Hop til indhold

Hunde der kommer op at slås eller i konflikter


Lenschow
 Share

Recommended Posts

Hejsa

Jeg har skrevet et par ebøger om hunde med brugbare konkrete råd om træning. En af dem omhandler hund/hund aggression. Tænkte det måske var et emne, som nogle ville finde interessant

 

 

Uddrag fra e-bøgerne "De gale Hunde" om hunde, der kommer i konflikter:

 

Ejers rolle

Når to hunde mødes, så spiller personen i den anden ende af hundesnoren en enorm stor rolle. Kommer din hund ofte i konflikt, bør du derfor se på dig selv. Der er flere ting, som ejere kan gøre – naturligvis uden at ville det – som kan starte slagsmål mellem to hunde. For det første – hvis din hund står midt i et møde med en anden hund, måske på stive ben, med rejste børster eller i en situation, der er en smule anspændt, så må du ALDRIG kalde på din hund. Det kan nemlig få det hele til at eksplodere.

 

Lad os gå i hundehøjde og se, hvad det er der sker:

 

"Du er en hund i en hundeskov. Hvor du løber glad uden snor. Pludselig står der en anden hund på stien foran dig. Du stivner, for du havde ikke set den, og den fik også et chok. I nærmer jer hinanden forsigtigt, lidt anspændte, for ingen af jer har nået at læse hinanden fra afstand, som I normalt gør. I er derfor tvunget til at mødes lidt hurtigere, end I ville have foretrukket. Paraderne er derfor oppe. Nu står I foran hinanden. I har øjenkontakt, og du tænker, at du må se væk, for det dæmper den anden, der måske tænker præcis det samme i dette sekund. Men så kalder din ejer, og du stivner kort og gør en refleksagtig bevægelse knap synlig, men nok til at den anden hund ser, at du ikke følger reglerne og kigger væk. Den angriber, for den kan ikke andet, når du ikke kender de mest almindelige regler, og I ender i en konflikt."

 

Din hund har lært at reagere, når du kalder, den er uden valg. Dette får den til uden at ville det at bryde reglerne i et hundemøde, der godt nok er anspændt, men som der slet ikke behøver ske mere i, hvis du havde tiet stille. Dette sker alt for tit i hundemøder. Ejeren forstyrrer hundene og udløser konflikten. I e-bogen De gale hunde. Del 2: Løsninger og tiltag ved hund/hund aggression vil vi komme med flere tips til, hvordan hunde mødes på den bedste måde. At gribe ud efter din hund, tage snor, godbidder og andet frem midt i et anspændt møde er også forbudt, hvis du vil undgå at udløse slagsmål. Det samme gælder naturligvis at skubbe, sparke eller på anden måde udøve vold mod en eller begge hunde, noget som nogle ejere desværre griber til i afmagt, hvis en hund har presset deres egen hund ned på jorden, hvor den ligger under den anden hund. I e-bogen De gale hunde. Del 2: Løsninger og tiltag ved hund/hund aggression vil vi give dig råd til, hvad du kan gøre, hvis et ægte slagsmål opstår. En anspændt situation er ikke det samme som et ægte slagsmål. Og derfor er det vigtigt, at du som ejer kan se forskel, så du ikke kommer til at starte konflikten, når du egentlig vil hjælpe."

 

 

Find begge e-bøger her http://www.tvhundogkat-shop.dk/shop/de-gale-hunde-475p.html

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...