Hop til indhold

Råd omkring træning af vores hvalp


L og M
 Share

Recommended Posts

Hej 😊

Vi har en schæfer hvalp på nu 13 uger, og der er flere ting, som vi gerne vil høre hvordan vi kan træne. 

Vi har i forvejen en golden retriever på 9 år. 

1) Det første er, hvordan træner vi vores hunde i at være rolige sammen indenfor? De har en tendens til at køre hinanden op, og glider rundt og skrider ind i ting. Det er ret kaotisk. De må gerne lege sammen, det er slet ikke det. Men er det overhovedet muligt at få dem til at være rolige sammen indenfor?

2) Når hvalpen bliver opkørt, så bider hun sig fast i vores golden retriever og begynder at knurre, og blive helt ustyrlig. Vores golden er ikke god til at sige fra, så vi bliver nød til at adskille dem. Men det er bare tit at det sker. Er det rigtigt nok at adskille dem, for det skal jo helst ikke nå derud hvor det eskalere? 

3) Hvalpen har det med at hoppe op af køkkenborde og spisebord, hvordan træner man det væk? Det vi gør nu, er enten at fjerne hende, altså blidt skubbe hende ned, eller vente til at hun selv hopper ned og derefter belønner med godbid. 

4) Hvordan træner man hvalpen i adskillelse? Vi har sat en børnelåge/børnegitter op mellem køkken og gang, for at lære hende adskillelse. Vores plan er nemlig, at hun skal være ude i gangen når hun skal være alene hjemme. Problemet ligger bare i, at hun hopper panisk op af lågen/gitteret, gør, hyler og piver. Det skal siges, at hun kun kommer derud når hun både er mentalt og fysisk stimuleret, men hun er helt ude af den og hun kan altså se os hele tiden. Når hun piver, gør og hyler, så kigger vi ikke på hende eller noget, før at hun er stille, og så åbner vi lågen/gitteret igen. Er dette forkert? 


Det skal siges, at vi altså har haft hvalp før, men vores 9-årige golden retriever var en virkelig super nem hvalp i forhold til vores nye schæferhvalp. 

Vi har desværre ikke mulighed for at starte til hvalpetræning før i næste måned. 

 

Håber at I kan hjælpe os 😊
 

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...