Hop til indhold

Chihuahua gøen


Gæst Zidana
 Share

Recommended Posts

Jeg har totalt forelsket mig i disse små dejlige vapser.. Ja det har jeg været i mange mange år, og nu går jeg seriøst og overvejer at skaffe en.

 

Men min mor (som lever og ånder for sin hund, og bruger næsten hver dag i Søndermarken i kbh) siger at mange af de chihuahua ejere der går rundt derovre, siger at de gør meget. At hvis de havde vidst det, så havde de ikke fået en.. Er det korrekt?

Link til indlæg
Del på andre sites

Nu er det sådan at chihuahua'en oprindeligt er opdrættet til at være alarmhund - dvs den er opdrættet til at gø ... og selvom man kan gøre meget med træning - så tror jeg ikke man kan opdrage den til helt at undertrykke sit instinkt ... og det synes jeg heller ikke at man skal ...

 

Men altså - jeg har aldrig haft en af slagsen - så der er helt sikkert nogen der ved en hel masse mere om racen end mig :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg er helt enig i at dens instinkt ikke skal undertrykkes.. og det er derfor jeg spørger, så jeg kan finde ud af om det virkelig skal være en chihuahua eller ej :)

 

Jeg ha rogså lidt kig på en Yorkshire Terrier, men har ikke fået undersøgt så meget omkring dem endnu, men umiddelbart, ser det ud til at de er rimelig ens. Altså ikke i udseende :lol:

Link til indlæg
Del på andre sites

Uuuha ja - det evige Chihuahua spørgsmål! :)

 

Jo, racen er ikke bange for at sige til og fra - og det ret højt! Men jeg synes nu langt fra det er en hysterisk tilgang de har til livet..

 

Jeg bor i lejlighed med mine to, og når man bor et sted med så megen daglig larm så vænner de sig til og der skal decideret råben i opgangen til for at de reagerer..

Men jo, jeg har haft meget store problemer med at min ældste (Bitten) gøede af alt og alle..

 

Det kræver rigtig god socialisering fra starten, dvs. faktisk fra før den forlader opdrætteren!

 

Bitten kom fra en kennel hvor hun ikke havde mødt anden verden end de andre hunde som var omkring hende, jeg vidste desværre ikke, at masser af kærlighed fra opdrætteren ikke var nok til at forberede dem på livet - så hun har altid været meget sky, og meget gøende.. Hendes kropszone er simpelthen så kæmpe stor at hun helst bare så at alle mennesker holdte sig i en 200m radius..

 

Dolph derimod kommer fra et stueopdræt som har gjort så meget for at socialisere ham og broderen - og det viser sig tydeligt nu! Han er meget mere modig og mindre gøende end Bitten..

 

Hvad jeg har gjort med Bitten for at minimere hendes gøen på gåturen er simpelthen at keep the goodies coming! Hun får en masse guffere (gerne kyllingestykker) når vi ser andre komme forbi. Det kan give nogle voldsomt lange ture - men det hjælper at få det ind i knolden på dem at

 

mennesker/hunde = guffere

guffere = læææækkert!

Mennesker/hunde = lææææækkert!

 

Ren Erasmus Montanus :D

 

Men altså.. ok.. Bitten er så begyndt at gø igen, fordi hun nu vil beskytte Dolph fra alverdens ondskab.. :roll: Så på den igen!

 

 

Hvad jeg egentlig ville sige er at det at det er en gøende race skal ikke afskrække dig, det ville være synd! For de giver så meget igen på så mange andre måder - hver hunderace har jo sin helt egen måde at vade lige ind i hjertet på dig :)

Så hvis du overvejer en chihuahua - så sig endelig til hvis der er noget du er i tvivl om! :) Især mht. opdrætter, jeg tror vi er nogle stykker som har været ude for lidt af hvert

 

 

Og velkommen!

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvad kan jeg sige som ikke er blevet sagt?

 

Toffi er ikke slem til at gø. Hun har så andre typiske chi-ulemper, såsom stor kropszone (Kan f.eks. ikke klare tjenere som bare kommer og mænger sig med farlige hurtige bevægelser) Og ikke glad for børn. Det sidste er en væsentlig ulempe, hvis man regner med at skulle have børn. Chihuahua er IKKE en race der kan med børn under tjah, 10-12 år.

 

Nå, men det var jo ikke det du spurgte om :D

 

Her i huset har vi kunnet opdrage Toffi til at det er ok at gø i haven ved fremmede lyde. men ikke hvis det bare er naboen der griller eller bagboen der parkerer sin bil. Og skulle det en enkelt gang glippe med hendes hukommelse for vores aftale, er et venligt "Stille" nok til at hun stopper. Hos opdrætteren, et lille opdræt, som dog ikke socialiserede optimalt, blev der sat "Ja tak", og så tav alle hundene. Så det kan lade sig gøre at dæmpegøeriet, men ikke at fjerne det, det vil være at gå imod hundens natur.

 

Da vi var på 1 uges ferie sydpå i lejlighed gøede hun rigtig meget. Der var støj fra diskoteksgæster på gaden, og det kunne hun slet ikke have, da hun er vant til at bo et roligt sted.

 

Det er alfa og omega at hvalpen kommer fra et ordentligt sted, og ikke en masseproduktion.

 

Jeg kommer ind imellem til chihuahua-træf i Søndermarken, som regel den sidste søndag i måneden. (Ingen i december og januar) Hvis du har mulighed for det skulle du tage og komme serind sådan en dag. Så vil du kunne se chihuahua´er der gør meget, og chihuahuas der er meget mere moderate. Men det er klart at i flok sætter de mere lyd på. De skal jo også holde eventuelle intruders på afstand, jeg har set 5-6 chi´er jage en stor dalmatiner væk med halen mellem benene!

 

Sig til hvis du vil vide mere om chi-træf i Søndermarken, så sender jeg dig en privat besked. Det er en fin mulighed for at snakke med forskellige chi-ejere.

Link til indlæg
Del på andre sites

Tusind tak for de dejlige svar :D

 

Jeg vil da gerne høre meget mere om dem, ned det jeg lige spurgte om, da det jo er en stor ting at skaffe sig en hund. Jeg har haft hund før dog, så det er ikke helt femmed for mig. Men lige Chi har jeg jo ikke haft før.

 

Du siger at de ikke er gode med børn under 12 år. Det e rjeg ikekglad for at høre, for jeg har selv to, på 9 og 6½.

 

Jeg vil gerne høre mere om jeres træf i Søndermarken. Som sagt så kommer min mor der så og sige hver dag, året rundt. Måske du #kender# hende. En stor dame med stor stemme, og en lille Jack Russel Terrier der hedder Uncas *G*

Link til indlæg
Del på andre sites

Tusind tak for de dejlige svar :D

 

Jeg vil da gerne høre meget mere om dem, ned det jeg lige spurgte om, da det jo er en stor ting at skaffe sig en hund. Jeg har haft hund før dog, så det er ikke helt femmed for mig. Men lige Chi har jeg jo ikke haft før.

 

Du siger at de ikke er gode med børn under 12 år. Det e rjeg ikekglad for at høre, for jeg har selv to, på 9 og 6½.

 

Jeg vil gerne høre mere om jeres træf i Søndermarken. Som sagt så kommer min mor der så og sige hver dag, året rundt. Måske du #kender# hende. En stor dame med stor stemme, og en lille Jack Russel Terrier der hedder Uncas *G*

 

Hej igen :) Selvfølgelig er børn forskellige. Den alder jeg har skrevet står for egen regning. Jeg havde hund da jeg var 10, og fordi jeg som 10-årig ikke havde voksen-omtanke, kom jeg en dag til at gøre ham ondt uden forsæt.

En af mine nærmeste venner har et traume fra sin barndom. Han kom til at tabe sin lille hund så den døde. Ikke af ondskab men simpelthen fordi han ikke var gammel nok til at have omtanke. Han var også omkring 10. Forældrene tilgav ham aldrig :cry:

 

Jeg tror at du vil opleve at alle chi-ejere vil mene at racen ikke er god til små børn. men hvor aldersgrænsen mere præcist er, vil du nok få forskellige svar på.

 

Men under alle onstændigheder er chihuahua en skrøbelig hund. Vi fik strenge instrukser af opdrætter på at hun ikke selv måtte springe op og ned af f.eks. sofaer, men skulle bæres.

Endvidere: Fordi hunden er så lille er nogle børn tilbøjelige til at tænke på den som legetøj. Det problem vil du næppe opleve med en labrador :wink: Endvidere er chi´er hunde med meget stort behov for at man behandler dem respektfuldt. Ellers kan de blive ulykkelige, gnavne og hidsige.

 

Lige nu tænker jeg at en race som Shi Tsu (som jeg aldrig kan finde ud af at stave) og Bichon Havanese måske i virkeligheden er bedre for dig og din familie? De skulle begge have et fantastisk sind. Vi fravalgte disse racer da vi ikke gad daglig pelspleje. Siden har jeg fundet ud af at de faktisk er enormt søde med klippet pels:) -Måske andre herinde ved mere om disse 2 racer?

 

Jeg sender dig tlf.nr. på kontaktpersonen til chi-træf.

Nej, jeg har aldrig mødt din Mor, har kun været til chi-træf, vi bor ret langt fra Søndermarken.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Tyttemåz

Det er rart med sådan en tråd,fordi jeg vidste ikke at en chi gøer så meget... Men når nu det er sagt, kan jeg da godt blive i tvivl om Aiko er en forvokset chi, han gøer også hele tiden, hvis han kan slippe afsted med det :oops:

Link til indlæg
Del på andre sites

  • 2 weeks later...

Hey Zidana,

 

Jeg skrev en privat meddelelse til dig den 17. dec. med tlf.nr. til kontaktpersonen til chi-træf og andre ting.

Men jeg kan se at du ikke har åbnet den. Så skrive herinde hvis du skal have vejledning eller noget så du kan åbne den :D

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...