Hop til indhold

Allergi overfor vores hvalp..


Gæst Sine
 Share

Recommended Posts

Gæst Sine

... ØV ØV ØV!!!

 

Min kæreste har i dag fået konstateret allergi overfor vores hund.

 

Vi har kun haft hende i 10 uger, de sidste 3 uger har han så haft influenza ligende symptomer, vi troede han havde influenza eller halsbetændelse, men hverken pencilin eller noget hjalp.. Og i dag sagde lægen så at det var allergi overfor hvalpen:megaked::megaked:

 

Vi starter med at han prøver at tage allergi-piller..

 

Men hvad hvis det ikke hjælper, jeg kan bare ikke bære at skulle af med hende nu, det ville være det værste i hele verden:megaked:. Hun er jo min lille baby.

 

Er der nogen der har oplevet det samme og har klaret tilværelsen på allergi-piller?

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Annemette79

Hej Sine

 

Jeg kender alt for godt til problemet. Vi har selv lige fået den dejligste lille hvalp og 2 dage efter vi fik den, begyndte jeg at nyse, næsen løb, øjnene kløede og løb i vand. Jeg var også hos lægen og fik foretaget en prik-test (allergi-test) og den viste desværre at jeg er allergisk overfor hund (er ellers vokset op med hund uden problemer, så det kom som et chok). Jeg fik tabletter (antihistamin) og næsespray (binyrebarkhormon) som jeg skal tage hver dag, og det fjerner helt mine symptomer. Min læge rådede mig selvfølgelig til at komme af med hunden, da jeg ellers på sigt kunne risikere at udvikle astma, men det er helt udelukket. Min hund bliver hos mig. Jeg har haft en snak med min læge om at jeg beholder hunden og jeg er derfor blevet henvist til en allergi specialist med henblik på at blive vaccineret mod hunde-allergi. Jeg har mailet med en overlæge på Privathospitalet Mølholm som er ekspert i allergi og allergi vaccine og han skrev, at hunde-allergi er en meget mild form for allergi og at man har meget lille risiko for at udvikle astma med den type allergi. Jeg har også snakket med astma-allergi forbundet omkring hvilke forholdsregler man kan tage i sit hjem, når man har allergi overfor hund og vælger at beholde hunden. Man kan bla holde hunden ude af soveværelset, støvsuge regelmæssigt (helst støvsuger med HEPA-filter), lufte ud i hele huset hver dag (10-15 min), evt opsætte luftrenser med HEPA-filter i huset, vaske hænder efter kontakt med hunden, børste hunden udendørs (hvis den skal børstes). Der er rigtig mange ting man kan gøre for at mindske allergi symptomerne og få et normalt liv, på trods af allergi. Jeg har som sagt ingen symptomer på min allergi mere efter at jeg begyndte at tage medicin og mit liv er idag ligeså normalt som det var før vi fik hund og jeg fik allergi :-D Jeg håber du kan bruge mit (lange) svar til noget og du er mere end velkommen til at spørge igen. Du kan også søge på nettet og læse en masse om hunde-allergi og behandlingen af det, for selvfølgelig skal i da beholde jeres dejlige guldklump :-)

 

Mange hilsner og trøst fra Annemette :ae:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst mk101

Øv, hvor surt. Desværre kan jeg ikke direkte hjælpe, men har et link til en anden tråd, hvor der fra indlæg 65 kommer mange indlæg omkring allergi overfor hund, og hvordan de forskellige har valgt at håndtere det: http://www.hunde-forum.dk/debat/6876-nar-hunden-fylder-meget-post176547.html#post176547

 

Selv er jeg astmatiker og allergiker, men reagerer dog mest på pollen og skimmelsvampe. Det blev opdaget da jeg var 8, og vi blev vist nok allerede der frarådet, at have hunde. Vi havde på det tidspunkt to styk, som levede til jeg var 16. Fra jeg var 21 har jeg selv haft hund, og har nu to styk. Der har ikke været en ændring i min astma og allergi (i forhold til hvad jeg ikke kan tåle) henover denne periode. Sjovt nok er der flere ting, der er blevet bedre.

 

Men man skal selvfølgelig have en tålelig hverdag, men mon ikke der er gode råd at hente rundt omkring i forhold til det. Personligt tænker jeg bare, at der måske ikke er så stor risiko for at udvikle yderligere allergier. Men igen - vi reagerer jo alle forskelligt. Håber I finder en løsning.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Aussies for ever

Godt indlæg.

 

ville bare lige tilføje:

 

- undgår gulvtæpper (samler hår, skæl og andet støv)

- undgå hunden i soveværelset og omkring sofaen

- vask ofte tæppet i hundekurv mv.

- vask ofte hunden; med en god shampoo kan man sagtens hver 2.-3. uge

 

Ville også undersøge mulighederne for vaccine.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Odine

Min stedfar er hyperallergiker, og kan især ikke være på besøg et sted hvor der er katte.

Der går ca 30 min. så har han åndedrætsbesvær.

 

Vi har hunde og 3 katte, som bliver barfet, og her kan han være en hel aften, uden mere end irriteret øjne.

 

Måske vil det hjælpe på din kæreste?

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst milder batmusen

jeg tager allergi piller hver eneste dag og det fungere fint med 2 hunde i huset:blink:

 

de bliver også barfet dette har ikke hjulpet på min allergi og hjælper sjældent

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst PPP-Pero

Jeg vil anbefale vaccination, som dog er en langsigtet behandling (3-5 år).

 

Dengang min mor fandt ud af, at jeg ville have hund, startede hun på vaccinationsbehandling mod hund (og kat). Hun startede med det i august og da vi fik Pero i november havde hun kun meget få symptomer. Førhen fik hun åndenød (så alvorligt så hun SKULLE have medicin med det samme), kløe, løbende næse og nysen, udslæt osv. Nu bliver hun kun lidt rød hvis han fx slikker på hendes hænder og hun nyser kun meget få gange. Hun behøver slet ikke at tage medicin.

 

Jeg kan virkelig anbefale det. Selvom der ikke er garanti for at det virker selvfølgelig. Mange bliver skræmt af at det tager så mange år at gå i behandlingen, men virkningen kan altså godt komme ret hurtigt alligevel. Men selvfølgelig er det besværligt at skulle vaccineres så ofte. I starten er det jo engang om ugen og så bliver det sjældnere og sjældnere. Det er snart to år siden min mor startede med det og nu vaccineres hun hver sjette uge.

 

Held og lykke med det :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...