Hop til indhold
 • Gravhund

     (0 anmeldelser)

  NOTE:

  DÆKKER FØLGENDE OPSLAG: KORTHÅRET DVÆRG GRAVHUND, KORTHÅRET GRAVHUND, KORTHÅRET MINIATURE GRAVHUND, LANGHÅRET DVÆRG GRAVHUND, LANGHÅRET GRAVHUND, LANGHÅRET MINIATURE GRAVHUND, RUHÅRET DVÆRG GRAVHUND, RUHÅRET GRAVHUND, RUHÅRET MINIATURE GRAVHUND

  Vittighederne står som regel i kø, når uindviede skal beskrive en gravhund. Men de små pølser på ben har en lang historie bag sig, som nogle af Europas mest effektive og populære jagthunde, og besidder et dertilhørende ædelt sind.

  Gravhunden har, i en eller anden form, eksisteret siden 1400-tallet. Den blev forædlet i Tyskland, og i 1750 opstod den hund vi alle kan genkende i dag. Dens tyske navn, Dachshund, betyder grævlinge- og rævehund, og det var som grævlingejæger, at racen vandt udbredelse. Man fandt dog snart ud af, at den også var en god apportør, og derfor anvendelig til fulgejagt og i brug mod småvildt, som harer og kaniner. Kobler af gravhunde blev endda sluppet løs mod langt større vildt, som vildsvin, og kunne løbe byttet træt, så jægerne lettere kunne nedlægge det.

  Det var dog som tunneljæger, at gravhunden var allermest anvendelig. Dens aflange, smalle form, det spidse hoved og den stærke bagkrop, er altsammen indrettet til at forfælge underjordisk bytte, og skræmme det op til den ventende jæger.

  Ikke overraskende er nutidens gravhunde ekstremt modige og stolte. De betragter ikke selv deres ringe størrelse som en hindring, men som en fordel, og de indgår gerne i flokke af artsfæller. Statistisk set er gravhunde ret aggressive, hvad talrige kulørte historier om kongehusets gravhunde vidner om. Det er en god kvalitet hos en hund, der skal jage under jorden, men ikke nødvendigvis hos en familiehund. Det er derfor vigtigt at opdrage hunden tidligt og vænne den til alsidigt selskab, hvis man har børn eller andre dyr. Den får meget hurtigt ejerfornemmelser over sine mennesker, og kan let føle sin plads truet.

  Der findes ni varianter af gravhunde, fordelt på tre størrelse - standard, dværg og miniature - i kombination med tre pelstyper - korthåret, ruhåret og langhåret. Forskellene mellem de mange varianter er stort set kun kosmetiske, om end de mindre hunde har en tendens til at være lidt mere støjende og balstyriske. Hvad pelspleje angår er det selvfølgelig nemmest at have at gøre med de korthårede og ruhårede varianter, men de langhårede er stadig ikke lige så plejekrævende som eksempelvis en puddel eller en coton de tulear.

  Alle gravhunde kan bruges til jagt, og skal have motion og udfordringer der minder om jagten. Sporfinding, agility og apportering er alle oplagte færdigheder at træne sin gravhund i. De skal ud at røre sig og kan løbe langt, til trods for deres korte ben. Det er også en ret intelligent hunderace, der skal udfordres mentalt, for ikke at kede sig og blive gnaven. Den kan være stædig og stolt, og finder sig sjældent i at blive skældt ud eller i at gentage de samme øvelser hele tiden.

  Race: Gravhund

  Max højde: 25 cm

  Vægt: 8-15 kg

  Børnevenlig: Delvist

  Aktivitetsniveau: 3/5

  Plejekrav: 2/5 eller 3/5 (langhåret)


  Bruger Feedback

  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Gæst

  • This will not be shown to other users.
  • Tilføj en anmeldelse...

   ×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

     Only 75 emoji are allowed.

   ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

   ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

   ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Tilføj...