Hop til indhold

JesperG

Members
  • Antal indlæg

    12
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Indlæg skrevet af JesperG

  1. Den originale "müesli-Vitalin" (i den karakteristiske gule pakke) er baseret på hvede, majs, soya og byg samt kød og benmarv. Mig bekendt findes der desværre ingen fodertyper her i DK med præcis den sammensætning og slet ikke med "müesli-konsistensen" - og jeg tror næsten det er "müesli-effekten", der virker på fiskene.

     

    Men jeg tror næsten at du kan købe det via ebay.co.uk (lav en google søgning på "vitalin dog food ebay") og jeg tror godt de kan levere til DK.

  2. Fibre kan man opstille i vandopløselige og ikke - vandopløselige

     

    Vandopløselige fibre er f.eks. - rug, havre, tørrede bælgfrugter (linser og bønner), grove grønsager (gulerødder, kål, selleri, broccoli, porre, grønne bønner m. fl.) samt i nogle frugter og bær. Fiber "husk" er også et vandopløseligt fiber

     

    ikke - vandopløselige fibre er fibre som ikke kan opløses i vand. Det er f.eks. forskellige former for klid og grahams mel - det er fibre som er gode at spise hvis man har træg mave

     

    Jeg vil lige tilføje at langt de fleste typer hundefoder indeholder roetrævler (roepulp, roeskræller, roefibre - kært barn har mange navne) og Frugto-oligosaccharider (FOS). Meget ofte er disse to ingredienser blandt de primære kilder til fibre. Til orientering er Frugto-oligosaccharider ufordøjelige kostfibre, der bl.a. hjælper på hundens tarmfunktion.

  3. Jeg har jo så valgt at give råfoder hver 3. dag. Og Arion de øvrige dage. + tørret kallun dagligt som snaks. Problemet med Arion er at det ikke er 100% gennemskueligt hvad der faktisk er i foderet. Jo minimum 30% kylling, men ellers?

     

    Udover kylling er Arions Perfomance foder (til aktive hunde) baseret på ris, majs, roer og æg (ingrediensliste: Kylling 30% – ris – majs – hydrolyseret kylling protein – olie og fedt – roemasse – plante protein extrakt – mineraler og vitaminer – lectin – æg og æggeprodukter – tørgær – F.O.S. – fiskeolie – yucca ekstrakt – Ikke tilsat farvestoffer).

     

    Arions kornfri foder er baseret på kylling, kartofler, fisk og æg (ingrediensliste: Kartoffel, tørret kyllingekød, animalsk fedt, hydrolyseret kyllingelever, tørgær, tørret fisk, tørret hele æg, M.O.S., F.O.S., Tørret arktisk krill).

     

    Jeg vil dog lige tilføje, at kyllingen i Arions kornfri foder samt i Hike-foderet er af højere kvalitet end kyllingen i Arions performance-foder.

  4. jo, men med opdrætter kort får jeg 35% Rabat på Arion uanset om jeg køber 1 sæk eller 5 sække. Her er ingrediens listen bare ikke helt så gennemskuelig. jeg siger ikke det er ringere, men det er svært at se om det er.

     

    Ja, jeg kan selvfølgelig godt se hvad du mener med, at man kan føle sig lidt "snydt", når man kan få foderet billigere ved storkøb, opdrætterkort el.lign. - fordi man ved, at det kan sælges billigere - men igen; de fleste af os bliver bare nødt til at betale prisen.

     

    Og så har Arion mig bekendt ikke noget kornfrit foder til aktive hunde, så der er Hike fortsat et godt valg :)

  5. Eukanuba til en middelaktiv hund. Hun trænes til jagt og er stadig ung og i de første spæde trin til at komme på de første jagter.

    Så det er ikke en MEGET aktiv lab, men sådan lidt middel tror jeg.

     

    Jeg antager at du enten fodrer med Eukanubas hvalpefoder (Eukanuba Puppy Medium Breed Kylling) eller voksenfoder (Eukanuba Adult Medium Breed Kylling) og uanset hvilke af de to fodertyper du bruger, er ingredienserne de samme - det er blot forholdet mellem ingredienserne, der varierer en smule. De animalske proteiner i foderet stammer primært fra kylling, kalkun og æg, og andelen af kød fra fjerkræ er minimum 28%, hvilket er udemærket. Minusset ved dette foder i mine øjne er, at det indeholder en del kornprodukter (hvilket dog ikke nødvendigvis er en ulempe for alle hunde). Her tænker jeg især på hvede og durra, men til en vis grad også majs.

     

    Hvis man skal sammenligne det med Hike-foderet som PBC nævner, er forskellen især, at Hike er baseret på fjerkræ, fisk og grøntsager, hvor disse Eukanuba-varianter er baseret på fjerkræ, æg og korn. Hvad der så er optimalt for den enkelte hund er individuelt, men faktum er, at nogle hunde er sensible overfor korn og derfor ville mange nok fravælge det kornbaserede Eukanuba-foder. Men som en anden her i tråden skriver, er der også nogle hunde, der ikke kan tåle foder uden korn, så igen; det hele afhænger af den enkelte hund.

  6. Nu skriver i meget om hvad der er i og hvilke procenter det hele er.

    Hvordan ser Eukanuba så ud?

    Altså er det ren kød og korn eller hvordan læser i deres indholdsfortegnelse? Syntes nogle gange det er svært at gennemskue

     

    Eukanuba til meget aktive racer eller Eukanuba som helhed?

  7. Hej PBC,

     

    Ja, foderet fra Hike er et godt valg (til meget aktive hunde), fordi det 1) er kornfrit, 2) indeholder få ingredienser og 3) har en høj andel af animalske ingredienser.

     

    Mht. til prisen så er 30 kr./kg en udemærket pris på det danske marked. Tilsvarende foder fra andre producenter koster som udgangspunkt minimum 40 kr./kg. Og hvis du kan få 40% rabat, så er det uden tvivl den bedste pris, du nogensinde vil finde. Men inden du køber en hel palle, vil jeg anbefale dig prøve foderet i en periode, for at se om din hund overhovedet kan lide det samt om den trives med det.

  8. Trådstarters spørgsmål er et godt spørgsmål, fordi svaret ikke er enkelt.

     

    Min erfaring er, at det billigste foder har en meget høj andel af kornprodukter samt at kødindholdet normalt er sparsomt og angivet under en betegnelse, der ikke er særligt informerende (hvilket bruges til at "skjule" hvad kødproduktet egentlig er). Hertil kommer, at mange af de billige mærker ikke skelner mellem faktorer såsom hundens alder, størrelse osv., hvilket i mange tilfælde er vigtigt (dog nogle mere end andre; f.eks. bør hvalpe altid fodres med hvalpefoder, hvorimod seniorhunde nok godt kan klare sig med voksenfoder i stedet for seniorfoder). Men kort sagt: det meget billige foder er ofte billigt, fordi det består billige ingredienser, og foderet er sandsynligvis ikke optimal kost for hunde.

     

    Mere vanskeligt bliver det, når vi taler mellemdyre og dyre fodertyper, fordi der ikke nødvendigvis er sammenhæng mellem ingredienser og priser. Der findes uden tvivl nogle fodertyper, hvor ingredienserne er i orden og med dem, får man i hvert fald, dét man har betalt for. Omvendt findes der også mange af de dyrere produkter, der består af det samme, som de billige produkter. Og uanset om foderet er billigt eller ej, er der ingen garantier for, at det er optimalt for netop din hund.

     

    Derfor mener jeg, at det bedste man kan gøre, er at prøve sig frem.

  9. Hej alle,

     

    Jeg arbejder pt. på at lave en prissammenligningsside til dyrefoder (heriblandt hundefoder) - dyrenesindkoeb.dk - som skal gøre det nemmere at 1) finde det rette foder og 2) finde den bedste pris.

     

    Selvom det er dyrt, tidskrævende og svært, overvejer jeg kraftigt at lave en seriøs test af hundefoder, fordi det kunne hjælpe mine fremtidige brugere meget, men også fordi der mangler en ordentlig test på markedet (som denne tråd jo udemærket illustrerer). I den forbindelse vil jeg høre, om I kunne hjælpe mig med at lave en liste over de faktorer, som testen skal tage udgangspunkt i? Ud fra hvad I skriver her i tråden og hvad jeg selv kan ræsonnere mig frem til, er følgende som minimum relevant:

     

     

    • Ernæringsværdier
    • Råvarer anvendt i foderet
    • Kødindhold i procent (eller procentdel af animalsk vs. vegetabilsk indhold)
    • Typer af kød/animalsk indhold
    • Kvaliteten af det animalske indhold
    • Energiindhold (inkl. sammenligning af det reelle foderforbrug)
    • Omsætteligheden (jeg antager, at der her menes optagelsesværdi?)
    • Indhold af bestemte stoffer - inklusive:
      • GMO
      • Boragoolie
      • Palmeolie
      • Andre?

     

    Jeg håber I vil komme med jeres input.

     

    På forhånd tak for jeres hjælp :-P

×
×
  • Tilføj...