Hop til indhold
 • Dansk/Svensk Gårdhund

     (0 anmeldelser)

  Dengang Danmark og Skåne var landbrugssamfund - altså da de fleste boede på landet og var ansat i landbruget - var der behov for en hund, der kunne lidt af det hele. Det blev den dansk/svenske gårdhund.

  Racen menes at være en videreudvikling af forskellige, for størstedelens vedkommende uddøde, pinscher-racer, men der er også noget gammel cirkushund i gårdhundens DNA. Resultatet af avlen er en hund, der begår sig perfekt på et husmandssted. Den er en trofast og kærlig følgesvend til sin ejer, og en særdeles god rottefænger, hvis man fra hvalpealderen nøder dens jagtinstinkt. Den kan også trænes som apporterende jagthund, og har en naturlig vagthund gemt i sig, og er eksempelvis meget villig til at bevogte høns, så ræven ikke tager dem.

  En dansk/svensk gårdhund har et godt sind, og er derfor også en sjov og glad legekammerat til børn i alle aldre. Det er altså ikke så mærkeligt at den dansk/svenske gårdhund er blevet udbredt, på et tidspunkt hvor hunde skulle arbejde for føden.

  Før den dansk/svenske gårdhund fik sit officielle navn, hvilket først var i 1980'erne, var den kendt under andre navne, som rottehund, skånsk terrier eller dansk foxterrier. Det er dog misvisende at kalde hunden en terrier, da den, som nævnt, er langt tættere beslægtet med de mere rolige pinschere. Man kan ikke komme udenom at racerne ligner hinanden - eksempelvis bliver den nok mest berømte dansk/svenske gårdhund, Kvik fra Matador, spillet af en foxterrier. Da Kvik dør og bliver skiftet ud med en ny hvalp, sent i serien, er det dog en ægte dansk/svensk gårdhund der overtager.

  Hvis man nu ikke bor på en landejendom, kan man sagtens holde hunden beskæftiget alligevel. Der er som sagt noget cirkushund i den, og den er dygtig til at lære tricks, som at hoppe gennem ringe og over forhindringer. Den kræver ikke enormt meget motion, i form af gåture, men den har det bedst med at bestille lidt og kunne vise at den er dygtig. Agility og lydighed er gode discipliner for gårdhunden.

  Dank/svenske gårdhunde er nemme hunde, hvis man bare stimulerer dem. De kræver et absolut minimum af pelspleje og er ganske selvhjulpne og lette at gøre sturerene. Når man dertil lægger at racen er utroligt robust og ikke er plaget af arvelige sygdomme, får man en hund, der er virkelig god til helt nye hundeejere.

  Race: Dansk/svensk gårdhund

  Max højde: 40 cm

  Vægt: 8-12 kg

  Børnevenlig: Ja

  Aktivitetsniveau: 3/5

  Plejekrav: 1/5


  Bruger Feedback

  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Gæst

  • This will not be shown to other users.
  • Tilføj en anmeldelse...

   ×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

     Only 75 emoji are allowed.

   ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

   ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

   ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Tilføj...