Hop til indhold
Marts

Kontrakt ved omplacering

Recommended Posts

Jeg skal omplacere min hund, og skal i den forbindelse udarbejde en kontrakt. Jeg har fået lidt vejledning mht. indholdet, men jeg er usikker på om kontrakten er juridisk bindende dvs. hvilken sikkerhed har jeg egentlig, når det kommer til stykket.  Min hund har ikke stamtavle og jeg er ikke medlem af DKK. Jeg vil blandt andet gerne have, at der er en prøveperiode på 3 mdr. Jeg vil også gerne have, at hunden vender tilbage til mig, hvis de ikke længere ønsker at have den senere hen. Men hvem tjekker det, og hvad hvis de bare afliver eller sælger hunden til anden side  - skal jeg tjekke op på hunden løbende selv, eller hvad tænker I?

Hunden er lige nu på prøve hos et par i Sverige, så det er ikke helt tæt på. 

Jeg vil gerne besøge hunden løbende igennem de næste par måneder  (for at tjekke om den har det godt og de nye ejere siger det er helt fint) - skader det hunden tænker I? Bliver den ked af det eller forvirret? 

Min hund skal bo sammen med fire andre hunde - to af disse hunde er et søskendepar på 6 år. De to resterende hunde er ældre 14 og 10 år og virker meget rolige. De to tæver på 6 år er derimod lidt efter min hund - de rotter sig lidt sammen og sætter min hund på plads. Dette er jeg meget opmærksom på, og jeg har bedt de nye ejere om at holde godt øje med om de mobber eller kanøfler min hund som er 2 år. Min hund har været alene altid og været centrum i mit liv 24 timer i døgnet. Jeg har ligget i ske med hende hver nat siden hun kom hjem til mig 9 uger gammel. Hun er blevet kysset og nusset og elsket som et lille barn. Hun sover med dyne på i sengen og har været passet, trænet, løbet frit og plejet efter alle kunstens regler og er aldrig blevet passet af andre - nu skal hun bo på et gods i ødegården oppe ved Blekinge på mange hundrede hektar land hvor hun kan løbe frit og trænes op til jagt, men de passer deres hunde meget "landligt" dvs. de får råt kød - fx en halv dyreryg med ben som de kan spise, og de sover i kælderen på en pude eller i et åbent hundebur... (alt det er sikkert helt normalt og meget mere sundt for hunden - at være en rigtig hund og ikke menneskeliggøres - som jeg nok har gjort...). 

Min hund er jagthund, og meget sensitiv og usikker - hun bor i byen, og er stresset af det og gør af børn og løbehjul mm. det er bla. derfor, at jeg prøver at finde et nyt hjem til hende. Jeg er bange for at gøre noget forkert i denne situation, og jeg er bange for at jeg overser noget vigtigt ved kontrakten mm. 

Har I nogle gode råd?

Tak på forhånd.

 

  

 

 

 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Tilføj...