Hop til indhold

Grøn stær


Gæst Klüssendorf
 Share

Recommended Posts

Gæst Klüssendorf

Er der nogle herinde, der har erfaringer med en hund med Grøn stær og hvordan det går for dem ?

 

Min Cirkeline missede kræftigt med øjenen i går aftes, da vi kom ind fra natte-tisseriet, hvilket jeg ikke tog notist af, da hun har høfeber og har gjort det mange gange før uden der er noget i det. Men her til morgen da hun kom ud fra under sengen, lagde jeg mærke til at hendes øje var hævet, meget rødt og havde et hvidt skær på hornhinden. Hun har derfor været til dyrlægen (vores almindelige dyrlæge), som ikke kunne se nogle skade på øjet, så hun mente, at det var forhøjet tryk i øjet, som Cirkeline nu bliver behandlet for, men som muligvis kunne betyde noget grøn stær. Hun ville derfor lige tale med øjendyrlægen om det vidre forløb og så derefter henvise os.

 

Nu har jeg siddet og googlet grøn stær og er, for at være ærligt, blevet lidt bange og ved ikke helt, hvordan jeg skal takle det, hvis det er grøn stær. Så er der nogle der ude, der kan sige et eller andet om livet med grøn stær ?

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Frigga

Jeg har ikke erfaring med grøn stær, men har netop selv været hos en dyrlæge som er specialiseret i øjensygdomme i dag. Kunne det være uveitis, hvis du googler det? Det er nemlig betændelse i årehindekanalen (iris)

 

Stær mener jeg dukker op som noget slør.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Klüssendorf

Grøn stær dianostiseres bl.a ved et forstørret øje, hvilket kan tyde på forhøjet tryk i øjet og ved et meget rødt øje, med en sløret hornhinde. Cirkelines øje var nettop rødt og forstørret, men dyrlægen kunne ikke måle trykket, det skal øjenlægen gøre.

 

Håber dog, at det "bare" er en betændelsestilstand.

Link til indlæg
Del på andre sites

  • 1 month later...
Gæst Klüssendorf
Jeg krydser fingre for hende! Godt at der er en øjenlæge i nærheden af jer, der kan få tjekket hende.

 

Lige en hurtig opdate. Jeg fik hende øjenlyst og heldigvist viste det sig ikke at være grøn stær, men noget betændelse i regnbuehinden muligvis pga noget begyndende gammelhunds Cataract. Så det har heldigvis ikke nogle umiddelbart betydning for hendes syn lige nu og hun skal bare have dryppet øjet 3 gange dagligt.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...