Hop til indhold

Oplev Coppinger i Horsens


Recommended Posts

clip_image002.jpgclip_image003.jpg

Ved du nok om hunde?

 

Oplev Ph.D Raymond Coppinger dele

ud af sin viden om hunde

 

Alle hundeinteresserede får nu en unik mulighed for at opleve den amerikanske adfærdsbiolog, emeritus og forfatter Ph.D Raymond Coppinger i Danmark. Raymond Coppinger er et kendt ansigt for mange professionelle trænere, adfærdsbehandlere, dyrlæger og andre fagfolk, og han er en levende og morsom formidler af sin mangeårige forskning af tamhunden. Et seminar med Raymond Coppinger er aldrig kedeligt, og det kan med garanti sætte mange tanker i gang samt bidrage dig ny viden og måske endda et nyt syn på din hund.

 

Mange kender Coppingers bog ”Dogs”, der da den udkom, blev betegnet som revolutionerende. Han er kendt for at tage mange forselligartede emner om hunden op – og det er altid underbygget af solid faglighed. Blandt andet gør han op med myten om tamhunden som en dominant udvandet ulv – en af Coppingers mærkesager er, at for at vide noget om hunde, skal du se på hunde og ikke ulve eller andre beslægtede arter. Selv har han rejst i store dele af verden – og gør det stadig – for at foretage direkte observationer på forvildede tamhunde i det fri, så her har du en mand, der kan dele ud af førstehåndserfaringer.

 

På seminaret vil Coppinger fortælle om, hvordan man studere hundeadfærd med udgangspunkt i sine egne erfaringer fra arbejdet med at observere tamhunde på lossepladser og i mindre landsbyer forskellige steder i verden. Den metode, der anvendes i den type studier, adskiller sig fra den måde, som mange hundetrænere går til deres hunde på i deres træning. En adfærdsbiolog observerer og griber ikke ind, mens trænere hele tiden går ind og påvirker hundens adfærd i en ønsket retning. Alligevel kan trænere lære meget af den metode, som biologerne anvender, når de arbejder. Coppinger fortæller desuden om tamhunden set i et evolutionært perspektiv – hvad ved vi egentlig med sikkerhed om tamhundens oprindelse, ophav samt medfødte arvelige anlæg i hunden - og hvorfor er det vigtigt overhovedet at vide noget om den slags i dag?

 

Hunden er en af verdens mest alsidige arter – der er servicehunde, blindehunde, brugshunde, jagthunde.. ja arbejdshunde af alverdens typer. Mange steder har trænere specialiseret sig i at træne hunde til særlige opgaver, men hvad kendetegner egentlig disse hunde, deres udvikling og træning? Coppinger har stor erfaring med træning af hunde til mange formål, og han deler ud af sin viden på seminaret og beskriver de racemæssige forskelle og ligheder. Desuden vil han fortælle om hundens kognitive evner. Kan hunde tænke? Er de intelligente og bevidste om deres valg? Hvad viser den seneste forskning, og hvad kan du bruge det til, når du står med din hund foran dig? Er en Border Collie bevidst om, hvad den gør, når hunden hyrder får? Og danner din hund et mentalt billede af en bold, når du beder den hente en bold? Her vil Coppinger sammenligne hundens evner med andre arter. Endelig vil Coppinger forsøge at give en forklaring på, hvorfor hunde leger, og om det har noget at gøre med intelligens.

 

Til slut fortæller han om tamhundens følelsesmæssige liv – et område, som stadig er meget ny inden for forskningen, og som mange forskere i mange år afviste at arbejde med. Har hunde følelser? Ligner de menneskers? For forskere er det afgørende, at de kan måle og veje alt, og det er som bekendt ikke altid let med følelser. Coppinger mener dog, at det bør være muligt at gøre dette og derved demonstrere, at hunde faktisk kan udvise et rigt følelsesliv. I sidste ende afhænger det af, hvordan begrebet ”Følelser” defineres.

 

Praktisk Info:

Seminaret finder sted den 8. - 9. september 2012 kl. 9:30 - 17(begge dage) på Slotsskolen Fussingvej 6, 8700 Horsens. Overnatningsmuligheder findes i umiddelbar nærhed.

 

Pris ved tilmelding og betaling inden d.31.maj: 2250kr.

Pris ved tilmelding og betaling efter d.31.maj: 2500kr.

 

Prisen er inkl. forplejning - morgenmad, frokost, kage samt kaffe, te og vand ad libitum. Øl og vand kan købes til fordelagtige priser.

Faktura tilsendes ved tilmelding.

 

Sidste tilmelding er mandag d.16.juli!

Vi forbeholder os ret til at aflyse seminaret, såfremt der ikke er nok tilmeldinger, hvorved evt. indbetalinger naturligvis tilbagebetales.

 

 

Tilmelding skal ske til Alpha Hundeadfærdscenter på mail [email protected].

 

Alpha Hundeadfærdscenter har valgt at målrette kurset til professionelle og semiprofessionelle trænere og adfærdsbehandlere samt dyrlæger og andre fagfolk indenfor hundeverdenen. På den måde kan deltagerne komme mere i dybden med neurovidenskab, hundens følelser samt racespecifikke adfærdsformer. Alle er dog velkomne – blot skal de være opmærksomme på niveauet. Coppinger taler amerikansk og er letforståelig.

 

For yderligere info kontakt

Alpha Hundeadfærdscenter, Alpha Hundeadfrdscenter - Adfrdsbehandler, Hundepsykolog, Hunde eller på tlf. 40757324/42367900.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...