Hop til indhold

De 7 hundehvalpes 'dødsdom' udsat


Gæst Line&Freja
 Share

Recommended Posts

Gæst Line&Freja

Grotesk situaton

Tre ud af fire dyreinternater, som DR Nyheder har talt med, nægter at aflive flere kamphunde.

Og flere dyrlæger har tidligere været ude med samme melding.

- Det er er en meget grotesk situation, siger formand for Den Danske Dyrlægeforening, Arne Skjoldager.

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2010/07/12/162715.htm?rss=true

Dødsstraf udsat for syv hvalpe

 

Præcis klokken 12 mandag var det meningen, at de syv hvalpe Glory, Hope, Cæcar, Beach, Malou, Valde og Luna skulle dø. Ved hjælp af medicin sprøjtet direkte ind i deres små hjerter med en nål fra dyrlægen på Rødovre Dyreinternat skulle dyrene aflives, da de med stor sandsynlighed tilhører en af de 13 ulovlige hunderacer. Det er et resultat af hundeloven, der trådte i kraft den 1. juli.

 

Men Rødovre Dyreinternat har nægtet at aflive de raske hundehvalpe, og sendt opgaven tilbage til Københavns politi, som er dem, der har ansvaret for hvalpene.

 

- Der er nu opstået tvivl om der er tale om en af de ulovlige racer, som hører ind under hundelovens paragraf 1a. Så nu skal vi først have racebestemt hvalpene, og før det er sket, så sker der intet med dem, siger politiadvokat Vibeke Thorkil Jensen fra Københavns Politi.

Det er en dyrlæge, der udfra hvalpenes udseende skal forsøge at slå fast hvilken race eller blandingsrace, de syv små dyr har i sig.

 

Vil ikke aflive

Indtil deres videre skæbne er blevet bestemt, vil plejemor og dyrlæge assistent Michelle Hyde Jørgensen fortsat pleje de syv hvalpe med sutteflaske hver 4. time. Dog skal hvalpene snarest også have en hundeplejemor, hvis det er meningen at de skal have lov til at vokse op.

 

 

- Vi valgt at sige nej til at aflive hvalpene, fordi det er stik imod alt hvad dyreværnet står for. Vi skal hjælpe dyr, ikke aflive sunde og raske dyr, siger formidlingsansvarlig Nina Amdi Carlsen fra Rødovre Dyreinternat. Hun kalder det for 'massedrab', hvis alle de ulovlige hundehvalpe skal aflives.

 

- De her syv hvalpe er kun starten, der vil komme flere og flere. Nu har vi så givet et klart udtryk for, at vi ikke vil være med til at aflive de raske dyr.

Nina Amdi Carlsen håber, at politikerne på Christiansborg kan se problematiken.

 

 

Håber på mirakel

- Denne lov rammer helt ved siden af. Det var meningen, at de ulovlige racer skulle udfases, ikke aflives, siger Nina Amdi Carlsen. Hun håber nu på et mirakel, og at Justitsministeriet giver lov til at formidle hvalpene til udlandet.

Hvalpene blev for en uge siden fundet på en strand på Amager i København, hvor de lå de efterladt i en kasse. Politiet kørte dem til Rødovre Dyreinternat for at få dem til at tage sig af dem.

Siden ingen har meldt sig som hvalpenes rette ejer, er deres skæbne nu i politiets hænder.

Kilde: Ekstra Bladet - Dødsstraf udsat for syv hvalpe

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...