Hop til indhold

I vildrede om hvalp


Gæst Rugård
 Share

Recommended Posts

Gæst Rugård

jeg er egentlig frygteligt i vildrede om vores ene hund, en 6 mdrs hvalp med et helt andet tenperament end de andre hunde vi har - har skrevet dette under "Omplaceringshund" - nå, jeg kunne ikke oprette et link....se evt. selv.

 

Men jeg er sgu egentlig i tvivl om det rigtige - hvad jeg måske er mindst i tvivl om er at jeg ikke magter at have hunden, og at dette går ud over alle hundene.

Jeg har haft hund hele mit liv, og har altid haft hunde, der var sådan som jeg ville have dem - ham her er en helt anden karat.

Altså: vi har 4 hunde. 2 tæver på 5 og 6 år og to hvalpe som er brødre på 6 mdr. af blandet race. Tæverne er en engelsk springer og en labrador.

Den ene hanhund gør af folk og hunde - vi er nyligt flyttet til byen og det har han haft svært ved at finde ud af. Før vi flyttede var der egentlig ingen problemer men vi boede altså også helt uden naboer.

Hvalpene har vi købt som 10-ugers.

De tre andre hunde er rolige og nemme at have med at gøre - begge hvalpe kan i princippet de elemnetære ting, men "problemhvalpen" glemmer det bare såsnart han afledes af fx andre hunde.

Jeg kan ikke bare snuppe alle hundene og gå en tur, for Fritz trækker,, når de to ældre er med, og gør, som en vild ad andre hunde - jeg kan styre det, hvis jeg kun har ham og broderen med, men så skal jeg gå tur med hunde i to hold hver gang, og det orker jeg simpelthen ikke ( har nyligt fået konstateret en kronisk smertesygdom) så det blir måske en tur pr. hold om dagen og så en tur på stranden hvor de kan løbe frit, og det synes jeg bare slet ikke er optimalt. Almindeligvis ville jeg gå 3-4 gange om dagen med alle hunde - men det er pludseligt blevet umuligt.

Ved lågen skaber han sig helt umotiveret vanvittigt, når der går andre hunde forbi - i starten OGSÅ VED MENNESKER UDEN HUND men det er da gået over.

 

Han er en sød hund, egentlig - men passer bare ikke ind med de andre hunde og mit temperament - og slet ikke min mands. Tror han ville være bedre som enehund eller bare med en anden ældre hund.

Det er iøvrigt fortrinsvis mig der tager mig af hundene, da det er min interesse - manden kysser mest bare på dem - :cool:, og han er slet ikke interesseret i hundetræning, som sådan.

 

De andre tre hunde er rolige velopdragne - de to tæver kan gå løse på tur, gør som man beder dem om og er i det hele taget bare rare - ligeledes den anden hvalp.

Jeg har gennem tiden har både tæver og hanhunde - af alle slags - også nogle "barske" typer - men aldrig før en hund, som jeg slet ikke føler jeg kan med - og nu har jeg altså haft hund siden jeg var 10 år - og det er immervæk 4 årtier siden.

 

Problemet fylder enormt - jeg ved ikke hvordan det kan løses rigtigt. Skal jeg forsøge at sælge ham - give ham væk, omplacere ham?

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Rugård

Det skal siges, at jeg virkelig har prøvet at træne dette - siden vi flyttede ind her for 1,5 mdr. siden. Men de beskrevne problemer har bare ikke ændret sig.

Inde er han nem nok - det er ude i haven og ikke mindst på ture,, som er helt i fisk.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Buddha

Hej du.. Læste dit andet indlæg også, jeg synes faktisk at det lyder som det rigtige du gør, finder et nyt hjem til ham.

Det lyder som om han har brug for en hel del kærlig træning og en masse aktivitet, og du skriver selv at det har du svært ved at give - og så er det bare SÅ meget bedre for hunden at indse det og tage konsekvensen, og videreformidle ham.

 

Har desværre før læst om folk som har fået kuldsøskende hvor det bare ikke går optimalt... Når de er så ens i udviklingen, skal der viiirkelig meget alene-socialisering og bare alene tid i det hele taget, for at undgå at den ene bliver den udadvendte, og den anden det modsatte..

 

Håber du finder et godt hjem til ham, han er jo ikke så gammel, der skal da bestemt nok blive en dejlig, voksen, stabil hund ud af ham, med god vilje og positiv træning :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Rugård

Tak for svaret.

Jeg tror også på at han blir en god hund.

Jeg er superked af at skulle af med ham - især når han står der med sit søde lille fjæs og smiler til mig, og er jo også bange for ikke at skulle kunne finde de rigtige til ham.

Jeg må bare erkende at hvis ikke han får nogle bedre muligheder end jeg åbenbart kan give ham så ender han som en sur hund - istedet for en sød hund.

Måske skulle jeg finde et billede af ham så I kan se ham.

 

UHvis nogen har gode forslag til hvordan jeg omplacerer ham/sælger ham altså hvor der er gode steder- så vil jeg være en taknemmelig modtager.

jeg synes jo ikke han skal et andet sted hen, før sit nye hjem.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Rugård

Nå, en lille uodate.

Mens vi ventede på, at nogen skulle vise interesse,for Fritz har vi jo fortsat livet og den daglige træning, og socialisering.

Manden er begyndt at gå lidt mere ind i de daglige ture og lige pludselig er en hel masse faldet på plads.

Fritz - og bror Felix er begyndt at gå løse på naturarealerne og det har en god effekt på Fritz - han er blevet mere rolig og har mødt en del hunde i løs tilstand og så er han sød som honning - vil bare gerne hilse og snakke. Og så trækker han meget mindre, når han er i snor.

Jeg begyndte at lægge mærke til at han kun flipper ud ved lågen ved nogle helt bestemte hunde - blandt andet genboens, der tilbragte en hel uge med at stå at gø gennem vores fælleshegn - og så enkelte andre - så måske er der nogle hundegrunde til hans adfærd ved lågen.

Og så snakkede vi om, hvor uaggressiv han egentlig er - altid sød ved os, man kan alt med ham.

Vi har naboer der går forbi hver dag - og de snakker med ham gennem lågen - også når vi ikke er der - og det elsker han.

På tur kan alle mennesker klappe ham - og han har vist sig at have et meget lille jagtinstinkt i modsætning til springeren og labradoren - så det er osse godt for det skal han ikke have.

Så - jeg var åbenbart kørt træt i varmen og sygdommen ( min) - så nu beholder vi ham - heldigvis.

I dag vil jeg så prøve at gå på tur alene med dem alle 4 igen.

Vi har iøvrigt givet ham et gåtur-halsbånd - istedet for selen, det virker bedre.

Link til indlæg
Del på andre sites

:-) Det var da virkelig dejlig læsning!

 

Håber det fortsætter, måske har han fået for lidt aktivitet, det hjælper jo sjældent... Hvis det er, kan du søge lidt rundt herinde, der er mange ideer til mental aktivering.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...