Hop til indhold

En fejlbehandling hos dyrlægen


Qwert
 Share

Recommended Posts

Hej!

Jeg søger erfaringer og råd fra andre der har fået fejlbehandlet deres hunde hos en dyrlæge. Jeg ønsker ikke at hænge dyrlægen ud for jeg er overbevist om at de har handlet i den bedste intention.

I sommers fik min hund en tumor på forbenet. Dyrlægen mente ikke at den kunne opereres væk da det var svært at få huden til at strække. Han/hun tog en biopsi fortæller at det er godt nyt - “det er en mastcelletumor som vi kan behandle med en indsprøjtning”. Adspurgt fortæller dyrlægen at bivirkningerne er milde lokale gener. Dog er behandlingen dyr (9000,-) og i få tilfælde kan man risikere at tumoren kommer tilbage. Vi vælger at takke ja til behandlingen og da vi står og skal afsted på sommerferie ugen efter råder dyrlægen os til at få vores hund behandlet inden vi tager afsted. De kunne “heldigvis” tage ham ind om fredagen hvor vi skulle på ferie om søndagen. Vores hund tilbringer fredagen hos dyrlægen for at få injektionen der skulle fjerne tumoren. De er nødt til at bedøve ham helt for at udføre proceduren. Alt går fint og han bliver hentet omkring kl 16-17. Det er tydeligt at vores hund har det rigtig skidt. De første timer i hjemmet kaster han op, har spontan vandafgang, besvimer i få sek. og vil hverken spise eller drikke. Jeg tænker at det nok et bedøvelsen han er blevet dårlig af men som aftentimerne skrider frem hæver benet voldsomt op, såret på benet har ikke været bundet ind og det siver meget fra såret, han ryster, piver og har det uden tvivl forfærdeligt. Regningen for behandlingen skal køres gennem vores hundeforsikring så vi har ikke en kvittering og ved ikke hvad det er for et lægemiddel de har behandlet ham med eller om der var noget særligt vi skulle være opmærksomme på - men som sagt skulle bivirkningerne jo kun være lokale gener. Jeg ligger sammen med ham hele natten - det er forfærdeligt at se ham lide så meget og det er tydeligt for mig at han er meget syg. Så snart dyrelægevagten åbner lørdag kl 8 ringer jeg og får en tid til at få ham aflivet kl 10.

Dyrelægevagten der er fra en anden dyrlægepraksis kan godt se at han er svært forpint men synes han skal have en chance inden han aflives (han var 9 år men kunne blive 15-16 år) og giver ham derfor et par indsprøjtninger og lidt medicin med hjem. Dyrelægevagten fortæller desuden at den indsprøjtning vores hund fik ved dyrlæge 1 om fredagen for at fjerne tumoren kan have meget svære og alvorlige bivirkninger og beder mig om selv at læse op på det. 
vi kører hjem men vores hund får det ikke bedre. Han piver ikke helt så meget men det er forsat de samme symptomer. Vi giver ham de medsendte piller fra dyrlægevagten og krydser fingre for at de hjælper hurtigt.

søndag er billedet det samme. Det er også dagen hvor vi rejser på ferie. Ingen har lyst til at tage afsted men afbudsforsikringen tæller desværre ikke syge dyr så vi sender hunden afsted på ferie hos min mor med instrukser om behandlingen og drager selv sydpå. Søndag aften dør vores hund. Vi er endnu ikke nået rejsedestinationen da vi får beskeden. Min mand, vores 3 børn og jeg forsøger at få det bedste ud af ferien men den er præget af sorg og afsavn til vores elskede hund. 

Jeg kontakter dyrlægen med flg. kritikpunkter;

- når man læser op på lægemidlet finder vi selv ud af at der skulle have været givet en sideløbende medicinsk behandling der skulle starte 2 dage før injektionen og gives 7 dage efter - DETTE FOR AT FORHINDRE EN DEGRANULERING OG HISTAMINFRIGØRELSE FRA MASTCELLERNE (dødelig). Han fik aldrig de tabletter - hverken før eller efter indsprøjtningen. Dyrlægevagten der tilså ham om lørdagen opstartede behandlingen dagen efter indsprøjtningen men på det tidspunkt var det jo åbenbart for sent. Om det var en forglemmelse eller om dyrlægen simpelthen ikke vidste at behandlingen krævede en samtidig behandling med 3 andre lægemidler for at den ikke var dødelig, det ved jeg ik… men jeg ved at intentionen var at behandle vores hund og gøre ham rask. Desværre gik det bare slet ikke sådan

- 2. Opnion fra anden dyrlæge var at tumoren var mulig at operere væk.

- vi blev ikke rådgivet og vejledt ordentlig af dyrlægen der gav svar på biopsi. Vi fik at vide bivirkningerne kun var lokale gener (mangel på omhu og samvittighedsfuldhed) og blev desuden rådet til at behandle ham lige inden ferien på trods af at en mastcelletumor vokser meget langsomt.

- mit sidste kritikpunkt; da jeg selv læste om lægemidlet kan jeg se at dyrlægen skulle have “orienteret ejer om særlige forholdsregler der skulle tages i hjemmet når hunden var behandlet med netop dette lægemiddel. De forholdsregler var særligt gældende for hjem med gravide…. “ Hvilket jeg er (dengang i 1. Trimester hvor man jo absolut ikke ønsker at udsætte fosteret for skadelige stoffer). Jeg sov på en madras med hunden med væske sivende fra såret i 2 døgn og jeg er selvfølgelig bekymret for om det kan være skadeligt for barnet på sigt. (Igen mangel på omhu og samvittighedsfuldhed)

dyrlægen vedkender sig fejlen og er kede af forløbet med vores hund. De værdisætter ham til 8000,- som de vil give i erstatning…. Jeg skal dog skrive under på at jeg ikke kan komme med flere indsigelser i denne klage - dette også gældende hvis det viser sig at barnet som jeg er gravid med har fået men/udvikler sygdom som følge af disponeringen. (Jeg tænker risikoen er usandsynligt lille men ik desto mindre et meget urimeligt krav de stiller. Hunden og barnet er to forskellige sager og forhåbentlig bliver der aldrig en sag med barnet). Alternativt foreslår de at de kan løse sagen gennem deres erhvervsforsikring… men her er det jo ikke sikkert at der er nogen form for erstatning at hente i så fald. 

er der nogen der har erfaringer her? Jeg har ikke behov for indgive officielle klager/hænge nogen ud for jeg er helt sikker på at denne praksis har lært af fejlen.  Jeg ønsker at de lærer af fejlen og jeg ønsker at få en fair erstatning uden at “pantsætte” mit kommende barn.
En hund med stamtavle er dyr. desuden regningen fra dyrlægevagt i weekenden, og efterfølgende måtte jeg smide en foldemadras samt dyne og pude ud pga sivning med skadelig væske.

Bekymringer om det kommende barn fylder, Sommerferien syd på var ødelagt, svie og smerte for den tragiske afsked er stadig stor men det er vel næppe noget der kan kræves erstatning for? 

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...