Hop til indhold

Hundejalousi


Gæst miogmi
 Share

Recommended Posts

Vi er en sammenbragt familie, med en samojedespids han på 7 år, som er flyttet ind til en dansk-svensk gårdhund han på 2½ år. Den dansk-svenske gårdhund er pludselig blevet utroligt jaloux på samojedespidsen, efter 8 måneder. Den går til angreb på samojedespidsen, hvis familien kæler med ham, uanset at den selv sidder hos os i sofaen imens, og samojedespidsen blot kommer forbi for at blive kløet bag øret. Begge hunde fungerer fint sammen, når vi ikke er i umiddelbar nærhed, men kommer der fremmede, eller kommer vi i nærheden, vil den dansk-svenske gårdhund, forhindre samojedespidsen i at komme i nærheden af os, eller den fremmede. Begge hunde får al den kærlighede man kan forestille sig, den dansk-svenske gårdhund er skødehund, i modsætning til den anden. De deler fint madskål.Vi er på bar bund. Er der nogle gode råd?

Link til indlæg
Del på andre sites

Hmm, det er noget med at have D/S'en i snor (også samojeden hvis den ellers vil løbe rundt), og rose med bonus-godbidder så længe D/S'en opfører sig som i vil have det, mens i langsomt nærmer jer en sidde-i-sofaen situation, eller lignende.

Dvs en af jer sidder i sofaen med samojeden, og den anden nærmer sig med den dansk/svenske med roos og klap og lækre bidder..

 

Hvis han bliver sur på samojeden, så lad være med at skælde ud, men gå et par trin tilbage, til der hvor det gik godt.

 

Meningen med det er at DS gerne skal se samværet med jer og den anden samojede som noget godt (masser af godbidder), i stedet for at det er en stresset situation med nej og skub - ikke at jeg siger det ér sådan hos jer, men pointen i det.

 

Start med at gøre det hvor det kun er jer som bor med dem, og når det går rigtig godt, kan i begynde at "fylde" en gæst på, 2 gæster på etc.

 

 

Ved ikke om du kan komme i tanke om ting som kan have gjort at det pludselig er blevet sådan? Hvis det er gået fint i 8 måneder? Lyder jo dejligt at de deler madskål og ellers er gode venner :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Tak for råddet... Det må prøves. Lyder som om der kan være noget i det. Vi forsøger ihvertfald så den lille superegoist/utilpasse "køter" måske kan finde ro. Det er faktisk lige så synd for ham, som for den anden, det går ud over.Vi er jo rigtig glade for begge hunde og vil bare de har det godt. TAK.

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi har lidt det samme problem herhjemme, dog ikke i lige så voldsom grad.

 

Jeg satte mig for at finde ud af hvad Luna (vores hvalp) fik ud af at opføre sig som hun gør, og det viste sig, at når hun farer hen og bider Baldur i benene når vi nusser med ham, så stopper vi med at nusse Baldur, og tager i stedet fat i hende for at stoppe hende i at bide. Så for hende var "belønningen" at vi stoppede med at kæle Baldur, og at hun fik opmærksomhed (negativ opmærksomhed, er bedre end ingen opmærksomhed).

 

Så i stedet for at stoppe hende, og dermed få givet hende opmærksomhed, så sørger vi for at anbringe os på en måde, så vores krop blokerer for hendes adgang til Baldur, men uden at tale til hende eller rører ved hende. Og så snart hun forholder sig roligt, så kæler vi også med hende.

Men samtidig fandt vi også ud af, at godt nok så bide Baldur ikke hende, men han blokerer hendes adgang til os med sin krop, så nu sørger vi for at flytte os når han gør det, så han heller ikke får noget ud af at forhindre hende adgang til os.

 

På ovenstående måde har vi fjernet det der motiverer dem til at gøre som de gør, og det virker rent faktisk meget godt.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...