Hop til indhold
 • Fransk Bulldog

     (0 anmeldelser)

  Den franske bulldog er en dejlig selskabshund, der ikke kræver det store for at være tilfreds. Den er mest tilfreds med en afslappet hverdag i vante omgivelser.

  Racens oprindelse er der delte meninger om, men man er enige om, at den er en slags dværgudgave af den engelske bulldog. Målrettet avl gav den franske bulldog sine karakteristiske flagermusagtige ører, der adskiller den fra stamracen.

  Hvis man leder efter en nem hund burde den franske bulldog være i toppen af ens liste. Den lille størrelse kræver meget lidt motion - faktisk frarådes det at motionere den for meget. Den spiser ikke alverden, og den korte pels passer stort set sig selv. Racen er skabt som en skødehund, der helst ligger stille, selvom dens stærke, muskuløse forfædres gener ikke fornægter sig - den er stadig en ret solidt bygget hund. Man skal dog være opmærksom på at racen, som mange andre dværgracer, har en række nedarvede rygproblemer. Det er derfor vigtigt at finde en certificeret opdrætter, helst en der er godkendt af Bulldog-klubben.

  En fransk bulldog har et fladt næseparti, der gør, at man skal holde øje med dens vejrtrækning. Af samme årsag må den ikke løbe for langt og for længe, og man skal være opmærksom på om hunden har det for varmt. Enhver aktivitet, der kræver en heftigere vejrtrækning end normalt, skal monitoreres og modereres. Ørerne skal undersøges for vokspropper jævnligt.

  Racen er taskevenlig, og bør trænes til at betragte en bestemt taske eller en transportkasse, som sit hjem, fra den er hvalp. På den måde vil den altid have et trygt sted, hvor den kan finde ro, hvis man eksempelvis skal på biltur, med offentlig transport eller på ferie i nogle uger, hvor hunden skal med. Når den først har knyttet sig til en taske, kurv eller kasse, er den endog meget nem at have med rundt.

  En fransk bulldog er ikke nogen optimal hund til børn - men de, altså børnene, kan sagtens trænes til det. Børnene skal lære at hunden ikke tåler for meget tumult, hurtigt bliver dehydreret og ikke skal løftes op hele tiden.

  Race: Fransk Bulldog

  Max højde: 35 cm

  Vægt: 8-14 kg

  Børnevenlig: Ja

  Aktivitetsniveau: 1/5

  Plejekrav: 1/5


  Bruger Feedback

  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Gæst

  • This will not be shown to other users.
  • Tilføj en anmeldelse...

   ×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

     Only 75 emoji are allowed.

   ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

   ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

   ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Tilføj...