Hop til indhold

hund nr. 2 ??


Gæst immer
 Share

Recommended Posts

Vi har en cavalier king charles som har haft et kuld hvalpe her i sommer... det har været super skønt men.... i dag har de så hentet vores sidste lille hvalp det var bare sørgeligt, jeg tudede og jeg savner den lille uldtot helt helt vildt !!! jeg syns bare her er blevet ALT ALT ALT for stille nu!!! Jeg er klar til at købe hund nr. 2 med det samme!!!

 

Min kære mand som er fornuften selv siger : rolig nu, du vænner dig til det, nyd nu stilheden, nyd at du ikke skal gøre rent efter den lille hele tiden osv...

 

men jeg saaaaaaaaaaaaaavner bare

så hjælp mig med alle jeres fordele ved at have to hunde....

 

og kom også gerne med for og imod en tæve el. hanhund

 

 

Vi vil rigtig gerne have hvalpe igen engang så vi overvejer dette :

 

En hanhund så vi har begge forældre til de næste hvalpe vi skal sælge... men er det ikke besværligt med en han og en hun i samme hus ? især hvis tæven kommer i løbetid og man ikke er int. i at få hvalpe...

 

En hunhund fordi det er bedre med to hunner end en han og en hun, og hvis Bella kun skal ha 1-2 kuld mere så kunne den nye tæve få et kuld om et par år....

 

jer med to eller flere hunde hvilke køn har I og hvorfor?

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg kan da kun sige at flere hunde er dejligt. De har hinanden - de kan lege og de får et fantatisk forhold til hinanden. Der er noget helt specielt ved at have flere hunde - at følge deres indbyrdes sprog er spændende.

 

Men det er krævende som ejer - da det giver mere rengøring - der er flere hunde som skal aktiveres/trænes med og det skal foregå hver for sig. Hundene skal helst gå tur for sig selv - i hvert fald et par gange eller tre i ugen. Det koster i foder, forsikring, mv. - men alt i alt er det, det hele værd. Det er min hobby - samtidig er vores hunde terapi for vores to sønner som har autisme.

Jeg har 3 hunde - alle beagler - det er han hunde allesammen og det går super godt med dem.

Jeg har valgt han hunde fordi jeg ikke gider alt det med løbetid - omvendt så er en hanhund jo i løbetid hele tiden - men mine er ikke slemme i den retning - og når en reagere er det som regel kun den ene af dem. Den yngste er endnu hvalp - 5 måneder - så jeg ved ikke hvordan han vil blive - men forventer ikke at det bliver anderledes end det hidtil har været.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Miss_menelli

Vi har en kastreret hanhund på 5 år og en tæve på 9 mdr.

 

Vi valgte at få en tæve, fordi at der næsten med garanti ville opstå konflikter, hvis vi fik en hanhund mere ind i huset, da Bamse ikke er ret god til andre hanner.

 

Kaias første løbetid gik faktisk ret nemt, selvom det var kort tid efter Bamse blev kastreret. Der var lige et par dage mens hun var højløbsk, hvor vi skulle være over dem konstant og fik Kaia passet for at give Bamse lidt ro fra hendes numse - hun hele tiden synes skulle være i hovedet på ham :mrgreen:

 

Men det var ikke værre end at vi sagtens kan leve med det. Nogle hanner er bedre til at styre sig, end andre, så det er svært at sige om det kan give problemer for jer.

Har oplevet hanhunde, der slet ikke kan styre sig i nærheden af Kaia, på trods af at hun ikke er i løbetid længere - Hun dufter bare godt, hvor Bamse er fuldstændig upåvirket af det.

 

Omvendt så kan der også være problemer med tæver indbyrdes, især når den ene får hvalpe - De kan være nogle rigtig stride sataner overfor hinanden.

 

Så det handler mere om at finde den rigtige hund, der temperamentsmæssigt passer til jeres, end at fokusere på køn - Selvom det kan være svært da hvalpe jo ændre sig meget, men at vælge den mest aktive hvalp i kuldet er nok ikke smart, hvis jeres hund f.eks er meget underdanig og gerne vil slappe meget af ;-)

 

Hundene herhjemme har stor glæde af hinanden og selvom vi skal være lidt over Kaia, så hun ikke hele tiden tror at Bamse skal bruges som hendes personlige legetøj, så vil jeg ikke kunne forstille mig kun at have en hund igen.

 

Men der er kommet en helt anden ro på Bamse efter vi har fået Kaia, fordi de bruger så meget energi på hinanden og de er en fornøjelse at se på, når de tonser rundt og leger :lun:

 

Dog ville jeg ikke kunne overskue to hunde og et kuld hvalpe mm. jeg gik hjemme. Den hund der ikke har hvalpe kræver jo mindst det samme som før, hvis ikke mere, fordi den pludselig mangler legekammeraten der er optaget af sine hvalpe. Kunne slet ikke overskue samtidig at styre og socialisere et helt kuld hvalpe :shock:

 

Men kender flere der har flere end 2 hunde og samtidig kan overskue hvalpe + de samtidig træner og går til konkurrencer med de andre hunde :5up:

Link til indlæg
Del på andre sites

1000 tak for jeres svar :) det er virkelig dejligt at få det her vendt herinde...

 

jeg har tænkt meget siden jeg skrev indlæget i går, og tror måske vi vil begynde at kikke efter en voksen hanhund...

Bella er en rolig lille hund og hun elsker at ligge og slappe af. Jeg har jo 5 børn og de er gode til at lege med Bella og kæle for hende....

 

måske hvis vi fik en hvalp ville hvalpen få en del mere opmærksomhed end Bella - lige i starten - så måske en voksen hund bedre kunne falde ind og bare være en del af familien, i forhold til en hvalp som ville kræve en del opdragelse og leg....

 

jeg ved det kommer til at tage noget tid hvis vi skal finde en god, kærlig, rolig, voksen, cavalier hanhund men hellere lede lidt længere og vente på den rigtige end flyve ud og købe en ny hvalp nu fordi der bare er alt for tomt siden de små er flyttet...

 

selve processen med at søge den rigtige hund er såmænd også hyggeligt ;)

 

men kom gerne med flere indput omkring det her, intet er afgjort endnu i forhold til de spørgsmål jeg stillede i første indlæg

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...