Hop til indhold

Mynte

Members
 • Antal indlæg

  81
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

 • Days Won

  2

Mynte last won the day on Januar 6

Mynte had the most liked content!

Community omdømme

55 Excellent

Om Mynte

 • Rang
  Grøn debattør

Personal Information

 • Køn
  Kvinde

Seneste besøgende på profilen

Blokken med seneste besøgende er deaktiveret, og bliver ikke vist til andre

 1. Mynte

  Min hvalp klæber

  Jeg synes også det er svært at se hvad der er normalt hvalpeadfærd og kådhed, overskudsenergi, "uopdragenhed" og ikke mindst opmærksomhedssøgende adfærd og så hvornår det er stress og usundt, men synes efterhånden jeg kan se forskel og kender ham til at se hvornår det er svært for ham at styre. Jeg er ikke i tvivl om at meget af hans gøen er et forsøg på opmærksomhed og at det mest rigtige er at ignorere det. Det er bare umuligt at ignorere når man bor i lejlighed.
 2. Mynte

  Min hvalp klæber

  Hun siger jeg kan være uheldig og have købt mig en hvalp der fra den har lagt i mors mave har fået stress, forstået på den måde at hundemoren har været stresset. Der var 5 hunde i hjemmet, 3 børn og legekammerater osv. Hvor jeg tænkte det var godt at der var liv og glade dage og hvalpene blev taget op og socialiseret, siger min adfærdsbehandler at det kan være meget skadeligt for hvalpe og give dem en meget lav stresstærskel livet igennem, da de ikke har fået ro nok helt, fordi tæven ikke har haft ro nok og de fra de blev født ikke fik ro nok. Når jeg tænker tilbage kan jeg se tegn på at der var meget uro i hvalpeflokken allerede da de var 3 uger. Min adfærdsbehandler siger, at er det tilfældet at det hænger sådan sammen, så er det rigtig rigtig meget op af bakke og det er et kæmpe arbejde. Desværre er der meget der tyder på at han har en lav stresstærskel, har meget svært ved at finde ro, nemt kører sig selv helt op. Feks det med at han skriger når jeg går, selvom andre er hos ham. Han kører sig selv så meget op, at han er næsten umulig at få kontakt med. Han gør og skriger og hyler fuldkommen hysterisk. Kan hører ham laaaaaaangt væk og får det samme at vide, at den som passer ham, slet ikke kan få kontakt til ham, der er ingen jordforbindelse. Det eneste der kan få ham ud af den tilstand er hvis vedkommende går en tur med ham. Så holder han mund og stopper med at hyle når de er hjemme igen. Jeg har fået at vide jeg skal øve at han er i kurv og jeg rejser mig og sætter mig igen, når han kan det uden han rejser sig, skal jeg rejse mig og gå 2 skridt væk og komme tilbage igen, osv. Indtil videre kan jeg ikke gå fra ham når han bliver bedt om at sidde eller lægge i kurven. 2 skridt hvis jeg er heldig. Jeg skal åbne og lukke døre i hjemmet 400 gange om dagen, hvilket jeg gør hele tiden, han kan godt lige klare jeg lukker den, men jeg skal åbne igen med det samme, og hoveddøren kan han ikke klare jeg lukker. Han kan finde på at stresse sig selv op med at rende og gø for ingenting. Løbe fra hoveddøren til terrasse døren, gø og gø og kradse vildt på dørene. Det eneste der hjælper er at tage ham i snor. Når jeg spiser er jeg også nød til at have ham i snor, ellers farer han rundt og gør. Det med at tage ham i snor indenfor er også et råd fra adfærdsbehandleren og det virker 95 % af gangene. Jeg skal forsætte med at give ham kalm og zylkene. Jeg håber virkelig han med tiden kan lærer at være adskilt fra mig og lærer at stresse ned selv.
 3. Mynte

  Min hvalp klæber

  Jeg har haft adfærdsbehandler ude, det er hende som jeg også går til hvalpetræning hos. Hun er uddannet adfærdsbehandler også. Jeg har fået ideer og planer over hvad jeg skal gøre og jeg gør det hver eneste dag. Men kan ikke se fremskridt og generelt er det svært at få dagligdagen til at fungere når man er fuldkommen låst på hænder og fødder. Jeg havde inden jeg købte hvalp aftalt en måneds pasning omkring mit æsel, fundet kørelejlighed, fundet pasning når jeg skulle ud til æslet. Men intet er gået som planen. Jeg har lånt en bil nogen gange og haft ham med ude i stalden, men det går slet ikke. Han gør fra vi kommer til vi går. Render bare rundt og gør og gør. Hende som han skulle passes hos når jeg skulle nået, kan ikke holde ud af have ham, fordi han gør og hyler hele tiden og kradser på alle dørene. Og jeg kan ikke være bekendt at efterlade ham der, det er urimeligt for alle. Så lige nu går jeg hjemme 24 /7 og forsøger hele tiden at finde lappe løsninger, så jeg kan forlade boligen, uden nogen lider overlast. Man bliver kullert i hovedet af det. Jeg håber inderligt det bedres med alderen.
 4. Mynte

  Min hvalp klæber

  Tak for jeres svar begge to. Jeg synes hans gøen er bedre. Der er dog stadig dage hvor det er slemt, men generelt er det meget bedre. Men det er en blanding af opmærksomheds gøen og stress gøen. Jeg går hjemme og trods det, så skal jeg stadig ud af min dør. Jeg skal handle ind, jeg skal til lægen, til kiropraktor, til akupunktur, og ud til mit æsel 3-4 gange om ugen. Alt dette har ikke været muligt, for har ingen til at passe ham. Så min ryg er ved at være rigtig slem igen og har kronisk dårlig samvittighed over for mit æsel. Problemet når han bliver passet af andre er at han skriger og hyler i evigheder når jeg går. Han er ligeglad med at de er hos ham, han sidder bare ude ved døren og hyler og kradser. Hvis han endelig stopper, feks hvis de går en tur med ham, så starter han med at gø når de kommer hjem igen. I forrige uge passede em bekendt ham i 3 timer, da jeg var nød til at tage ud til mit æsel og hente medicin på apoteket og købe ind. Han havde gøet, hylet, pevet uafbrudt i 3 timer. Uanset hvad hun havde forsøgt. Så folk står ikke i kø for at se efter ham. I går var jeg desperat, havde ikke købt ind i en uge, havde intet rent tøj, kunne ikke komme ned på vaskeri, der fik jeg en genbo med en hund til at underholde ham udenfor, mens jeg piskede afsted. Der havde han ikke hylet efter mig, men gøet meget. Men også leget med den anden hund. Øffegrisen, var din hvalp også så afhængig af dig, altså at det var dig der skulle være der og at andre var ligemeget??
 5. Mynte

  Min hund er pludselig blevet meget angst

  Det er slet ikke dumt at gå udenom andre hanhunde, der er ingen grund til at vores hunde skal tvinges til at hilse på andre hunde hvis de ikke har lyst. Hundene er ikke i flok med hinanden og særlig hanhunde ser ingen grund til at hilse på hinanden når de er voksne. Ligesom tæver sjælden gider fremmed tæver. Så undgå gerne at gå tæt forbi fremmed hanhunde. En hund der har været angst og stresset i lang tid eller har været meget bange i forbindelse med nytåret er flere uger, måske måneder om at komme sig over angsten og ville ofte forbinde andre lyde med det den er bange for. Hundens krop er på overarbejde efter at have været bange i lang tid eller at have fået et chok. Så den har brug for b vitamin og magnesium og tryptohan. Du kan prøve at hjælpe ham med kalm eller maxrelax fra Sverige som forhandles i land og fritid som er fra workdog.
 6. Mynte

  Min hund er pludselig blevet meget angst

  Hej hvordan går det med ham nu ? At han konstant ville parre sig med din nevø, har nok ikke noget med hormorner at gøre. Når hunde humper skyldes det sjælden hormoner, men stress, eller en måde at dæmpe deres stress på, eller hvis de er opkørte. Hvalpe humper også tit bamser og ben, når de bliver helt opkørt og overgearet og det har intet med hormoner at gøre. Nu ved jeg ikke hvor gammel din hund er, eller hvor gammel din nevø er, mens hvis din nevø er et lille barn, så er han nok glad for din hund og med til at gejle din hund op i iver og begejstring og så kan det være svært for hunden at styre sin glæde og kådhed og så humper hunden barnet. Det er intet " seksuelt " men " stress " relateret, fordi hunden er opkørt i leg. At din hund farer ud efter cykelister osv er hellere ikke pga hormoner. Arrig på andre hanhunde er meget normal. Mange hanhunde gider ikke andre hanhunde, slet ikke når de er i snor. Særligt ikke når de er kønsmodne og ældre. Kan den kemiske kastration gøre overstående værre ? tænker mere overstående lyder som en form for stress og angst og ved ikke om kastration kan øge stress og angst ?? Kan din hund forbinde evt smertefulde diarre med gåturen og derved blevet bange for gåturen ? jeg kan regne ud af din hund har været syg lige op til nytåret, kan din hun være blevet ræd for skud og høje lyde, samtidig med sygdom ?? Har dyrlæge besøgene skræmt ham ?? Jeg tror der er nogeti forbindelse med hans sygdom, der har gjort ham bange.
 7. Mynte

  Min hvalp klæber

  Uha det har været en sej omgang at få hvalp. Han er min 4 hund, min 2. hvalp, de andre har været voksne " genbrugshunde " hunde. Jeg havde glædet mig rigtig meget til at få ham hjem, besøgt ham og opdrætter 3 gange. Været en del i tvivl om valg af race og hvalp og der opstod noget undervejs , da jeg havde valgt min hvalp, der gjorde mig meget i tvivl osv, men jeg valgte ham. Hvalpen kom hjem til mig. 8 uger gammel. Da han var 9 uger blev jeg syg med det ondeste hold i ryggen. Kunne intet ! Renlighedstræning var en by i rusland, da jeg ikke kunne komme op og få tøj på, sætte snor på ham og få ham med ud ( har ikke egen have der er lukket ). Der kom folk hos mig der kom og gik og hjalp mig. Han oplevede mange skift, ind og ud, jeg måtte passes af andre, han var med rundt på farten, jeg skulle til kiropraktor, på sygehus, til lægen, min ryg var helt tosset. Han kunne ikke være alene jo. Jeg bor alene og havde ingen til at passe ham, så der var hele tiden nogen fremmed der måtte passe ham, vente med ham i bilen osv. Efter ryggen blev bedre efter 3 uger, blev jeg mega syg med influenza, lå i 14 dage op til jul og nytår og var så elendig. Julen er stressende nok for en hvalp i forvejen. Jeg gjorde alt for at få ro på ham. Vi startede til hvalpetræning, bor desværre langt væk fra hvalpetræning, har ikke bil. Han stressede vildt op i bilen jeg lånte, han VILLE sidde oven på mig i bilen. Han skreg i alle 40 min i bilen derud første gang, fordi han skulle sidde på forsædes passager sæde. Han ville HELE tiden være op af mig. Jeg øver og øver og øver. åben dør, luk dør, åben dør, luk dør. 100 gange om dagen, men han ved jeg ville lukke døren og står på spring, han er vildt hurtig. At lukke og åbne hoveddøren er umuligt. Han skriger og skriger, om det så bare er et 2 sekunder jeg lukker hoveddøren. Jeg kan ikke fysisk komme til at lukke hoveddøren for ham, han kaster sig ud, i det sekunder jeg tager i håndtaget. Han har fra dag 1, villet sove helt tæt på af mig, ved min hals om natten. Han har været utrolig " pjevset " larmet, pevet, hylet virkelig meget , de første 3-4 uger jeg havde ham. Har haft ham til dyrlægen 2 gange for at undersøge ham for smerter. Han har fået smertestillende i 5 dage som virkede godt. Det konstante klynkeri stoppede. Til gengæld overtog en konstant intens gøen i alle hans vågne timer, medmindre vi var udenfor og lave noget. Så meget gøen at jeg klagerne fra boligforeningen hobede sig op og jeg fik besked på at skille mig af med ham eller mistede jeg boligen. Han fik voldsom intens kløe over alt. Intet hjalp. Hans gøen tog til og til. Jeg var grædefærdig. Forsøgte alle råd som min hundetræner , som er adfærdsbehandler gav os. Noget hjalp lidt, men ikke nok. Dyrlægen undersøgte hans hud, tog skrab. Ingenting. Mente min hvalp havde en meget lav stresstærskel og led af et alt alt for højst stressnivea. Satte ham på kalm. Min adfærdsbehandler så os. Mistænke min hvalp er født med en meget lav stresstærskel. Mente ikke kalm var nok. Suplerede med zylkene. samt træningsprogram til nedsækning af stress og et forsøg på at dæmpe gøen. Jeg tog til Magtor med ham, for at tjekke hans krop igennem for låsninger, da smerter kan give stress. Han havde låsninger i nogen lændehvirvler. Han fik dem løsnet, men de er låst igen, det er svært at holde en hvalp i ro !! Nu er min hvalp 15 uger. Det går meget godt. Jeg synes vi har mange flere gode dage. Jeg har heldigvis fået en anden bolig. Jeg er stresset over at skal flytte. Det gavner ingen at skal stresse med en stresset hvalp. Men sådan er det. Jeg er meget ked af at det er gået som det er gået. Jeg føler jeg har fejlet fuldstændig. Jeg har forsøgt at gøre alting rigtig. Jeg har dage som i dag hvor jeg er SÅ træt. At have en hvalp der hele tiden følger mig, 24 / 7, ikke at kunne gå i bad, uden han skal med, ikke at kunne gå på wc uden han skal med, ikke at kunne gå ud til postkassen, ikke at kunne gå op i kiosken. Det gør mig sindsyg nogen dage. Da jeg fik ham som 8 ugers, øvede vi alene hjemme som jeg ville gøre med enhver anden hvalp, bare gå og lukke en dør og komme ind igen. VI havde 3 uger hvor det gik godt. hvor jeg kom så langt, at jeg med mit hold i ryggen, trods alt, kunne gå ud til postkassen og tilbage igen, uden at sagde en lyd, ligesom jeg sagtens kunne gå på wc med lukket dør. Der hvor det gik fuldkommen galt, var da jeg fik råd om at bruge et børnegitter til at sætte ham bag, når han fik " gøflip ", eller " ulvetime " og blev ved og ved med at bide, eller øve bag børnegitter for at adskille os i blot sekunder. Jeg ved ikke præcis hvad der skete, men det at han kunne se mig , men ikke komme hen til mig , fik ham ikke til at gø, men SKRIGE ! og det var til trods for at jeg havde allieret mig med lækre marvben fyldt med leverpostej. Han gik helt i panik og siden det, har han ikke kunnet tåle at jeg lukker døren nogen steder eller forlader ham. Jeg tror han følte det var en straf og der skete noget tillidsbrud eller ja jeg ved det ikke, men det var siden den dag, han gik fra ikke at sige en lyd når jeg gik på wc med lukket dør eller ud til postkassen og ned med skraldet, til at hyle, gø og kradse vildt på døren. Jeg har nu øvet så meget , mens han er på kalm og zylkene at han kan være bag en lukket dør i 5 sekunder, kommer jeg over 5 sekunder, så gør og skriger han og kradser helt vildt på døren. Og yderdøren, altså hoveddøren, er ikke muligt at forlade uden ham. Jeg ved godt han kun er 15 uger, men jeg kan jo høre at de andre på hvalpeholdet er oppe på halve timer og nogen en hel time alene hjemme og alle er oppe på at kunne gå i bad, på wc, lade hunden være bag gitter mens de støvsuger eller laver mad i køkkent osv. Jeg frygter SÅ meget at min hvalp aldrig lærer det. Jeg ved ikke om han er bange for at være ALENE, det er mere som om han er bange for at være adskilt fra mig. For er min mor på besøg eller min bror som han er mega glad for, og går jeg på wc, så er det nøjagtig det samme. Han gør og hyler og skriger, uanset om de sidder sammen med ham. Min bror skulle passe ham en dag i en halv time, mens jeg var ved lægen, han havde gøet og hylet non stop i en halv time, selvom han havde forsøgt af aflede med leg og kyllingstykker. Jeg modtager råd med kyshånd og frabeder mig hårde kommentar eller råd om at skille mig af med ham. Det har jeg ingen interesse i.
 8. Mynte

  Hvalp piver, hyler, klynker og gør hele tiden

  Ja han bliver 12 uger i morgen, så har kun haft ham en måned, så synes også naboerne er urimelige, har forsøgt at forklare overfor ham jeg ved som har klaget. Jeg tror også han er stresset, men jeg ved ikke hvorfor. Jeg har tænkt om jeg har for mange konflikter med ham, jeg har tænkt om han bliver understimuleret, jeg ved ikke hvor meget man må lave med en 11 ugers hvalp? Jeg tænker på om han er overstimuleret af indtryk, da jeg har lagt med hold i ryggen og influenza i knap 14 dage og derfor har fået hjælp til at få ham passet og hjælp til forskellige ting i mit hjem. Så der er kommet og gået en del forskellige. Lige nu er jeg ikke i tvivl om at det er i hårdknude. Han kan mærke jeg er irretteret og stresset over at han gør og han gør nok ikke mindre af den grund. Er 15 min gåtur 3 gange daglig, foruden alle de almindelige tisse og skideture om på græsset, for meget for en hvalp? Hofferen jeg ville gerne prøve at ligge et spor, men troede han var for lille til det. Men jeg kan prøve at ligge et lille et over i skoven og se om ikke han ville det.
 9. Mynte

  Hvalp piver, hyler, klynker og gør hele tiden

  Ja det er meget frustrerende, er virkelig ked af det. Nej han er ikke døv, han reagere fint på lyde og på sit navn osv. Det er Maks stressede med klager, jeg kan ikke ignorere hans gøen, for han bliver ved. Er nød til at finde en måde at stoppe ham, men aner ikke hvordan. Synes intet virker.
 10. Mynte

  Hvalp piver, hyler, klynker og gør hele tiden

  Årh suk, så lå tredje klage i postkassen her til morgen og jeg skal finde et andet sted til hunden står der 😢😢 han gøede også næsten 2 timer i nat, fordi han ikke måtte komme op i sengen og og så ville han lege og så ville han ud og ind og så videre. Jeg laver næsearvejde med ham hver dag, han får kun sin mad i snusemåtte, bøtter, aktivitetsspil og på græsset. Har også flere kong til ham med leverpostej i, men han gider dem ikke rigtig, han er ikke så madintresseret.
 11. Mynte

  Hvalp piver, hyler, klynker og gør hele tiden

  Hej igen, det går forsat fint. Dog er jeg oprigtig træt af hans ekstreme højen gøen og skrigen. Han klynker og piver ikke mere som tidligere beskrevet, alt det er fint nu og jeg er sikker på det skyldes smerter. Men jeg har tydelig fået fat i en hvalp som er ekstrem verbal og hver gang han bliver frustreret, begejstret eller noget, så gør og skriger han. Det er sådan en vanvittig høj skrigegøen. På hvalpeholdet som jeg går på og som styres af en adfærdsbehandler, får jeg at vide at det vigtigste er at ignorere ham, hvilket jeg også gør. Dette resultere i en intensiv skrigegøen i flere minutter, da han er stædig som bare pokker. Desværre har jeg allerede fået to klager fra naboer 😢 hvilket et stressende, har forklaret problemet og undskyldt. Har boet her nogen år med min tidligere hund og fik aldrig klager, og her bor en del hundeejer, så ved godt det er fordi det er virkelig slemt og det er det også, mine trommehinder bløder... Det kan feks være når han ikke må komme op i sengen, så skrigegøer han i næsten ti minutter, ligger sig ned og keder sig, går lidt rundt og starter så forfra igen. Jeg roser ham så snart han klapper i. Det kan være hvis han ikke må komme ud på terrassen når han ville. Så kradser han på døren og begynder sin sirene. Jeg fjerner ham, siger nej, fordi han kradser på døren og har nu sat gitter op foran, men så gør han bare der. Det kan være når jeg lukker døren til badeværelset, det er ikke mit indtryk at han ikke kan lide det, det er mere fordi han bliver frustreret over ikke at må komme med derud. Men han vælter alt derude, hiver håndklæder ned, gør af shampoo flasker, vælter toiletbørwten osv. Andre gange ligger han bare og gør mig ind i hovedet for at få opmærksomhed. Jeg er ved at blive vanvittig og jeg ønsker ikke at få flere klager. Synes ikke at ignorere fungere, men han forstår hellere ikke skæld ud eller det at komme bag børnegitter med marvben med leverpostej, det interesser ham ikke, han kører sig selv helt op og gør uafbrudt. Jeg må jo gøre noget helt helt forkert. Jeg er virkelig ked af det, har dage hvor jeg bare har lyst til at aflevere ham tilbage, fordi jeg ikke magter det gøen og jeg ikke synes vi bonder særlig godt. Er det normalt?
 12. Mynte

  Hvalp piver, hyler, klynker og gør hele tiden

  Hej, jeg ville bare sige at det går super godt. Han er på 3 dag uden smertestillende og han er helt normal. Alt det der konstante piveri og klynkeri er helt væk og han har sovet nok 80 % mere siden han fik smertestillende og gør det forsat. Så hvad end der har gjort ondt på ham og hvorfor han har haft ondt, så virker alt normalt nu og jeg håber og beder til at det blot var noget forstuvning, forstrækning eller et slag.
 13. Mynte

  Hvalp piver, hyler, klynker og gør hele tiden

  Beaglepack, tak for svar. Hvor gammel var din hund da den fik vokseværk ? Jeg har allerede adaptil halsbånd til ham, men synes ikke det gør den store forskel. Men det er nok ikke så mærkeligt hvis det viser sig at det hele skyldes smerter et eller andet sted. Håber det er noget helt harmløst og at det er ovre efter vi stopper på smertestillende om 5 dage.
 14. Mynte

  Hvalp piver, hyler, klynker og gør hele tiden

  Har set resultatet af smertestillende i dag og det er deprimerende, fordi det virker!! For første gang siden jeg hentede min hvalp, har han sovet igennem uden at beklager sig og klynke. For første gang har han sovet i flere timer i dag af flere omgange og helt rolig, uden at mosle rundt i konstant klynkeri. Han har tilmed sovet på gulvet og i sin kurv, normalt kan han kun finde ro op af mig og kun i kort tid af gangen og kun mens han konstant mosler rundt og gerne piver. På intet tidspunkt i dag har han gået rundt og klynket og pivet. Han har gøet som han gør og snakket verbalt, men det der konstante klynkeri har jeg intet hørt til i dag. Så det synes jeg er skræmmende og det gør mig dybt bekymret.
 15. Mynte

  Hvalp piver, hyler, klynker og gør hele tiden

  Hej, så valgte jeg at gå all in og fik taget røngten. Muligvis lidt overdrevet, men ville være 100 % sikker på at der ikke var sket en skade i hans ben eller andet. Jeg tog til dyrlægen med ham i dag klokken 15. Dyrlægen rykkede, pressede, trykkede på alle hans led og han skreg uanset hvor han blev rørt. Hmm. Det var ikke til at blive meget klogere af. Dyrlægen synes han kunne se at det var som om han trak på det ene bagben, men ikke sådan at man kunne sige " han trækker 100 % på bagbenet ". Han sagde det også kunne være almindelig hvalpe klunteri. Han er trods alt kun 10 uger. Min hvalp ER virkelig bare en skrige hund, han skriger når jeg fjerner ham fra noget han ikke må, han hviner og skriger når han ser mennesker han ville hilse på, han skriger som en stukket gris, når jeg holder ham tilbage i snoren og han ville hilse på andre hunde. Han er overdrevet verbal desværre, synes det er meget voldsomt. Men netop fordi han skreg hver gang dyrlægen rørte ved ham, var det svært at finde ud af om det gjorde ondt, om det var angst eller om det var utilfredshed. Dyrlægen synes ikke vi ville få ret meget ud af røngten, da en 10 ugers hvalp ikke er udviklet eller vokset sammen i knoglerne endnu, men skulle han være deform, have en sygdom eller have slået en flig af en knogle, ville man kunne se det. Så jeg valgte at få hans rygrad og hofter og knæhaser røngtenfotograferet og de var heldigvis normale, selvom det så helt vildt ud, det med at de slet ikke er vokset sammen endnu. Dyrlægen ville ikke udelukke det kunne være vokseværk , selvom han mente 10 uger var for ung, men for at udelukke at det var smerter, så er min hvalp nu kommet på en lille dosis smertestillende de næste 5 dage. Hvis det ændre hans adfærd så er der måske nok smerter , nok fra vokseværk og hvis ikke det ændre noget, så mener dyrlægen at hans skrigeri kan skyldes at han måske er utryg og blot MEGET verbal. Er der andre af jer der har oplevet hvalp med vokseværk. Er der nogen af jer der har har haft en meget verbal hund, som overstående ??
×