Hop til indhold

USA tur-retur


Tonks
 Share

Recommended Posts

Hej alle! Jer overvejer praktik i USA om et par år, men ville jo gerne have Izzie med mig ;-) min mormor siger at så skal hun i karantæne i måneder :-( er der nogen af jer der har prøvet det.? Eller ved hvordan det virker det hele.? Ved ikke om staterne har noget at sige, men det er enten kansas eller san Fransisco :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Fandt dette:

 

REJSE FRA DANMARK TIL TREDJELANDE

Ved tredjelande forstås lande udenfor EU.

 

Det er de veterinære myndigheder i tredjelandet, som fastsætter hvilke indførselskrav hunde, katte eller fritten skal leve op til. Kravene kan variere meget fra land til land. Enkelte lande kræver, at man først søger en importtilladelse, andre kræver at dyret sættes i karantæne, og andre igen har samme krav som i EU. Det er derfor en god ide, at du i rigtig god tid før din rejse undersøger, hvilke krav tredjelandet har.

 

Hvordan finder jeg ud af, hvilke indførlseskrav tredjelandet har?

Fødevarestyrelsen har for flere tredjelande oplysning om, hvilke krav de stiller. På listen over lande, Del B og Del C samt de tredjelande, som står opført under Øvrige lande, kan du for nogle lande eventuelt finde link til de specifikke krav eller link til tredjelandets veterinære myndigheder.

Forsøg dig på listen over lande.

 

Er der ikke links ved landet må du enten kontakte den danske ambassade i 3. landet, som kan hjælpe dig med at finde frem til de veterinære myndigheder, eller 3. landets ambassade her i Danmark.

Liste over danske ambassader og generalkonsulater i udlandet.

Liste over udenlandske ambassader og repræsentationer i København.

 

Certifikater og attester

Kræver tredjelandet, at der skal udstedes et officielt dokument (veterinærcertifikat, sundhedsattest eller lign.), som er attesteret af en danske embedsdyrlæge eller Danmarks centrale veterinære myndigheder (dvs. Fødevarestyrelsen), skal du kontakte din lokale fødevareregion.

 

Fødevarestyrelsen udarbejder om nødvendigt specifikke certifikater i henhold til krav, som måtte være modtaget fra tredjelandets veterinære myndighed.

Specifikke certifikater ligger i certifikatdatabasen.

 

Nedenstående generelle sundhedsattest vil eventuelt kunne bruges. Det er dog vigtigt at du får klarhed herfor hos tredjelandet veterinære myndighed inden du rejse med dig kæledyr.

Generel sundhedsattest til hund og kat.

 

Inden du tager din hund, kat eller fritte med på ferie

Hvis du skal på ferie i et tredjeland, som f.eks. har færre krav til indførsel end hvad EU og dermed Danmark har, så sørg for, at dyret kan genindføres i henhold til EU-regler i forhold til det gågældende tredjeland inden du og dit dyr tager af sted. Det er nemmere end at skulle have foretaget f.eks. rabiesvaccination og blodprøver mv. i udlandet.

Rejser med hunde, katte og fritter fra tredjelande.

 

 

Kontakt

Spørgsmål om rejse med hunde, katte og fritter skal rettes til den lokale fødevareregion.

Find din lokale fødevareregion her.

 

Hvad har andre spurgt om og fået svar på?

 

Du kan se det her: http://www.foedevarestyrelsen.dk/ImportEksport/Rejse_med_kaeledyr/Hunde_katte_fritter/Rejse_fra_Danmark/forside.htm

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...