 points
  Der er vist ingen oktober tråd
 12. 4 points
  Lige en opdatering herfra. Det går fint med hundene og Betty er faldet godt til. Hun er nem, som jeg synes alle mine spaniels har været og træningen går helt planmæssigt. Jeg havde lidt bøvl med at hun fik dårlig mave. Om det skyldes at hun ikke kunne klare den mængde hun fik eller det også var det tørfoder jeg brugte, ved jeg ikke med sikkerhed, men nu får hun Prof Dog og spiser og tager på og maven er fin, men hun måtte godt veje lidt mere. Størrelsesmæssigt bliver hun nok tæt på de gamle, når hun vokser til. Her er hun lige 23 uger og vejer 10 kg
 13. 4 points
  Det er overhovedet ikke respektløst, man er bare nødt til at anerkende at det er anderledes at have sin egen hund end at mødes med hunde, hilse på dem på gaden, passe dem eller hvad erfaringen nu består af. Det handler ikke om, at de erfaringer ikke er værd at tage med, men det ER bare anderledes og kan ikke helt sammenlignes med at have hund på fuld tid. Så når der bliver skrevet, at der ikke er erfaring med hunde, så menes der selvfølgelig erfaring med egen hund og det tror jeg egentligt også godt du ved... Og TS kan selvfølgelig ikke få mere erfaring med hunde ved at få en tyverialarm, men hvis den primære grund til at få hund er at den skal stoppe indbrudstyve, så bør man efter min mening overveje om det overhovedet er en hund, man skal have. Det kræver jo altså lidt at have hund. Man kan jo ikke bare forvente, at hunden er tilfreds med at være vagthund og kan fylde sin dag ud med det uden at komme til at kede sig halvt ihjel. Det siger jeg ikke TS tror, men det er svært at læse udfra indlæggene hvad de egentligt forestiller sig ift. at have hund og derfor synes jeg sagtens man kan gøre dem opmærksom på nogle ting, som er værd at overveje og hvad det egentligt indebærer. Det er jo ikke sikkert de selv har tænkt over det. Det er sikkert bare ment som en hjælp og ikke et dunk i hovedet. Det er det i hvert fald for mit vedkommende.
 14. 4 points
  Er du ikke selv lidt respektløs/nedladende i dine svar, når du ikke anerkender andre brugeres erfaringer? Og så kan jeg da fortælle at jeg ingen erfaring havde med hunde, før jeg fik min ældste. Jovist, jeg havde nusset nogle stykker, men jeg tænker ikke at nusning af hunde går direkte ind under betegnelsen "erfaring med hunde". --- @Dyrevennen Jeg tror du er nødt til at fortælle lidt mere om jer selv og jeres bevæggrunde for at ville have en (vagt)hund, men jeg er sikker på folk så nok skal være behjælpelige
 15. 3 points
  Inden bladene blæste af i det her trættende efterårsvejr
 16. 3 points
  Chess ligner heldigvis sig selv igen efter et bi-stik i gummen, som gjorde hun lignede Fedtmule ret meget Synes efterhånden man begynder at kunne ane lidt voksen hund og knap så meget hvalp Tilgengæld så tror jeg desværre ikke øjendråberne tager blærerne på indersiden af øjenlågene - Så det kunne tyde på vi ender med at skulle have skrabt dem væk. Men i det mindste har det hjulpet lidt og hendes blinkhinder er knap så irriterede længere. Så nu må vi se..... Og spændt på, om hun skal blive ved med at have et kipører og om hun har tænkt sig at blive ved med at have en grå overgang fra det sorte til det hvide i ansigtet
 17. 3 points
  Haha, ja - Det kommer med tiden tænker jeg. Heldigvis går det lidt den rigtige vej skulle jeg lige til at skrive, mens Chess i samme øjeblik maste hele hovedet ind under en reol og var ved at sidde fast Præcis, hun vil frem i verden og vil have det hele med. Hun er nemlig sådan en happy. happy, happy hvalp med det mest herlige glade sind og så går det lidt for stærkt engang imellem - Men det må man så tage med Hun startede i øvrigt sin træning på får i dag. Indtil nu har vi bare holdt hende tændt, men ikke arbejdet med hende. Det startede så for første gang i dag. Det samme med resten af hvalpene - Faktisk har samtlige 8 hvalpe været på får nu. En enkelt er ikke 100% tændt, men ingen tvivl om hun bliver det og hun har er herligt gå på mod. Hold nu kæft hvor er det en luksus det ikke er mange opdrættere forundt, at se hele kuldet på får, selvom de fleste er købt til lydighed. Det er ret vanvittigt og er mine hvalpekøbere så inderligt taknemmelig Hold nu kæft jeg har været heldig med dem, det er helt vildt. Og hold nu kæft nogle fine hvalpe, de indeholder lige det jeg håbede på, det er godt nok skønt at se.
 18. 3 points
  Sæsonens første løb for vores vedkommende Super god dag, godt arrangeret, medalje samt øl vil alle deltagere, og medaljer til alle hunde, selvom det ikke var et decideret canicrossløb.
 19. 3 points
  Mine allersødeste piger i september
 20. 3 points
  Hundehvalp siger... Mig, holdes i ro?? Du kan godt tro om igen Og Chut er så småt ved at få pels igen. Men hendes hale ser altså mega sjov ud, for der går lidt inden den nye pels har samme længde som de gamle totter
 21. 3 points
  Men da TS ingen erfaring har med hunde udover, at kunne lide dem, skal vedkommende vel ikke rådes til noget der kan blive en dårlig start som hundeejer med en stor brugshund.
 22. 3 points
  En hovawart er jo ganske enkelt lavet til at være vagthund! Men, jeg vil altså ikke anbefale den til en førstegangshundeejer. Uanset om man vælger en "nem" eller mere "udfordrende" race er det jo vigtigt at man sætter sig ind i hvad racen kræver for at trives.
 23. 3 points
  Alle menneskers situation kan ændre sig. Det er jo derfor socialisering er nødvendig. Kun at lade hunden udelukkende se og møde ting den kommer til at opleve til dagligt er ikke socialisering.
 24. 3 points
  Jeg ved ikke lige hvorfor teksten forsvandt i mine tidligere indlæg. Det jeg havde skrevet var, at som @PinPoynter skrev, I skal ikke anskaffe jer en hund, men få et abonnement hos et vagtselskab. Udrykningstiden hos de fleste ligger på ca. 10 min. Det er nemmere og billigere end, at holde og træne en brugshund. Jeg taler af erfaring, er tidligere vægter og har haft brugshunde i mange år.
 25. 2 points
  Luna og Paya havde en fest forleden dag. Håber det er tydelige billeder, kan sgutte se ordenligt endnu og kan ikke redigere, men ellers må I drømme jer til dejlighederne.
 26. 2 points
  Elsker hans buskede hale, og hans bittesmå bagpoter der titter frem bag den, en efter en, når han traver afsted
 27. 2 points
  Det går bare så super godt med Ingeborg til agilitytræning, så godt at træner mener at vi er klar til vores første konkurrence til februar. Ingeborg hun fatter bare det med agility, det er fantastisk skønt at se. Bantus
 28. 2 points
  Det er måske ikke en dårlig ting at hun ikke er begejstret for diæt foderet når nu hun er overvægtig? Går ud fra at hun skulle holdes i ro efter operationen - og hvis du ikke satte hende ned i foder af den grund, så er det logisk at hun har taget på. Det er i mine øjne en skrøne at steriliserede hunde tager på, bare fordi de er steriliserede. Jeg har/haft fire steriliserede tæver og ingen af dem har nogensinde været overvægtige. Hvis du fortæller lidt mere om, hvordan/hvornår du fodrer hende og hendes aktivitetsniveau, kunne det give et bedre billede og gøre det nemmere for os at komme med råd.
 29. 2 points
  Enig med alfen og så hav tålmodighed. Din hund er ikke ret gammel og nogle gange tager det tid. Sørg for at få vasket ordenligt af der hvor hunden har haft uheld og husk at ajax og lign forstærker lugten af tis og bæ og man risikere at hunden så ser stedet som et wc. Så brug rodalon eller lign og sørg for at følge vejledningen nøje da det ellers er giftigt.
 30. 2 points
  Jeg tænker at smide en overlægger på hegnet et par stedder nej jeg tænker heller ikke 60 cm hegn på sigt holder kattene inde i haven - så skulle det næsten være første gang jeg kender godt lovgivningen - og problemer med andres katte på biler mm., og ja lov bør overholdes... men når det er sagt så vil vi simplethen ikke kunne bo herude uden vores to rottefælder og mussefangere! De blev anskaffet efter første vinter uden, og de bliver på ingen måde spæret inde bag hegn - de skal på marken og hente alt hvad der hentes kan! Og de er yderst effektive!
 31. 2 points
  Det er jo egentligt bare en win win da loven siger at man skal holde sine katte på sin egen grund. Det er dog de færreste der gør. Jeg ville lade tingene være som de er og kommer kattene ikke i tanke om at de kan komme ud så sker der jo ikke noget ved det. Det vigtigste er at holde vapsen inde. Velkommen til og tillykke med hvalpen
 32. 2 points
  Så er der også lidt video af hendes 2 gang på får. Første gang fik jeg også filmet, men det druknede åbenbart i regnvejret og her nåede vi kun knap et minut inden min telefon løb tør for hukommelse. Men.... Det her er hvad det blev til. Første gang hun var på var som sagt i går og det her er så i dag. Er mega, mega, mega godt tilfreds med hende
 33. 2 points
  Hunde er vanedyr - de fanger den lynhurtigt med at kunne "opdrage" på os. Jeg har også haft situationen med min anden ældste beagle som nu er 10 år. Hvis nogen er vanedyr så er det ham Han havde også med at ville den vej som han bestemte - hvilket jo udviklede den kedelige ting at han så fik godbidder når jeg ville en anden vej. Jeg kunne jo godt se at der kun skulle et par gå ture til - så havde han regnet det ud og kom jeg ikke op med godbidderne - så smed han sig bare på fortovet og ventede. Men selvfølgelig skulle han ikke bestemme det - så jeg måtte finde på noget andet. Hunde er som udgangs punkt nysgerrige så jeg begyndte at vende ryggen til ham - og lade som om jeg var optaget af andre ting - små hop på stedet - sætte sig på hug og lade som om man ledte efter noget og hvad jeg nu kunne finde på - (det har sikkert set sjovt ud for dem der kom forbi ) Resultatet blev jo at Oscar skulle hen og se hvad jeg lavede - og så glemte han jo sit forehavende og vi kunne gå videre. I dag følger han pænt med når jeg siger "kom så" - men han kan stadig godt finde på om han kan lave det om og så er det nok bare at vende ryggen til ham.
 34. 2 points
  Tusinde tak for Jeres svar Vi hegner haven ind i den kommende weekend, og hold op han trænger til at løbe lidt krudt af sig, tror ikke han har læse brugsforvirringen hvor der står at hvalpe sover en stor del af døgnet Vi har i dag mødtes med en kommende legekammerat, på størrelse med ham selv og de gav den max gas iført snore ville give dem frit lejde næste gang de mødes, de gik nemlig fuldstændig amok på den gode måde, nærmest som om de skulle nå alt på 2 sek. eller skal vi lade dem se hinanden lidt an endnu inden vi slipper dem løs?
 35. 2 points
  Og det der er konstruktivt? Jeg må indrømme, at jeg faktisk tænkte det samme efter TS' første indlæg. Det lød som om de udelukkende var ude efter beskyttelse - og et af de største krav var at hunden skulle kunne være alene en lang dag, og der var ikke nogen indikering af, at de havde tænkt sig at træne eller aktivere hunden på nogen måde. Det lød som om de var ude efter et redskab, ikke et familiemedlem. Så var det da meget relevant at foreslå et alarmsystem i stedet.
 36. 2 points
  I dag lykkedes det at få et fejlfrit løb i AG til en andenplads og 16 MACH points. Men igen, da det kom til SP efter en lang ventetid, så var gassen gået af ballonen. Jeg gnubbede hende med isterninger inden vi skulle ind - det BURDE har fået hende til at løbe igennem, men det var næsten som om hun opfattede det som en straf i stedet og havde ingen motivation. Så det blev en langsom start med en nedrivning til følge. Men sidste halvdel af banen gav hun den gas. Da vi kom hjem var der absolut ingen mangel på energi til at jage egern eller naboer i golfvogne udenfor hegnet. Må prøve at finde på noget nyt til i morgen.
 37. 2 points
  Hvor lyder de bare helt perfekte, hver og en. Ha ha det der med at gå pænt i line tvivler jeg også på vores den lille lærer. Når vi træner så er der ingen problemer og hun går så pænt. Men er vi så i skoven eller i jagtområder ( hun er ikke på jagt endnu) så ryger alt og hun trækker som en slædehund af ren iver.
 38. 2 points
  Bonnie blev 12 år 20. April. Hun har det godt og pjatter og leger med Betty, men hun ser og hører dårligt og får smertestillende hver dag. Jeg motionerer hende 4x15 minutter dagligt, men det eneste egentlige træning nu er ku vandarbejde og svømmehal. Maggie blev 3 år 4. Maj. Hun er på toppen og er blevet ført på 4 Working tests hvoraf 2 er bestået. Da hun kan give lidt lyd, vil hun ikke blive ført på markprøver. Hun er en helt eminent jagthund og er trænet til højt niveau både i førskudsarbejde og efterskudsarbejde. Hun skal med på ca 30 jagter i år og vi har allerede på de første jagter fået mange svære og fine apporteringer hjem. Men at gå pænt i line på jagt, er jeg dælme ikke sikker på hun lærer før hun bliver halvgammel😛 Betty er jo godt 5 mdr. og forrygende at arbejde med. Kontakt kommer af sig selv. Hun er født lystapportør og så er hun lynhurtig. Står de gamle hunde i vejen, springer hun bare over😍
 39. 2 points
  Særligt vores to gårdhunde kan bruge timevis i haven - og 1. jeg gider ærlig talt ikke stå i haven og glo i timevis hver gang de har lyst til at være derude så længe. Og 2. de ville blive ked af at blive frataget dén mulighed, bare fordi jeg ikke gider stå og glo på dem 1-2-3 timer i streg nogle gange den anden dag var jeg med alle 5 hunde i haven 1 time - og der gik yderligere 1 time inden Enya kom ind og 2 timer inden Vega kom ind igen. Tjekker selvfølgelig jævnlig til dem. Men herhjemme må man i hvert fald gerne gå i haven alene
 40. 2 points
  Man skal ikke lade sig skræmme af at den islandske gøer, hvis man får snakket godt med nogle opdrættere, ved man skal være opmærksom fra start, og hurtig søger hjælp hvis det eskalere, så det jo den race man skal vælge hvis det er den race man er faldet for, og som med alle racer er det vigtig at sætte sig ind i hvad der kendetegner racen, og hvad det så gover af fordele og udfordringer. Nu synes du lab er for stor, men jeg kender flere lab (og det behøver ikke være de meget aktive jagt linjer som er kendt for at være mindre / mere sporty type end udstillingsmodellen) der er ret kleine (højdemæssigt), så de mere "sat" i bredden, men som er på str med en islandsk Ellers tænker jeg noget terrier (Border, fox mf), hvis man lige sætter sig ind i hvad terrier er for en str., så det jo en aktiv lille hund ofte med et godt sind Men en af mine første tanker var faktisk et helt andet sted end at anbefale en race, nemlig at tage fat i dyrenes beskyttelse og det internat der ligger i nærheden af jer og fortælle hvilket behov for hund i har, måske de sidder inde med det perfekte match, fordelen er at man på forhånd kender præcis psyken på hunden
 41. 2 points
  DCH Kolding har en dejlig hundelegeplads som Bessie og jeg benytter meget (man skal dog være medlem af klubben for at kunne benytte den). Og så kan man øve sig i at være nr. 1...til et eller andet;)
 42. 2 points
  Okay, seriøst... Hvem mobber og eksluderer? Og er det fordi nogen vover at stille spørgsmål eller?
 43. 2 points
  En hund hjælper heller ikke, hvis tyven vil ind. En smule kendskab til hunde og man kan gå rundt i folks hjem som var det ens eget. Det har jeg gjort adskillige gange, endog luftet dem for ejeren midt om natten. Forsinket vagtselskab? (Et vagtværn er noget folk på privat basis opretter for, at civilt afpatruljere nabolaget.) 8-10 min kan vel ikke siges, at være forsinket, hvis en vægter er bundet på en opgave er der i reglen altid en anden der løser problemet inden for den udrykningstid der er aftalt i kontrakten. Min hurtigste responstid var fx 45 sek. Da var der indbrud hos vores dyrlæge og jeg var på tilsyn på den anden side af vejen 😀 Tyven aner aldrig hvor hurtigt man er fremme, deri det gode præventive ved et vagtselskab.
 44. 2 points
  I kunne overveje at se på Dansk Spids af de gamle arbejdslinjer (det vil sige en hund efter forældre, hvor der ikke er indmønstret hunde eller ganske få) eller en sort spids. Dansk Spids er en ukompliceret hund der slår alarm og som ville kunne trives ganske fint i en familie med børn og på landet. Det er ikke en stor skræmmende brugshund - tvært imod og derfor tager mange fejl. Det skyldes at racen er hvid, pjusket og ser sød ud og er ret lille. Men en Dansk Spids kan og skal være både skarp og territorial. Vi har en, og han lukker ikke nogen ind, mindre jeg siger at noget er ok, for så er han verdens rareste hund. Han minder mest om kvæghundene i sind og kunnen. De gamle arbejdslinjer, som vores er af, bevogter også husdyr og slår alarm, og tidligere brugte man racen til netop dette, især på landet. De blev også brugt til at sidde sammen med postbuddet på deres hestevogn, og når buddet forlod vognen, så lagde hunden sig der og holdt øje. I gamle racebøger beskrives disse hunde som "ubestikkelige" og "stridbare". Det passer meget godt. Bider gør de dog sjældent. Nogen enmands hund vil jeg ikke kalde Dansk Spids... det er en selskabspapegøje - hvis ejeren siger det er ok at være det. Det er ret normalt, at kvæghundene kan have en del skarphed, for det kræves der af dem. I skal dog forvente at racen skal bruge sig selv fysisk og mentalt, og at I skal træne med hunden - hvad I træner er lige meget. Det handler om at skabe et bånd. Jeg træner lydighed, spor og parkour men man behøver ikke være så aktiv som jeg er med vores. Jeg vil opfordre jer til at tjekke racen ud. Og køb en hund med DKK-stamtavle. Der findes en udbryderklub, men de hunde er blandet med samojede, og minder ikke om den beskrivelse, som jeg giver her. Om de kan alarmere om noget som helst ved jeg ikke. Samtidig er en Dansk Spids med DKK tavle lidt billigere end de andre... En god hund af de gamle arbejdslinjer koster ca 8000 kroner. Som jeg skrev ville jeg gå efter sådan en. Spørg opdrætterne om linjerne og hvilke hunde der ligger bag. Du finder mere info på www.danskspids.dk Bor I i nærheden af Viborg/Skive må I også altid komme og se vores. Jeg skal nok love at sige det er ok, at I kommer ind I kan altid kontakte mig på [email protected] også hvis I vil vide mere. Der er også en sort spids. Den kunne måske også være spændende for jer - her vil jeg opfordrer jer til at kontakte formanden for klubben - http://www.sortspids.dk/ Meget få kender Dansk Spids i DKK-regi og endnu færre individerne af de gamle arbejdslinjer. Men vi er mange der gerne fortæller. Sort Spids er for mange endnu mere ukendt. Generelt: Det er jo som oftest sådan, at en hund med noget power i - hvad enten det er som vagthund, lydighedshund eller hyrdehund - også er en hund der kræver en ekstra indsats af sin ejer. Her er Dansk Spids lidt mindre krævende end mange af de andre. Men de skal stadig bruges og arbejdes med og luftes - men det skal alle hunde. Aslan er den værste bedste hund vi nogensinde har haft. Et plus er, at hunden har en masse humor. Har I også det, så vil I nok kunne finde ud af det samme Hunden der hyrder her er ikke min - det er ikke let at tage foto imens - men en anden hund fra DKK
 45. 2 points
  Brugshund er vel egentlig også et ret upræcis udtryk. Arbejdshund er nok snarere det ord jeg ledte efter. Jeg er enig i at det bør bruges om hunde som rent faktisk udfører et arbejde, og ikke bare fordi de er af en race som kan bruges til det. Det ændrer ikke på at hunde som er specielt egnede til netop vagttjeneste/personbeskyttelse, næsten MÅ have nogle egenskaber der godt kan gøre dem lidt problematiske i andre sammenhænge, hvis man ikke håndterer dem korrekt. Min definition på "arbejdshund" er den at de udfører, eller hjælper deres ejer med at udføre et regulært arbejde. Hunde der "bare" er en del af ejerens hobby kan vel godt betegnes som brugshunde, men er jo egentlig hobbytilbehør. Min egen hund er ikke specielt trænet til det, men har demonstreret glimrende evner som arbejdshund i kategorien vagthund/bodyguard. Jeg håber dog aldrig at der bliver brug for det igen, og vil være helt tilfreds med at den "bare" fungerer som godt og tryghedsskabende selskab fremover.
 46. 2 points
  Der er altså en klar tendens til at man ser problemer i stedet for muligheder her på H-F. Selvfølgelig kan der være familier som ikke er i stand til at håndtere "vanskelige" hunderacer, men mine egne erfaringer taler i hvert fald for, at hvis man fra starten er klar over at der KAN blive problemer hvis man ikke tager deres opdragelse alvorligt (den eneste forskel fra de "nemme" racer, er jo faktisk bare at inkonsekvent behandling af hunden straffes hurtigere). Der er jo også en tendens til at netop hunde som kunne være effektive vagthunde/bodyguards, i den udstrækning det kan lade sig gøre, netop er hunde som agerer mere selvstændigt og derfor kan give lidt udfordringer i træningen. Det hjælper ikke ret meget at en hund er nem at træne, hvis den byder alle fremmede velkommen i huset. Det er også ofte de hunde som har "problemer" med egetkønsaggression eller aggression mod andre hunde generelt, men efter min erfaring giver det ikke de store problemer med hunde der mødes med regelmæssige mellemrum, som man må formode familie/venner der tager deres hund med i byen må gøre. At disse hunde ikke håndterer møder med fremmede hunde særlig elegant, er vel ret ligegyldigt i denne sammenhæng? Der er vist også en tendens til at jobbet som vagthund ikke rigtig regnes for det helt store her, men hvis man tænker lidt over det, er det vel tæt på at være noget nær det vigtigste man kan sætte en hund til. Det er en ægte brugshund der er brug for, ikke en "brugs"hund man kan bruge til at dyrke sine hobbies med. At brugshunde ikke altid lever det perfekte hundeliv er vel ikke nyt for nogen (ikke at man ikke bør tilstræbe det i den udstrækning det kan lade sig gøre).
 47. 2 points
  Som ejer af den originale hoppebold synes jeg jo, at det er lækkert at se, at hun er så tændt. Hellere blive trukket i helhed for et par hop end for at gå med en hund, som absolut ser ud som om den hellere ville være alle andre steder end ved førerens side.
 48. 2 points
  Bliver lige nødt til at dele de her billeder med jer... Er man i tvivl om hvor skægt hun har det? Elsker den attitude hun har med sig for tiden. Ja, hopperi det trækker, men hellere hopperi, end en hund der går og trykker sig.
 49. 2 points
  Hvis alarmering er hovedopgaven, så få jer et alarmsystem. Hvis i gerne vil have hund, så led efter hund ud fra hvad i kan tilbyde den, ikke om den er god til at gø af fremmede.
 50. 1 point
  Vi brillierede med to disk i dag. Hun løb super godt og hurtigt i AG, men blev suget ind i en tunnel - jeg forventede det mere eller mindre da jeg gennemgik banen, men til trods for alle mine forholdsregler (forkryds, kaldte hendes navn osv) så var den lidt for fristende. Men fik stor ros af min træner, så det er OK. I SP var hun virkelig sløv og missede et spring - igen varmt til trods for A/C - så nu har jeg fået ordre på at spule hende godt af inden vi går på banen. Hun er altså lidt af et mysterium, den lille tøs. Både herhjemme og til træning er det nært umuligt at køre hende træt. Men til stævne virker hun nogle gange helt udmattet efter et enkelt løb, andre gange er hun bare på. Og det kommer ikke an på hvor vi er. Der hvor vi var i dag har hun før haft nogle af sine allerbedste stævner. Nå ja, men hvis det var super nemt, så var det jo ikke særligt interessant!
×