Hop til indhold

Blueberry

Members
 • Antal indlæg

  9.141
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

 • Days Won

  31

Blueberry last won the day on Januar 28

Blueberry had the most liked content!

Community omdømme

11.660.064 Excellent

Om Blueberry

 • Rang
  Monster monster poster

Personal Information

 • Lokation
  Østjylland
 • Køn
  Kvinde

Seneste besøgende på profilen

Blokken med seneste besøgende er deaktiveret, og bliver ikke vist til andre

 1. Blueberry

  Notifikationer på e-mail

  Jeg er begyndt at få e-mails ved nye svar i gamle tråde. Hvorfor? Det har jeg ikke fået i flere år selvom jeg har været flittig bruger. Altså bortset fra de sidste måneder hvor jeg er begyndt at få et notifikationer
 2. Blueberry

  Quila

  Tillykke, Jeanette :)
 3. Blueberry

  Skal jeg formidle min hund

  Hvordan går det med jer?
 4. Blueberry

  Skal jeg formidle min hund

  Hvis ikke der er udsigt til at du får det bedre eller at jeres situation ændrer sig så synes jeg du skal omplacere din hund. Og helst nu hvor han stadig er hvalp. Går du fx i noget behandling eller får hjælp på anden måde hvor der kan ses/mærkes en varig eller holdbar ændring, kan det måske være nok med en slags aflastning i forhold til din hund for jeres begges skyld. Han kommer lidt hjemmefra, kan slappe af og får noget selvtillid. Du får noget ro til at fokusere på at arbejde med den nuværende, uhensigtsmæssige situation. Måske det vil være en god idé at tage din behandler(hvis du har sådan en) med på råd. Fx hvis du har fysiske smerter kan du spørge en fysioterapeut til råds ang. hvilke øvelse du kan gøre for at styrke din krop så det ikke er så hårdt for dine hænder og arme når I går tur(eller hvad det nu kan være der passer i din situation) Derudover vil jeg anbefale dig at du får noget hjælp uanset om du beholder din hund eller ej. Hvis du lider af angst forsvinder det ikke bare af at du omplacerer din hund, selvom den dårlige samvittighed umiddelbart forsvinder.
 5. Blueberry

  Hund, der er bange for fluer

  Måske det kan hjælpe hvis du viser hende at du har styr på det, fx ved at slå fluerne ihjel med en fluesmækker og så bagefter give udtryk for at det er klaret og så selvfølgelig rose hende bagefter, men det skal selvfølgelig foregå roligt. Ingen vilde bevægelse, fluejagt rundt i rummet eller en masse ord fra dig imens. Det kan godt være hun så i starten vil trække sig fordi det kan virke voldsomt for hende, men så kan du evt. gøre det samme som ovenover og så vise hende fluen bagefter. Måske det kan berolige hende lidt at vide at det ikke er noget hun behøver tage sig af når hun er bange.
 6. Blueberry

  Futte

  Tanker herfra
 7. Blueberry

  HJÆLP!!

  Prøv at giv ham opmærksomhed på andre måder. Fx kan I sætte jer ned på gulvet til ham eller rykke hans kurv eller et tæppe hen til sofaen. Hvis han har brug for opmærksomhed eller at der sker noget hjælper det ikke at isolere ham. Han reagerer nok med modstand fordi det virker. Han opnår jo det han vil. Måske er det hans alder der gør at han har mere mod og energi, men prøv at se på det som at jo vildere og voldsommere I opfører jer overfor ham jo mere kopierer han når han ikke adlyder. Hvis han ikke må være i sofaen så giv ham en indlært kommando så han ved hvad I mener. Måske kræver det et lille skub/puf så han forstår I mener det. Lad vær med at hæv stemmen eller lav alverdens fagter, men husk at ros ham når han hopper ned og giv ham evt. en belønning her i starten så der er en gevinst for ham, andet end negativ opmærksomhed. Giv ham kommandoen, gør jer interessante så han hopper ned og ignorer ham når han tester om I mener det. Med den alder han har vil han teste jeres grænser og undersøge hvor langt han kan gå. Det er helt normalt at hunde laver den slags krumspring så derfor er det også vigtigt at I er konsekvente og enige I forhold til hvad han må og hvad han ikke må, ellers bliver han jo forvirret fordi han ikke ved hvad der forventes af ham. Ros og beløn positiv opførsel, ignorer så vidt muligt forsøg på at få negativ opmærksomhed.
 8. Blueberry

  Træning af uselvstændig unghund

  Men hvordan er den utryghed blevet taklet? Der er forskel på om han er en hyggehund der helst vil have selskab hele tiden, eller om han bare aldrig er blevet er blevet tryg og selvstændig nok til at kunne håndtere det.
 9. Blueberry

  Autoimmun sygdom (langt indlæg)

  Det føles uretfærdigt uanset hvordan man vender og drejer det. Giv dig selv lov til at være ked af det og have en masse andre følelser den næste tid
 10. Blueberry

  Gode råd til en førstegangs hundeejer

  Det kan godt være en jungle at få hund som førstegangshundeejer med alle de gode råd der er, når man bare gerne vil gøre hvad der er bedst for ens hund. Det er næsten en hel religion ligesom med børneopdragelse Derfor er det rigtig godt at du søger råd og erfaringer et sted som her hvor hundeejere til forskellige racer og erfaringer gerne vil hjælpe. Det kan dog også hurtigt gøre en rundtosset eller man kan have nogle ideer og intentioner før man får hunden, som så ikke holder i praksis Så sørg for at sortér i de gode råd I kommer til at få. Det vigtigste er at I tager udgangspunkt i jeres hund og hvad der fungerer for jer. Jeg ved godt man siger at hvalpe skal socialiseres så meget som muligt den første tid, men alt med måde. Hvis man fx har en utryg, usikker og nervøs hund hjælper det ikke meget at slæbe den op og ned af gågader, hvis det er for meget for den at rumme med alle de indtryk på en gang. I stedet vil det på sigt være så meget bedre givet ud hvis man bare tager det helt roligt og i hundens tempo. Hvis hunden får en masse succesoplevelser med "opdagelsesture", hvor der ikke sker så meget i sig selv, så skal dens nysgerrighed og modighed nok udvikle sig lige så stille, modsat hvis den bliver presset ud i for den overvældende situationer Der er mange ting som man bliver opfordret til at eksponere sin hund for som jeg aldrig har gjort fordi det ikke er relevant eller aktuelt for os eller hvor vi bor. Fx bor vi ikke i nærheden af en togstationen eller har brug for at tage med et tog for at komme rundt. Derfor har jeg prioriteret andre ting der er mere oplagt for os, fx hvis der er noget træning der har skulle fokuseres på. Når man udsætter sin hund for nye ting er det også vigtigt at man ved hvordan man takler det, hvis hunden bliver bange, utryg og forskrækket, så man ikke bare bekræfter den i at det er farligt. Og hvis jeg må give dig et godt råd, lær hunden at den ikke partout skal hilse på alt og alle den møder og at fremmede ikke nødvendigvis skal/vil hilse på hunden. I bliver glade for det i længden, også når hunden ikke længere er en lille, nuttet hvalp
 11. Blueberry

  Autoimmun sygdom (langt indlæg)

  Det er jeg virkelig ked af at læse! Jeg kan sagtens følge dig med hensyn til den dårlige samvittighed. Måske det kan hjælpe lidt at snakke med dyrlægen om forløbet og om der kunne være gjort andet, så du ikke bruger energi på at spekulere på "hvad nu hvis..", men måske i stedet kan få det vendt til at du gjorde hvad der var muligt i situationen. Jeg ved ikke om det kan hjælpe hvis du har noget konkret at forholde dig til og fokusere på alt det gode du gjorde. Det vil ikke kunne fjerne savnet og sorgen eller gøre det mindre meningsløst, men måske det at få bekræftet at du gjorde alt hvad der stod i din magt for at hjælpe ham kan gøre at du kan få adskilt tingene i sorgen og fokusere på hvor dejlig en hund han var, i stedet for at det er en dum, dårlig samvittighed der skal overskygge mindet om ham? Jeg ved ikke om det er noget du kan bruge, men jeg håber det giver mening. Tanker herfra Sov sødt Bobo ❤️ 🌠
 12. Blueberry

  Gode råd til en førstegangs hundeejer

  Tillykke med ham Rådet med 1 minut pr uge skal ikke tages så bogstaveligt, men er en fin tommelfinerregel. En hvalp har ikke som sådan brug for at gå tur(som en ældre hund der skal motioneres og aktiveres) Den første tid skal I nok ikke regne med at han har behov for at komme ud for at studere området udenfor jeres have og hus. Husk på at det hele er nyt og fremmed for ham, både jer og hans nye hjem, så han skal nok få masser af indtryk den første tid. Hvornår han kan rumme nye og andre indtryk er svært at sige på forhånd, måske går der et par dage måske 1-2 uger. Det må I lige vurdere når I får ham og lærer ham at kende. Det kommer også an på hvor meget eller hvor lidt der ellers sker, fx om I er en livlig børnefamilie eller ofte har gæster. Ang. hans sovested så vær opmærksom på at han især i starten kan have brug for at I er i nærheden når han skal sove. Han er lige blevet taget fra sin mor og søskende og har brug for en tryghed i form af jer, og så er det ret praktisk at I kan se og høre ham når/hvis han skal ud at tisse. Hvilken form for træning er det? Hvis ikke der nogle der tilbyder træning før han er 4 måneder så er det sådan det er, men i stedet vil jeg anbefale jer at undersøge muligheden for hvalpesocialisering andre steder. Det kan være rigtigt godt givet ud(afhængig af hvordan det praktiseres og hvem der står for det)
 13. Blueberry

  Forum er langsomt

  Nu er det jo weekend så der kan nok forventes svar tidligst mandag
 14. Blueberry

  Forum er langsomt

  Ingen anelse Jeg tror der er en oversigt et sted. Måske hvis der er en medlemsliste kan man finde det. Jeg er på fra mobilen så jeg er ikke sikker på hvor det findes.
 15. Blueberry

  Forum er langsomt

  Man burde næsten oddse på hvor længe der går før der kommer svar.
×