Hop til indhold
 • Kleiner Münsterländer

     (0 anmeldelser)

  Den lille Münsterländer er en ret populær jagthund i Tyskland, Danmark og Benelux-landene. Den kan varetage mange forskellige opgaver i felten og er desuden velsignet med et roligt og behageligt gemyt.

  Münsterländerens historie handler om en ædel hunderace, der senere blev adopteret af det jævne folk. Oprindeligt var den tyske landadelens foretrukne hund til falkejagt. Hunden moslede gennem filtret skovbund og engområder med højt græs, hvor den opsnusede byttedyr som kaniner og agerhøns. Når den havde fundet byttet, jog den det ud i åbent terræn og markerede hvor det befandt sig. På dette tidspunkt ville jægeren løslade sin falk, der så fløj højt op og dykkede ned og greb byttet mellem sin skarpe kløer.

  Da jagten blev udbredt blandt den jævne befolkning, efter adelstandens ophævelse i 1919, tog almuen Münsterländeren til sig. De brugte ikke falke, men hundens evne til både at finde spor, pointe og apportere gjorde den til et oplagt valg af jagthund for folk på et stramt budget.

  Münsterländeren er bygget til hårdt arbejde og skal have rigeligt med motion. Den er ikke egnet til at bo i lejlighed eller som hyggehund, men er man en familie, der kan lide at røre sig, er den et godt valg. Hvis man ikke selv går på jagt, kan den tages med på løbeture, cykelture og til stranden, hvor den kan løbe frit og snuse til en masse spændende ting.

  Hvis den bliver rørt nok, er Münsterländeren en rolig hund, når den er inde. Den kan godt finde på at give hals , når der kommer fremmede, men kun for at gøre opmærksom på besøget - de er generelt ikke aggressive, men bare vagtsomme. Den kan hurtigt trænes til at acceptere husets kat eller andre husdyr - men den vil stadig, instinktivt, gå efter vilde dyr i det fri.

  Pelsen er halvlang og let bølgende, og hvis man ikke har lyst til at støvsuge hele tiden, kan med med stor fordel børste hunden et par gange om ugen - den fælder nemlig en del. Münsterländere er generelt ikke bekostelige i dyrlægeregninger - racen avles af ihærdige og seriøse jagthundeentusiaster og har meget stærke gener.

  Race: Kleiner Münsterländer

  Max højde: 54 cm

  Vægt: 16-25 kg

  Børnevenlig: Ja

  Aktivitetsniveau: 4/5

  Plejekrav: 1/2


  Bruger Feedback

  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Gæst

  • This will not be shown to other users.
  • Tilføj en anmeldelse...

   ×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

     Only 75 emoji are allowed.

   ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

   ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

   ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Tilføj...