Aslan Skrevet November 20, 2008 Rapporter Share Skrevet November 20, 2008 Hvor meget mætter ris egentlig? Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
Buju Besvaret November 20, 2008 Rapporter Share Besvaret November 20, 2008 Hvor meget mætter ris egentlig? Det mætter nøjagtig 40 på en skala fra 1-100... Det er vist dagens mest mærkelige spørgsmål som er forholdsvis umuligt at svare på:blink: Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
Aslan Besvaret November 20, 2008 Forfatter Rapporter Share Besvaret November 20, 2008 Det mætter nøjagtig 40 på en skala fra 1-100... Det er vist dagens mest mærkelige spørgsmål som er forholdsvis umuligt at svare på:blink: Jeg syntes det var et godt spørgsmål ja jeg gør så Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
guanomo Besvaret November 20, 2008 Rapporter Share Besvaret November 20, 2008 http://www.gomotion.dk/artikler.asp?a_id=143&mode=detail&p_id=111&title=art Brune ris: 132 % http://ekstrabladet.dk/kup/fodevarer/article1005653.ece http://videnskab.dk/content/dk/krop_sundhed/kartofler_er_sundere_end_pasta_og_ris Kartofler, ris og pasta hver dag Kartofler tæller ikke med i de 600 gram frugt og grønt, som vi skal spise hver dag. Det skyldes, at kartofler indeholder meget stivelse, og derfor indgår i et måltid på linje med ris, pasta og brød. Kartofler er ubetinget sunde og indeholder ligesom grønsager og frugt mineraler og ikke noget fedt. Forskning viser, at kogte kartofler er det, der giver størst ”mæthed pr. kalorie” – noget som er helt afgørende for, hvordan forskellige madvarer påvirker vægten. Frosne kartoffelprodukter med højst 5 gram fedt pr. 100 gram kan også sagtens være en del af et sundt måltid. Både kartofler, ris og pasta giver god mæthed og energi ligesom brød og gryn. Energien består af kulhydrat, som er det foretrukne brændstof for både hjerne og krop, når du skal arbejde. Vælg altid de mest fiberrige typer af pasta og ris. Det er fuldkornspasta og brune ris. Fiberindhold i kornprodukter (pr. 100 gram): Franskbrød 4 g Fuldkornsrugbrød 9 g Cornflakes 3 g Havregryn 10 g Almindelig pasta 3 g Fuldkornspasta 10 g Polerede ris 1 g Parboiled ris 1 g Brune ris 2 http://www.hjerteforeningen.dk/sw80334.asp Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.