Hop til indhold

skruthberg

Members
  • Antal indlæg

    188
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Indlæg skrevet af skruthberg

  1. Hold da op, du har fuldstændig ret, at det ikke er barf.

     

    For barf går ud på at fodre med så forskelligartede kød/ben-typer som muligt. At lave et helt "barfdyr" af, hvad man fodrer med. Dvs. fx kaninhoved, kakunhals, oksebryst, kyllingeunderlår, hestehjerte, lammelever, gederibben, vildtben osv.

     

    Så vidt jeg kan læse mig til, er Nordic Hundfoder først og fremmest oksekød og kallun med diverse kornprodukter, stivelse og tilskud.

  2. hej.

    jeg har et spøgersmål.

    jeg syntes at jeg har læst et sted at hunde på max 15 kg udvokset som slut vægt, skal have 10% af ders vægt.

    og andre/store raser skal have 3% til 5% af ders vægt.

    eller er det mig der tage fejl ?

     

    Jo, det er en meget almindelig måde at opstarte på.

     

    MEN MEN MEN

     

    Man skal ikke tro, at man bare kan give hvalpen mad efter procenter. Man kan starte på en procentdel og så holde godt øje med, om hvalpen taber sig eller tager på. På den måde kan man til sidst finde ud at, hvor stor en procentdel lige den hvalp skal have.

     

    Jeg har en tæve på 7½ måned, som får omkring 2% af sin slutvægt om dagen.

     

    Og jo større en race man har, desto mindre procentdel skal man fodre med - som regel...

     

    Er det ikke noget med, at du har et par voksne hunde, som skal have en meget lille portion i forhold til deres vægt?

  3. Jeg hijacker lige tråden :genert:

     

    De af jer, der har bestilt ved Allegården, hvor lang tid fra bestilling til bekræftelsesmail? Jeg undres over, jeg endnu intet har hørt...det er nogle dage siden

     

    Hun sender en svarmail, når hun har tid. Det kan godt tage tid. Jeg plejer at få den søndag aften kl. 23.30-01.00. Men jeg synes, at hun har rigtig godt styr på sit lager og er god til at opdatere hjemmesiden.

  4. Nu har Aslan lært at pise oksestrube :banan: Selv om det også har taget noget tid, nu ligger han sig ned og spiser det med det samme :5up:

     

    Og så har vi prøvet at være på ferie med Barf, og ja det kan godt være lidt mere besværligt, men før i tiden spiste aslan aldrig når vi var på ferie, det gør han nu :5up:

     

     

     

     

    Og så til et spørgsmål:

     

    Må en hund gerne få rådyr, dådyr og andre vildt indmad?

     

    Det er bare vores jæger mand, han siger de ikke bruger lever og hjerte fra rådyr,dådyr osv, og så tænkte jeg jo at det ville da være fint hvis vi så kunne få det - og det måtte vi gerne.

     

    Men ved jo ikke om der er noget med deres lever som f. eks med isbjørne lever, som er så fyldt med b-vitamin, at det faktisk er farligt at spise :shock::shock::vedikke::oops:

     

    Ricki synes stadig, at oksestrube er underligt. Den skal altså ligge og modne, inden han sætter tænderne i den. Men så er den også væk hurtigt.

     

    Mht. indmad fra vildt: Ja, det mener jeg, der ikke skulle være nogen problemer med. Du kan evt. fryse det i 48 timer ved mindst -18 grader først, så er de fleste orme og mider døde, hvis der skulle være nogen.. Men er der noget om harer og en eller anden sygdom...:hmm::hmm:

     

    Og du kan bede om kun at få indmad fra dyr, som jægeren selv ville spise resten af:5up:

    • Like 1
  5. Tjalfe han bruger det meste af døgnet og natten på at klø sig og bide i sine ben og poter som var det tyggeben, han ligger faktisk og gnaver i dem. Jeg vågner 100 gange om natten ved det, det har været helt galt i nat og i går. Han stopper kun når han leger eller er ude at gå. Ellers bruger han det meste af tiden på at bide sig selv.

     

    Han var til 12 ugers undersøgelse i torsdages og på det tidspunkt var det ikke så slemt, dog en del og nævnte det også, men dyrlægen kiggede blot pelsen igennem og sagde at det så fint ud.

     

     

    Min største skræk er at det er allergi eller noget med mider under huden eller et eller anden i den dur.

     

     

    Her i området er der store udbrud af skab, altså ræveskab. Miderne ligger så dybt under huden, at man ikke kan se nogen forandring, bortset fra, at hunden bider sig ekstremt meget. Det bliver værre og værre, og hunden begynder at bide hul for at komme ind til det der klør. Miderne spreder sig til nye områder. Hunden begynder at bide sig nye steder...

     

    Hvis dette passer, så skal I retur til dyrlægen og få taget et skrab eller en blodprøve for at få påvist miderne. Derefter behandles der med Advocate eller lign. og miderne dør.

  6. Det kan jo være, at Aslan mener, at oksestruber lige skal "modne" lidt, inden han gider dem. Hvis den ligger i haven, så prøv at lade den ligge og se, om den falder i hans smag på et senere tidspunkt.

     

    Mht. pris på barf: Umiddelbart siger man, at råfodring er lidt dyrere end tørfoder, hvis man køber hos barfbutikkerne. Jo mere man kan finde andre steder - slagtere osv. - desto billigere bliver det. Så alt efter, hvor meget tid og energi man kan lægge i at finde billigt råt, jamen så kan man fodre en del billigere end med tørfoder. Man skal bare huske, at det stadig skal være varieret, så man kan ikke bare fodre (gratis) okseben eller billige kyllingeskrog.

  7.  

    Hvordan er jeres erfarring med at hunde optager rent fedt? Altså fra dyr, ikke behandlet fedt?

     

    Og hvorfor er det at nogen siger man ikke må give lammekd og oksefedt, at det skal være lam og lam?

     

    Jeg prøver så vidt muligt at give "et dyr" i hvert måltid, dvs. lammefedt til lammekød, oksekød og okseben sammen.

     

    Og det eneste fedt jeg har tilsat, har været lammefedt. Det skulle være nemmest at optage for hunden.

  8. Mht. proteinforgiftning: Når man råfodrer, er størstedelen af maden altså væske. Så der findes faktisk nogle tørfodertyper med højere proteinindhold end i det rå:slem:

     

    Samtidig gør det høje væskeindhold, at hunden har mindre tendens til at få urinvejsinfektioner mv. Simpelthen fordi systemet bliver skyllet naturligt igennem:5up:

     

    Hvis man vil regne på, hvor meget det vil koste at råfodre ens hund, er en god pejlestang at vurdere, hvor meget hunden spiser i forhold til tørfodermængden på posen. Hvis hunden ligger i den lave ende, skal den også have mindre råt end gennemsnittet. Hvis hunden spiser mere, skal den have mere råt end andre hunde.

     

    Jeg mener, at RigtigHundemad har en udregningstabel liggende på hjemmesiden, som man kan lege lidt med. Men husk, at man kan gøre det billigere, hvis man har plads til mere ad gangen.

  9.  

     

    Det nyeste er at han tørrer mule....... stinkende kallun mule i MIN SOFA! :evil:

     

    Arj, det lyder altså godt - håber, han bliver glad for sin nye mad:klap:

     

    Og ja, tørre mule er en ting du lige så godt kan vænne dig til. Hav et håndklæde parat og lav en rutine, hvor DU tørrer det af, så han ikke selv finder yndlingssteder.

     

    Vi har mistet diverse haveplanter på den bekostning:???:

  10. Det er meget sjældent, at Ricki prutter. Hvis han har fået lov at feste med fx. en svineskank - han takker:slem: - kan der komme et par prutter et par timer efter. Men eller slet ikke. Og han har jo også fået mad 3 gange om ugen igennem lang tid.

     

    Efter Sandi er kommet til, er vanerne ændret. Hun spiser hver dag, og Ricki rydder op:???: Så hans egne måltider er sat godt og grundigt ned i vægt. Og stadig ingen prutter - hverken fra den store eller den lille.

     

    Ånden: intet forkert her. Altså hvis Sandi har snasket i et eller andet fx. tang, jamen så lugter hun af det. Ellers ikke noget...

     

    Sorry:oops:

  11. Sandi får kallun hver 3. dag. Hun er 20 uger gammel. Ricki på 6 år får kallun et par gange i løbet af 3 uger.

     

    Indmad: lever mindst en gang om ugen, hjerte lidt oftere. Resten af indmad-slags bruger jeg ikke:genert:

  12. Nu skal man lige tænke på at en fryser er isoleret - det vil sige at den også holder på varmen, når den ikke er tændt :-D

    Jeg tror det bliver for varmt for foderet :vedikke:

     

    Min bror har en grå jaco (papegøje) og fik i sin tid anbefalet at foderet skulle opbevares i en tændt fryser, da det vil slå evt. lagermiderne ihjel, men der er jo også meget korn i papegøje foder :blink: ( og vi undgår jo helst for meget korn i vores hundefoder :mrgreen:)

    Men kan ikke forestille mig at det vil skade tørfoder overhoved :hmm:

     

    Og så skal vi jo også lige huske, at det er ikke lagermiderne selv, men til gengæld deres afføring, som giver allergi:-D

     

    Lagermiderne, som er hvor kornet bliver opbevaret inden produktion af foder, er så vidt jeg ved slået ihjel i fremstillilngen af tørfoderet:genert:

  13. Jeg håber ikke, at dette indsalg bliver modtaget negativt. Men jeg kunne ikke nære mig...

     

    Ricki bliver fodret med næsten udelukkende kød og ben (og fedt, naturligvis). Han gider ikke at spise grønt, og kulhydrater finder han på gåturene i små mængder - brød ment til fugle og en bid pizza fra tid til anden. Det er måske 1% af hans mad.

     

    Derudover er han en kastreret hanhund, som får under 1% af sin kropsvægt om dagen for ikke at ligne en bold.

     

    Alt sammen ting, som kunne gøre, at han ikke bliver dækket korrekt af vitaminer osv.

     

    Men for ca. 3 måneder siden fik han taget blodprøve, som viste, at han er dækket perfekt. Der var ingen parametre, som viste problemer. Hans madplan blev samtidig gennemgået, og det eneste, jeg kunne gøre bedre, var at fodre lidt mere med kallun.

     

    Så selvom man råfodrer og ikke bruger kulhydrater og ikke gennemgår indholdet slavisk, kan man faktisk have en hund, som iflg. prøverne er til ug. Det er dejligt at vide:-D

  14. Jeg synes altså stadig, det lyder som en svampeinfektion...

     

    Vi har været noget lignende igennem for et stykke tid siden. Og efter biopsien fik vi noget at vaske ham i, som tog kløen og rødmen og bideriet i løbet af 12 timer.

  15. Alfred er 4 1/2 mdr, og har afføring 1-2 gange dagligt. Han bliver fodret på barf samt grønsager nogle gange om ugen. De dage han får grønsager kommer der altid 2 gange afføring. Simpelthen fordi han ikke vil have dem helt udkogte, så optagelsen er ikke helt så stor.

    Han havde en del mere afføring inden vi begynde med barf. Nu får han fast 1 kg kød, og så skifter vi mellem et lille ben/ 250gram indmad/ 200gram grønsager dagligt. Og så bruger vi ofte grønsager eller frugt som godbidder i træningen :)

     

    Er det sådan at jeg skal være bekymret ? Han er jo også hvalp :vedikke:

     

    Han får jo faktisk "kun" 1200 gram dagligt- hvor han burde have 1700-1800, hvis vi skulle overholde de 10% som han skal have til han er 6 mdr. Men så bliver han ganske enkelt for fed :lol: Så måske han bare har en god optagelse/fordøjelse af maden ?

     

    Nej, du behøver ikke at bekymre dig om det. Det er meget naturligt, at en hvalp på barf optager en større del af sin mad i forhold til, hvis den var på tørkost. Og derfor er "restproduktet" også lille.

     

    Og det er godt, at du er opmærksom på ikke at give ham for meget mad. De 10% er et gennemsnit til alle hvalpe, og jo større hund man har desto mindre prodentdel skal man servere. Så det er meget naturligt, at han ikke skal have mere.

  16. Vi har en lokal slagter, som er glad for at kunne komme af med okseben og -afskær. Det får vi gratis.

     

    Mypets i Vemmelev giver 20%, hvis du køber for minimum ææhh 2.000 kr, tror jeg det er. Så alt efter hvor I bor i Næstved, kunne det også være en mulighed.

  17. De gange, jeg har brugt DBC's Easybarf, har jeg ikke haft de store problemer. En gang var der tynd mave, men det kan jo også skyldes andre ting. På sommerferietur til Frankrig i år vil der være en spand Easybarf.

     

    Om det er bedre at bruge "feriebarf" til dage uden adgang til frisk kød, eller om man lige så nemt kan bruge tørkost, tror jeg er forskellig fra hund til hund. Nogle kan klare tørkosten uden problemer, andre kan ikke.

  18. Vil høre om nogen af jer har handlet hos Barfcenter Fyn i Ringe - hvis ja, om kvaliteten af produkterne er god?

     

    Der er nogle af deres produkter, som jeg godt kunne tænke mig at prøve, men gider køre efter det, hvis kvaliteten er dårlig!

     

    Jeg synes, Original Barf er god kvalitet. Ricki er ikke meget for løstfrossent, men han kan spise de fleste varianter - selv hest, hvis det ligger længe nok.

     

    Jeg har ikke handlet i Ringe, men kender produkterne fra andre forhandlere.

  19. Sådan var det nu heller ikke ment -i så fald havde jeg slet ikke nævnt den:blink:

     

    At jeg nævner den lidt for sig selv, skyldes dels at den ikke er med i retrieverklubben (og det skal ikke opfattes som noget negativt om den), dels at dens funktion er en lidt anden end de øvrige retrieveres -hvorfor dens markprøver jo iøvrigt osse adskiller sig noget fra de øvrige retieveres

     

    Det passer jo også fint med, at jeg ikke kan genkende tollerens temperament og væremåde i mange af de fordomme, folk har om retrievere.

     

    Ricki er "på", vogtende, opmærksom, vurderende, har børnemodvilje og absolut svær at blive ven med.

     

    Til gengæld er han også lalleglad, madglad, elsker vand, og når man først er hans ven er man den bedste i verden.

     

    Så lidt retriever-egenskaber er der da tilbage i den lille temperamentsbombe...

     

    Og så vidt jeg husker er grunden til, at tolleren ikke er med i retrieverklubben, at man valgte at melde sig ud og danne sin egen forening. Grunden kan jeg ikke lige komme i tanke om...

  20. Ok. Jamen så for at opklare det, så er der 5 (6) retrievere: curlycoated, cheasapeak bay, golden, labrador og flatcoated -og til sidst tolleren som dog ikke er med i retrieverklubben.

     

    :hmm:

     

    Nova Scotia Duck Tolling RETRIEVER...

     

    Jeg troede ikke, at dannelsen af vores egen Tollerklub udelukkede tolleren fra at være en retriever.

     

    Nå, man lærer noget nyt hver dag:blink:

  21. Jeg er altså nødt til at få det vist for at se, hvordan det gøres.. Har prøvet at putte leverpostej i, og det ligger bare sårn i midten og tog hende 2 minutter:???:

     

    Så måske vi skulle lave en leo næste gang vi ses:lol::lol:

     

    Jeps, så fylder vi forskellige slags guf i, fx. leverpostej og kartofler. Så tager det længere tid, fordi leverpostejen sætter sig på kartoflen, og den er ikke ligeså nem at få ud:blink:

  22. Ricki gider ikke kong'en - der er ikke nogen udfordring i.

     

    Men leo til gengæld har han 3 stk. af, som han er rigtig glad for.

     

    De bliver fyldt med fx. leverpostej, vådkost, diverse rester fra spisebordet; kødklumper, grøntsager, kogte kartofler osv. Leo'erne kan sættes sammen for at gøre det sværere for ham at tømme dem.

     

    Så hvis man har en hund, der godt kan lide at bruge hovedet, kan jeg kun anbefale leo'en:5up:

  23. Det er ikke godt for hunde at få kolde ting ned i maven. Normalt vil de få dårlig mave, og man bør med frosne ting give det med omtanke. Dvs et gnaveben med med lidt kød på er ok (jeg ville nok lige lade det tø en smule) og marvben samt kong skulle også være i orden. Da hunden ikke får frosne stumper ned i maven, men slikker på det. DOG ville jeg aldrig anbefale at man gav dem store stykker kød frossent el. lign..

     

    Ricki har aldrig haft problemer med frossen mad. Især om sommeren, når han har det varmt, elsker han at få et frossent ben at hygge sig med - og her forstås kødfyldt ben, hvor han spiser det hele.

     

    Mange gange når hans mad ikke at tø op, til han skal fodres.

     

    Jeg mener, der sidste sommer var en god snak herinde om forskellige slags is til hundene. Når jeg prøvede at give Ricki en is efter disse dessiner, fik han hurtigt ædt hele portionen - også her uden at få problemer.

×
×
  • Tilføj...