Hop til indhold

Mynte

Members
 • Antal indlæg

  63
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

Community omdømme

51 Excellent

Om Mynte

 • Rang
  Grøn debattør

Personal Information

 • Køn
  Kvinde

Seneste besøgende på profilen

Blokken med seneste besøgende er deaktiveret, og bliver ikke vist til andre

 1. Mynte

  Gør udfald mod kanin

  Han er grundig tjekket for smerter, han er blevet CT scannet fra nakke til halerod , har været ved kiropraktor og KST og har været på smertestillende i en periode for at se om det ændrede hans angst, alt dette inden jeg tyede til medicin og adfærdsbehandler
 2. Mynte

  Gør udfald mod kanin

  Jeg har faktisk også tænkt på om det kan skyldes at han tidligere har brugt meget energi på at være angst og alt for opmærksom på sine omgivelser, at kaninen ikke har interesseret ham det mindste. Nu er han i skarp bedring og har meget mere energi og muligvis også overskudsenergi og den skal så åbenbart gå på at " vogte " kaninen ?? Er det en dum teori ??
 3. Mynte

  Gør udfald mod kanin

  Hej Tak for svar. Jeg har allerede vendt det med adfærdsbehandler, men hun har ikke rigtig noget bud på hvorfor han pludselig gør det. Kun at jeg skal skærme af til kaninen så han ikke kan se det, men det er lidt svært. Hun kommer ud til os igen om 3 uger, så må vi se. Det underlige er jo at han netop er blevet meget mindre angst, meget mindre stresset og gladere, efter han er begyndt på medicin og adfærdsbehandling, så derfor undre det mig meget med den reaktion. Han er knap 5 år gammel og kastreret ( omplacerings hund ) , så det har næppe noget med hormoner at gøre
 4. Mynte

  Gør udfald mod kanin

  Jeg har fået et åndsvagt problem. Min hund er begyndt at gøre konstant udfald mod min kanin. Inden i tænker at " hvad havde du regnet med ", så skal det siges at han har boet med den meget længe uden nogensinde at gøre udfald. Den bor inde i stuen i et stort bur med tilhørende løbegård. Min hund har aldrig tidligere gjort som han gør nu og kaninen har han altid højst snust til eller slikket, hvis jeg har siddet og nusset den. Men inden for den sidste måned er han begyndt at gøre udfald hver gang han går forbi, når han spiser, når han ligger i sofaen, så ligger han og knurre ad den og er helt stresset over at følge med i hvad den laver og ved hver bevægelse kaninen laver, farer han op og gør mod den. Han kan finde på at stå stille foran dens løbegård, begynde at knurre og pludselig kaste sig frem og gøre udfald. Kaninen er da heldigvis fløjtende ligeglad. Han er også begyndt at gøre udfald mod andre hunde når vi går i snor, hvilket han aldrig tidligere har gjort, måske mod store hanhunde, men ellers ikke, men nu kaster han sig frem i linen og gør og ter sig, dette ved jeg dog godt hvordan man håndtere og det er ikke et problem som sådan, ,bare underligt det er begyndt. Men hvad pokker gør han det for ? Og hvorfor nu, efter 2 år ? Det er begyndt efter vi er startet på et program med en adfærdsbehandler, som ikke har en hatfis at gøre med kaninen. Han har altid lidt af svær angst for lyde og får SereneUM og clomicalm for at fungere, ligesom vi er startet med træning hos en adfærdsbehandler, men hverken træningen eller angstproblemet, har noget som helst med kaninen at gøre. Men det er det eneste der har ændret sig og det er efter det, at han er startet på det. Nogen bud på hvorfor og forslag til hvad jeg kan gøre med kaninen ?
 5. Mynte

  Kemi mellem hund og ejer

  Jeg kom nok mest til at kommentere på det med at nogen skifter hunden ud, fordi den ikke lever op til ejeren forventning, feks på træningspladsen og undskylder det med dårlig kemi. For jeg tror stadig ikke på dårlig kemi fra hundens side. Dårlig kemi handler vel i bund og grund om ejeren forventning ? Hunden kan have en anden personlighed end det man forventede og det harmonere så ikke med ens levemåde. Havde man forventet en aktiv agillity hund, så bliver man vel skuffet hvis man får en hund der hellere ville løbe zigzag med næsen i jorden eller ikke udviser synderlig interesse for agillity eller jagt eller andet, som man selv går meget op i. Den ærgelse/ skuffelse overfører man måske så ganske ubevidst til det meste af hvad hunden gør eller på måden den er og man møder ikke hunden hvor den er, eller evner ikke at få det bedste frem i den, på dens præmisser og så kommer det vel nemt til at hedde dårlig kemi ?? Det kan man selvfølgelig også bare kalde det, men jeg tror stadig det bunder i menneskets forventninger og ikke har ret meget med hunden at gøre. Men i sidste ende er det nok irrelevant, da det vigtigste må være at hunden får det bedste ud af sit liv, hvad end det kræver en omplacering eller ej og i flere tilfælde kan en omplacering være det bedste, hvis ejer føler alt går skævt mellem dem og hunden. Men at skifte hunden ud, pga manglende egne ever på en træningsplads, eller fordi man føler hunden står i vejen for ens eget ønske om succes, det er sgu ærlig talt sørgeligt, da det mest signalere at hunden er et redskab.
 6. Mynte

  Kan man blive syg af sin hund ?

  Egentlig er det et mirakel at jeg lever endnu, hvert fald hvis man skal tro på det man læser ! Hunden skulle efter sigende være en omvandrende bakterier bombe, hvor det er et spørgsmål om tid, før den udløses. Man har tidligere hørt mange gange at man skal vaske hænder hver gang man har rørt ved hunden og at man ikke må lade hunden slikke sig i ansigtet eller på hænderne. For nylig var der en artikel i MX om at hundes pels indholdte E colibakterier og derfor kunne man få en slem omgang bræk og skidesyge af at rører ved hunden uden at vaske hænder. I dag sidder jeg så og læser i et ugeblad, hvor en læser skriver ind og hører ugeblades læge om hygiejne omkring hunde og hvilke forholdsregler man bør tage. Svarene fra lægen er anledningen til dette opslag. Man bør vaske hænder HVER gang man har rørt ved hunden eller spritte dem af i håndsprit. Man må ikke lade hunden sove i sin seng. Man må ikke lade hunden slikke sine hænder eller i ansigtet, man må ikke lade hunden tage mad fra ens hænder, og man må ikke vaske hundens madskål af i opvaskeren, da det ikke er nok til at slå bakterierne ihjel ! ( skulle opvask i hånd så være bedre om jeg må spørge ?? ) og tilmed kunne de supplerer med en lille artikel om en kvinde som havde fået nyresvigt af at hendes hund slikkede hende i ansigtet. Min hund sover i min seng, jeg lader ham tage guffer fra min hånd, jeg giver ham en ren tallerken hver dag til hans mad og når han har tømt den kommer jeg tallerken i opvaskeren. Jeg lader ham slikke mig i ansigtet og på hænderne og jeg vasker ikke hænder hver gang jeg har aet ham. Er jeg i potientel livsfare?? Jeg ville våge den vilde påstand at jeg aldrig har været syg pga mine hunde. Jeg kender hellere ingen der er. Og er det virkelig rigtig at en opvaskemaskine ikke kan vaske en tallerken/skål med hundesavl ren og hvis ikke den, hvad kan så ( udover kogende vand og rensebenzin.... ) ?? Er det noget i har tænkt over ? Det skal dog siges at jeg faktisk ikke lader fremmed hunde slikke mig i ansigtet, fordi jeg ikke synes det er lækkert og om det ligefrem er lækkert at min egen hund gør det, ved jeg ikke, men det er bare noget andet. Jeg kan også samle min egen hunds lort op, mens at jeg kaster op, hvis jeg skal samle andres hundes lort op. Men der er vel også forskel på hvordan hunden er. Jeg synes jo min egen hund er ren og pæn, har blød og lang pels, bliver børstet og plejet. Var min hund nu som naboens gårdhund, fedtet i pelsen, lugter, er beskidt, savler osv, så ville jeg nok hellere ikke synes den var særlig rar at dele seng med. og nogen hunde fælder jo mere end andre, nogen savler mere end andre osv. Har i oplevet at jeres hund gjorde jer syg ? ( og her taler jeg ikke om allergi udbrud eller brækkede lemmer, da hunden rev jer hen over fortovet efter naboens kat ) Frygter i at hunden kan gøre jer syg og har i ændret vaner derefter eller er det ikke noget i tænker over ??
 7. Mynte

  Hvornår synes du foder er dyrt?

  Jeg giver et sted mellem 4-600 kr for 10-12 kg afhængig af hvilket foder jeg køber og 12 kg holder i 3 måneder, så jeg kan ikke klage over det er dyrt. Det dyreste er alt det snack, vådfoder, tyggeben, godbidder osv jeg køber ved siden af :blink: Det tør jeg slet ikke begynde at regne på !
 8. Mynte

  Kemi mellem hund og ejer

  Manglende kemi kan vist kun være fra menneskets side. En hund ville gøre alt for at forsøge at leve op til ejerens forventninger, men desværre lever det ikke altid op til menneskets opfattelse af hvad hunden skal kunne eller hvordan den skal opfører sig. Jeg går til hundetræning og på holdet er der 2 ejer med hver sin hund, hvor jeg kan blive noget så ked af at se ejerens mangel på forståelse eller accept af at hunden er eller gør som den gør. Måske kunne man kalde det dårlig kemi, men jeg tror det ikke. Det er dårlig kommunikation fra ejerens side og mangel på forståelse og accept fra ejerens side. Det handler om ejerens forventninger til hunden, i stedet for at møde hunden der hvor den er. Jeg har aldrig oplevet at have dårlig kemi med nogen af mine hunde og har haft "svære/kasseret" hunde, altså hunde som er omplaceret op til 5 gange og internat hund og gadehund og jeg har aldrig oplevet dårlig kemi. Jeg synes det er trist at mennesker kan finde på at skifte hunden ud, fordi den ikke lever op til deres trænings forventninger. En hund er ikke bare et træningsredskab man kan bytte ud, hvis det ikke lever op til ens forventninger. Så skulle man måske kigge lidt ind ad, og overveje om det er ens egen manglede evner, forståelse, kommunikation eller andet den er gal med.
 9. Mynte

  Politianmelde? Sende brev? Eller?

  Jeg har selv prøvet det to gange. Den ene gang tog politiet det meget alvorligt ( hvilket til dels skyldes at min hund blev slemt bidt, der var billeder og dokumentation fra dyrlægen og ejeren af hunden skabte sig som en idiot fra start også over for politiet ) og jeg endte i retten med hundeejeren, som tabte sagen og endte med en gigant bøde og jeg fik ret. Men ikke fred, for det blev endnu værre efter det og jeg politiet anmeldte hende derefter igen, nu for trusler og chikane, derefter stoppede det. Anden gang jeg oplevede det, var det med min nabos golden retriver som desværre var helt bims. Ejeren var dranker og stofmisbruger og ude af stand til at tage vare på en hund, så intet under at hunden var blevet så aggressiv som den var. Den overfaldt min hund 4 gange på under et halvt år, den overfaldt en pige og en familie i opgangen var så bange for den at de flyttede. Jeg forsøgte forgæves at få en dialog med manden, uden held, det endte med at han kaldte mig fede møgkælling hver gang han så mig og råbte efter mig. Jeg forsøgte forgæves at få boligforeningen til at gøre noget, uden held og til sidst forsøgte jeg at få politiet til at gøre noget, uden held. Jeg endte med at flytte. Så jeg ved ikke hvad du skal gøre. Så længe der ikke er sket noget og du ikke kan dokumentere noget, så tror jeg desværre ikke politiet ville gøre noget. Og snorpåbud, tjo men hvad hjælper det når de lader hunden hoppe ind i hækken og den farer frem i linen ? Mundkurv, måske men det løser stadig ikke problemet med at den hopper ind i hækken og tirrer andre hunde og farer frem. Nogen mennesker er desværre for dumme til at holde hund og mulighederne for at gøre noget ved det er desværre små. Men jeg håber i finder en løsning uanset hvad det bliver.
 10. Mynte

  Hvad bruger I mod flåter?

  Ja der kan man bare se, så er det nok den ene historie der er blevet til mindst 20, hvor alle kender nogen som kender nogen, der kendte nogen, som havde hørt om, så synes de havde hørt, nogen der kendte nogen, der måske havde hørt om nogen de kendte, som så kendte nogen....der kom ud for en slem oplevelse med Bravecto....som så måske i virkeligheden var sneglegift..... Nå men jeg giver lige det her prac tic en chance inden jeg kaster mig over piller.
 11. Mynte

  Skud træning ?

  Hej tak for svar. Nej han får ikke recept pligtig medicin som feks clomicalm, men har overvejet det, men ved ikke om det skader mere end det gavner. Alle naturproduker, som kalm, anxi calm, adaptil, bachs dråber, baldrian osv, har desværre ingen effekt overhovedet. Det er han for bange til. Men er vist nød til at sætte ham på feks clomicalm allerede i oktober i år, gennemgår ikke det mareridt en gang til med ham, som nu her, som varede i knap 3 måneder ( nytåret), det skal han ikke gennemleve en gang til. Men ville gerne undgå at give stærk medicin året rundt. Må vist prøve at kontakte en adfærdsbehandler, selvom det er meget dyrt. Nej jeg træner ham ikke, fordi jeg er på bar bund, jeg ved ikke hvordan jeg skal træne ham. Jeg forsøger at opmuntre ham, at gå med ham i haven, at tilbyde godbidder og leg indenfor når de skyder på banen, men han er alt for bange og får bare rundt og puster og er total ligeglad med godbidder eller legetøj. Jeg har aldrig haft en lyd angst hund før, og er bange for at gøre noget, som skader mere end det gavner.
 12. Mynte

  Hvad bruger I mod flåter?

  Æblecidereddike har ingen har mine hunde villet rører med en ildtang ! Frontline virker ikke Bayvantic svier på min hund, han viser ubehag så snart det er kommet på, gnider sig op af ting, klør sig osv. Så er stoppet med det, selvom det var mest effektiv mod flåter. De der piller tør jeg slet ikke bruge, har læst og hørt de væreste skræk historier. Så prøvede jeg Aloe veras quick help spray, udover en voldsomt fedtede pels, havde det ingen effekt. Så købte jeg Melaflon tic spot on, som er et naturprodukt som skal dryppes i nakken 1 gang om ugen. Men han fik stadig flåter på sig og de kravlede i hans pels. og Tredje gang jeg brugte det på ham, fik han underlig skæl i området og begyndte at klø og gnide sig op ad ting, ligesom med baycantic, så tror ikke han kan tåle det. I går købte jeg så Prac tic, har ikke prøvet det før, men indtil videre har han ikke reageret på det og det hverken lugter eller fedter, modsat bayvantic. Så krydser virkelig finger for at det virker.
 13. Mynte

  Skud træning ?

  forresten LYD CD har ingen effekt, det er som om at når det kommer ud gennem højtalerne, er han helt ligeglad, mærkeligt nok. Og træning med at gå ned på skydebanen på afstand osv kan vi ikke, da jeg ikke engang kan få ham ud i haven, når de skyder dernede. Så vi har seriøst brug for hjælp
 14. Mynte

  Skud træning ?

  Hej, jeg har forgæves gogglet uden større resultat, men det er muligt jeg goggler på det helt forkerte og derfor intet finder, så nu ville jeg hører jer ad. Min hund er trist nok simpelthen så skudræd. Nytåret var et mareridt, fra slut november til slut januar var min hund rystende angst og ville hverken i haven eller på gåture. Han er bange for at gå forbi vores togstation jeg bor tæt på, fordi togene larmer. Han er bange for skud og torden. De sidste par dage har vi haft kraftig torden og han har været så bange og ville ikke i haven. Vi bor tæt på en skydebane, de er desværre begyndt på skudtræning igen, som er 2-3 gange ugentlig fra kl 18-21. Her til aften har det været umuligt at få ham ud at besørge og han når aldrig at komme ned i gear før ny skydning starter efter et par dage. Alle former for medicin er testet uden held, adaptil og thundershirt har hellere ikke effekt. Vi kan ikke selv komme videre, vi har brug for et kursus eller lignede over mange dage, hvor der er træning med skud og lyde. Jeg håber sådan noget findes. Jeg bor i østjylland og er uden bil, men det meste kan nok løses, bare ikke noget på sjælland og fyn. Er der nogen der kender sådan noget ?
 15. Mynte

  Dyrlægepriser - tjekker i?

  Det kommer helt an på hvad problemet er og om jeg stoler på dyrlægerne og hvad behandlingen drejer sig om. I mange år havde jeg den samme fantastiske dyrlæge og jeg fik både store og små ting ordnet hos ham og tjekkede ikke priser. Sidenhen er er jeg flyttet og kan desværre ikke komme hos ham længere, da det er for langt væk, så pt har jeg ingen fast dyrlæge, da jeg endnu ikke har fundet nogen jeg er 100 % begejstret for. Så bruger lidt 3 forskellige på skift, afhæning af hvad det drejer sig om. Tømning af analkirtler har min hund fået to gange i bedøvelse, hos hver sin dyrlæge, det ene sted gav jeg 650 kr samlet, det andet sted 1150 kr samlet. Der er stor forskel på priser, men det vigtigste for mig er at jeg føler mig tryg hos dyrlægen og stoler på dem. Angående laserterapi, der hvor jeg har gået med hunden, kostede laserterapi 550 kr pr gang.
×