Hop til indhold

valg af hund


Sille12
 Share

Recommended Posts

Hej,

Ved godt at andre har stillet lignende spørgsmål her på det sidste, men håber alligevel på svar;-).

Jeg tænker meget over, hvilken race min næste hund skal være og er ret vild med aussien, men tror bare ikke, at jeg kan opfylde alle dens behov:rolleyes:.

Jeg forstiller mig en ny hund om et år eller to, men vil gerne bruge god tid på at researche omend jeg da har overvejet om jeg bare skulle få mig en god blandingshund(måske med en lille smule aussie i:engel:).

 

En ting er sikker jeg vil gerne have en super trænbar hund(min nuværende berner er meget selvstændig:stupid:).

Den skal primært bruges til familiehund og skal have lidt vagt i sig(ikke en meget gøende race).

Den skal have et godt og roligt gemyt(ved godt at meget også ligger i socialiseringen og forældrene). Min berner er den rareste hund der findes, men vil gerne have en der er lidt mindre(ca 60 over skulderen).

Forestiller mig at aktivitetsniveauet skal være mellem d.v.s. gåture og lidt hjernearbejde.

Den skal være alene hjemme i snit 5½ time man-fre og jeg har kun store børn (9,13,15 år).

Jeg har allerede læst på adskillige sider om forskellige racer, men har brug for lidt input.

Hvad tænker I og nej ingen fjollede forslag om tøjhunde tak:drille:.

V.H. Sille

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Michelle w

Altså jeg vil ikke HELT afskrive aussien for dig. Da jeg læste om racen, fik jeg jo nærmest indtryk af at det var en hund der skulle aktiveres 24/7. I praksis ser det anderledes ud.

Det ER en aktiv hund der skal have noget fornuftigt at give sig til. Men så slemt er det altså heller ikke.

Min Gaia går jeg til træning med 1 gang om ugen, og derudover træner vi self lidt i hverdagen. Ikke meget, men sådan 5-10 min af gangen på gåturene + at der nogen gange om ugen sættes tid af til "rigtig" træning så vi forhåbentligt kan komme til lydighedskonkurrencer engang (vi har været afsted en gang:))

Hun får af og til sit foder smidt i haven (vel et par gange om ugen) og så er hun ofte med når jeg skal nogen steder. F.eks. ud at kigge på en markprøve, til stævne med hesten e.l.

Og det er så det... det trives hun fint med, og bruger det meste af vores indendørs-tid til at sove/hvile.

 

Jeg ville imidlertid kigge meget mere på om aussien på alle andre måder passede til mig. Det er nemlig en lidt speciel hund. Der er ikke mange andre end mig selv i min omgangskreds, som bryder sig om Gaia.

Ikke fordi hun gør noget, men fordi hun er temmeligt reserveret -trækker sig hvis nogen vil kæle osv (medmindre hun kender dem godt, og selv ved kendte mennesker, lægger hun hvert besøg ud med skepsis).

Kommer en fremmed ind på grunden og hun er alene, så bliver de trængt op i en krog, hvor hun gøer af dem (holder dem der) indtil jeg kommer og siger det er ok. Så må de tilgengæld osse gå rundt som det passer dem.

Aussien er, omend den jo er noget mindre gøende end min anden hund (en islandsk fårehund) i reglen ikke en helt stille race. De vil normalt fortælle hvis der kommer nogen, og Gaia bruger osse rigtig meget lyd når hun leger.

Det er en yderst trænbar hund, men den arbejder ikke ubetinget for sin fører på samme måde som f.eks. mange BC'er gør det.

 

Hmm ja... andre mere erfarne aussie-folk kan sikkert skrive mere. Men som sagt: det er ikke aktivitetsniveauet jeg ville være mest bekymret for, men mere om alt det andet der osse følger med en aussie, er noget du synes er ønskeligt for din hund.

 

Jeg er tilfreds med en hund der ikke gider andre end mig, og det passer mig fint at hun passer godt på mit hjem.

Men ønsker man en hund andre osse synes er fantastisk, så er det ikke sikkert det vil ske med en aussie.

 

Med det sagt -når du skriver vagtsom, hvad er det så præcist du ønsker? En hund der siger vov hvis der kommer nogen? Eller skal osse gå skridtet videre og passe på hjemmet/jer?

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst FrøkenWhipsy

Nu skriver du "Super trænbar" men er lidt i tvivl om det er fordi du skal bruge den til rally/agility eller noget i den stil ? Eller er det bare sådan "almindelig" lydighed ?

 

Synes egentlig det er lidt svært...:hmm:

Er en D/S gårdhund for lille og gøende ?

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej,

Jeg kan generelt godt lide (halv)store hunde, så jeg kigger ikke efter en hund der er ret meget mindre end en retriever;-).

M.h.t vagt så tror jeg at din aussie(gaia) meget godt dækker min definition -altså at forsvare uden at være mega aggressiv(som jeg læser det;-)).

Jeg købte faktisk en berner fordi, de jo skulle være lidt reserverede - men ham af min elsker ALLE både hunde, voksne og børn - han er blevet socialiseret for godt:stupid::-D. Dog er jeg rimelig sikker på at han ville reagere på en fremmed om natten. Men gerne en lidt reserveret hund, der dog gerne skulle kunne med andre hunde(igen et trænings spg ved jeg godt;-)).

Og ja jeg tænker almindelig lydighed.

V.H. Sille (der er meget varm på aussien, men prøver at overbevise sig selv om at det må være andre racer:stupid:.)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Michelle w

Altså Gaia er bestemt ikke agressiv, og jeg har endnu ikke mødt en aussie der var det (ikke at jeg ike tror de findes).

Men typisk aussie er at gø af den fremmede, men ikke at gøre mere end det. Den æder altså ikke den ubudne gæst, men kan i de fleste tilfælde nok skræmme ham væk :)

Gaia hader når fremmede folk vil klappe og kæle. Så går hun som regel, ellers træder bare lige et skridt eller to tilbage når de rækker ud efter hende. Men hun hverken bider eller knurrer. Og det kan jeg se og høre hos andre aussie-ejere, er en meget almindelig reaktion for en aussie.

Tilgengæld mener Gaia jo selv at hun er skødehund, hvis først folk er accepteret og sætter sig i sofaen *GG*

 

Generelt fungerer aussier fint med andre hunde. Men de leger ofte meget fysisk -altså tromler hinanden og sådan. Af samme grund leger Gaia aldrig med fremmede små hunde. Hun kender jo grænserne hos kendte hunde, og med Reiki leger hun tagfat-lege o.l. som er det Reiki synes er sjovt.

Men det er tydeligt at den sjoveste leg for hende, er med andre hunde der leger som hende -altså fuld fart på, jage hinanden, og hvis man er heldig, vælte de andre når man body-slammer dem:mrgreen:

Om andre aussier har lidt nemmere ved at være mindre voldsomme vil jeg dog ikke udelukke. Det handler nok osse lidt om hvad de er vandt til.

 

Men ellers tænker jeg da noget så almindeligt som en schæfer. Det er osse an aktiv hund, men man kan jo vælge højavl, hvis man ikke lige har planer om det helt vilde hundesport.

De passer på og beskytter, men (hvis de da er opdraget fornuftigt) æder ikke gæsterne.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...