Hop til indhold

Maki

Members
  • Antal indlæg

    25
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Indlæg skrevet af Maki

  1. inviter dem hjem til jer istedet... uden kat :lol:

    Det gjorde vi i sidste måned. Det vil de ikke. Det er jul hos dem, eller ingen jul. Min mand kan så tage hjem til sin familie dog (som ikke vil have hund på besøg), og så kan jeg blive foran tv'et derhjemme.

     

    Vi har ikke pasningsmuligheder (hvem vil passe en hvalp, der ikke er renlig?).

  2. Vi skal holde jul hos mine forældre og skal have hunden med. Nu har jeg lige fået besked om, at mine forældres kat har lopper, og at dyrlægen havde sagt, at vi skulle "advares".

     

    Der findes jo selvfølgelig forebyggende loppemidler, vi kan give, men risikerer vi at lopperne alligevel sidder i pelsen (hun er langhåret), så vi tager dem med hjem?

  3. Og så har hun lige skidt ude i køkkenet. 2 minutter efter at hun er kommer ind fra tissetur i forhaven...Altså det er som sådan let nok at få hende til at tisse ude, hvis bare man går ofte nok ud med hende, men det er pøllerne, jeg ikke kan få hende til. Hun holder sig og venter til hun er inde i varmen igen. Hun pøller skam også ude, vi har bare ikke en høj succesrate.

  4. Jeg kender det alt for godt og var også tæt på at sælge Oscar ved daggry :lol: Dels fordi jeg ikke fik sovet og dels fordi man et eller andet sted bliver desperat. Nogle hvalpe er længere om det ligesom børn også er forskellige - men det er naturligvis en ringe trøst når man selv står i det.

     

    I dag tænker jeg ikke videre over det - for det var bare sådan Oscar var dengang.

     

    Hun skal nok blive renlig - men pas på at I ikke kun tænker på det, for det kan nogle gange give bagslag. Hunde læser ens sindstemning meget hurtig.

     

    Tusind tak! Jeg var faktisk klar på at lave en salgsannonce på hende i dag. Det er også hårdt, når man er så træt og er kørt ned. Det hjælper at læse om andre, der har stået i situationen og knap nok kan huske det i dag, fordi det bare er gået over.

  5. Hvad hedder hun egentligt? :-D

    Keiko. Maki var hendes første navn, vi gav hende, men vi droppede det efter en dag :lol:

     

    Slet ingen gåture? Hun kommer til at dø af kedsomhed. Men kan godt prøve i et par dage.

    20161211_153153.jpg

  6. Jeg kan godt prøve at lave en lille form for sandkasse under udhænget lige ved døren. Jeg tænker at en stor kattebakke med jord i kan gøre det? Umiddelbart foretrækker hun vist græs, når vi er ude, men jeg gør et forsøg med jorden. Alt skal prøves af nu. Altså, hvis jeg bare vidste at hun ville blive renlig, når hun var 6 måneder om 2 måneder, så ville jeg være mere rolig. Jeg har bare ikke set nogen tegn på begyndende renlighed hos hende endnu, og det er det, der er så frustrerende, for så hører man om små hunde, der først bliver renlige når de er 12 måneder, og så er min mand og jeg da skilt for længst inden :shock:

  7. Jeg ville bruge aviser eller sådan nogle underlag her:

     

    http://www.zooplus.de/shop/hunde/welpen/welpenpflege/13770

     

    Hunde graver ikke deres afføring ned, så kattegrus giver ingen mening, du risikerer det ender i maven ;-)

     

    Hvis opdrætter ikke har gjort særligt meget ud af renlighedstræning, tror jeg det er her problemet ligger, for hvis hvalpene både har leget og evt. sovet, hvor der er tisset, hvordan skal de så vide, at det skal være anderledes. De fleste hundehvalpe søger instinktivt væk fra deres liggeplads, når de skal tisse, allerede fra 2-3 ugers alderen, men hvis den mulighed ikke fysisk eksisterer, bliver deres naturlige adfærd jo ikke understøttet.

     

    Jeg har sendt 2 kuld whippethvalpe ud i verden og de har været stort set renlige, når de flyttede hjemmefra, men det har så også krævet luftning af hvalpe hver anden time døgnet rundt fra de var 3 uger gamle og vask af tæpper fra kurve mv. i en uendelighed ;-)

     

    Med hensyn til foder, er du nok nødt til at prøve dig lidt frem. Jeg har haft hunde/hvalpe, der trivedes fint på kornfrit, men flere af mine whipper, har skullet have ekstreme mængder foder, hvis ikke det indeholdt et kornprodukt af en eller anden art, hvis de skulle holde vægten.

    Jeg plejer selv at køre med 2-3 forskellige slags foder med forskellige proteinkilder. Pt. har jeg en hvalp på 4 måneder og hun får en blanding af Royal Canin, Taste of the wild og Brit care.

    Dit svar kom først frem efter jeg havde skrevet.

     

    Hun foretrækker absolut at besørge på tæpper ;) Så hvordan lærer jeg hende at bruge papir eller de der Savic, jeg har købt nu (tilsvarende dem, du viste. Det er bare fra den danske zooplus). Jeg ved, at med katte kan man få noget at drysse i kattebakken, der gør, at de har lyst til at besørge dér, men hvordan dog med en hund?

  8. Nu har jeg bestilt Acana Grasslands og Taste of the Wild - High Prairie Canine og en Savic Puppy Trainer Starter-sæt. Og jeg har givet hende en kattebakke ud i gangen nu. Så krydser vi fingre for, at der kan komme lidt glæde i huset igen :)

     

    Det skal lige siges, at vi slet ikke skælder hende ud, når hun besørger indenfor. Vi har mere travlt med at rense efter hende, så jeg tror ikke, at hun ved, hvor frustrerede vi er over hende.

  9. Tusind tak for jeres input. Jeg kan mærke, at jeg har mere mod på det hele nu. Var virkelig slået ud i morges. Jeg er glad for at I andre nævner blærebetændelse - jeg håber faktisk, at hun har det. For så kan vi gøre lidt ved tisseriet.

     

    Så er der alle hendes pøller. Hun får RC som hun har fået med fra opdrætter. Jeg har aldrig hørt særlig meget godt om RC, så det har hele tiden været planen at hun skulle over på andet foder, når posen var færdig (men det er en stor pose!), men jeg tror at jeg vil gøre det nu. Er der nogen tommelfingerregel i forhold til indhold i foderet og mængden af pøller? Skal man undgå kornprodukter eller undgå for højt proteinindhold osv? Nok har en hvalp vel højere stofskifte end en voksen hund, men der kommer alligevel så mange mængder ud af hende, at jeg godt tror et foderskifte kan gavne.

     

    Mht. kattebakke så har jeg foreslået min mand det mange gange, og han har været stor modstander. I dag er han gået med til det. Bare til om natten. Tips til det modtages meget gerne! Altså skal det være aviser, eller kan jeg bruge kattegrus?

     

    Jeg tror ærligt talt ikke at opdrætter har gjort noget for at renlighedstræne hende. Der stank af pis i det hus og det sved i øjnene. Så meget at vi vaskede hende øjeblikkeligt, vi kom hjem med hende, fordi hun også stank.

  10. Jeg har faktisk en aftale hos dyrlægen i næste uge for at få tjekket om hun har blærebetændelse og så få tømt hendes analsække, da de lader til at drille. Jeg er bare så kørt ud nu. Det er slet ikke rart at have hvalp. Gåturene handler kun om at få hende til at besørge, og resten af tiden vogter vi hvert eneste bevægelse, for at tjekke om hun nu er ved at sætte sig indenfor.

     

    Vi har hende ude hele tiden for at få hende til at besørge ude. Det er ikke fordi at vi ikke er ude med hende. Hun vil bare hellere gøre det indenfor. Vi har da også held med at få hende til at besørge ude. Det er ikke umuligt. Det er bare ikke en høj succesrate, og hun siger som sagt slet ikke til.

     

    Det eneste tidspunkt, jeg har held med at holde hende renlig, er hvis hun sover med mig i sengen i gæsteværelset, hvilket vi gør nogle gange, for bare at få lidt søvn. Jeg overvejer om jeg skal flytte ind på gæsteværelset i en måned og så håbe på, at hun lærer at holde sig på den måde. Ved ikke om det har nogen effekt?

  11. Vaps er 4 måneder nu, og der er bare ikke lys for enden af tunnellen hvad angår renlighed. Som det er lige nu, så har hun kun adgang til gangen, hvor hun sover om natten, og så køkkenalrummet, da det er de eneste to steder, som hun ikke har valgt som toilet endnu. Ved at holde hende fra de øvrige rum, håber vi på at få hende til at glemme vanen med at besørge derinde. Vi tager hende ud hver 2. time (før 1 time, men nu lader det til at der går lidt længere tid imellem), men tit sidder hun bare og gloer. To sekunder efter, når hun er kommet ind, så løber hun lige ind i stuen og skider. Hun foretrækker absolut at besørge indenfor. Vi roser hende, når hun er ude. Vi har forsøgt med godbidder og leg bagefter, men det virker ikke til at have hendes interesse.

     

    Om natten er det eneste tidspunkt, hvor hun siger til. Her gør hun, når hun skal. Desværre så sjattisser hun (kan sagtens tisse 3 gange på en halv time), så vi får ingen søvn. Her til morgen har hun skidt i sengen, da vi ville putte med hende. Ingen advarsel.

     

    Jeg vidste godt, at små hunde er længere tid om at blive renlige, men jeg vidste ikke at det var så slemt :cry::cry::cry: Vores stue lugter af tis. Min mand er sur på mig over, at vi har fået hund. Jeg aner ikke hvad jeg skal gøre.

  12. Ah, så der var flere svar :) Okay, så jeg skal bare starte HELT forfra med at hun sover i kurven i sengen. Fino, det gør jeg. Og så når hun har sovet igennem i et par nætter, så kan jeg rykke hende ned, tænker I, og langsomt gøre som der står, at man skal, med at rykke hende langsomt hen mod døren og ud?

     

    Jeg arbejder hjemmefra, så hun kommer aldrig til at være alene om dagen, så jeg synes, at det er okay at vi har hundefri zone i soveværelset om natten.

  13. Så har jeg brug for jeres input igen.

     

    Vi øver alene-hjemme om dagen, og det går faktisk fint. Jeg ville ønske at det smittede lidt af på hendes evne til at sove alene. Min mand har sovet på gæsteværelset i en uge nu, for at bare en af os får lidt søvn, og jeg ville ønske, at vi snart kunne sove sammen igen, så jeg har brug for at se lidt lys forude, men lige nu går det bare baglæns.

     

    Vi fik at vide fra opdrætter, at vi skulle lukke hende i en transportkasse eller sætte hende i en åben papkasse om natten, for så lærer hun at holde sig. Det fungerer fint. MEN, hun synes ikke det er særligt sjovt at være lukket inde. Vi starter hver nat med at hun gør og piver (10 minutter før hun falder i søvn - lod hende gø i går for at se hvor lang tid det tog) og derefter 2-3 gange i løbet af natten vågner hun og gør igen. Det hjælper med det samme at stikke en hånd ind til hende. Så lægger hun sig straks til at sove igen. Jeg har taget hende udenfor for at tisse, når hun gør, og hun skal da også tisse, men det er kun efter hun er blev sat ud 3-4 gange at hun endelig gør det, for hun vil hellere tilbage i soveværelset. Jeg er derfor ikke i tvivl om at det er fordi hun mangler nærhed/tryghed at hun begynder at gø.

     

    I nat var jeg så desperat after at sove, at jeg tog ørepropper i. Jeg bukkede dog under, da det også er for synd at hun ligger og piver. Så jeg tog transportkassen op i sengen, så hun sov i den ved siden af mig, og det fungerede perfekt. Ikke en eneste lyd. Faktisk var det kun fordi min mand kom ind kl. 8 og hentede hende for at lufte hende, at hun vågnede.

     

    Jeg har jo læst, at man langsomt skal flytte transportkasssen ud af soveværelset. Men nu går det jo i den modsatte retning her, når det kun giver nattero at hun sover ved siden af mig.

     

    Hvad gør jeg forkert?`

     

    Hun har sovet i transportkassen om dagen nogle af dagene, helt frivilligt, Så går hun ud i entreen og lægger sig i den. Jeg har dog ikke øvet i at lukke hende inde i den.

  14. Nå, men vaps er ikke synderligt glad for at forlade matriklen. Hun elsker at være i forhaven og lege, men så snart vi kommer ud på vejen, så sætter hun sig ned og kigger længselsfuldt mod forhaven. Hun er ikke til at lokke med godbidder eller leg, hun er ikke til at trække (ja, I know) eller noget som helst. Hun vil bare ikke på tur.

     

    Vi bærer hende 50 meter ned af vejen, og først når hun ikke kan se vores hus, så kan man gå med hende. Hun har det fint med at gå tur derefter, men ingen tvivl om at humøret stiger, når vi drejer ned ad vores vej.

     

    Det er selvfølgelig superlet med en hund, der ikke vil luftes, men nu var det ikke lige det, der var planen. Hun kommer ikke til at veje mere end 3 kg, så jeg kan godt leve med at vi skal bære hende de første 50 meter hver gang, men mon ikke der er noget, vi kan gøre for at få hende til ville med på tur?

     

    Hun er 13 uger.

  15. Vi har en vaps på 12 uger, som desværre synes at store hunde er utrolig farlige. Også selvom de er rolige og søde. Jeg magter ikke lige en hund, der skal være bange for store hunde resten af sit liv, så vi må vist i gang med noget positiv træning med en sød og rolig hund i labradorstørrelse.

     

    Findes der sådan en på Fyn? Eftersom at selv de sødeste, rolige hunde får vaps til at skrige, som var hun blevet bidt, når de vil hilse på hende, så forestiller jeg mig, at det bedste møde må være med en velopdragen hund, der kan blive liggende i dæk, så hun langsomt kan komme hen og snuse til den og på den måde finde ud af at store hunde er søde hunde. Findes der sådan en derude?

     

    Hun er faktisk opvokset med en schæfer, så jeg forstår ikke hvorfor hun reagerer sådan. Måske er det faktisk alle hunde, og det kun er fordi, at vi møder store hunde, hvor vi bor, at jeg bare har konkluderet, at det kun gælder store hunde :hmm::hmm::hmm::hmm::hmm:Øh, så hunde i alle størrelser søges!

  16. Hey. Vores hvalp knurrer og gøer af vores katte, så snart hun ser dem. Jeg vil gerne stoppe uvanen, før det bliver en normal reaktion for hende at knurre og gø af andre dyr (og for at mine katte snart får lidt ro). Jeg aner ikke om jeg skal sige stop til hende, om jeg skal sætte mig hos hende og kæle med hende, så hun får lidt støtte, eller hvad? Hun gør det, fordi hun er utryg. Jeg kan ikke aflede hende. Både det at sige ahaha til hende og at sætte mig og kæle med hende, får hende til at stoppe.

×
×
  • Tilføj...