Hop til indhold
 • Irsk Ulvehund

     (0 anmeldelser)

  Det første man lægger mærke til er størrelsen. Den irske ulvehund er ikke bare stor, den er enorm. Den er verdens højeste hund og skabt til at jage nogle af de farligste dyr i Irland. Ikke desto mindre er den også en sød og imødekommende familiehund.

  Der er noget ædelt over ulvehundens udseende. Den er en urkraft på fire ben, og var i sin tid kendt som kongerne og høvdingenes hund - for ingen andre havde råd til at fodre den. Det blev tradition for disse store ledere, at forære kobler af syv ulvehunde væk i gave til udenlandske gæster, for at vise hvor rig man var. På den måde præsterede man faktisk næsten at udrydde racen, men den blev genatableret i midten af 1800-tallet.

  Den irske ulvehund er en krigsmaskine. Den er avlet til egenhændigt at jage store, farlige dyr, som ulve, bukke og vildsvin, og gå i struben på dem. Nogle forskere mener også, at de blev brugt i jagten på den gigantiske irkse kæmpehjort i stenalderen - hunderacens tilstedeværelse i Irland kan spores hele 7000 år tilbage. Ulvehunden har også været anvendt som krigshund, hvilket man må formode at den har været overmåde god til.

  Selvom racens historie er fuld af vold, er den ikke af natur aggressiv. Faktisk er ulvehunden ret kælen og nyder at blive kløet på maven. Den skal dog stadig behandles som en jagthund, når den skal motioneres. Ulvehunden en god langdistanceløber, men kommer virkelig til sin ret når den skal sprinte. Den er af samme familie som mynden, og bliver i stigende udstrækning brugt som væddeløbshund. Det nytter ikke noget at give en ulvehund for lidt plads - den skal have mulighed for at bevæge sig langt og komme op i fart. Hvalpe kan blive ret destruktive, hvis de ikke får rørt sig nok, og derfor kan en - meget stor - hundegård være en nødvendighed, indtil hunden modnes.

  Ulvehunde har nærmest en tænd/sluk-knap installeret i hjernen. Den kan springe rundt i skoven, og løbe efter fugle og andre smådyr, spæne fire fodboldbaner rundt og lege hele dagen, hvis man har lyst. Men lige så vild og aktiv den er udendørs, lige så rolig og gemytlig er den, når den kommer indenfor.

  Pelspleje er vigtigt, men ikke tidskrævende. Ulvehunden får hurtigt et forhutlet udseende, hvis man lader pelsen stå, men det kan ordnes med en ugentlig børstning og en halvårlig klipning. Store hunde, og de fås ikke større, har en tilbøjelighed til ledsygdomme og ulvehunden er ingen undtagelse. hold derfor godt øje med hvordan den bevæger sig.

  Race; Irsk Ulvehund

  Max højde: 92 cm

  Vægt: 52-82 kg

  Børnevenlig: Ja

  Aktivitetsniveau: 5/5

  Plejekrav: 1/5

   


  Bruger Feedback

  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Gæst

  • This will not be shown to other users.
  • Tilføj en anmeldelse...

   ×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

     Only 75 emoji are allowed.

   ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

   ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

   ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Tilføj...