Hop til indhold
 • Dværgpinscher

     (0 anmeldelser)

  Selvom den hører til de små såkaldte legetøjshunde, er der plads til enormt meget spræl i en dværgpischer. Den er en venlig hund, der er god til førstegangsejere og børnefamilier, men også kan trænes til alt muligt.

  Det er et noget obskurt stamtræ, der ligger bag dværgpinscheren, og eksperterne er ikke helt enige om hvad den egentlig består af. Black-and-tan toy terrier, tysk pincher, gravhund og italiensk mynde kan allesammen høre til mixet, afhængigt af hvem man spørger. Man mener at dværgpinscheren blev skabt til en dobbeltrolle, som rottefænger og selskabshund - i dag bliver den udelukkende brugt til det sidste og som udstillingshund.

  Hunden er i taskestørrelse og derfor nem at tage med på rejse. Den er også billig i drift på alle måder: Den spiser ikke særlig meget, lider ikke af alvorlige arvelige sygdomme, har et stærkt helbred og kræver så godt som ingen pelspleje. Mange tror at den, på grund af den meget korte pelsdragt, ikke håndterer kulde særlig godt, og investerer i tøj til den, til den danske vinter - dette er ikke nødvendigt, hvis man blot sørger for at hunden får den rette føde, den skal bruge for at danne en smule vinterpels og tage lidt isolerende fedt på.

  Dværgpinscheren er glad for at være udenfor, men på den anden side også en glimrende lejlighedshund. Den tilpasser sig hurtigt dens famlies skema og energiniveau. Man skal dog være varsom med at give den for meget motion. De korte ben er ikke skabt til at løbe et halvmaraton om dagen. Til gengæld elsker den at boltre sig i naturen, løbe korte strækninger i spændende terræn, følge duftspor og - som gammel rottehund - at grave i jorden. Den er også glad for at flade ud i sofaen med mindre aktive familiemedlemmer, altså de ældste og de yngste. Den er god til børn, men en smule skeptisk overfor andre dyr.

  En udbredt fordom om hunde i legetøjskategorien er, at de gør hele tiden. Dværgpinscheren er mere intelligent end de fleste andre hunde i sin størrelseskategori, og kan derfor sagtens lære at tie stille, hvis den skal. Ofte er det dog en god idé at lade den kommunikere, bare lidt. Hvis den får lov til at melde gæsters og postbudes ankomst, føler den at den bidrager med noget vigtigt, og det gør den glad.

  Race: Dværgpinscher

  Max højde: 30 cm

  Vægt: 4-6 kg

  Børnevenlig: Ja

  Aktivitetsniveau: 3/5

  Plejekrav: 1/5


  Bruger Feedback

  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Gæst

  • This will not be shown to other users.
  • Tilføj en anmeldelse...

   ×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

     Only 75 emoji are allowed.

   ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

   ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

   ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Tilføj...