Hop til indhold

agilitypote

Members
  • Antal indlæg

    9
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Alt der er opslået af agilitypote

  1. Hvis en hund, i dommerens egne, skal stå model til at blive taget fat omkring af en vildt fremmet, uden at vise sin utryghed, så har du ret. Jeg mener stadig, at en udstillingsdommer bør tage hensyn til hunden. Der står ikke nogle stedet i racestandarden at den skal kunne håndtere sådan en sitauton, og der står faktisk "Den kommer mennesker venligt og tillidsfuldt i møde, de kan dog være noget reseveret over for fremmede". Så jeg anser slet ikke at trygge sig, som uønsket adfærd. Desuden er det udstilling og ikke mentaltest vi har været til... Når min hund har været på over 50 udstillinger, og først nu én eneste gang føler sig "trumlet", ja så tror jeg faktisk på min dømmekraft om, at dommeren har været helt galt på den. Men det lader ikke til at vi bliver enige her
  2. Jeg fornemmede det heller ikke helt så hårdt som jeg skrev det - men ville bare lige understrege at det ikke bare var et almindeligt greb om hunden
  3. Jeg må lige kommentere på de flestes indlæg, da nogle kører i forkerte spor. Jeg beklager mig naturligvis ikke over, at dommere (som dommere skal) mærker ordentligt efter. Jeg beklager mig over, at dommeren tager fat hele vejen rundt om min hunds krop og klemmer den ind mod sin egen - det er ikke en adfærd som mange hunde ville bryde sig om. Min hund har ikke bidt og kunne ALDRIG drømme om at bide. Men når hunden smasker, trykker sig, kigger væk, lægger ørene væk, smider halen (som den heller aldrig gør), så burde dommeren for længst have slippet et greb, som i øvrigt ikke gav mening for bedømmelsen. Alle greb om hunden, der giver mening for at mærke min hunds krop er fuldkommen acceptable - men man fastholder ikke en hund fysisk, for at se om den mon bider hvis man gør det længe nok. Og hov, det gjorde den så ikke, men blev skræmt fra vid og sans.
  4. Her var der ikke tale om at tage en arm på hver skulder - men om at fastholde hunden tæt ind mod sin (dommerens) krop - hvilket må virke grænseoverskridende overfor alle hunde dér ikke kender mennesket. Du kan få lov at kigge alt det du vil i hans mund, mærke (også mærke ordentligt til) hvordan hans krop er bygget - han er som sagt udstillet i 4 år og ved godt hvad det går ud på, men at tage hunden så hårdt ind til sig som dommeren gjorde - det er ikke i orden!
  5. Nu er det sådan at dommeren HAR holdt hunden fast ind til sin krop - og det er ikke i orden. Dommeren skal naturligvis tage fat om hunden for at mærke kroppen og det er jeg helt med på - men dommer skal ikke tage knuge hunden ind til sin krop så den føler sig fastholdt - det må vi alle være enige om.
  6. Citeret fra udstillingsreglementet: "Hundens velfærd skal have højeste prioritet på alle hundeudstillinger" - det synes jeg måske er nok. Jeg ved godt at der ikke står direkte at dommeren ikke må overfalde hunden, men burde det ikke være indlysende ud fra ovenstående?
  7. Tak Niels - min frustration skal ud ja - men endnu vigtigere så håber jeg på at de rigtige mennesker hos DKK får mit budskab den ene eller anden vej. Der er INGEN hunde der skal have overskredet deres grænser, som min fik det igår
  8. Jeg har udstillet min Japanske Spids i over 4 år. Jeg har været igennem mange ting med ham, men i weekenden i Fredericia var vi ude for noget, der fik mig til at overveje min fremtid i udstillingsverdenen. Min hund blev overfaldet af dommeren - eller fik i hvertfald overskredet alle sine grænser. Jeg fortryder at jeg lod det ske, men alting gik så hurtigt. Indlægget på min blog handler om situationen - og jeg er ikke stolt af den - men det der skete var ikke i orden, og jeg bliver simpelthen nødt til at dele det med jer for at gøre mit til, at det ikke sker for andres hunde. Hvis I vil hører hele historien må i klikke over på agilitypote.dk Lad vær med at døm mig, jeg har fået rigeligt med dårlig samvittighed, så det er det sidste jeg har brug for. Har haft 1 døgn til at reflektere over hændelsen nu, og synes ikke den bliver mindre forfærdenlig - derfor brøler jeg for hundenes skyld!!!
×
×
  • Tilføj...