Hop til indhold
Kjeld Flarup

Aggressiv eller legesyg

Recommended Posts

Vores 1½ år gamle Berner Sennenhund Harrington har et par gange snappet efter fremmede, senest efter postbuddet som han jo er vant til. Uden at vi helt kan forstå hvorfor. Hver gang har min søn på 9 år været til stede, og han er en værre uro. Derfor har situationerne været meget forstyrrede. Vi bor i et hus på landet med langt til naboer, så det er ikke så tit der kommer nogen. Mit eget indtryk er at Harrington ikke er aggressiv, men bare ikke kan finde ud af situationen. 

Jeg læste på Berner Sennen klubbens hjemmeside at den har en speciel teknik at drive kvæg, nemlig ved at snappe efter haserne. Det jeg derfor godt kunne tænke mig at vide er om Harrington er utryg ved situationen, eller om han bare er så meget oppe at køre, at hans hyrdehunde instinkt kommer op i ham. Hver gang vi skal gå tur gør han også højt. Det er jo rart at vide hvorfor han gør det, for at kunne gribe situationen rigtigt an. Noget skal der gøres, folk bliver jo bange for sådan en stor hund.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Hej,

Jeg har selv haft en berner. Han blev også meget ivrig ved gåture og gøede og peb. Nu er din hund jo en unghund og derfor tænker jeg nok fuld af energi. Går i til træning med ham og hvordan reagerer han, når han evt er sammen med andre mennesker der ??

Der er svært at sige noget om hans "snappen" uden at have set det, synes jeg. Hvordan er hans kropssprog i sådanne situationer ??

Hvis I er i tvivl ville jeg da få en hundekyndig ud at kigge på  det.

V.H. Sille

 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Tak for svar Sille.

Jeg må prøve at holde lidt mere øje med hans kropssprog næste gang. 

Vi har ikke haft ham til træning, og det er nok en fejl, som vi må til at rette op på. 

Kjeld

  • Like 1

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Opret en konto eller log ind for at kommentere

Du skal være medlem for at skrive en kommentar

Opret en konto

Opret en konto på siden her. Det er nemt!

Opret en ny konto

Log ind

Har du allerede en konto? Log ind her.

Log ind nu

×