Hop til indhold

Mynte

Members
 • Antal indlæg

  96
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

 • Days Won

  5

Mynte last won the day on April 5 2019

Mynte had the most liked content!

Community omdømme

10 Good

Om Mynte

 • Rang
  Grøn debattør

Personal Information

 • Køn
  Kvinde

Seneste besøgende på profilen

Blokken med seneste besøgende er deaktiveret, og bliver ikke vist til andre

 1. Mynte

  Gøen

  Jeg forstår udmærket tanken bag, hvilket jeg er sikker på trådstarter også gør, ligesom hun fik at vide at hunden skulle opfange pointen. Problemet er bare at ingen hunde kan opfange nogen som helst pointer når de kører oppe i det gear. Jeg tænker sandsynligheden for at en 4 måneders hvalp der gør af iver lærer at lade være med at gø, ved at blive slæbt frem og tilbage er ekstrem lille, for den er i et " stress gear " hvor den ikke kan fatte den slags " træning ", sammenlignet med at blive på holdet, komme i gang med leg eller træning og forsøge at bevarer roen, holde kontakt, guffer for stilhed osv, så er jeg ret sikker på at gøen langt hurtigere holder op, end at galopere frem og tilbage fra pladsen. Alene det at få at vide at ens hund ikke må gø, er nok til at stresse ejer så meget, at hunden reagere på det. Det er jo ikke fordi man selv synes det er fedt at ens hund gør. Det er klart at gør ens hund non stop fra man kommer til man går, så er hunden nok for stresset til at kunne håndtere at være på en træningsplads. Men sådan opfatter jeg ikke trådstarters opslag og jeg tvivler på nogen gider gå til trænings med deres hund, hvis den gøede konstant.
 2. Mynte

  Gøen

  Jeg synes ærlig talt det er en mærkelig holdning , at du skal gå hver gang hunden gør. Det ender jo med at du lige så godt blive i bilen ....... Min hvalp på knap 7 måneder er også et frygtelig støjelement og ham har jeg gået til træning med siden han var 10 uger. Han gøede også en del i starten, men er aldrig blevet bedt om at forlade træningspladsen. Der er jo en grund til at hunden gør. Ofte er det pga stress / overgearethed. Så at du pisker frem og tilbage fra træningspladsen, ind ud , ind ud, det dæmper ikke din hunds stress. Den kører helst sikkert bare mere op. Din hund er jo en ivrig hvalp , den kører i højt gear og er vild for at lege og at være med. Leger i ikke på holdet ? På hvalpeholdet jeg gik på, der var altid et kvarters leg inden start, under opsyn af træner og i grupper , alt efter størrelse på hundene. Nu går jeg på unghunde hold og her er der pause med indlagt leg. Leger din hund med andre hunde på dens alder af og til ? Er der " legestue " på din træningsplads ? Er der hvalpetraf i en nærliggende hundeskov ? Hun lyder jo som om hun gerne ville i kontakt med andre hunde, sådan opfatter jeg dit indlæg ?? Jeg tænker bare at det måske hjælper hvis det ikke kun er til træning i møder andre hunde hun kan lege med. og ja der er også andre hunde der stresser sig selv op til træning. Jeg har en hund der er ukontaktbar hele vejen hen til træningspladsen og jeg gider ikke tage kampen op. Fra han ser træningspladsen begynder han at gø og hyle, trække som en tosset i snor og hvis jeg først begynder at hidse mig op ( ja ja jeg forsøger at udstråle afslappethed ) stoppe op hver gang han trækker, det ville sige at vi ikke når hen til træning samme dag....eller bede ham holde kontakt med mig, så kortslutter det fuldkommen for ham, så går han total i sin egen gø bobel. Så han får bare antitræk sele på, får lov at snuse i turbo tempo, gø lidt og jeg slapper af og trækker vejret og inde på træningspladsen snuser han lidt rundt, jeg hilser på de andre, han hilser på de hunde han må hilse på , jeg skifter til almindelig sele og kort line og inden for kort tid sænker roen sig, jeg beder ham lave lidt kontakt øvelser med mig med gode guffer og han kan sidde eller lægge ved siden af mine fødder på vores " plads " og træning kan begynde.
 3. Mynte

  Gør under bilkørsel

  Ja det er mig igen. Min 6 måneders hund har en rædderlig vane med at gø som en sindsyg under bilkørsel. Jeg har ikke selv bil, jeg låner en bil 2 gange om ugen, den ene gang er når vi kører til hundetræning. Jeg har RIGTIG meget brug for at han lærer at kører med i bil, da han ikke kan være alene hjemme og derfor ville det være en stor hjælp hvis han kunne lærer at kører i bil og blive tryg ved den. Hvis jeg sidder med ham som passagere og en anden kører, så siger han ikke en lyd. Så kan han både sidde oven på mig, på gulvet i bilen eller på bagsædet. Han siger ingenting. Han viser generelt ingen tegn på køresyge og han ligger sig gerne ned og sover, uanset hvor langt vi kører. Helvede bryder løs i det sekund det er MIG der er chaufføren. Han kortslutter i øverste etage og starter bare en sirene som forsætter uanset om vi kører 3 km eller 35 km. Jeg kører med høreværn nu, da jeg simpelthen ikke kan holde det ud. Jeg har forsøgt med hans bur bag i bilen og adaptil spray, han gik helt i spåner. Jeg har så købt en stor taske som skal spændes fast til sædet, som han kan sidde i. Den sidder han i på passager sædet, men han går amok, han gør og skriger og kaster sig ud af den og forsøger at kommer over til mig hele tiden, vælter ud af den og går helt i opløsning. Han er livsfarlig at køre med på den måde. Tasken sover han i om natten , så han er tryg ved den. Han er nu i tasken på bagsædet, for at undgå en farlig situation, men han gør NON stop, han er helt i sin egen verden. Jeg har prøvet at holde ind, for at se om det kan få ham til at klappe i, men nej. Jeg har prøvet at give ham postafen i tilfælde af det vitterlig er køresyge, men det virker slet ikke. Jeg har prøvet at ligge ham i bur og dække buret helt til, så han intet kunne se, men nej. Jeg har prøvet at lade ham sidde i sikkerhedssele kun, men nej. Når jeg så parkere, så panikker han helt sindsygt og kaster sig rundt for at komme med ud af bilen. suk. Hvorfor ter han sig sådan ?? Har i et råd ??
 4. og ja jeg ved at tyggeting skaber ro, at tygge skaber ro. Han er blot ikke særlig madintresseret og er han oppe at kører, kan jeg kaste tyggeben lang pokker i vold, det kunne ikke rage ham mindre. Så skal tit holde ham , stikke det i gabet på ham og ligesom " tvinge " ham i ro med et tyggeben. ( Det lyder voldsommere end det er ).
 5. Han har desværre tildens til stress meget nemt. Han kommer hurtig op i et gear hvor han er helt uden for rækkevide. Vi øver ro ro ro , men det er hele tiden at finde den gyldne balance mellem nok aktivering og ro. fordi han også ER en aktiv race med et stort behov for at løbe energi af sig, han er tilmed klog og har brug for at bruge sin hjerne, men da han tilmed nemt kører op i stress, så har han også brug for hjælp hele tiden for at komme ned i gear, ellers gør og gør og gør han. han er ikke verdens nemmeste hund. Jeg har fundet ud af at han nok kommer fra en hvalpefabrik, han er desværre født med meget lav stresstærskel. Ikke at han voksede op under kummerlige forhold, men tæven havde meget stress omkring sig, der var mange hunde, hvalpene blev håndteret af børn fra de var helt små. Både min hundetræner , dyrlæge og hende adfærdsbehandleren jeg havde ude, siger han udviser meget lav stresstærskel og nok altid ville gøre det. Og at det nok også er årsagen til hans seprationsangst. Nå men hvert fald ville jeg bare høre om hvad der er normalt for en teenage hund og hvad der ikke er. Det er mange år siden jeg har haft teenage hund i huset. Jeg synes han har hø i ørene pt, hopper op på bordene, stikker af på gåturene, hver gang han ser sit snit til det ( om aften primært ) så humper han mig og jeg bliver virkelig sur, fordi det gør mega nas og er møg træls. Men jeg prøver på ikke at blive sur, fordi jeg ved at det skaber yderlige stress og får ham til at gøre det endnu mere. Han har altid snor på indenfor om aften ( til at hænge løst efter sig ) ellers kan han ikke finde ro. Jeg tager fat i snoren, hiver ham ned af mig og siger NEJ. Men her til aften har jeg brugt en vandforstøver. Det virkede ret effektivt. Måske et dumt trick, men så var der ingen sure miner.
 6. okay nu lyder det måske også som om han ikke bestiller andet. det gør han skam. Men det er primæret om aften han får lidt flip hvor han synes han skal humpe. sådan typisk hvis han er oppe at køre og er " overtræt ". Jeg stopper ham også i det. Han er cocker spaniel , bomuldshund / puddel og får masser af mental aktivering. men altså også frit løb og motion.
 7. Hej alle, ja min 6 måneder gamle hvalp/ teenager " humper " alt tilgengæligt såsom mine ben, arme, sofapuder, bamser osv. Det er ikke fordi det er sådan vildt mærkeligt i betragtning af at han nu netop er ved at blive teenager. Jeg har dog lært på hundetræningshold at det er bedst at bede dem venligt , men bestemt om at stoppe, fordi det kan stresse og selvfølgelig fordi det er temmelig belastende og gør nas at få en omklarende humpende hund op af sig. Jeg synes han gør det mest om aften, men det kan også være tilfældigt tidspunkter på dagen. Nogen gange gør han det vildt hurtig og der kommer en " udløsning " ?? er det normalt ? det er ret skummelt .😝 han Hvornår stopper de med at gøre det, eller hvornår bliver det bedre ??
 8. Mynte

  Min hvalp klæber

  Piv piv, han er købt hos en avler i Ølgod, jeg sidenhen har fundet ud af en del omkring. Jeg har meget svært ved at beskrive hvordan er han, men alle der møder ham elsker ham og synes han er sød og dejlig men ender med at sige " hold da op" og 2 dyrlæger, 1 adfærdsbehandler og en KST har udtalt at han er et fuldtidsjob og at han virker lidt " bims", men han er jo ikke ond, han er bare som et hyperaktivit barn der ikke fatter et nej. Dyrlægen og adfærdsbehandleren forslog sidst at jeg kunne prøve clomicalm for at se om det kunne lette hans panikangst når jeg går fra ham, da intet natur medicin har virket. Jeg overvejer at prøve det.
 9. Mynte

  Min hvalp klæber

  Øffegrisen, de dage han vågner klokken 7 og jeg gerne ville sove er som regel de nætter han først er faldet til ro ved 2 tiden om natten. Jeg har personligt intet i mod at han kommer med ud på badeværelset og det gør han også det meste af tiden, men adfærdsbehandleren siger jeg skal øve det nogen gange om ugen at han ikke kan komme med mig altid. Du spørger hvad problemet er, jamen problemet er at han er sygeligt afhængig af mig. Ingen kan passe ham, for han gør hyler og skriger non stop indtil jeg kommer igen, uanset om det er mennesker han elsker og kender som passer ham. Jeg kan ikke forlade ham 2 sekunder uden han panikker, selvom han kan se mig, feks gå om på den anden side af et hegn. Jeg kan ikke køre bil med ham fordi han så skal sidde på sædet ved siden af og ikke oven på mig. Før skreg han hele turen, nu er det lidt bedre og han gør det mindre. Jeg er bundet på hænger og fødder og låst til mig hjem. Han er helt ukontakbar når jeg går fra ham, han ænser intet og går i sin egen verden. Det synes jeg er et kæmpe problem. Du har helt ret i at han er meget energisk og på mange måder stadig blot en bette hvalp. Der er bare en konstant stress og uro over ham og han kører altid oppe under loftet.
 10. Mynte

  Min hvalp klæber

  Jeg har desværre ikke samarbejde med opdrætter, da hun ikke lader høre fra sig. Jeg har også søgt efter hans søskende, uden held. Ville meget gerne vide hvordan de har udviklet sig,da jeg har mistanke om at særligt en af hans søskende kunne have samme adfærd som min. Han er hvert fald så tjekket som det er fysisk muligt. Det virker bare så vildt at aflive så ung en hund, uden fysisk grund. Jeg bliver ved med at tro at der ligger en løsning et sted jeg endnu ikke har opdaget. Men det er muligt at han bare er helt uden for pædagogisk rækkevidde. Ellers også forstår jeg mig bare slet ikke på ham.
 11. Mynte

  Min hvalp klæber

  Hmm ja måske, synes bare det er umuligt at forbygge at han gør de ting. Jeg føler ikke jeg har tjek på det, da det åbenlyst ikke virker det jeg gør og jeg synes vi kommer længere og længere fra hinanden.
 12. Mynte

  Min hvalp klæber

  Hej opdatering. Vi ar været meget igennem. Jeg har været til kiropraktor med min hvalp hos magtor . De fandt ham låst nærmest over det hele. De anbefalede røngten af ryg og albuer da han reagede voldsomt. Røngten viste noget på albuer og ryggen, så århus dyrehospital kom ind i billedet. De anbefalede MR scanning, blodprøver og neuroligsk undersøgelse, for at udelukke der er noget fysisk galt i forhold til hans adfærd feks og måden han reagere på . MR scanning og undersøgelse og blodprøve viste intet, udover mild albue dyspalsi, som de ikke ville gøre noget ved. Dyrlægen derude mente han enten var født bims eller havde et mentalt problem og sagde at han ikke havde holdt det ud, da han tydeligt kunne se at min hund var et 24 timers job. Jeg havde så en KST ude som ikke kunne hjælpe og sagde at han var en ordenlig mundfuld. Nå men det gode er da at han ikke fejler noget alvorligt som de frygtede og som jeg også var skide bange for efter det de fandt. Han var låst og er låst og spændt og øm og hyper følsom i huden. Men intet alvorligt. Men hans adfærd........Jeg er på grænsen til sindsyge nogen gange. Han fylder ALT. Det er meget svært for mig at vide hvad der er normalt hvalpe / unghunde adfærd, og hvad der er unormalt adfærd. Er der nogen der kan hjælpe ? Jeg går stadig til træning 1 gang ugentlig, jeg har haft adfærdsbehandler ude 1 gang og se på os da han var yngre. Nogen ting er blevet bedre. Hans konstante evige gøen i timer i træk er feks blevet meget bedre. Han kan også sidde ved siden af mig nu på et bilsæde uden at skrige hele tiden. Jeg prøver at beskrive en dag.Jeg går hjemme. Jeg vågner klokken 7 ved han er urolig , bider i min seng. Jeg siger nej et utal af gange, han er total ligeglad. Jeg bliver vred på ham, for han ødelægger sengen. Men jeg nægter at stå op, FORDI han bider i sengen, så selvom han ignorer mine nej , bliver jeg liggende, til sidst finder han på noget andet at lave og i det sekund står jeg op og lukker ham ud i haven. Jeg lukker havedøren i, da det er piv koldt, hvilket får ham til at kradse sindsygt på døren og gø som en idiot. Jeg er nød til at lade den stå åbne, for ikke at vække hele nabolaget, men venter til han klapper i så han ikke tror døren bliver åbnet fordi han gør. Han kan være ude i haven i alt fra 5 minutter til 3 kvarter. Så kommer han ind og så drøner han ind i min seng og ville ikke have tørret poter, løber rundt og gør af mig. Jeg får ham " fanget " og tørret poter. Jeg går i seng igen. Forsøger at sove. Der er uro. Vågner alt mellem 15 minutter og 2 timer efter, ved at han kradser som en tosset på enten entre døren eller havedøren. Eller at han står på mit sengebord eller sofa bord og gør og gør og gør. Afhæning af hvor træt jeg er, hvad jeg skal, hvad klokken er osv, står jeg enten op eller forsøger at sove videre. Står jeg op så går jeg en tur op i skoven med ham på ca 45 minutter. Her løber han løs, søger noget af sin morgenmad og bruger energi. Hjemme igen er han rastløs og jeg forsøger at lave morgenmad og sætte mig hen i sofaen og spise den og så starter han ellers med at hoppe op i hovedet på mig, gø , forsøge at tage min mad, hoppe op på sofabordet osv. Han er RØV ligeglad med hvor meget jeg siger nej og ned og stop og slut. Når jeg fjerner ham fra bordet og " skubber " han ned når han hopper op er han begyndt at knurre og snappe mig i hænderne. Det ennder altid med at jeg må tage ham i snor, smide ham ud i gangen, lukke døren og lade ham være derude i ca 20 sekunder ( som er det han maks han være bag en lukket dør inden han panikker og skriger ) og så ind igen, nogen gange er det nok at gøre det en gang, andre gange skal jeg gentage det 5 gange, før han fatter det og lægger sig ned og slapper af . Bagefter går jeg i bad, lukker døren til badværelset, udenfor sidder han så og gør og hyler som en ulv. Efter end bad hopper han op af mig, hiver i alt mit tøj, håndklæder, knurre og gør. Hvis jeg så gerne lige ville sidde i sofaen og skrive noget på nettet som feks nu, så går han rundt og kradser på ALT. Skabslåger, køleskabet, ovnlågen, havedøren og han bliver VED OG VED OG VED. Jeg forsøger at igonrere det, men uden held. Fjerner jeg ham fysisk, bider han efter mig. Skal jeg ud med skraldet, ned med vasketøj, ud i haven efter noget eller andet, så skal han med, ellers skriger han så det kan høres 8 bolig blokke væk og han panikker totalt og maser sig forbi. Bare det at vi øver at han skal vente med at gå ud af døren, til jeg er gået igennem eller at han skal vente med at gå igennem havelågen til jeg er kommet igennem, han skriger og forsøger at mase sig forbi og er helt uden for rækkevide. Er jeg i køkkent hopper han op af alle låger og forsøger at tage alt fra bordene. Konsekvensen er at jeg lukker ham ud af køkkent, fordi at nej og ned ikke virker. Problemet er at han kradser døren i stykker for at komme ind igen og skriger så højt at ens trommehinder bløder. Om aften forsøger jeg at se et fjernsynsprogram. Det kan jeg blive afbrudt i 5 gange, af en hund der kradser på alt eller gør og gør. Selvom vi har gået aftentur, været ude at lege med andre hunde og lavet fodersøg. Fjerner jeg ham fra havedøren for han er ved at kradse den helt i smadder, så bider han efter mig. Men jeg fjerner ham alligevel. Hver aften ender det med at han må i snor indenfor, for at falde bare lidt ned. Ved 24 tiden forsøger jeg at gå i seng og så nogen gange lægger han sig og sover, andre gange render han rundt og er rastløs til omkring klokken 02 om natten. Alt skal planlægges, da jeg ikke kan gå nogen steder uden ham. Han er ligeglad med at andre passer ham, han skriger når jeg går og forsætter i timevis. Forleden passede min far ham, der havde han gøet, hylet og skreget i 2 timer, før han udmattet var faldet lidt ned, men han var forsat med at gå rundt og pive og hyle i 3 timer indtil jeg var kommet hjem. Jeg kan kun få ham til at falde ned ved at have snor på ham indenfor, når han er helt oppe at køre. Så har han en snor på som bare hænger slapt efter sig, så falder han til ro. Vi har øvet bur tusind gange, uden succes, han vil ikke !. Jeg har haft lidt held nogen gange med at lade ham alene i en bil, uden at han gik i panik. Jeg er magtesløs og bundet på hænder og fødder og jeg elsker ham højt , men føler mig samtidig som helt låst og jeg gider ikke gå og være sur og skælde ud. Jeg føler han ikke gider mig når han er ligeglad med alt hvad jeg siger til ham. Samtidig er han sygelig afhæning af mig. Er der nogen der ved hvad jeg gør forkert. Er der nogen der kender en dygtig adfærdsbehandler i østjylland ? Bor tæt på Randers .
 13. Mynte

  Min hvalp klæber

  Hej igen og i øvrigt tak for gode svar øffegrisen. det har været en trøst. Mange ting er blevet bedre. Hans gøen og stress er MEGET bedre. Jeg har gjort forskellige tiltag med hjælp fra adfærdsbehandler og dyrlæge. Han fik 3 gange dosis kalm og nu er nede på dobbelt dosis kalm og dagen. Jeg får konstant tudet ørene fulde med at jeg ikke må lufte ham ret meget , fordi han er en hvalp, men for fanden han har da meget energi og jeg ved godt at energi avler energi , MEN de dage jeg har luftet ham en del, gået med ham over i skoven, ladet ham løbe løs på stranden, leget med andre hunde, gået ture, der er han en helt anden hund. Der kan han rent faktisk slappe af, gør ikke, jeg kan endda gå i bad og på wc , hvor han bare bliver på den anden side af døren. Mens at de dage jeg holder mig til de berømrte korte gåture på små 20 minutter 3 gange om dagen og noget fodersøg og hjernegymnastik, der går hele aften med at gø og angribe mine fødder og kradse på døre !! Men han er også en aktiv race, hans mor er cocker spaniel og hans far er cocker spaniel / puddel og noget bomuldshund ( cotun eller havaneser ) . Han er generelt blevet MEGET bedre til at underholde sig selv. Før gøede han non stop når jeg spiste, selvom han havde gufben. Jeg valgte at sætte ørepropper i og ignoere ham total. Nu kan jeg spise uden problemer, nu går han bare rundt og tuller , mens jeg spiser. Han er meget bedre til at ligge sig ned og finde ro selv. Jeg ville faktisk gå så langt at sige at han på det område er blevet " normal " dog en hvalp med tildens til øget stress niveau , særligt på udebane og som skal have hjælp til at kommen ned i gear, men forbedringen er 90 % og i går fik jeg også meget ros af adfærdsbehandleren. Der er kun et kæmpe problem tilbage og det er hans enorme seprationsangst fra mig. Det er helt galt. Hvis jeg låner en bil ( have en bil hele sidste uge til låns, skulle bla til dyrlæge med ham og andre ting ) skal han sidde ved siden af på passagere sædet, spændt fast. Han SKRIGER, han gør ikke, han SKRIGER. kun fordi han ikke må sidde oven på mig. Det var et levende mareridt. Jeg forsøgte alt. Med køresygepille, med bur han er tryg i, med tæppe over bur, uden bur, at ligge med poten på mig, at være kontant og forlange han holdt mund, at give guf de sekunder han ikke skreg osv. INTET hjalp. Han skreg fra han kom ind i bilen, til vi steg ud og sked diarre når vi kom ud, ergo var han maks stresset. I dag skulle jeg til kiropraktor og blev kørt, der sad han på skødet af mig. Min bror som kørte mig og som min hvalp elsker, skulle holde ham i mens, gå en lille tur i gågaden, mens jeg var inde til behandlingen. Han skreg så man kunne høre ham over alt. Det var fuldkommen ligegyldig hvad min bror gjorde eller ikke gjorde. han blev endda spurgt om det var hans hund, siden den skreg sådan...... En dag ude ved hestene og æslet, skulle jeg ud ind over hegnet og give hø, der holdt min kæreste ham, jeg var ikke engang 50 cm fra ham, alligevel skreg og skreg han. Han er helt ukontaktbar. Min gode veninde passede ham i lørdags, hun har to hunde som min hvalp leger fantastisk med. Da jeg gik, efter at have siddet der en time og han bare legede og var total optaget, så gik jeg. Jeg kunne høre ham skrige helt ud på parkeringspladsen. MIn veninde kunne slet ikke få kontakt til ham, det eneste der havde virket var at gå en tur med ham, så var han faldet lidt ned. Dette til trods for der var to hunde han elsker at lege med og har kendt siden han var helt lille. Sådan er det hele vejen igennem. Vi har også forsøgt at min bror er hos mig, mens jeg går hen og handler, men han skriger og skriger og er umulig at få til at holde mund, ænser ikke min bror. Det er helt ekstremt. Dyrlægen siger det måske kommer lidt af sig selv med tiden, når han bliver ældre og det vigtigste er at styrke hans selvtillid, men han har masser af gåpåmod og selvtillid, så længe jeg er der....Adfærdsbehandleren siger forsat det samme, mikro step. At det er fremskridt at jeg på en god dag kan gå på wc med lukket dør. Han er 17 uger nu. Han elsker alle mennesker, alle hunde, leger med både store og små, vi går til hundetræning en gang om ugen, er dygtig til virkelig mange ting. Lærer hurtig. Men at være adskildt fra mig , får det til at kortslutte helt hos ham. Er der nogen der prøvet det med en hvalp og som har oplevet det kan ændre sig, eller er vi fortabte for evigt med at lærer at være alene ??
 14. Mynte

  Min hvalp klæber

  Jeg synes også det er svært at se hvad der er normalt hvalpeadfærd og kådhed, overskudsenergi, "uopdragenhed" og ikke mindst opmærksomhedssøgende adfærd og så hvornår det er stress og usundt, men synes efterhånden jeg kan se forskel og kender ham til at se hvornår det er svært for ham at styre. Jeg er ikke i tvivl om at meget af hans gøen er et forsøg på opmærksomhed og at det mest rigtige er at ignorere det. Det er bare umuligt at ignorere når man bor i lejlighed.
 15. Mynte

  Min hvalp klæber

  Hun siger jeg kan være uheldig og have købt mig en hvalp der fra den har lagt i mors mave har fået stress, forstået på den måde at hundemoren har været stresset. Der var 5 hunde i hjemmet, 3 børn og legekammerater osv. Hvor jeg tænkte det var godt at der var liv og glade dage og hvalpene blev taget op og socialiseret, siger min adfærdsbehandler at det kan være meget skadeligt for hvalpe og give dem en meget lav stresstærskel livet igennem, da de ikke har fået ro nok helt, fordi tæven ikke har haft ro nok og de fra de blev født ikke fik ro nok. Når jeg tænker tilbage kan jeg se tegn på at der var meget uro i hvalpeflokken allerede da de var 3 uger. Min adfærdsbehandler siger, at er det tilfældet at det hænger sådan sammen, så er det rigtig rigtig meget op af bakke og det er et kæmpe arbejde. Desværre er der meget der tyder på at han har en lav stresstærskel, har meget svært ved at finde ro, nemt kører sig selv helt op. Feks det med at han skriger når jeg går, selvom andre er hos ham. Han kører sig selv så meget op, at han er næsten umulig at få kontakt med. Han gør og skriger og hyler fuldkommen hysterisk. Kan hører ham laaaaaaangt væk og får det samme at vide, at den som passer ham, slet ikke kan få kontakt til ham, der er ingen jordforbindelse. Det eneste der kan få ham ud af den tilstand er hvis vedkommende går en tur med ham. Så holder han mund og stopper med at hyle når de er hjemme igen. Jeg har fået at vide jeg skal øve at han er i kurv og jeg rejser mig og sætter mig igen, når han kan det uden han rejser sig, skal jeg rejse mig og gå 2 skridt væk og komme tilbage igen, osv. Indtil videre kan jeg ikke gå fra ham når han bliver bedt om at sidde eller lægge i kurven. 2 skridt hvis jeg er heldig. Jeg skal åbne og lukke døre i hjemmet 400 gange om dagen, hvilket jeg gør hele tiden, han kan godt lige klare jeg lukker den, men jeg skal åbne igen med det samme, og hoveddøren kan han ikke klare jeg lukker. Han kan finde på at stresse sig selv op med at rende og gø for ingenting. Løbe fra hoveddøren til terrasse døren, gø og gø og kradse vildt på dørene. Det eneste der hjælper er at tage ham i snor. Når jeg spiser er jeg også nød til at have ham i snor, ellers farer han rundt og gør. Det med at tage ham i snor indenfor er også et råd fra adfærdsbehandleren og det virker 95 % af gangene. Jeg skal forsætte med at give ham kalm og zylkene. Jeg håber virkelig han med tiden kan lærer at være adskilt fra mig og lærer at stresse ned selv.
×
×
 • Tilføj...