Hop til indhold

Aggressiv eller legesyg


Kjeld Flarup
 Share

Recommended Posts

Vores 1½ år gamle Berner Sennenhund Harrington har et par gange snappet efter fremmede, senest efter postbuddet som han jo er vant til. Uden at vi helt kan forstå hvorfor. Hver gang har min søn på 9 år været til stede, og han er en værre uro. Derfor har situationerne været meget forstyrrede. Vi bor i et hus på landet med langt til naboer, så det er ikke så tit der kommer nogen. Mit eget indtryk er at Harrington ikke er aggressiv, men bare ikke kan finde ud af situationen. 

Jeg læste på Berner Sennen klubbens hjemmeside at den har en speciel teknik at drive kvæg, nemlig ved at snappe efter haserne. Det jeg derfor godt kunne tænke mig at vide er om Harrington er utryg ved situationen, eller om han bare er så meget oppe at køre, at hans hyrdehunde instinkt kommer op i ham. Hver gang vi skal gå tur gør han også højt. Det er jo rart at vide hvorfor han gør det, for at kunne gribe situationen rigtigt an. Noget skal der gøres, folk bliver jo bange for sådan en stor hund.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej,

Jeg har selv haft en berner. Han blev også meget ivrig ved gåture og gøede og peb. Nu er din hund jo en unghund og derfor tænker jeg nok fuld af energi. Går i til træning med ham og hvordan reagerer han, når han evt er sammen med andre mennesker der ??

Der er svært at sige noget om hans "snappen" uden at have set det, synes jeg. Hvordan er hans kropssprog i sådanne situationer ??

Hvis I er i tvivl ville jeg da få en hundekyndig ud at kigge på  det.

V.H. Sille

 

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...