Hop til indhold

biine

Members
  • Antal indlæg

    287
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Indlæg skrevet af biine

  1. efter en lang periode hvor jeg kun har fået læst hunden og dch bladet , hvad er der så kommet af nye bøger der er interessante ?

    Mine favorit område er er adfærd , og sjove tricks/lege man kan lave med hunden, og pelspleje

    hvad kan i andre anbefale og hvorfor  

  2. Jeg har hunden på bordet  ( lille shih tzu)  jeg foretrækker håndholdt , bloweren i den ene hånd og børsten i den anden så kører det super :-) 

    Men har også en hund der elsker at blive blæst og børstet igennem så hun står helt stille, drejer sig aller højst en lille smule hvis hun synes der er en bestemt plet der lige skal blæses lidt ekstra på.

    Har dog sat en kæde i loftet til lige at hænge mundstykke og slange i hvis jeg har brug for begge hænder til lige at løfte pelsen for at få børstet igennem. Det er er min bedste ide/påfund er dog at jeg har lavet en forlængerledning jeg kan slukke ved at træde på den så jeg ikke skal have fat i maskinen hver gang jeg skal tænde og slukke, synes det sparrer mig for rigtigt meget støvsugning at jeg ikke skal vende mig med en tændt blower for at slukke på maskinen

  3. Hvordan hilser naboen på hende ?

     

    De små hunde bliver oftes utrygge ved at folk bukker sig nedtil/ned over hvalpen. Nå hun knurre vil jeg respektere at hendes grænse bliver overskredet og give hende plads , hav god afstand (hvor hun stadig er nysgerrig) lad naboen sætte sig helt ned på gulvet til hende og kaste godbidder hen til hende og ellers ignorere. lad hende styre hvornår hun er klar til at hilse på naboen, når hun kommer helt hen så lad hende undersøge naboen (han skal bare sidde helt stille) ikke noget med at række ud efter hende , evt tilbyde et par godbidder, når hun er tryg der kan han stille nusse hende på brystet , endelig kke hånden over hovedet på hende

  4. jeg håber at alle hundeejere bliver mere bevidste og får deres hunde vaccineret efter anbefalingerne fra den internationale dyrlæge forening.

    og hvis man skal tro rynkeby's hp, så vaccinerer de i hvert fald ikke efter de anbefalinger, sidste hvalpevaccine 12 uger og så først 3 år efter!! jeg håber det er fordi de ikke har fået opdateret siden.

    anbefalingerne er: (8), 12 og 16 uger, og en booster 6 eller 12 månder efter, her efter hver 3. år. 8 uger behøves ikke hvis ellers hvalpen bliver isoleret fra andre

    http://www.wsava.org/sites/default/files/WSAVA%20Vaccination%20Guidelines%202015%20Full%20Version.pdf

     

    Min er vaccineret som 8 og 12 ugers , har efter dyrlægens anbefalinger ikke fået som 16 ugers, da hun havde fået 2 så igen med et års mellemrum (dog kun de vacciner der ikke holder længere). Gider ikke vaccinere udnødigt, men kunne heller ikke drømme om at holde en 8 ugers hvalp isoleret fra andre ind til den er 16 uger gammel.

    Vi startede på hvalpehold/motivation ugen efter hun var flyttet herhjem

  5. Lige her er et af de tilfælde hvor jeg rent faktisk er glad for at jeg kun må have en hund i lejligheden :-) hvalpene er skønne men en voksen whippet er ikke lige mig selv om jeg da heldigvis kun har mødt herlige hunde der gerne har ville gramses på :-)

     

    Har du fundet nye familier til dem alle ?

  6. 10 kg tvivler jeg på den rammer , men igen kommer det an på om det er de rigtige racer i har fået oplyst der er i forældre hundene shih tzu skal efter racestandarten veje mellem 4,5 og 8 kg.

    Min kuldet min shih tzu er fra vejede alle 6 mellem 1.1 og 1.4 ved 8uger og vejer idag (4½ år gamle) mellem 5,9 og 8,3 kg

    Min som var størst fra fødsel og frem til ca ½ år er idag den mindste

     

    Men jeres hvalp kan sagtenes blive større end forældrene et er hvordan de ser ud, noget andet er hvad der lige slår igennem når generne bliver blandet , men 10 kg tror jeg ikke den rammer

     

    Men må vi ikke se billeder ?

    det er altid velset herinde :-)

  7. okay så er vi nordjyder bare forkælet. vi giver 660 kr pr halve år inklusiv vildt.

    hvad mener du med at det er med forsikring? er det den lovpligtige ansvar?

     

    Den lovpligtige ansvarsforsikring skal alle have, Men den udvidede ansvarsforsikring (som de flere andre steder forlanger ) har DCH tegnet for alle medlemmer den så den skal man ikke have. En del forsikringselskaber giver derud over noget rabat (på den lovpligtige ansvarsforsikring )når man træner i DCH

  8. Min er valgt med hjertet og absolut ikke med hovedet. Faldt fuldstændigt dor den bette Shih tzu hvalp jeg fulgte fra den var 12 timer gammel, ( har hjulet med pasning/pleje socialisering hos opdrætter) og hun gik bare totalt i hjertet på mig , dengang havde jeg hjemme en gammel dejlig golden, og med tilladelse til det lille myr også så skulle hun selvfølgelig flytte ind hos mig. Desværre fik jeg ikke forhandlet tilladelserne hjem på den rigtige måde så begge hunde blev registeret som tilladt med chip nummer. Desværre betød det også at da den gamle blev aflivet for nogle år tilbage skulle jeg søge om ny tilladelse til hund nummer to, hvilket jeg desvære ikke fik pga træls underbo.

    nu står jeg så og mangler en hund der kan og VIL træne for det gider lillefisen ikke jo 5-10 min af gangen og mig som rigtigt gerne vil mere , jeg ville gerne have været på konkurrence banerne men når hunden ikke har interessen så er det godt nok op af bakke.

    Så på det punkt passer hun bare ikke til mig , men jeg elsker hendes kærlige væsen og hendes konstante krav om kæl og nus. også fandt jeg jo ud af at jeg faktisk rigtigt godt kan lide pelspleje.

    Nu hvor jeg har tilpasset mig til hende ( knap så lange gåture, mindre aktivering og

    meget korte træningspas hjemme) så passer hun selvfølgelig ind her og jeg kunne da heller ikke drømme om at bytte hende ud , meeen racen får jeg nok ikke igen nå hun engang ikke kan mere, eller i hvertfald ikke før den dag jeg bliver gammel og skal bruge en nussehund. så når jeg engang i løbet af de næste par år flytter så skal det være til et sted hvor jeg som minimum må have 2 hunde , for jeg vil have en træningsmakker igen

  9. Wow, skønt med en masse forskellige bud på en god, lille, hund :klap:Jeg er blevet lidt lun på Shih Tzu'en og den tibetanske spaniel, hvilke er nogle racer jeg aldrig før har læst om, så mange tak for hjælpen. :)

    jeg kan også godt læse mig frem til, at jeg må tage længere fri end de 10 dage. Jeg vil rigtig gerne at min lille hvalp er tryg, inden jeg begynder at skulle arbejde igen.

     

    Shih tzuén er en skøn lille hund, den kan absolut anbefales, den er kvik lærenem og meget social med sit menneske, den tror dog at hele verden drejer sig om den :-) alle er simpelthen til for at klø den på maven når den selv vil. De fleste af dem er meget stille og siger ikke meget , selv sagde min ikke et kvæk der mindede om gøen indtil 2års alderen hvor vi desværre fik en gø hund i opgangen, men det har været rimeligt let at træne væk igen. hun siger dog lige vov når der er nogen ved døren hvilket bestemt også er ok men ellers hører jeg hende ikke .

    Alene hjemme har været let at lære da hun først havde fundet ud af at hendes verden ikke gik under fordi jeg lukkede døren til badeværelset, men det er en lille velcro hund der allerhelst er hvor du er.

    Motion er de bestemt ikke krævende, men de elsker at komme med. Min er gerne med på gåture på 10-12 km et par gange i ugen. så laver vi lidt sjove øvelser hjemme, søger fodder i haven og andre sjove steder.

    Pelspleje er der dog en del af , og pelsen kan være et helved når de skifter fra hvalpepels til voksenpels, vi børster i hvertfald hver 3. dag når hun er langhåret, dagligt gåes der dog igennem med en kam for lige at sikre at der ikke er kommet filter og/eller utøj.

    Men det er selvfølgelig en mulighed at klippe hunden, hvilket jeg jævnligt gør :-)

    Skulle du bo i nærheden af 6100 Haderslev skal du være mere end velkommen til at komme og hilse på min lille kortklippede bandit og hendes far med noget længere pels dog ikke fuld udstillingspels :-)

  10. Og havde jeg kun Bella, var hegn slet ikke nødvendigt. Dog forstår jeg PMJ's indlæg som, at andre hunde gerne må komme ind i folks haver, for ellers er der ikke hegnet godt nok:???: Og så tænker jeg at vi bare lever i to helt forskellige verdener, for i min verden kan det aldrig blive min opgave at holde andre ude, men kun at holde egne inde.

     

    Det var netop det samme jeg tænkte, synes det er træls at man skal tage hensyn til andres ligegladhed :-( jeg gider ikke have andres dyr i min have om det er hund eller kat de skal bare blive væk og nej fortnox er ikke hverken muligt eller ønskeligt

  11. Der er noget jeg ikke rigtigt forstår.

    Er jeres haver indhegnede, så jeres hunde ikke kan kommer ud? Hvis det er tilfældet, så kan den pågældende hund jo heller ikke komme ind.

    Hvis den fremmede hund ikke kommer ind i jeres have, så tror jeg ikke at der er grundlag for en politianmeldelse.

     

     

    Hvis jeg skal hegne min have for at min hund bliver hjemme så kan jeg sagtens nøjes med hegn i 10-15 cm højde (bedafgrænsning) det ville min hund respektere og blive inde på den anden side. men holde andres hunde ude ville det ikke Jeg har dog et 60 cm hegn fordi det lige var det jeg kunne finde den dag for 4 år siden hvor jeg pludselig synes det kunne være dejligt hun bare kunne løbe vildt i haven mens vi sad ude og grillede, værre ser det dog ud for kæresten , han har hegn på 180 og det holder fint hans rigdeback inde, men holde andre ude kan det ikke , da hans have ligger klods op af en skråning ( står hunden på toppen ville den kun skulle forcere et hegn på 20 cm) og desværre må hegnet ikke placeres på toppen :-( det har ind i mellem betydet at vi har haft fremmede hunde i haven. Den ene gang (første) var det heldigvis en venlig hund der bare ville lege, men siden har hundene ikke fået lov vil at alene derude.

    Så hegn for at holde egne hunde inde er ikke = at andre hunde ikke kan komme ind

  12. Der er en længere nede på siden der tilbyder gratis træning.

     

    Men jeg vil sige som de andre de 500-750 kr for hvalpetræning er givet godt ud, hos os ( Dch Haderslev) koster hvalpetæning 750 kr for 10 gange , vil man så forsætte bagefter betaler man kun 400 oveni så kan man træne resten af året, så total prisen er 1150 kr for et års træning, det er under 100 kr i måneden det burde der være råd til

  13. Vi anbefaler hvalpene at de få lidt at spise inden træningen (vi træner fra 9-10 pt) simpelthen fordi at de meget sultne hvalpe virker til at have svært ved at koncentere sig om andet end maden/godbidderne.

    Det er min oplevelse at hvalpe der ikke er skrub sultne arbejder bedre, har mere overskud, er mere koncentrere, og kan samtidig slappe bedre af , de kan fokusere på andet end godbiddene.

     

    Min egen hund bliver en værre gnavpot hvis hun ikke har fået bare lidt at spise inden træningen og hendes mentale overskud/overblik forsvinder. hun får større kropszone, andre hunde er bare en pest og skal holde meget stører afstand, indlæring af nye ting er meget svære, og andre belønnings former kan ikke bruges, samt at kan hun komme til det så hapser hun godbidderne ud af fingrene eller lommerne.

    Har hun fået mad inden så slapper hun tydeligt mere af , lærer hurtigere, er mere afslappet omkring andre hunde og siger pænt fra i stedet for at hakke dem i tuden, hun holder fokus, tager godbidder forsigtigt, og den bedste belønning kun kan få er en sejrs runde på banen, det er så dobbelt op på glæden hvis hun får lov til at drøne over springet eller balancebommen.

     

     

    Så herfra vil jeg altid anbefale at hunden i hvert fald få lidt at spise inden træning , om det er en hel, en halv eller en kvart portion kommer helt an på hvor lang tid der er fra fodring til træning + selvfølgelig den enkelte hund

  14. Jeg havde en slat Essentials Mobility, som jeg har blandet pulveret op med, og det står i en bøtte i køleskabet. Det ryger fint ned sammen med vådfoderet. Lige nu får de det begge to, og så må jeg se om de skal fortsætte. Jeg kan forstå at der først er fuld effekt efter en måned, så jeg må vist afsted efter et par poser mere.

     

    Jeg købte det i øvrigt i Rema, som har det på tilbud i denne uge:-)

     

    Dengang købte jeg det i Tiger :-) kæmpe pose for 10 kr ved dog ikke om de har det mere . Ellers plejer netto jævnligt at have det på tilbud

  15. Mine gamle golden havde fin effekt af hybenpulveret, der var tydelig mærkbare ændringer i forhold til hendes gamle gigt stive led.

    Hun har så altid ædt det med største velbehag så jeg har bare drysset det ud over hendes foder ( men ok hun var alt ædene) ind imellem rørt op i lidt tykmælk bare for at give hende lidt ekstra godt oven på hendes tørfodder

  16. Jeg er desværre blevet bidt en del gange som ung :-( 5 gange af den samme dumme køter , den rente altid frit rundt i gårdspladsen, og som avisbud den gang der var der ikke noget at gøre avisen skulle leveres helt inde ved døren, det var næsten sikkert som amen i kirken at når jeg var der så sad den i arm eller ben. af samme grund har jeg i mange år været panisk angst for Dalmatinere, heldigvis har et par super søde af dem på træningspladsen gjort underværker.

    Men jeg er ikke i tvivl møder jeg en dalmatiner på gaden jeg ikke kender reagere jeg meget hurtigt er meget mere på vagt, den skal ikke lave mange krumspring.Så er jeg væk.

    Dem vi har i nærheden /området hvor jeg bor kender jeg alle og kan sagtens slappe af og passere uden frygt. Meen ukendt og over bettehvalp stadiet såå puhh. Prøver dog og heldigvis for mig er det ikke den race der er flest af i nærheden

  17. Man kunne vende debatten om og spørge: Hvad karakteriserer den perfekte selskabshund?

     

    Så bliver man jo samtidig også nødt til at dele det op i hvilken "familie" den skal være selskabs - eller familiehund i, men vi tager en typisk familie (hvis det findes i DK stadig :-)) med far, mor og 2 børn, bolig og bil vil der nok være en del krav, som mange ville ønske:

     

    Den skal være sød og samarbejdende

    Den skal være sund og rask

    Den skal kunne tilpasse sig situationen, være aktiv når det ønsket, men også fungere ok, når der ikke er så meget aktivitet

    Den skal være stabil mentalt

    Den skal være tolerant og fleksibel i hverdagen

    osv.

    osv.

    osv.

     

    er det sådan at selskabshundene generelt opfylder disse krav bedre end så mange andre?

     

    Her hedder beskrivelsen af en selskabshund lille praktisk god

    en lille hund der er nem at have med overalt.

    behøver ikke det vilde plads eller meget motion, men som gerne vil gå med hele turen når familien er i skoven om søndagen,

    den skal være nem for alle i familien at omgåes (og lære småting/sjove tricks ) ikke kun hundeføreren.

    Så skal de helst ikke kræve mere end 3 x 10 min gåtur og lidt kærlig nussen (pelspleje er dog tilladt).

    De skal være ultra venlige overfor alt og alle (både hund og mennesker) hvis de ikke elsker alt og alle duer det ikke

    De må ikke kræve opdragelse ud over alene hjemme og renligheds træning (ingen grund til at lære dem at gå pænt eller ikke tigge ,det er jo bare nuttet når de er så små)

    og vigtigst af alt så skal de helst klæbe til familien som om de var sat fast med velcro

     

    advarsel ironi kan være anvendt.. og dog for det er faktisk sådan en del af beskrivelserne var dengang vi ventede hvalpe (shih tzu)

  18. Jeg tøffer lidt rundt inde på DKKs hjemmeside, mange tak :D Og jeg vil da prøve at holde øje med udstillinger og konkurrencer i mit nærområde. Nu er jeg sådan HELT blank mht. resultater og diverse prøver og konkurrencer - er der noget, jeg skal være særligt opmærksom på?

     

     

     

    Ååårhh, det lyder virkelig virkelig herligt :mrgreen: fik den vildeste lyst til at hoppe dit hold og opleve det. Det lyder meget grundigt og med mange forskellige emner! Hvor mange hunde er der på et hold? Meget forskelligt, formoder jeg, men sådan cirka gennemsnitligt?

     

    Vi har maks 12 hvalpe til 2 trænere gennemsnittet ligger dog på 9 stk.

    Vi starter så Fælles udendørs og deler så hvalpe+ fører imellem os , hvor vi så har hver vores øvelser med det hold vi har , undervejs så bytter vi så begge trænere når at snakke med alle undervejs, giver fordelene at vi både kan lave øvelser hvor der kræves flere (feks gå pænt imellem hinanden) men også kan lave lidt mere individuelt med dem i små hold alt efter hvilket niveau de er på (vi har løbende indskrivning , så hver 14 dag kan der starte nye så de ikke skal vente alt for længe på at komme igang når de får hvalpen hjem)

×
×
  • Tilføj...