Hop til indhold

kennel-lowchen

Members
  • Antal indlæg

    7.680
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Indlæg skrevet af kennel-lowchen

  1. Hej

     

    Jeg er nyoprettet her på siden, men har dog luret med et stykke tid.

    Jeg har en løwchen hanhund på lidt over 2 år.

    Han har altid været ret bange (virkede ikke sådan da vi besøgte ham). Og med tiden er han blevet mere agresiv.

    Nu er det så slemt at han springer på os f.ex om natten eller når vi går rundt herhjemme. Han gemmer sig under sofaen og knurrer. Han kan heller ikke lide fremmed gæster, heller ikke folk vi møder på gåturene.

    Vi har haft hjælp fra dyrlægen og en adfærdskonsulent. Begge mener det er dårligt temperment. AK har anbefalet s at gå steder hvor vi ikke møder så mange. Og innorere ham når han knurrer derhjemme.

    Vi har haft kontakt med opdrætter som siger vi har gjort noget forkert i opdragelsen. Og ellers ikke er til at tale med.

    Nu har jeg imidertid haft kontakt med 2 andre der har købt hund samme sted. Og de har samme problemer.

    Kan en hund der er flyttet hjemmefra som 8 ugers hvalp godt være blevet agresiv fra kenlens side? eller er det os der gør noget forkert?

     

    Dengang vi købte ham havde vi kig på en anden kennel men det de 2 kenler gjorde for at socialisere var nærmest ens. Den ene kennel var imidertid 3000 kr dyrere. Men dem jeg har snakket med som har hunde derfra kender slet ikke problemet med agresivhed hos deres. Nu kan man godt ærge sig over man ikke købte der.

     

    Mit spørgsmål er nok mest om I også har problemer med jere løwchen er agresiv? og hvad gør I?

     

    Hilsen Mie

    Nej mine er ikke aggressive...eller det passer faktisk ikke. Jeg har haft en der var! ikke eget avl. Udfra det du skriver kunne jeg godt frygte at det er fra samme sted.

     

    En hund kan sagtens være ud af dårlig temperament, og dermed simpelthen have arvet at være nervøs eller tilmed aggressiv.

     

    Jeg har selv en lille Løwchen på 6 måneder, så det er svært for mig at sige noget udfra hende, da hun jo stadig er en hvalp. MEN: INGEN Løwchen bør være aggressiv eller nervøs. Det er en selskabshund og de skal ELSKE at være sammen med mennesker og andre hunde. En god opdrætter sørger for kun at benytte hunde med et godt temperament i deres avl!

     

    Man kan sagtens have en hund ud af gode forældre, og hvalpen ikke bliver socialiseret ordentlig, og f.eks. bliver nervøs og utryg ved nye ting. Det kan også ske at hunden f.eks. oplever at blive overfaldet eller den slags.

     

    Jeg har et par spørgsmål:

     

    Hvor længe har I haft ham?

    Har han fået tjekket knæ? Løwchen KAN nogen gange have problemer med knæene (Patella et eller andet hedder det).

     

    Hvis I er flere der oplever det samme problem, ville jeg afgjort også have mistanke om at det er forældre hundene den er gal med, er jeres hunde genetisk i familie? Hvis hunden flytter fra opdrætter som 8 ugers, kan man nå at redde op på rigtig mange ting selv, så jeg vil mene at det er usandsynligt at det er opdrætterens mangel på socialisering der kan have været grunden til denne opførsel.

    Din Löwchen og med den alder den har, så burde hun bestemt ikke skifte adfærd. Hvis hun gør ville jeg med det samme tænke smerter.

    Hvis n hund blvier overfaldet og derefter skifter adfærd vil det være muligt at træne den op igen.

    EN 8 ugers hvalp kan godt være skadet.. Det er utroligt hvor meget der kommer fra arv. Helt OT så havde vi 2 tæver der fødte samtidig. Den ene er tysker og stresser nemt. Den anden tjekke og helt cool. Vi byttede om på en hvalp og sørgede for at mødrene ikke havde adgang til hinandens hvalpe. Tjekken (som nu lå hos tyskeren) har helt klart tjekke temperament. Kan ikke rystes over noget. Tyskeren som voksede op som tjekke havde stadig tysker temperament. Så arv er en kæmpe faktor!

     

    Det lyder underligt... Så vidt jeg ved er der så få Lowchens i DK, at de fleste af dem også er i familie et eller andet sted... Så det ville bare virke meget mystisk at en opdrætter lavede aggressive hunde, og de andre ikke....

     

    Min umiddelbare tanke er nu altså også at det må være noget i socialiseringen der er gået galt.....

     

    hvordan har i socialiseret ham?

    Det er rigtigt at de er i familie et eller andet sted, men det kan være langt ude.. Det kræver ikke ret mange generationer at ødelægge en linje..

     

    Undskyld men er din hund stambogsført? I DKK? 3000 kroner er en stor forskel, hvis begge opdrættere er i DKK.

     

    Hvorfor købte I først jeres da han var 16 uger? Havde han været ude i et andet hjem forinden?

     

    Et SÅ markant skift i mentalitet kræver seriøse fejl.. Jeg tænker på, om han måske er kommet for tidligt hjemmefra...

    Jeg ved, at mange opdrættere af de små racer beholder deres hvalpe til de er 10 uger. Måske er hvalpene mere sårbare end større hunde i den periode?

     

    --Jeg har nemlig selv haft en blandingsschæfer, der kom fra sin mor da han var 7 uger. Og han udviklede netop mistro til, og aggression overfor, næsten alle mennesker...

    Jeg tager mindst 3000 kr mere for mine hvalpe end de andre, så jo mon ikke den er i DKK?

     

    Selvfølgelig kan det da være dårlig avl! Der er altså angste hunde også af den race;) hvordan var hvalpens mor?
    Der er rigtig mange angste Löwchen... Det har været et af de største problemer overhovedet i racen worldwide..Dårligt temperament og nervøsitet! Fordi en kennel i mange mange år sad på det meste af Löwchenopdrættet og spyttede hvalpe ud. Holder man sig fra den linje så har man noget der er ret godt at arbejde med. Og så er det ekstremt vigtigt at opdrætter sørger for socialisering. Især af de hvalpe som ikke er solgt ved 8 ugers alderen (eller hvornår de nu rejser)

     

    Ofte er det jo dårlig avl når det handler om at hunden altid har været nervøs, men hvis hunden går fra at være en nervøs hund til at være aggressiv, kan det altså også blot være at hunden har været udsat for noget der trigger dette... F.eks. et overfald eller lignende. Derfor er det ofte svært at placerer skylden for den slags opførsel. Fordi det bunder i nervøsiteten som måske er arvelig.
    JA men så kan du altså rette op på det.. Hvis grundtemperamentet er iorden så kan de alligevel klare ret meget. Men en nervøs hund lyder jo så hellere ikke som om grundtemperamentet var i orden

     

    ØJ! Tænk hvis vi overførte alle disse tanker til mennesker. Dårlig avl...

     

    Nå, Velkommen til missmie :-D

     

    Hvad ved du om din hunds socialisering fra han var 5 uger til I hentede ham?

    Kan du huske hvor gammel han var, da han begyndte at lette ben?

     

    16 uger gammel kan så lille en race nemlig allerede være i puberteten og dermed halvvoksen og det en hund oplevede eller mangler at opleve i sin hvalpetid, altså i dit tilfælde hos kennelen, bliver siddende. Så hvis han ikke er blevet stimuleret med passende miljøer og socialiseret godt fra kennelens side, kan dette være årsagen til hans adfærd.

     

    Der kan ændres på en aggressiv/utryg hunds følelser og dermed dens adfærd med passende træning om omsorg

    Det tror jeg godt man kan..altså overføre noget af det til mennesker... De dårlige ting i mit temperament kan jeg sq godt se hos ungerne :engel:

     

    Sansynligvis lettede den ben da den flyttede ind som 16 uger...Langt de fleste løver letter ben allerede når de flytter ved 10 ugers alderen.. Og ved 16 uger så gør de hvertfald.

  2. Man kan/skal ikke have godkendelse, når der kun er plads til 4 hunde eller derunder. Reglerne skiller ved 5 hunde.
    ahr..Der står nu i bekendtgørelsen "hvis der opstaldes mindre end 4 hunde"..Men da Kleo kun har 3 bokse skal der ikke søges.

     

    Men det kan være du tænker på erhversmæssig opdræt.. der må man max have 4 hunde (gælder alle også private og ejere af kun hanhunde)..Erhvervsmæssig opdræt er når man (som opdrætter) har 3 eller flere tæver og opdrætter 3 eller flere kuld om året..

  3. Umiddelbart lyder hun ikke drægtig, men jeg har jo ikke set tæven..

    Normale tegn er lyserøde forstørrede dievorter.. du burde også kunne mærke liv nu.

    At maven føles lidt rundere og mere fast, kan også være falsk drægtighed..

    Er hendes mælkekirtelvæv forstørret? altså er hun hævet under dievorterne?

     

    NU skriver du at du fodrer råt, så alle næringsbehov er dækket..Men er hun drægtig skal hun have mere kalk og fosfor. Ellers risikerer du at hun får kalkchok, hvis altså hun er drægtig

  4. Hvis den er parret den 1 august så er den 6½ uge henne nu..altså føder om 1½-2½ uge..Hun burde være synligt gravid nu..

    Abortsprøjte er nok for sent HVIS hun er drægtig. Den skal helst gives inden 25 dage efter parring for at være 100 % sikker.. Så sent her vil tæven uanset hvad skulle føde hvalpene. De bliver ikke absorberet.

     

    Jeg fatter bare ikke hvorfor du ikke fik givet hende en abortsprøjte allerede da det skete? Der er da dyrlæger nok i Danmark hvis man ikke vil bruge sin sædvanlige. Og hvis man er sikker på man ikke vil have hvalpe. Og jeg fatter heller ikke hvorfor dyrlægen siger at fordi de har hængt sammen så kort og hunden er ung så er der ikke sket noget? hunden er jo netop indrettet til at ville parre den korte tid hvor chancen for drægtighed er størst.. Og unge hunde blvier lieså nemt drægtige som alle andre. Den tid de hænger sammen har heller ingen betydning. Jeg har haft hunde der slet ikke har hængt sammen eller kun 2-3 min, de fik flere hvalpe end de 2 der hang sammen i 67 min.

    Hvis det var min tæve ville jeg allerede på mandag køre til dyrlægen og få taget et røntgenbillede, og udfra det vurdere hvad du skal/kan gøre

    • Like 1
  5. Mennesker kan få stivkrampe af bare en rift fra havearbejdet. Ved ikke hvordan det er med hunde og katte - om det er det samme.

    Min læge, som gav mig stivkrampe da jeg blev bidt af Lily (igen igen) fortalte at hans første patient fik alvorlig stivkrampe og overlevede med nød og næppe. Stivkrampen kom fra en lille rift fra en rose.

    Tetanibakterien har altid (før i tiden) skulle befinde sig i luftfrie omgivelser for at kunne producere den nervegift der giver symptomerne. Bakterien lever forøvrigt i jord og mundhulen og tarmkanalen.

    Mon ikke at tornen fra rosen er blevet siddende?

    Jeg er aldrig blevet stivkrampevaccineret.

  6. Min mor blev 90. Min moster lever endnu. Hun er næsten 93. Så vi kvinder bliver gamle i min familie.. ---

    Indtil jeg bliver 80 kan jeg godt klare -og have glæde af - en hund.

     

    ----Så jeg har lige 10-15 år endnumed hundehold..

    Jeg kunne selvfølgelig lave sådan en tråd i stedet for at grisse denneher til med mine spekulationer... :hmm:

     

    Men er det ikke generelt sådan, at alle anbefaler deres egne racer? Og jeg elsker alle racer på et eller andet plan. Jeg kan sikkert omvendes til alt.. (derfor er det også godt, at man ikke kan købe en hund med hjem fra en udstilling.. :lol:..)

    Og det er derfor jeg gør mig klogere LÆNGE inden det er aktuelt..

     

    Det, jeg har fundet med Silke, det vil jeg godt have noget af igen: hun skal være lærevillig som en retriever og robust nok til at kunne klare lange ture i skov og eng. Året rundt..

     

    Og helst ikke endnu en allergihund...........:oops:..

    Jo man er nok tilbøjelig til at anbefale sin egen race..Det er jo fordi man elsker den højt... men hvis du præciserer "jeg gider ikke pels", "jeg vil ikke have en alt for aktiv hund", så anbefaler jeg ikke en løve... Hvis du derimod sagde du ikke vil have en hund der er egetkønsaggresiv, men godt pelsen, så ville jeg sige en løve men absolut ikke en tibetansk terrier...

     

    I marts er der en udstilling i Malmø..tag over til den også..der er mange svenskere der ikke kommer til DK men nok udstiller i SE

  7. Nej... jeg er hjerneskadet og kan ikke liiige flyve op eller ned... :lol: Det kan jeg simpelthen ikke finde ud af..

     

    Det er vigtigt for mig at kende opdrætter og hvalp inden jeg får den hjem. Jeg vil selv besøge hvalp og opdrætter nogle gange. Det er vigtigt, at den tidlige start er foregået på en måde jeg kan acceptere. Og det er vigtigt at hvalpen er sund. Både mentalt og fysisk.

     

    ---Så må racen komme i anden række. Jeg har også lige googlet en kooikerhondje... Den er også mindre end en golden, og med noget af det samme sind..

     

    Jeg er 65 i dag, så lige nu vil jeg nok kunne klare en golden igen.. Men om få år kan det være for stor en mundfuld.

     

    Jeg prøver at lave en (kort) liste over de racer, der kan komme på tale. Og med den i lommen går jeg så på hundekik i Ballerup d. 21.

    Kataloget fra udstillingen er jo lidt af en drøm at have i hus, hvis man pludselig har brug for at finde en opdrætter. :(

    Har du lavet en tråd "hvilken race kunne passe til mig" agtig?

    Og så kom begge dage... det er jo kun halvdelen af grupperne der komme lørdag... Måske findes din nye hund i en af de grupper der kommer søndag..

    65 er ingen alder :slem: Jeg har en hvalpekunde som lige har fået sin nr 3 løve..Altså hun har nu 3..hun er 72 og har et stift ben..Kører i hundeskoven eller på stranden hver dag med hundene..Og besøger sin mor (med hundene) hver dag. Mor er lige blevet 100 år, tænker at min hvalpekunde agter at blive ligeså gammel :mrgreen:

  8. Ja... jeg har kikket på den eneste kennel i dk og er ikke særlig tryg ved den... Det ser ud som om der er for mange hunde og de opholder sig en del i løbegårde.. Og der er for få informationer på deres hjemmeside.

     

    Der er en opdrætter mere i dk, men de har kun én tæve, der har fået et kuld hvert år de sidste tre år. De sidste to kuld var der ikke meget mere end ½ år imellem.......

    Så dem vil jeg heller ikke handle med, selv om hvalpene jo kan være ok....

     

    Og jeg KAN ikke rejse til udlandet. Min elscooter kan ikke køre så langt, og at køre så langt med min datter er også udelukket.

     

    Men så bliver det bare en golden igen.. Det er heller ikke det værste i verden.:lun:

     

    -----der er dog en lagotto, der bor i nærheden... Den er fra den danske kennel, og den virker lidt mere gøende end jeg er vant til.. Måske nervøs, måske er det bare som racen er... Ejerne planlægger hvalpe, og jeg har sagt at jeg måske er interesseret i en hvalp. Men jeg vil have hvalp med "hele pivtøjet": Forældrene udstillet, undersøgt for racens sygdomme, og stambogsførte hvalpe.. ---Så ejeren sagde at så ville de lade hende udstille.

     

    ---Jeg tager ned på udstillingen i Ballerup d. 21. for at se om de holder ord. Og for at hilse på andre lagottoer.

    Racen er desværre allerede så efterspurgt, så opdrætterne kan tage næsten hvadsomhelst for hvilkensomhelst hvalp...

     

    ---Men det kan jo også sagtens ske, at Silke holder en række år endnu, og der til den tid dukker en fornuftig opdrætter op.

    Det kan bare også ske, at hun ikke klarer en vinter til... Hun HAR haft mange problemer de sidste år...

     

    Først og fremmest tager Silkes liv den tid, Silkes liv skal tage:hjerte:

     

     

     

    Undskyld kmo, for at låne din tråd.

    Jeg er meget forelsket i racen, så jeg håber du bærer over..

    Men vil du ikke nok fortælle, hvor du har Rafiki fra? Han ser ganske bedårende ud. Og jeres problemer tyder jo ikke ligefrem på, at han er sky eller nervøs... :lol:

    Det kan jo være Silke holder længe endnu. SÅ kan du bruge tiden til at snakke med de udenlandske opdrættere der kommer på de danske udstillinger. Flyv op/ned og besøg dem, hvis det er vigitgt for dig at have set hjemmet.. Når hvalpen kommer kan du altid få en eller anden til at tage den med hjem (en udstiller f.eks) eller få en til at køre dig derhen...

    Hvis jeg skulle kigge på hund udenfor DK ville jeg vænne blikket mod slovakiet/slovenien/tjekkiet..De socialiserer rigtig godt, og har hundene indenfor.. Jeg ville nok også kigge nærmere på de nordiske lande.. Men hvis økonomi kunne være et problem så er priserne i slovakiet/slovenien/tjekkiet det halve af de danske...

    Tyskland ville jeg på intet tidspunkt købe hvalp fra (undskyld til dem der nu føler sig stødt)

  9. Hvad sker der egentlig for at jeg ikke har en løve:hmm:
    Du har aldrig bestilt nogen?? :mrgreen:

     

    Altså... Hvis du lige ringer til Janni er jeg helt sikker på at der hurtigt kan laves om på det ;-)
    Sagtens :blink:

     

    Det virker bare som det dumme tidspunkt lige nu:stupid: Med intensivt træningsprogram med schæferen og så corgien der kommer til foråret:-)
    Men løver er så små at man slet ikke bemærker dem :engel: og du behøver jo ikke have en babyløve :mrgreen:

     

    Alle rigtige hundehold har mindst en løve :lol:
    ja mindst en :sjov: Jeg venter også på der indenfor det næste år kommer en bestilling på endnu en til det hollandske :engel:
  10. Lyder mærkeligt at paradentose/tandsten ikke er det samme på mennesker, som hunde? Tænkte knogle/tand-tingen er same same om det er på hund eller menneske. :hmm:

    Tandkødslommerne bliver jo netop dybe, fordi der kommer tandsten derned. Hvis ikke der bevæger sig tandsten/bakterier derned, så bliver lommerne ikke dybere.

    JA jeg skal ikke kloge mig på mennesker..Dem aner jeg ikke en skid om :-D Men på hunde var tandsten ikke grunden til parodontose..Det var bakterier i de der lommer. Som ikke var ens på alle hunde (arveligt)..Tandstenen kunne forværre betændelsen fordi det var svært at få børstet tænderne når der sad tandsten. Man kunne skyllle/rense hundens mund med klorhexidin..

    LAngt de fleste hunde over 6 år har en eller anden grad af parodontose. Sygdommen kommer snigende, det eneste symptom er tit dårlig ånde..

    Man ved at især gravhunde, papilloner, yorkier og chihuahuaer får parodontose..

    Og så (det vidste jeg ikke) kan de der bakterier som forårsager parodontose sprede sig via blodbanerne og give sygdomme i nyrer og hjerte..

  11. Det vigtigste er også at holde øje med om tandstenen genere hans tandkød - altså om tandkødet er rødt. For hvis det er det, så er der tandkødsbetændelse og det er dét som giver "paradentose" (jeg ved ikke om det hedder det hos hunde også) - men uanset, så fungere det på samme måde, knoglen som tanden sidder fast i forsvinder jo længere tandstenen bevæger sig under tandkødet, og det gør tænderne løse (og ømme, ofte)

    Selve tandstenen på tanden er ikke farligt som sådan - men hvis det kommer op og genere tandkødet, og ikke bliver fjernet, så kan det give "følgesygdomme".

    Jeg har lige været til et foredrag/workshop om paradentose hos hunde. Tandsten har intet med det at gøre, forstået på den måde at hunde uden tandsten også kan få det.

    Det man skal holde øje med er tandkødslommerne. Dem skal man sørge for at holde rene, og det kan man ikke hvis der er tandsten..Eller det er hvertfald sværere. Komer der betændelse i dem spreder det sig til tandbenet (er der noget der hedder det??) og så bliver tænderne på sigt løse og falder ud.

     

    Jeg ville købe en tandskraber og sørge for at få hevet tandstenen af. Er tandkødet rødt så er der betændelse og så ville jeg tage til tandlæge.

  12. Det er altså ikke alle opdrættere der bruger hvalpelisten. Hvis man, som hovedregel, har venteliste på sine hvalpe, så ender de aldrig inde på hvalpelisten.

     

    Du kan ikke se på en hvalp om den egner sig til udstilling. Det kan man først se efter den har været udstillet. For dommeren fortæller hvilke gode og mindre gode ting der er ved hunden.

     

    En DKK opdrætter er vel først og fremmest interesseret i at lave hvalpe, der ligner sin race. Man SKAL som regel ikke udstille, hvis da ikke det er noget, man aftaler skriftligt med opdrætter. Men de gode hvalpe, man kan købe i dag, skyldes at opdrættere og hvalpekøbere har fået deres hunde bedømt af en autoriseret dommer indenfor racen.

     

    Du kan måske være heldig at finde en hvalp med en synlig fejl, som ikke betyder noget for helbredet, men som ville være diskvalificerende i avl, og dermed også ville få en dårlig bedømmelse på en udstilling. F.eks. tandfejl eller pelsfejl...

     

    Desværre kan de ting være rigtig svære -umulige- at se på en 8-ugers hvalp...

     

    ---du skal nok regne med, at hvis du vil have en sund westie, så må du tage "hele pakken".

    Det me rødt..Opdrætteren kan vel se det..Ellere rettere opdrætteren kan se hvilke hvalpe der ikke kommer til at egne sig til udstilling...
  13. Er du sikker på det med 14 dage? Allevegne står der 24 timer? Man skal jo se larverne mens de er i live. Det er ikke lykkedes for mig endnu (heldigvis?). Men jeg prøver da stadig.

    Dyrlægen lader da kun lorten hænge i 24 timer.

    Min dyrlæge lader den hænge i 14 dage, medmindre selvfølgelig hun har fundet nogen efter 24 timer. Efter de 14 dage bliver "pakken" halvvejs dækket med vand. Så står den til næste dag (i et højt glas)..Der bliver suget en ml op af bundfaldet. Og det bliver smækket mellem dækglasene.. Og ofte finder hun orm i en prøve som ellers var negativ.
  14. Da jeg var noget yngre havde nogle i familiens jyske gren en Pudel, der reagerede på en sjov måde hvis man pustede på den. Den stak snuden helt hen foran personens mund, og snappede som om den prøvede at fange luften.

     

    Men jeg tror det var en undtagelse, for de fleste hunde - af dem jeg kender i hvert fald - kan ikke lide at blive pustet på. Min teori er at de bliver sure, fordi de ikke selv kan puste ;-)

     

    Oluf bliver specielt rigtig meget sur. Og det synes min søn selvfølgelig er sjovt, selv om jeg har bedt ham om at stoppe før det ender med en ansigtstransplantation.

     

    Jeg har selvfølgelig aldrig pustet på Oluf :engel: - før i dag.

    Vi lå ansigt til ansigt i sofaen, og havde en lille nusse-session, og pludselig kunne jeg ikke lade være.

    Han reagerede slet ikke som jeg havde ventet - altså med at blive sur. I stedet satte han sig op med et ryk og gloede på mig med et udtryk som en, der lige har fået at vide at han er adopteret. Virkelig et af de gyldne øjeblikke, hvor man skulle have haft et kamera ved hånden :lol:

     

    Ingen tvivl om at Oluf oplevede sit livs største svigt i dag, og jeg lover, jeg gør det aldrig mere! :oops:

     

    Hvordan reagerer jeres hunde på at blive pustet i ansigtet?

    Løverne gør som pudlen..Snapper i luften efter pustet..og bliver helt vilde..

    Alle med løver ved at de reagerer sådan. Og opdrætterne imellem har vi altid sådan en lille "er det mon en ægte Löwchen den her hvalp?" når vi mødes... Og jow, indtil videre har de alle sammen været ægte :mrgreen:

×
×
  • Tilføj...